![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stresujący Peeting, czy tak musi być?
Cytat:
Odpowiedziałam na pytania jasno i rzeczowo = w tym, co ona robi ja nie widzę żadnego zagrożenia ciążą, ale jeżeli tak się tragicznie boi, to niech zacznie się zabezpieczać, zanim pójdzie dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Taaaa normalka, autorka zadaje kilka pyta, zna na nie odpowiedzi (chce tylko zabic ten 1 % watpliwosci zdajac sobie sprawe ze pytania brzmia glupio) i oczekuje tylko potwierdzenia i rozwiania obaw a tu huzia na nia jada wszystkie po kolei ze jest niedouczona, nie wie skad sie biora dzieci itd... az zal to czytac! Autorka pisala tylko o petingu z chlopakiem, jest mloda i ma schizy ciazowe (kto nie mial?). Tez sie na poczatku (dawno temu) zastanwialam jak dlugo plemnik moze przezyc na rece TZ i na ile trzeba uwazac przy samych pieszczotach. Z czasem dopiero (po oswojeniu z sexem) ludzie luzuja i wiedza ze nie ma co panikowac bo dzieci nie przychodza na swiat ze zblakanych plemnikow na ciele ktore mozolnie pelzly z np. uda do drog rodnych
![]() Ah pozostaje dodac ze mnie nikt na lekcjach biologii ani religii nie oswiecal (ani zadna ksiazka) jakie jest i czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze z petingu i jak dlugo zyje plemnik na wolnym powietrzu i czy w plynie ejakulacyjnym sa plemniki zdolne do zaplodnienia komorki jajowej. A to czesto zadawane pytania na forum/ach.
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Juz sie nie martw, co jej przyjdzie do glowy i nie insynuuj nic, czego ona nie napisala, zeby usprawiedliwic to co piszesz. Twoja rada, to tak jakby osobie otylej powiedziec, zeby nie jadla przez tydzien. Schudnac schudnie, ale zdrowe to nie bedzie i waga wroci. Bez obrazy, ale jak dla mnie masakryczna rada.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiesz, tego, co piszę, a komentujesz zupełnie bez sensu. Wyobraź sobie, że wiem, że hormony to nie cukierki, bo sama je biorę. Zresztą - nie będę się tłumaczyć, bo nie mam z czego. Czytaj ze zrozumieniem, zanim wyciągniesz jakieś dziwne wnioski. EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarczy, że podasz wydawnictwo. Już ja sobie znajdę taki egzemplarz ![]() Moim zdaniem to są kwestie najbardziej prozaiczne, najbardziej oczywiste, a jednak nie ma ich w podręcznikach. Skąd ci ludzie, którzy dopiero zaczynają, mają mieć jakiekolwiek pojęcie o tym? W podręczniku znajdziesz np. ogólny wykres dni płodnych/niepłodnych i wzmiankę o tym, że u różnych kobiet może jednak owulacja występować w innych dniach, albo przesunąć się z powodu stresu czy przeziębienia. I tyle. A już opisanie tej metody, która służy obserwacji swojego ciała (więc i profilaktyce w pewnym sensie) przekracza możliwości autorów. Potem dziewczyny są przekonane, że one na pewno mają owulację ok. 14 dnia, a podczas okresu w ciążę się nie zachodzi. Podręcznik do biologii zawiera strzępki informacji potraktowanych po macoszemu i wiedzy o seksie to on nie przekaże zbyt dużej. Żeby wiedzieć, trzeba szukać. A niektórzy nie czują potrzeby, może autorka też nie czuła do tej pory, bo ma inne tempo rozwoju seksualności, a akurat poznała mężczyznę, w którym się zakochała i się 'obudziła'. Co w tym złego, że pyta, że się upewnia? Ona jeszcze nie uprawia pełnego seksu, tylko wkracza w ten świat. To kiedy ma pytać, jak nie teraz? Aczkolwiek podobno istnieje dobra książka o seksie dla młodych. Mój facet powiedział, że wyedukował się z niej w latach szkolnych, jeszcze za czasów podstawówki, bo znalazł ją w szkolnej gablotce i zawierała szczegółowe opisy pozycji, rodzajów seksu i zabezpieczeń. Na podstawie takich książek powinno się prowadzić WDŻ (w ogóle ten przedmiot powinien mieć inną nazwę, nie każdy musi przecież założyć rodzinę, a bezpieczny seks powinien uprawiać każdy ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- A jeśli dziewczyna ma przeciwskazania do brania hormonów, to co jej zalecisz? W ogóle po co doradzasz antykoncepcję do pettingu? A jeśli przy pettingu, jaki ona uprawia, nie dochodzi do wytrysku, to po co w ogóle używać tej antykoncepcji? Zakładając oczywiście, że dochodzi do pieszczot tylko pomiędzy nią a stałym partnerem. Po prostu trzeba uważać, a ona się zastanawia, czy nie jest za mało ostrożna. I oczywiście musi czytać obraźliwe komentarze o teleportujących się plemnikach ![]() Tak, jakby nikt nigdy nie miał wątpliwości w tym temacie... Ja jestem wyedukowana w temacie (wiadomo, nie w 100%, bo zawsze jest coś, czym się nie interesowałam) i wiem, że poprzez petting ciężko zajść w ciążę, a ilość spermy musi być duża i wprowadzona do pochwy zaraz po wytrysku, a jednak mając tą wiedzę zdarzyło mi się zastanawiać się, czy jakimś cudem nie doszło do zapłodnienia. Mimo, że wiem, że to niemożliwe. Niektórzy ludzie to więksi panikarze, a inni mniejsci. Weźcie sobie na to poprawkę, wy, pomocne duszyczki ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
eee ty serio pytasz ?
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Stresujący Peeting, czy tak musi być?
Cytat:
![]() Swoja droga pamietam jeden odcinek z Rozmow w toku gdzie 23-letnia (podobno) dziewica przekonywala publicznosc ze zaszla w ciaze majac jedynie sperme na brzychu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybyście spytały 8-latka o to, miałby prawo nie wiedzieć. A ta dziewczyna może nigdy się tym nie interesowała, bo i nie miała potrzeby (brak chłopaka)? Przecież to dobrze, że się upewnia. Teleportujące się plemniki i inne w komentarze utrzymane w tym tonie - tylko proszę mi nie mówić, że to nie jest patrzenie z góry na dziewczynę, bo nie ma odpowiedniej wiedzy nt. seksu w wieku iluś tam lat. Skoro na biologii nie uczą, to szuka w Internecie, jak już słusznie kilku użytkowników stwierdziło. Próbuje się upewnić czy ma rację - zostaje zbesztana. A potem się dziwić, że nastoletnie matki chodzą po ulicy, skoro w Internecie każdy ma więcej odwagi, bo wydaje mu się, że jest anonimowy, więc może sobie do woli porzucać złośliwymi uwagami. Nie dziwię się, że potem niektórzy boją się pisać cokolwiek i tylko czytają forum (było już kilka wątków poruszających taką tematykę). Zresztą w każdym wątku 'ciążowym' są wieczne najazdy na dziewczyny, które wkręcają sobie różne rzeczy pod wpływem emocji (spóźniający się okres na przykład). Czyżby bez złośliwości nie dało się wytłumaczyć dziewczynie, że nie ma się o co martwić? Bo jak się widzi kolejny tekst typu: co ty robiłaś na biologii/ktoś tu uciekał z biologii (jakiej biologii, pytam się? A co to ma do rzeczy? Kiedy kończyłyście szkołę? Bo zapewniam, że teraz lekcja biologii to jest bieda z nędzą, jeśli chodzi o edukację seksualną). Edukacja seksualna w tym kraju leży, a jak już człowiek chce się dowiedzieć na własną rękę, to jest besztany za to, że... edukacja leży? Paranoja.
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ja się z Tobą w 100% zgadzam.Jeśli chodzi o to , że Dziewczyna pyta ok.Lepiej niech pyta a nie robi i Ja do niej pretensji nie mam.Tylko wiesz Ja pisząc na temat tych nieszczęsnych plemników nie robiłam tego , żeby dogryśc jakoś autorce czy nie wiem być nie mieła.Tylko dziwiw mnie to , że odrazu wymyśla się jakieś chore rzezczy , wystarczy pomyśleć i wiedzieć w jaki sposób dochodzi do zapłodnienia.
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
4. I wreszcie czy jego ręka, którą nieopatrznie dotknąl spermy przesiaknietej przez majtki jest w stanie jakis sposob przeniknac z jego reki przez np. moje majtki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
a ja myślę tak- skoro tak się obawiasz ciąży i doszukujesz się możliwości zapłodnienia w sytuacjach, kiedy jest ono absolutnie niemożliwe, to może poproś tego "aktualnego TŻ
![]() Ty będziesz spokojniejsza, a on przywyknie do gumki i jak będziecie chcieli czegoś więcej niż pettingu, to nie będzie niespodzianek typu "opada mu kiedy wkłada gumkę" ![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
To ja sie moze podczepie czy jest mozliwosc zajscia w ciaze,ale nie uprawiajac stosunku w wannie tylko po prostu razem sie kapiac?
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Nie, bo niby jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
No bo niewiadomo czy byl ten plyn przed dojsciem,ktory rowniez zawiera te plemniki?
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W preejakulacie sa sladowe ilosci plemnikow (w sumie, to rozne oponie mozna przeczytac, ale mniejsza o to)... tyle, ze, jakim cudem one mialyby sie dostac do pochwy? To nie macgyvery ani nie plywacy zawodowi. Nie mowiac juz o tym, ze dlugo w cieplej wodzie w wannie nie pozyja.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Wyrak
![]() Ale to w takim razie zawsze moge sie kapac z chlopakiem,jesli nie odbywam z nim stosunku i nie zajde w ciaze?
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
chyba forum jest po to żeby zakładać wątki na tematy co do których mamy wątpliwości prawda? dlaczego jeszcze mamy kogoś zawstydzać albo krytykowac za takie a nie inne pytania które zadał.. szok jak nie chcesz to nie odpowiadaj ja nie widze problemu a docinanie i obrażanie nic nie da oprócz tego że następnym razem zamiast się spytać to odrazu to zrobi i może popełni bład i będzie żałować a to daltego że nawet na forum wstydziła się wypowiedzieć bo ktoś ją kiedyś skrtykował.. zastanówcie sie zanim napiszecie coś uszczypliwego ponieważ niektorzy są bardzo wrażliwi i mogą się zamknąć w sobie.. moja koleżanka miała podobną sytuacje wyśmieli ją skrytykowali więc przestała się pytac i zaszła w ciąże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
1.Czy jesli on ma rece w miarę czyste(niekoniecznie umytę chwilke przed, ale ogólnie czyste) to czy nie przenosi do mojej pochwy podczas pieszczot jakiś zarazków?
ja musialam kiedys brac antybiotyk dopochwowy bo moj tz nie dokonca zawsze mial czyste rece. od tej pory zawsze karze mu je myc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Myślę, że moga przedostać sie ajkies bakterie.
Edytowane przez Monia852 Czas edycji: 2010-01-19 o 18:44 Powód: Bo nie na temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
na rękach zawsze są jakieś bakterie... trzeba myć przed
![]()
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boisz sie ciąży to po co piesciszs sie ze swoim facetem??? czegos tu nie rozumiem... skoro mam obawy to nie robie tego i tyle a nie zamartwiam sie caly czas czy w ciąży nie jestem czasami ![]() zreszta sa tabletki ktore napewno nie pozwola ci zajsc w ciąże!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.