Wakacje z (wkrótce?) by³ym ch³opakiem? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-07-27, 10:53   #31
arrabbiata
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 742
Dot.: Wakacje z (wkrótce?) by³ym ch³opakiem?

Cytat:
Napisane przez Eva ID Poka¿ wiadomo¶æ
Ja widze tylko trzy rowi±zania:

1. pokazujesz klasê i odpuszczasz wyjazd w my¶l zasady, ¿e nie ma on dla Ciebie ¿adnego znaczenia i Twój by³y mo¿e sobie jechaæ z kim chce a Ty nawet nie pytasz z kim, bo Cie to ju¿ po prostu nie obchodzi - moja wersja, bo ja bym tak zrobi³a - on mo¿e to skomentowaæ z³o¶liwie, ¿e siê Ciebie pozby³, je¶li tak zrobi, to wystawi sobie sam opiniê.

2. bierzesz mamê, ciociê, kuzynkê, s±siadkê, szwagierkê lub inn± kobietê z brzegu i jedziesz aby wypocz±æ, nie informuj±c go w ogóle nawet z kim i dlaczego, jak chce to niech siê sam dowiaduje - opcja niezbyt ciekawa, on bêdzie móg³ skomentowaæ to z³o¶liwie, ¿e musisz sobie baby szukaæ na wyjazd bo faceta by¶ nie znalaz³a.

3. odsprzedajesz wycieczkê innej parze - niech jad± za Was - te¿ dobra opcja.

Z ciekawo¶ci - do jakiego resortu (miejscowo¶ci) w Tunezji jest ta wycieczka?

Co do punktu 1, i tak siê dowiem, co to za osoba, bo trzeba bêdzie siê wybraæ do biura w 3 osoby, ¿eby to wszystko poprzepisywaæ. To samo, jakbym ja mia³a kogo¶ innego wzi±æ, ex tez by wiedzia³, kto to.

Coraz bardziej sk³aniam siê ku temu, ¿eby zrezygnowaæ. Zobaczymy, co jeszcze ex nowego wymy¶li³, bo mamy dzisiaj wieczorem rozmawiaæ, w koñcu 'to nie tylko ja o tym decydujê'

Wycieczka jest do Hammametu.
arrabbiata jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:06   #32
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Moim zdaniem równie¿ powinna¶ darowaæ sobie ten wyjazd. To mog± byæ najgorsze wakacje w ¿yciu i to jeszcze za jakie pieni±dze... Odzyskaj swój wk³ad, od³ó¿ i pojed¼ innym razem. Naza³atwia³a¶ siê? Trudno. Zale¿a³o Ci na wspólnym wyje¼dzie, to dlatego. Ale teraz skoro sytuacja przedstawia siê jak siê przedstawia, to nie ma sensu lamentowaæ nad tym jak siê stara³a¶... A tak to zobaczysz przynajmniej kogo znalaz³ na Twoje miejsce

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:09   #33
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 44 997

Cytat:
Mnie da³o do my¶lenia to jego stwierdzenie, ¿e ma kogo¶ ju¿ na Twoje miejsce.... mam podejrzenie, ¿e to dziewczyna i to ju¿ znajoma od d³u¿szego czasu, tym bardziej, ¿e powód k³ótni i rozstania wydaje siê zupe³nie b³ahy, jego radosna rozmowa z Tob± po rostaniu bardzo podejrzana.....

Je¶li faktycznie nie masz nikogo na jego miejsce, to albo jed¼ sama, albo zrezygnuj, Twoja propozycja aby jechaæ razem jest zupe³nie nietrafiona.

Arrabbiata, przykro mi
Te¿ tak pomy¶la³am - nag³y zwrot zachowania o 180 stopni daje do my¶lenia. Aczkolwiek - uwaga Pojecha³abym z nim Tzn. z nim, ale nie z nim Dlaczego ja mia³abym traciæ imprezê? A niech jedzie, i niech chodzi tam swoimi ¶cie¿kami
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:11   #34
arrabbiata
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13452200]Te¿ tak pomy¶la³am - nag³y zwrot zachowania o 180 stopni daje do my¶lenia. Aczkolwiek - uwaga Pojecha³abym z nim Tzn. z nim, ale nie z nim Dlaczego ja mia³abym traciæ imprezê? A niech jedzie, i niech chodzi tam swoimi ¶cie¿kami [/QUOTE]

To musia³by chyba spaæ na pod³odze albo balkonie
Stary 2009-07-27, 11:19   #35
MySoul695718
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 250

ja bym wzie³a swoje pieniadze i znalaz³a sobie jak±¶ atrakcyjna oferte last minute napewno bedzie ich sporo i bawi³abym sie znakomicie z nim nie bedzie ci ³atwo po co u¿eraæ sie z kims na w³asnych wakacjach ??
bez sensu sie z nim u¿eraæ
a nie ta któr± chcieliby¶my dostaæ od innych.
MySoul695718 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:19   #36
allmode
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 736

Dziewczyny dobrze radz± - odzyskaj pieni±dze i poszukaj last minute - s± czasem naprawde swietne oferty. I tez prze¿yjesz super wakacje, tyle ze bez nerwów. Bo wyjazd z tym facetem to raczej kiepski pomys³.
Swoja drog± - zerwa³by z Tob± prêdzej czy pó¼niej, widac by³o mu to bardzo na rêkê, zeby tak beznadziejnie banalny powód by³ przyczyn± rozstania. Przykre, ¿e trafi³a¶ na kogo¶ takiego.
Stary 2009-07-27, 11:27   #37
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

Wiadomo¶ci: 7 439
GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Poka¿ wiadomo¶æ
Wycieczka jest do Hammametu.
£adne miejsce.... ale nie warte wyjazdu z by³ym.

Zostawiasz decyzjê jemu?! Dlaczego sama nie zadecydujesz ostro i postawisz sprawê tak jak Ty chcesz?

Staæ Ciê przecie¿ na to, jeste¶ siln± babk±.

Nie chcesz go raniæ, masz jeszcze nadziejê, czy Ty siê sama niepotrzebnie nie oszukujesz? Czy naprawdê warto o niego walczyæ? Chcesz jego czy nie chcesz byæ sama? Przemy¶l to.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, ¿e Jestem Chrze¶cijank±

55 kg
Eva ID jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:33   #38
studi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 336

Dziewczyny napisa³y wy¿ej bardzo m±dre spostrze¿enie, ¿e najprawdopodobniej ma na Twoje miej¶ce inn± dziewczynê, bo powód k³otni by³ zbyt infantylny...JA bym sobie odpu¶ci³a-rozumiem,¿e Ci zalezy, ale w zimie mozna tez sie super z pzyjaciólmi bawiæ. No i kwestia noclegu-myslisz,¿e siê zgodzi spaæ na ziemi?
Stary 2009-07-27, 11:37   #39
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
£adne miejsce.... ale nie warte wyjazdu z by³ym.

Zostawiasz decyzjê jemu?! Dlaczego sama nie zadecydujesz ostro i postawisz sprawê tak jak Ty chcesz?

Staæ Ciê przecie¿ na to, jeste¶ siln± babk±.

Nie chcesz go raniæ, masz jeszcze nadziejê, czy Ty siê sama niepotrzebnie nie oszukujesz? Czy naprawdê warto o niego walczyæ? Chcesz jego czy nie chcesz byæ sama? Przemy¶l to.

Racja, ja powinnam zrobiæ po swojemu. Po prostu mam 100 my¶li na sekundê i trochê siê pogubi³am.
Nie, nie chcê ju¿ dalej tego ci±gn±æ, to nie ma sensu. Ale strasznie mi ¿al, prawie 2 lata razem, to jednak co¶.

Cytat:
Napisane przez studi Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny napisa³y wy¿ej bardzo m±dre spostrze¿enie, ¿e najprawdopodobniej ma na Twoje miej¶ce inn± dziewczynê, bo powód k³otni by³ zbyt infantylny...JA bym sobie odpu¶ci³a-rozumiem,¿e Ci zalezy, ale w zimie mozna tez sie super z pzyjaciólmi bawiæ. No i kwestia noclegu-myslisz,¿e siê zgodzi spaæ na ziemi?
Heh, z tym noclegiem to nie na serio mówi³am
Co do dziewczyny- zapytam po prostu, kto zajmuje moje miejsce.
Stary 2009-07-27, 11:41   #40
Fresa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 228

Cytat:
Jeszcze parê dni temu pisa³am w innym w±tku, jak kocham swojego ch³opaka i nie zostawi³abym go w trudnych chwilach.

Ale niestety, w t± sobotê miarka siê przebra³a i to ostro. Nie chcê tutaj przytaczaæ wszystkich s³ów z naszej k³ótni, mo¿e tylko kilka istotnych zdañ: Otó¿, dowiedzia³am siê m.in. ¿e "mêczy³ siê ze mn± prawie 2 lata", mam mu oddaæ pieni±dze (300 z³), bo nie bêdzie na mnie wydawa³ (mówi³am tydzieñ wcze¶niej, ¿e oddam zaraz po wyp³acie, i oczywi¶cie to zrobiê. Ale co najlepsze, on wtedy odpowiedzia³, ¿ebym siê nie wyg³upia³a, ¿e to nasza wspólna sprawa i mam nic nie oddawaæ )
Jeszcze parê innych przykrych s³ów, jaka to jestem beznadziejna, wytkn±³ mi chyba wszystkie moje b³êdy, dzisiaj ju¿ nieistotne, wyci±ga³ jakie¶ brudy, nie mam pojêcia, w jakim celu. A ca³y ten cyrk wzi±³ siê z tego, ¿e-uwaga-zarzuci³am mu bluzê na plecy, bo mówi³, ze mu zimno, po czym ona spad³± na ziemiê, a on zacz±³ na mnie wje¿d¿aæ z tego powodu. By³am w ciê¿kim szoku, bo nigdy siê tak nie zachowywa³, nie wiem, co go napad³o. Oboje wypili¶my, fakt, ale on po alkoholu zawsze mia³ dobry humor a nie awanturniczy.
Nie mówi±c o 8 wielkim siniakach na moich rêkach, kiedy mnie szarpa³ i nie chcia³ pu¶ciæ (mia³am u niego nocowaæ po imprezie, ale dziwnym trafem po tym przesz³a mi ochota przebywania z nim pod jednym dachem i chcia³am wróciæ do siebie). Mia³ te¿ moje klucze od samochodu i nie chcia³ oddaæ przez pó³ godziny, 'bo wsi±dê i bêdê je¼dziæ po pijaku", tak jakbym mózgu nie mia³a i wsiad³a kiedykolwiek po % za kó³ko... w koñcu wyrwa³am mu je si³±, do domu wróci³am taksówk±.
Powiedzia³am, ¿e nie chcê go wiêcej na oczy widzieæ, nienawidzi³am go w tym momencie.

No i teraz sprawa wakacji. Miesi±c temu wykupili¶my wczasy w Tunezji na tydzieñ. Wszystko zap³acone, wyjazd za 2 tygodnie.
Zadzwoni³ do mnie wczoraj rano, taki weso³y, szczê¶liwy, ¿e 'trzeba za³atwiæ sprawê wakacji", ¿e je¶li ja mam kogo¶ na jego miejsce, to spoko, pojedziemy do biura w trójkê i wszystko przepiszemy, tylko jak najszybciej. A je¶li nie, to on ju¿ kogo¶ ma na moje miejsce i oddadz± mi pieni±dze i pojad±. Powiedzia³am, ¿e nie ma mowy, ¿e ja zrezygnujê, to ja wszystko za³atwia³am i za d³ugo czeka³am na te wakacje i odk³ada³am na nie ¿eby teraz z nich rezygnowaæ, niby z jakiej racji.
No wiêc, ok, tylko muszê mieæ kogo¶ na 100%, bo on nie wyobra¿a sobie jechaæ ze mn±. Problem w tym, ¿e nikt nie wytrza¶nie na pstrykniêcie palcami 2.5 tys z³, i urlopu ¿eby jechaæ na wakacje, pyta³am ju¿ znajomych, z którymi ewentualnie mog³abym pojechaæ. Nie wykupili¶my ubezpieczenia na wypadek rezygnacji, wiec zrezygnowaæ nie mo¿na, bo wszystko przepadnie.

Po przemy¶leniu wszystkiego, zadzwoni³am do ch³opaka i powiedzia³am, ¿e mam jeszcze jedn± propozycjê- pojed¼my na te wakacje razem, jak znajomi, albo po prostu spêd¼my ostanie wczasy ze sob± i rozstañmy siê po nich, je¶li naprawdê oboje bêdziemy tego chcieli.
Odpowiedzia³, ze nie wie, musi to przemy¶leæ. Mamy dzisiaj porozmawiaæ.

Co by¶cie zrobi³y na moim miejscu? Zwi±zek ju¿ ewidentnie sensu nie ma, gdyby nie te wakacje, to by nie by³o sprawy, koniec i tyle. Nie oleje na pewno takiej sumy pieniêdzy no i szkoda wyjazdu, ¿eby rezygnowaæ. Pojechaæ razem, chwilowo zawieszaj±c broñ, po czym ka¿de idzie w swoj± stronê? Wiem, ¿e na wyje¼dzie by³oby wszystko ok, a pó¼niej znowu to samo...
Tak poza tym, kocham go a jednocze¶nie nienawidzê po tym wszystkim...w ¿yciu siê tak na nikim nie zawiod³am.
Nie rozumiem, jak mo¿na powiedzieæ komu¶, ¿e siê go kocha, a za 2 godziny zwyzywaæ i zeszmaciæ... Mimo wszystko, szkoda, nie chcia³am siê rozstawaæ, ale nie mog³am inaczej, nigdy wiêcej nie chcê s³yszeæ takich s³ów od osoby, która podobno mnie kocha nad ¿ycie... Przykre.
Cytat:
Szkoda mi tego wyjazdu naprawdê. Je¶li bym mia³a pojechaæ ze znajomymi, to dopiero w zimie Wcze¶niej w grê nie wchodzi³aby zagranica.
Nawet nie pyta³am, kogo ma na moje miejsce, podejrzewam, ¿e którego¶ z wolnych kumpli, nie s±dzê, ¿eby ju¿ na drugi dzieñ znalaz³ sobie now± dziewczynê..
Cytat:
Aha, zapomnia³am dodaæ, ¿e jeszcze podczas tej k³ótni powiedzia³, ¿e to ja "namówi³am go na ta gównian± wycieczkê"
Tylko czemu jara³ siê tym przez 2 tygodnie bez przerwy to nie wiem.
Cytat:
widzê, ze tylko ja wpad³am na "genialny pomys³" przemêczenia siê z facetem tydzieñ d³u¿ej. Wiem, z boku wygl±da to inaczej, ale to wszystko tak na ¶wie¿o, dlatego tak mi ciê¿ko z tym wszystkim...
Cytat:
Jak rozmawia³am wczoraj z ch³opakiem przez telefon, powiedzia³, ze wiadomo, ¿e na wyje¼dzie wszystko by by³o kolorowo, a po wakacjach znów to samo. Ale nie s±dzê, ¿e wszystko siê pouk³ada, mam okropny niesmak po tym wszystkim, udawaæ, ze siê nic nie sta³o, no nie da siê.
Cytat:
Przykre jest tylko to, ¿e ja za³atwi³am ca³y wyjazd tylko po to, ¿eby to on teraz pojecha³ sobie z kim¶ innym i siê dobrze bawi³ beze mnie.
Najlepiej by by³o, ¿eby to on zrezygnowa³ a ja mia³a kogo¶ na 100% pewnego. Niestety, zawsze co¶...
Zamiast piêknych wakacji i wypoczynku mo¿esz mieæ niez³y koszmar.
Albo jed¼ sama (skoro nie ma nikogo na jego miejsce) albo zrezygnuj z tego wyjazdu.
Cenniejszy od pieniêdzy jest ¶wiêty spokój.

Fresa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:41   #41
kermitowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 376

nie pojechalabym na te wakacje z nim nawet gdyby mi zaplacil za to zebym z nim pojechala.
niech odda Ci pieniadze skoro ma z kim jechac.

a ty sie nie stresuj wakacje jeszcze trwaja moze jakis spontaniczny wypad ze znajomymi uda sie zalatwic.

uwierz mi naprawde szkoda jechac z nim na te wakcje jechac i sie denerwowac za wlasne zlotowki(jak to mawia moja mama).

Edytowane przez kermitowa
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:42 Powód: literowka;/
kermitowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:43   #42
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Co do dziewczyny- zapytam po prostu, kto zajmuje moje miejsce.
Mam dwa typy p³ci:

1. kolega - z którym chce razem na "polowanie" do Tunezji pojechaæ, lub podstawiony po to aby potem zamieniæ siê jeszcze raz ale ju¿ bez Twojego udzia³u w biurze podró¿y na now± kole¿ankê.

2. kole¿anka - dawno nie widziana "kuzynka", która cudem siê odnalaz³a w rodzinie (i napewno Ci o niej ju¿ mówi³, tylko Ty zapomnia³a¶ lub nie s³ucha³a¶ jak zwykle) - lub siostra kolegi, który go poprosi³ o "przys³ugê" lub kole¿anka z pracy/studiów.... z któr± absolutnie nic go nie ³±czy oprócz przyja¼ni.....

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:45
Stary 2009-07-27, 11:46   #43
oluskaaa922
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 594

Cytat:
Aha, zapomnia³am dodaæ, ¿e jeszcze podczas tej k³ótni powiedzia³, ¿e to ja "namówi³am go na ta gównian± wycieczkê"
Tylko czemu jara³ siê tym przez 2 tygodnie bez przerwy to nie wiem.
ojj ja to bym nie jechala przed wyjazdem mo¿e byæ jeszcze ok, ale nie wiesz, jak siê bêdzie zachowywa³ na tych wczasach... ¿eby¶ nie musia³a s³uchaæ narzekania, a co to jest, a to jest beznadziejne itp.. co to za "gówniana wycieczka" jednym slowem...
skoro kogos ma na Twoje miejsce niech Ci odda kase, bêdziesz mia³a ¶wiêty spokój, nie wypoczniesz teraz, wypoczniesz potem ze znajomymi.
a naiwno¶æ bierze górê nad pod¶wiadomo¶ci±.
oluskaaa922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 11:53   #44
madmuazelle
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 8 516

Skoro to gówniana wycieczka wed³ug niego,to znalaz³abym kogo¶ na jego miejsce,a niech on siê kisi tam gdzie mieszkacie. Je¶li to niemo¿liwe,rz±da³abym zwrot kasy,aleee po przemysleniu,niezrezygnow a³abym z wycieczki bo dlaczego masz rezygnowac skoro on zwi±zek niszczy.Ty jedz i siê baw dobrze.
madmuazelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 12:08   #45
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 299

Cytat:
Jeszcze parê dni temu pisa³am w innym w±tku, jak kocham swojego ch³opaka i nie zostawi³abym go w trudnych chwilach.

Ale niestety, w t± sobotê miarka siê przebra³a i to ostro. Nie chcê tutaj przytaczaæ wszystkich s³ów z naszej k³ótni, mo¿e tylko kilka istotnych zdañ: Otó¿, dowiedzia³am siê m.in. ¿e "mêczy³ siê ze mn± prawie 2 lata", mam mu oddaæ pieni±dze (300 z³), bo nie bêdzie na mnie wydawa³ (mówi³am tydzieñ wcze¶niej, ¿e oddam zaraz po wyp³acie, i oczywi¶cie to zrobiê. Ale co najlepsze, on wtedy odpowiedzia³, ¿ebym siê nie wyg³upia³a, ¿e to nasza wspólna sprawa i mam nic nie oddawaæ )
Jeszcze parê innych przykrych s³ów, jaka to jestem beznadziejna, wytkn±³ mi chyba wszystkie moje b³êdy, dzisiaj ju¿ nieistotne, wyci±ga³ jakie¶ brudy, nie mam pojêcia, w jakim celu. A ca³y ten cyrk wzi±³ siê z tego, ¿e-uwaga-zarzuci³am mu bluzê na plecy, bo mówi³, ze mu zimno, po czym ona spad³± na ziemiê, a on zacz±³ na mnie wje¿d¿aæ z tego powodu. By³am w ciê¿kim szoku, bo nigdy siê tak nie zachowywa³, nie wiem, co go napad³o. Oboje wypili¶my, fakt, ale on po alkoholu zawsze mia³ dobry humor a nie awanturniczy.
Nie mówi±c o 8 wielkim siniakach na moich rêkach, kiedy mnie szarpa³ i nie chcia³ pu¶ciæ (mia³am u niego nocowaæ po imprezie, ale dziwnym trafem po tym przesz³a mi ochota przebywania z nim pod jednym dachem i chcia³am wróciæ do siebie). Mia³ te¿ moje klucze od samochodu i nie chcia³ oddaæ przez pó³ godziny, 'bo wsi±dê i bêdê je¼dziæ po pijaku", tak jakbym mózgu nie mia³a i wsiad³a kiedykolwiek po % za kó³ko... w koñcu wyrwa³am mu je si³±, do domu wróci³am taksówk±.
Powiedzia³am, ¿e nie chcê go wiêcej na oczy widzieæ, nienawidzi³am go w tym momencie.

No i teraz sprawa wakacji. Miesi±c temu wykupili¶my wczasy w Tunezji na tydzieñ. Wszystko zap³acone, wyjazd za 2 tygodnie.
Zadzwoni³ do mnie wczoraj rano, taki weso³y, szczê¶liwy, ¿e 'trzeba za³atwiæ sprawê wakacji", ¿e je¶li ja mam kogo¶ na jego miejsce, to spoko, pojedziemy do biura w trójkê i wszystko przepiszemy, tylko jak najszybciej. A je¶li nie, to on ju¿ kogo¶ ma na moje miejsce i oddadz± mi pieni±dze i pojad±. Powiedzia³am, ¿e nie ma mowy, ¿e ja zrezygnujê, to ja wszystko za³atwia³am i za d³ugo czeka³am na te wakacje i odk³ada³am na nie ¿eby teraz z nich rezygnowaæ, niby z jakiej racji.
No wiêc, ok, tylko muszê mieæ kogo¶ na 100%, bo on nie wyobra¿a sobie jechaæ ze mn±. Problem w tym, ¿e nikt nie wytrza¶nie na pstrykniêcie palcami 2.5 tys z³, i urlopu ¿eby jechaæ na wakacje, pyta³am ju¿ znajomych, z którymi ewentualnie mog³abym pojechaæ. Nie wykupili¶my ubezpieczenia na wypadek rezygnacji, wiec zrezygnowaæ nie mo¿na, bo wszystko przepadnie.

Po przemy¶leniu wszystkiego, zadzwoni³am do ch³opaka i powiedzia³am, ¿e mam jeszcze jedn± propozycjê- pojed¼my na te wakacje razem, jak znajomi, albo po prostu spêd¼my ostanie wczasy ze sob± i rozstañmy siê po nich, je¶li naprawdê oboje bêdziemy tego chcieli.
Odpowiedzia³, ze nie wie, musi to przemy¶leæ. Mamy dzisiaj porozmawiaæ.

Co by¶cie zrobi³y na moim miejscu? Zwi±zek ju¿ ewidentnie sensu nie ma, gdyby nie te wakacje, to by nie by³o sprawy, koniec i tyle. Nie oleje na pewno takiej sumy pieniêdzy no i szkoda wyjazdu, ¿eby rezygnowaæ. Pojechaæ razem, chwilowo zawieszaj±c broñ, po czym ka¿de idzie w swoj± stronê? Wiem, ¿e na wyje¼dzie by³oby wszystko ok, a pó¼niej znowu to samo...
Tak poza tym, kocham go a jednocze¶nie nienawidzê po tym wszystkim...w ¿yciu siê tak na nikim nie zawiod³am.
Nie rozumiem, jak mo¿na powiedzieæ komu¶, ¿e siê go kocha, a za 2 godziny zwyzywaæ i zeszmaciæ... Mimo wszystko, szkoda, nie chcia³am siê rozstawaæ, ale nie mog³am inaczej, nigdy wiêcej nie chcê s³yszeæ takich s³ów od osoby, która podobno mnie kocha nad ¿ycie... Przykre.
Wiesz co tez mia³a propozycje od bylego na wczasy w Tunezji wlasnie. W sumie chcia³am jechac, bo nie by³am i odpocze³abym troche i zrelaksowa³abym sie... Stwierdzi³am jednak, ze za bardzo go nie cierpie i zepsulby mi ca³y wyjazd i obrzydzi³by Tunezje. Nie sadze,zebym mia³a mile wspomnienia z wyjazdu z ex.
Na Twoim miejscu, hmmm nie wiem, co bym zrobi³a, wy chyba jestescie w lepszych stosunkach, no i zap³aci³as, fajne wakacje... no szkoda,ze akurat tak sie z³ozy³o tuz przed... przykre. Nie umiem doradzic.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 12:09   #46
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro to gówniana wycieczka wed³ug niego,to znalaz³abym kogo¶ na jego miejsce,a niech on siê kisi tam gdzie mieszkacie. Je¶li to niemo¿liwe,rz±da³abym zwrot kasy,aleee po przemysleniu,niezrezygnow a³abym z wycieczki bo dlaczego masz rezygnowac skoro on zwi±zek niszczy.Ty jedz i siê baw dobrze.

Przecie¿ to wszystko moja wina, bo to ja "nie chcê go wiêcej widzieæ na oczy", a nie on. Tzn tak powiedzia³. On jest niewinny.

Nie wiem, dalej nad tym wszystkim my¶lê...
Stary 2009-07-27, 12:13   #47
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Przecie¿ to wszystko moja wina, bo to ja "nie chcê go wiêcej widzieæ na oczy", a nie on. Tzn tak powiedzia³. On jest niewinny.
ehhh..... jakie to TYPOWE.....

Podstawowe pytanie: Ty chcesz z nim byæ?

55 kg
Stary 2009-07-27, 12:21   #48
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Podstawowe pytanie: Ty chcesz z nim byæ?

Bardzo g³upio zabrzmi, jak powiem, ¿e chcê, ale nie mogê?
Kocham go, ale po tym wszystkim nie zostanê z nim To by³o przegiêcie.
Stary 2009-07-27, 12:27   #49
madmuazelle
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 8 516

Cytat:

Nie wiem, dalej nad tym wszystkim my¶lê...
Jak ju¿ napisa³a Eva,to typowe ¿e zwalaj± wine na swe dziewczyny,a oni niewini±tka. Mój by³y gdy mnie zostawi³ dla innej,to mi pisa³ ¿e mu szczê¶cia nie dawa³am. Potem mu siê gadka odwróci³a.
madmuazelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 12:33   #50
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Wakacje z (wkrótce?) by³ym ch³opakiem?

Cytat:
Bardzo g³upio zabrzmi, jak powiem, ¿e chcê, ale nie mogê?
Kocham go, ale po tym wszystkim nie zostanê z nim To by³o przegiêcie.
Nie, nie zabrzmi g³upio..... tylko, czy to prawda, czy sama siebie nie ok³amujesz? Patrzysz na dwa lata przesz³o¶ci.... to tylko/a¿ dwa lata.... kochasz go.... ale czy to prawdziwa mi³o¶æ, czy ju¿ tylko przyzwyczajenie?

Czy boisz siê, ¿e sama nie dasz sobie rady i ..... co inni powiedz±? Wokó³ wszyscy "sparowani", uwa¿asz, ¿e te¿ musisz trwaæ w zwi±zku dla samego faktu bycia w zwi±zku? Pomy¶l egoistycznie o sobie.... chcesz go bo nie chcesz aby by³ z inn±, czy dlatego, ¿e to "ten jedyny i na zawsze"....

Czy aby napewno to ten "jedyny"? Wart jest Twoich po¶wiêceñ i Twojego wybaczenia.... zaraz, zaraz.... to nie Ty jemu, lecz on Tobie ewentualnie móg³by wybaczyæ..... wszak wyra¼nie powiedzia³, ¿e to TWOJA WINA.

Arrabbiata, nie nam na Wiza¿u, ale Ty sama sobie przed lustrem powiedz, czy on jest tego wart?
Ja powiem, ¿e mê¿czy¼ni jednak kochaj± zo³zy i nie wyobra¿am sobie (mówiê o sobie) powrotu do faceta, który wmawia³by mi "moj± winê", nie ma szans... no wiem, co mówiê, mia³am podobne sytuacje.

55 kg
Stary 2009-07-27, 12:35   #51
perseusz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 536

Albo siê co¶ koñczy albo nie. Trzeba mieæ jaja w ¿yciu i ponosiæ konsekwencje. A takie bujanie siê niewiadomo w któr± stronê nic dobrego nie wnosi.

PS. mam 2,5tys i mnóstwo wolnego czasu.
Stary 2009-07-27, 12:44   #52
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez perseusz Poka¿ wiadomo¶æ

Perseusz..... czy¿by to by³a propozycja dla Arrabbiaty?

Hej, Arrabbiata, to jest jakie¶ rozwi±zanie

55 kg
Stary 2009-07-27, 12:56   #53
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie zabrzmi g³upio..... tylko, czy to prawda, czy sama siebie nie ok³amujesz? Patrzysz na dwa lata przesz³o¶ci.... to tylko/a¿ dwa lata.... kochasz go.... ale czy to prawdziwa mi³o¶æ, czy ju¿ tylko przyzwyczajenie?

Czy boisz siê, ¿e sama nie dasz sobie rady i ..... co inni powiedz±? Wokó³ wszyscy "sparowani", uwa¿asz, ¿e te¿ musisz trwaæ w zwi±zku dla samego faktu bycia w zwi±zku? Pomy¶l egoistycznie o sobie.... chcesz go bo nie chcesz aby by³ z inn±, czy dlatego, ¿e to "ten jedyny i na zawsze"....

Czy aby napewno to ten "jedyny"? Wart jest Twoich po¶wiêceñ i Twojego wybaczenia.... zaraz, zaraz.... to nie Ty jemu, lecz on Tobie ewentualnie móg³by wybaczyæ..... wszak wyra¼nie powiedzia³, ¿e to TWOJA WINA.

Arrabbiata, nie nam na Wiza¿u, ale Ty sama sobie przed lustrem powiedz, czy on jest tego wart?
Ja powiem, ¿e mê¿czy¼ni jednak kochaj± zo³zy i nie wyobra¿am sobie (mówiê o sobie) powrotu do faceta, który wmawia³by mi "moj± winê", nie ma szans... no wiem, co mówiê, mia³am podobne sytuacje.

Prze¿ywa³am ju¿ rozstania, to nie koniec ¶wiata, choæ na razie jest mi ciê¿ko, wiadomo. A czy to ten jedyny- widaæ nie. Chyba za bardzo siê ró¿nili¶my. Nie widzê sensu dalszego zwi±zku z nim.

Tak poza tym, to napisa³ mi wczoraj jeszcze, ¿e dobrze wiem, ze to co mówi³ to nieprawda, ¿e prze¿y³ najcudowniejsze 2 lata w swoim ¿yciu Jasne. Ale przeprosin ani ¶ladu.

Cytat:

Te¿ mia³am/mam i co z tego wysz³o to mo¿na poczytaæ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 13:00   #54
Marseille
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 634

Mysle, ¿e wyjazd z ex jest najgorszym wyj¶ciem. Pewnie go podbudowa³a¶ tym, ¿e zaproponowa³a¶ mu wyjazd jeszcze ''razem''. Ta opcja odpada. Zgarnij kase od niego i jedz nad polskie morze, badz mazury nie wiem. Z daleka od niego przedewszystkim.
Stary 2009-07-27, 13:17   #55
perseusz
Zadomowienie

Cytat:

Te¿ mia³am/mam i co z tego wysz³o to mo¿na poczytaæ
A miêdzy wierszami umiemy czytaæ??? Tam paszport jest potrzebny???
Stary 2009-07-27, 13:18   #56
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 727

Taka ma³a uwaga organizacyjna. W umowie powinna¶ mieæ zapisane ile czasu przed wycieczk± mo¿na odst±piæ j± komu¶ innemu. Lepiej siê szybko dowiedz w biurze, czy jeszcze mo¿esz zrezygnowaæ na rzecz kogo¶ innego, bo 2 tygodnie to b. ma³o czasu, a jeszcze wycieczka jest zagraniczna...

Cytat:
No raczej
http://www.annatravel.pl/index.php?pid=38&li_id=226

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2009-07-27 o 13:26
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-07-27, 13:21   #57
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Nie, co¶ ty, nie zrozumia³am przekazu
Nie wiem, pewnie tak.
Stary 2009-07-27, 13:22   #58
stasiek
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 206

ja my¶lê, ¿e
a) porozmawiacie i wrócicie do siebie
b) to, ¿e on ju¿ ma kogo¶ na ten wyjazd zamiast Ciebie, to pic na wodê aby Ciê wkurzyæ
Stary 2009-07-27, 13:26   #59
arrabbiata
Zadomowienie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;13454668]Taka ma³a uwaga organizacyjna. W umowie powinna¶ mieæ zapisane ile czasu przed wycieczk± mo¿na odst±piæ j± komu¶ innemu. Lepiej siê szybko dowiedz w biurze, czy jeszcze mo¿esz zrezygnowaæ na rzecz kogo¶ innego, bo 2 tygodnie to b. ma³o czasu, a jeszcze wycieczka jest zagraniczna...
[/QUOTE]

W³a¶nie czytam t± umowê i je¶li dobrze zrozumia³am, to za ka¿de dokonane zmiany pomiêdzy 21 a 8 dniem od wyjazdu, p³aci siê ....80% ceny wycieczki
40 dni wcze¶niej by³oby to tylko 100 z³.
Stary 2009-07-27, 13:32   #60
perseusz
Zadomowienie

Buuuuu!
A ja ju¿ k±pielówki na pupie cerowa³em, ju¿ rêkawki napompowa³em,
nawet klatê chcia³em ogoliæ a tu klops.
A serio serio to ja na Twoim miejscu w ¿yciu bym nie pojecha³ po takim czym¶. S± rzeczy wa¿niejsze ni¿ pieni±dze.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.