![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: cena książek do LO
Wiem wiem, dlatego nie kupuję na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektórzy chcą się uczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujące na Allegro - rozumiem, że kupujecie u jednego sprzedawcy, tak? Bo tak sobie patrzę, jakbym miała kupować u różnych to koszta przesyłki by mi wyszły więcej niż same książki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Ja staram się kupować po 2 książki u jednego użytkownika. Gdy tak robię to po średnim wyliczeniu wychodzi mi gdzieś tak po 14 zł za książkę(patrząc na ceny nowych opłaca się).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
400zł wyniesie Cie kupienie nowych - odradzam, to nie ma sensu.
Za 100-150 możesz odkupić od innych uczniów, po znajomości to można i za 50zł ![]()
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam jeden przedmiot, na którym jest ogrom materiału do przerobienia, nie zawsze wystarcza 45 minut, ale wystarczy poszukać w Internecie, by znaleźć co trzeba. Oczywiście nauczycielka mówi, żeby resztę doczytać sobie w książce (która nota bene jest trudno dostępna i dość droga), ale to już jest sprawa ucznia czy ją będzie miał czy inaczej sobie nadrobi zaległość. Nauczyciele mają świadomość z tego, że nie stać nas po prostu na wszystkie podręczniki, więc idą nam na rękę i zamiast wymagać od nas podręczników, składamy się co jakiś czas na dwie ryzy papieru, który nauczyciel wykorzystuje, by dawać nam kserówki z najpotrzebniejszymi rzeczami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Myślicie, że 170zł za prawie komplet książek w stanie bdb, to dużo? Tak sobie kalkuluję... brakuje mi jeszcze do języków, wdżtu
![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2009-08-21 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W mojej szkole nikt nie traktuje uczniów jak małe dzieci. Jesli nie mają podręczników- ich problem jak nadrobią zaległości. Zresztą w internecie bardzo łatwo znaleźć co potrzeba ![]() Ja za to nie lubię uczyć się z książki. Zawsze wydaje mi się, że jest dam za dużo niepotrzebnych informacji, dlatego przed każdą klasówką przepisuję sobie najważniejsze rzeczy po ileś razy na kartki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nauczyciel nie wymagał książek, wystarczyło mu, że jest jedna na dwie osoby, chociaż moim zdaniem podręcznik do przedmiotów humanistycznych jest potrzebny. Podręcznik do chemii miałam w gimnazjum i w tej klasie (przypadkowo, bo pożyczyłam od sąsiada i jakoś tak jest u mnie do tej pory) i jakoś mało mi była potrzebna. Zwłaszcza w gimnazjum, gdzie chemii uczył mnie jeden z lepszych nauczycieli jakich spotkałam. Nawet kompletnemu głąbowi potrafił wbić do głowy tyle informacji, by później mieć łatwiej w szkole średniej. A że jestem w technikum to z chemii miałam praktycznie same powtórki z gimnazjum ![]() Tak sobie teraz doszłam do wniosku, że i tak większość tego, czego się nauczymy zależy od nauczyciela. Jeden potrafi sobie poradzić bez podręcznika i wbić uczniom do głowy wiedzę a inny opiera się wyłącznie na podstawie programowej i podręczniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
W tym roku do 2 LO kupuję 6 przedmiotów reszta mi zostaje lub jest sprowadzana przez nauczycieli. Zapłaciłam 70 zł. nowe kupuję tylko książki od języków, które niestety są najdroższe
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Np moje lekcje historii w gimnazjum wygladały tak samo - po prostu nauczycielka opowiadała nam cały temat, ktory byl do przerobienia, każdy robił notatki w swoim zakresie. O podręczniku nawet nikt nie wspomniał. I jakoś każdy (kto chcial, oczywiście ![]() Z kolei dla mojego matematyka, który nawet nie potrafil dobrze liczyć, o prowadzeniu lekcji nie wspominajac, podręcznik byl wybawieniem. Najpierw przepisywał z niego na tablicę wzory czy twierdzenia a potem kazał rozwiązywać zadania z niego do końca lekcji. A na następnej pytal. I po co mi był podręcznik, skoro nie rozumialam co bylo w nim napisane, bo nauczyciel nie wspomniał o tym słowem? To, czy uczymy sie z podrecznika, czy z notatek, nie ma większego znaczenia. Naprawdę większość pracy wykonuje nauczyciel przekazując nam (albo i nie) wiedzę. A ja osobiście najbardziej lubie uczyć się z wlasnych notatek, ze swoimi dopiskami, rysunkami, graficznym rozplanowaniem tekstu. Jedyny podrecznik, z którego lubilam się uczyć był podręcznikiem do biologii, której samej jako przedmiotu nie lubię. Ale jakoś po ludzku było tam wszystko wytłumaczone, nie przykladalam się bardzo, a pamiętam do dzisiaj ![]() Edytowane przez szaramieta Czas edycji: 2009-08-21 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Okej, jutro idę z kolegami pod szkołę, może łaskawie wywieszą listę podręczników, to coś pokombinuję od starszaków ;p wgl to nieporozumienie, żeby jeszcze nie było takiej listy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
U mnie lista była wywieszana dopiero we wrześniu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam mało kto(z nauczycieli) korzystał z podręcznika na lekcji... i przez to zyskiwali sobie szacunek ze potrafią coś opowiedzieć i przekazać, a nie to otworzymy sobie teraz na stronie X i przecztyta może Asia ![]() Z resztą co ja sie tu wypowiadam od dawna w lo nie jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.