Lipoliza - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-13, 09:20   #31
dr Małgorzata Chomicka-Janda
Raczkowanie

Avatar dr Małgorzata Chomicka-Janda

Dot.: Lipoliza

Cytat:
Napisane przez mala071 Pokaż wiadomość
a ktos moze wiem we wroclawiu jest smartlipo bo nie moge znalezc
Witam. Z informacji , które posiadam IQ MEDICA Centrum Chirurgi Plastycznej www.iqmedica.pl jakojedyna w Polsce oferuje zabieg SmartLIPO.
dr Małgorzata Chomicka-Janda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 09:28   #32
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie mozna zrobic smartlipo we wroclawiu?
Z tego co się orientuje www.iqmedica.pl jako jedyna w Polsce oferuje zabieg SmartLipo.
Trzeba pamiętać również , żeby zapytac lekarza o odpowiedni certyfikat , który zaświadcza , ze lekarz przeszdł odpowiednie szkolenie z akresu SmartLipo. Dziewczyny TO JEST WASZE BEZPIECZEŃSTWO. Pamietajecie o tym w szaleństwie poszukiwania tzw. taniego zabiegu.
dr Małgorzata Chomicka-Janda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 10:21   #33
pola28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matima Pokaż wiadomość
powiedz mi jeszcze pola28,jak długo odczuwałaś bolesność brzucha i czy było to bardzo uciążliwe
pozdrawiam
okolo tyg napewno ale pierwsze 3-4 doby bylo ciezko,taka jak pisalam gdzies wyzej zwykle siadanie,wsiadanie do samochodu sprawialo problem

dziewczyny czy zadna z was nie miala tych okropnych swedzen???ja sie wsciekne juz druga noc i drugi dzien
pola28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 15:55   #34
doktorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pola28 Pokaż wiadomość
okolo tyg napewno ale pierwsze 3-4 doby bylo ciezko,taka jak pisalam gdzies wyzej zwykle siadanie,wsiadanie do samochodu sprawialo problem

dziewczyny czy zadna z was nie miala tych okropnych swedzen???ja sie wsciekne juz druga noc i drugi dzien
swędzenie jest normalne, moja mama miała podobnie. posmaruj sie fenistilem
doktorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 16:55   #35
pola28
Raczkowanie

ale tak nagle po poltora tyg??dlaczego jak robilam 3 tyg temu brzuch i kolana nie mialam takich reakcji?to nie jestzwykle swedzenie ale OKROPNE!!pamietam jak mi dr mowil o swedzenie,pieczeniu i bolu ale zaraz po zabiegu,w tej dobie i 2 nastepnych ale po takim czasie to jest normalne?w tym miejscu mam takie chropowate cialo,spuchniete i cieple...tez miala tak Twoja mama?w jakim miejscu?smaruje sie ale to pomaga na chwile
Stary 2008-04-13, 17:01   #36
AnnaSylwia1979
Przyczajenie

słuchajcie jestem zainteresowana zrobieniem tego zabiegu w Warszawie, kogo i gdzie polecacie ?
AnnaSylwia1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 17:12   #37
pola28
Raczkowanie

ja robilam w Otwocku u Dr Kłosa,jesli chodzi o ceny i podejscie jestem zadowlona ale na efekty musze poczekac..nie wiem czy powtorze bo to swedzenie mnei od razu zniecheca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-14, 22:43   #38
doktorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pola28 Pokaż wiadomość
ale tak nagle po poltora tyg??dlaczego jak robilam 3 tyg temu brzuch i kolana nie mialam takich reakcji?to nie jestzwykle swedzenie ale OKROPNE!!pamietam jak mi dr mowil o swedzenie,pieczeniu i bolu ale zaraz po zabiegu,w tej dobie i 2 nastepnych ale po takim czasie to jest normalne?w tym miejscu mam takie chropowate cialo,spuchniete i cieple...tez miala tak Twoja mama?w jakim miejscu?smaruje sie ale to pomaga na chwile
moja mama miała w jakieś 2 dni po zabiegu. nie wiem, może to uczulenie?? zadzwoń jednak do dr Kłosa. może ten zabieg nie jest po prostu dla Ciebie

ja jestem po udach i pupie. maskara ale dziś jest już OK, nie boli jak siadam. teraz czekam na efekty

Edytowane przez doktorka
Czas edycji: 2008-04-14 o 23:26 Powód: literówki
doktorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 07:27   #39
pola28
Raczkowanie

juz dzwonilam i pisalam do inengo dr,mozliwe ze jest to realkacja uczleniowa na rozpad ktanki tluszczowej,takmi napisal ten dr a Klos kazal mi przyjkechac.wczraj juz bylo duzo lepiej juz sie nie drapiepije clarityne,wapno i smaruje mascia
jesli bylabym uczulona na jakis skladnik to tezwczesniej jak robilam brzuch i kolana...nie mam wytlumaczenia,nie mam zielonegopojecia dlaczego akurat w tym miejscu
Stary 2008-04-15, 16:01   #40
pola28
Raczkowanie

hmmm juz nie pamietamale napewno tydzien..od tyg juz nic nie odczuwam nawet przy nacisku wiec chyba niebawem powtorze,sama nie wiem..zaczelam vacu line i poczekam az skoncze karnet i wtedy ocneie czy warto mi jeszcze to robic..
a ty jak sie czujesz?boli brzuch?
Stary 2008-04-23, 14:50   #41
Cinanter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dr Małgorzata Chomicka-Janda Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuje www.iqmedica.pl jako jedyna w Polsce oferuje zabieg SmartLipo.
Trzeba pamiętać również , żeby zapytac lekarza o odpowiedni certyfikat , który zaświadcza , ze lekarz przeszdł odpowiednie szkolenie z akresu SmartLipo. Dziewczyny TO JEST WASZE BEZPIECZEŃSTWO. Pamietajecie o tym w szaleństwie poszukiwania tzw. taniego zabiegu.
Koleżanka w tym wątku pisała o zabiegu laserowej lipolizy, przeprowadzonym w Centrum Estetyki Ciała w Katowicach, więc chyba nie są Państwo jedyni, jeśli jest mowa o tym samym zabiegu (lipoliza laserowa=smart lipo ?).
Zastanawiają mnie tylko kwalifikacje doktora przeprowadzającego zabieg.
Wybieram się na konsultacje i zobaczymy czy mnie przekona. Jeśli nie to pozostaje Wawa, z Poznania i tu i tu bliska odległość.
Cinanter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 14:05   #42
annszc
Przyczajenie

wcale nie jest jedynym, jest ju zkilka ośrodków w Polsce gdzie robią smartlipo, miedzy innymi w Poznaniu, szczecinie (Dr Osadowska), Katowicach, nie wpsominjąc o Sulecinie.
annszc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 07:18   #43
Cinanter
Raczkowanie

A kto wykonuje ten zabieg w Poznaniu, czy macie jakieś informacje? I jeszcze jedno czy ktoś się orientuje czy po zabiegu zostają blizny po nacięciach???
Cinanter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 08:27   #44
dr hab Pawel Surowiak
Przyczajenie

Ze SLASKA jest dobra droga do Wroclawia

Zapraszam do DermaMed
www.dermamed.com.pl

Cytat:
Jeśli szukacie miejsca w Warszawie , gdzie są wykonane zabiegi LIPOLIZA proszę o kontakt z IQ MEDICA : 022 4656800 lub biuro@iqmedica.pl

Jeśli nie mozesz znaleść dobrej kliniki na śląsku może warto wybrać się do Warszawy.

Warto się zastanowić i poszukać dobrego fachowca . Trzeba pamiętać że poprawki są baaaaaardzo drogie . W Białymstoku ci nie pomogę ale jeśli zdecydowałabyś przyjechac do Warszawy to skontaktuj się z biurem IQ MEDICA (biuro@iqmedica.pl lub 022 4656800) . Pomoga zorganizować zabieg nawet w sobotę . Oczywiście u sprawdzonych specjalistów.
dr hab Pawel Surowiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 08:40   #45
dr hab Pawel Surowiak
Przyczajenie

Szanowna Pani Doktor,

To nie jest najlepsza forma reklamy. Co to znaczy, ze sa to certyfikowani lekarze lipolizy?? Mnostwo firm szkoleniowych i towarzystw mezoterapii na swiecie prowadzi szkolenia z lipolizy injekcyjnej i wystawia certyfikaty.

Jesli chodzi o badania, ktore promowana przez Pania organizacja wykonuje, to sa to zle publikowane i slabe prace.

Polecam lekture przegladarki NHI

www.pubmed.com

Mozna tam znalezc praktycznie wszystkie prace na temat lipolizy, i te naprawde istotne nie powstaly tam, gdzie Pani mowi.

Tak np. wielkie brytyjskie badania opisujace ponad 10 tys zabiegow nie sa zwiazane z Panstwem.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...ubmed_RVDocSum

W sumie nie znalazlem tam prac z Panstwa towarzystwa. Pani Doktor, polecam wiec troszke bardziej eleganckie formy reklamy.

Pozdrawiam
Pawel Surowiak

www.dermamed.com.pl

Cytat:
Napisane przez małgorzata kocot Pokaż wiadomość
To, gdzie są certyfikowani lekarze lipolizy iniekcyjnej warto spawdzić na:
http://www.network-lipolysis.com/index.php?id=613
To jedyna światowa organizacja szkoląca, certyfikująca i prowadząca badania w dziedzinie lipolizy iniekcyjnej.
Warto też spytać, czy lekarze wykonują zabiegi orginalnym preparatem w ampułkach (lipostabil). Tenże dostęny jest tylko za granicą.

pozdrawiam: Dr Małgorzata Kocot, www.malgorzatakocot.com
Stary 2008-05-01, 08:50   #46
dr hab Pawel Surowiak
Przyczajenie

Ja robie lipolize we Wroclawiu
Zapraszam na konsultacje
Stary 2008-05-02, 09:14   #47
trinittka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dr hab Pawel Surowiak Pokaż wiadomość
Ze SLASKA jest dobra droga do Wroclawia

Zapraszam do DermaMed
www.dermamed.com.pl
W Chrzanowie i Krakowie zabieg lipolizy wykonuje Pani dr. Renata Budzicz - więcej informacji na www.budzicz.pl
trinittka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 08:28   #48
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie mozna zrobic smartlipo we wroclawiu?
Niestety nie wiem. Jeśli znajdziesz , sprawdź czy lekarz posiada certyfikat SmartLipo , który mówi że przeszedł odpowiednie szkolenie. Pamiętaj , że mówimy tutaj o twoim zdrowiu i bezpieczeństwie. Warto też zapytac o ilość przeprowadzonych zabiegów.
Jak będziesz miała pytania lub wątpliowści zawsze możesz mnie zapytać. Cartfikat mogę sprawdzić w centrali firmy Deka , która jest producentem sprzętu do SmartLipo.
Stary 2008-05-04, 20:24   #49
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel

W Katowicach tez robia smart lipo i ludzie sa zadowoleni. Ja sama bede miala tam ten zabieg w czerwcu i wtedy bede mogla cos wiecej na ten temat napisac

380 hp, Londyn - 09/07/2010
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-31, 22:21   #50
yuki23
Raczkowanie

bubbel no i jak efekty ??

Robił to ktos w 3miescie ?
yuki23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-10, 16:51   #51
słuszna
Przyczajenie

Witam

czy ktoras z Was miala moze przypadkiem lipolize ramion?
Czy efekty byly widoczne od razu? i czy mozna bylo jakos normalnie funkcjonowac - w pracy i na uczelni?
i czy do takiego zabiegu trzeba sie jakos przygotowac wczesniej?
słuszna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-26, 19:38   #52
furby
Raczkowanie

GG do furby

Cytat:
Napisane przez Janine Pokaż wiadomość
Dziewczyny , a czy ktoras z Was robila lipolize iniekcyjna policzkow ?
Dołączam się do pytania Janine.
Tez mam pyzata twarz, a marze o zarysowanych kościach policzkowych.
No i 2 broda;( Moja zmora od dziecinstwa. Nie jestem gruba, jest to element mojej natury. Czy ktoras się już podjęła?
Boję się ryzykować z twarzą, szczególnie tą jej niemalże centralną częścią.
Poza tym waham się co do miejsca wykonania zabiegu na ŚLĄSKU, najlepiej w Katowicach. Czy ktoś może doradzić coś wypróbowanego?
Stary 2008-12-06, 19:51   #53
marizabel
Przyczajenie

A ja nie wybiorę się ani do żadnego z tych lekarzy tak ordynarnie reklamujących sie na tym czy innym forum. Widać że niki: "małgorzata kocot" czy "dr hab paweł surowiak" nie mają za duzo chętnych na swoje usługi skoro muszą się tak nachalnie tu reklamować. Dermamed już tutaj dostał BAN na stałe (https://wizaz.pl/forum/member.php?u=195216) a to nie pierwsza reklama i nie pierwsze forum, które sobie czytam i spotykam tych samych "reklamodawców" na różnych stronach. Tracę czasem resztki nadziei na jakąkolwiek moralnosć wśród polskich dermatologów.

Edytowane przez marizabel
Czas edycji: 2008-12-07 o 01:43
marizabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 16:44   #54
sigila86
Wtajemniczenie

dziewczyny piszcie prosze czy sa w koncu te efekty czy nie
sigila86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 19:46   #55
rybouszek
Przyczajenie

szkoda tylko, że IQ medica, i jej "sprawdzeni specjaliści" nie dotrzymują umówionych terminów

Cytat:
Jeśli szukacie miejsca w Warszawie , gdzie są wykonane zabiegi LIPOLIZA proszę o kontakt z IQ MEDICA : 022 4656800 lub biuro@iqmedica.pl

Jeśli nie mozesz znaleść dobrej kliniki na śląsku może warto wybrać się do Warszawy.

Warto się zastanowić i poszukać dobrego fachowca . Trzeba pamiętać że poprawki są baaaaaardzo drogie . W Białymstoku ci nie pomogę ale jeśli zdecydowałabyś przyjechac do Warszawy to skontaktuj się z biurem IQ MEDICA (biuro@iqmedica.pl lub 022 4656800) . Pomoga zorganizować zabieg nawet w sobotę . Oczywiście u sprawdzonych specjalistów.

Edytowane przez rybouszek
Czas edycji: 2009-02-20 o 19:54
rybouszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-22, 18:30   #56
Raczkowanie

Prosze o kontakt na prv. Chętnie wyjaśnię twój przypadek. Bardzo dużą wagę przywiązujemy do obsługi pacjentów dlatego twoje uwagi będą nam bardzo pomocne i pomoga nam uniknąc takich sytuacji w przyszłości
Stary 2009-02-23, 18:35   #57
milena72
Zadomowienie

Dziewczyny a co dzieje sie ze skóra po lipolizie...Ja chcialabym zrobic sobie podbródek ale jak tłuszczyk "wycieknie" to zastanawiam sie co z nadmiarem zwisającej skóry zrobic...

wymianka kosmetyczno-azjatycka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586

super ksiazki
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806
milena72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 08:37   #58
Raczkowanie

NIe musisz się martwić . Oprócz efektu wymodelowania twojego podródka nie będzie żadnych efektów ubocznych.
Stary 2009-03-31, 09:39   #59
sigila86
Wtajemniczenie

ja wlasnie jestem swiezo po lipolizie iniekcyjnej tzw oponki na brzuchu
sigila86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:11   #60
Sif
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sigila86 Pokaż wiadomość
ja wlasnie jestem swiezo po lipolizie iniekcyjnej tzw oponki na brzuchu
I jak efekty?

Zaciekawiła mnie ta lipoliza, mnie interesowałby brzuch (właśnie taka "oponka" ), biodra i pośladki. Ale to za jakiś czas, teraz skupiam sie na czymś innym i nie chcę zbankrutować
Sif jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości