![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: odstawic seroxat-szukam grupy wsparcia
zaden-nigdy-a bylo ich mnostwo-prywatni-na umowie z nfz-coz, pewnie maja w nosie-zapisza lek i lecz sie sam czlowieku
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znoszę takich "specjalistów", którzy potrafią tylko recepty wypisać, a resztę mają w nosie ![]() Gdyby mój psychiatra nie zalecił mi psychoterapii, to pewnie straciłabym do niego zaufanie nawet do tego stopnia, że przestałby być moim lekarzem ![]() Dla mnie to niewyobrażalne - psychoterapia to przecież właściwie podstawa w leczeniu nerwic ![]() Ja Cię nie chcę straszyć, ale chciałabym, żebyś wzięła sobie do serca to, co piszę ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!!
Wiiam cieszę sie ,że nie jestem sama-a zatem,biorę seroxat 4 lata -odstawienie u mnie zaczęło sie rok temu -sama zeszłam z dawek i jak szybko skończyłam tak szybko wróciłam do seroxatu-nie umie go odstawić jestem załamana!!! najbardziej boje saie bezsenności-wszystko inne jestem w stanie przetrzymać! obecnie biore 20 mg dziennie i 10 mg i tak na ptzemian ,chce dojsć do dawkowania 10 mg codziennie to juz bedzie dla mnie sukces! chce mieć dziecko-i jestem załamana ,że przez ten cholerny seroxat mieć go nie bede! czy mozna ten lek odstawic??czy to jest w ogóle do zrobienia????? zaczynam watpic....załamana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
SEROXATOMANKA!
napisz jaką dawkę bierzesz i jak długo??rozumie ,że teraz bierzesz 10 mg? a w jakim tempie zeszłaś z 20 mg na 10mg??? ciesz sie ,że nie jesteś sama z tym problemem...we dwie damy radę??;-)) jak ogólnie sie czujesz na 10mg? dajesz radę? każde dobre słowo daje mi nadzieje ze i mnie sie uda-trzeba sie wpierac! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
zeszłas od razu z 20mg na 10?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
tak-poprostu zaczelam pewnego dnia rano zazywac 1/2 tabsa-wiem wiem-dosc drastyczna zmiana-ale naprawde podchodze do odstawienie juz ktorys raz-nie chce ukruszac milimetrow od tabsa codziennie (choc tak radzil lekarz), ze najlepiej skoro tak trudno odstawic to odlamywac troszeczke-ale to samo w sobie jest trudne-czyli co-odstawiamy paroksetyne razem??
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- ps. wiecie jak mnie ostatnio "pocieszyl"?? ze skoro zazywalam kilka lat odstawianie tez moze potrwac kilka lat-no super, najpierw mi mydla oczy ze lek nowej generacji i nie uzaleznia a teraz mi mowi o kilku latach-ale ja juz nie mam tych kilku lat-stara jestem-dzieci chce miec!!zdrowe dzieci!!
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zalezenia wątku o SEROXACIE, mój problem jest odwrotny do Waszego, ale jednak podepne się tu do Was. w wieku 19 lat przypałętała się do mnie agorafobia z napadami lęków. wiadomo jak jest na poczatku, odwiedza sie wszelkich lekarzy, robi badania aż w końcu trafia sie do psychiatry... od razu dostałam recepte na seroxat i zalecenie psychoterapii. wprowadziłam w życie jedno i drugie.. jednak ja jak to ja- kiedy tylko zobaczyłam poprawę (po 3,4 miesiącach)odstawiłam seroxat z dnia na dzień i przestałam chodzić na psychoterapię. myślałam, że na tym skończy się moja przygoda z psychotropami. po jakimś dłuższy czasie, w stresujących, przykrych momentach życia czasem lęki się pojawiały, ale świetnie sobie z nimi radziłam. po jakims czasie mijały i znów cieszyłam się życiem. aż do niedawna ![]() obecnie czuję, że znów muszę isc do lekarza ![]() ![]() z drugiej strony zwlekam z wizyta u psychiatry bo naczytałam się o skutkach ubocznych stosowania- spadek libido, tycie ![]() ![]() postanowiłam walczyć do końca tygodnia jeśli nie dam rady iść na nogach (bo rower całkowicie mienia postać rzeczy ![]() pozdrawiam Was, będę tu zaglądać ![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam agorafobię (między innymi ![]() Spadku libido nie zauważyłam, jedyne, co mi dokucza, to problemy ze snem ![]() Zgłoś się do psychiatry koniecznie, nawet jeśli uda Ci się dojść do pracy w poniedziałek... Nie odwlekaj tego, ja na początku bałam się jeździć autobusami/tramwajami/pociągami, potem samochodem, a później w ogóle bałam się wyjść z domu, nawet na rower, czy zwyczajnie przejść się pieszo. Leżałam tylko w łóżku, nie jadłam, ciągle płakałam i nie mogłam się uwolnić od lęku, czułam go praktycznie 24 godziny na dobę. Nie doprowadź się do takiego stanu, do specjalisty marsz!
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-09-09 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim niebie mam tony niebianskości!! Edytowane przez seroxatomanka Czas edycji: 2009-09-09 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, że cieszy mnie to, co piszecie o tyciu po paroksetynie - ja dostałam ten lek również ze względu na to, żeby nabrać trochę ciała
![]() Faktycznie poprawia się po nim apetyt.
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
hehe-no mnie akurat to nie bylo na reke-z 55 kilogramow doszlam do 70-a feeee-ale coz-to tylko na poczatku tak jest-pozniej sie organizm przyzwyczaja i tylko odstawic ciezko
![]()
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
jasne ,że odstawiamy razem!
ja idę w czwartek do lekarki i niech mi pomoze.. teraz stosuje 20 mg na przemian z 10 mg tak co drugi dzień-boje sie ruszyc tej 20 -stki..ale musze bo bede tak tkwic w bagnie całe zycie--a dzieci trza rodzic;-)))))) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
tylko 5?? 15 ci oddam-a tak serio to zzucilam troche-ale nadal pozostala mala nadwyzka-ale kazdy wiek rzadzi sie swoimi prawami-wiec sie tym akurat nie przejmuje-brzuszek i dupcie trzeba miec
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
JASNE JAK ZNAJDE CHWILKE--BO W PRACY JESTEM I WIESZ.....z doskoku czytam co piszecie;-)
acha a tym sie nie przejmuj ,że lekarz ci powiedział ze lata sie odstawia -troche przesadził.. mi lekarka powiedziała ,że przy braniu 4 lata zrobimy to powolutku bo jestem strasznie wrazliwa itd...w ciagu maxxx-05-1 roku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
wiem, zgłoszę się na pewno... czuję, że tracę kontrole nad swoim życiem, jeszcze towarzytswo sobie znajdę co powoduje, że zapominm o lękach ale najgorsze są te bezsenne noce, kiedy mam wrażanie że popadam w obłęd...
mam tylko nadzieję, że lekarz przepisze mi lek nie powodujący tycia- to naprwde dla mnie ważne, całe życie sie pilnuję, aerobic, siłownia, i mnóstwo innych form ruchu i nie chcę tego zepsuć przez leki. mam ochote najpierw się udać do psychoterapeuty, może obejdzie się bez leków...
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Są leki, które nie powodują tycia, wręcz przeciwnie, można po nich nawet schudnąć. Więc nie martw się na zapas ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-09-09 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
seroxatomanka-co u ciebie???jak sie czujesz na 10 mg? dajesz rade?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
witam-a mam inne wyjscie?? staram sie jak moge-zaczely sie problemy ze snem-a u Ciebie jak?
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
jadzis ide do lekarza..zobaczymy co bedzie dalej...
ogólnie załuje ze kiedykolwiek zaczełam to dzidostwo łykać.... bierzesz coś jeszcze oprucz seroxatu????ja tak;-( co tzn ,że nie umiesz wcale spać??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
nie-niezazywam nic wiecej jesli pytasz o psychotropy-co do spania-zle sypiam-ciezko mi zasnac i budze sie co chwile i tak cala noc-co dokladnie jeszcze bierzesz?? napisz bo ja pol apteki chyba przetestowalam na sobie
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Seroxatomanka, dlaczego Ty nie posłuchałaś lekarza i przeszłaś od razu na 1/2 tabletki, zamiast odłamywać sobie po coraz większym kawałeczku i stopniowo dojść do 10 mg? ![]() ![]() Swoją drogą - małą dawkę brałaś przez te 5 lat, ja łykam 60 mg dziennie ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
ja biore lerivon-antydepresant ok.rok czasu.Jako dodatek do seroxatu-moim celem jest zejsć z seroxatu powoli i zostac przy samym lerivonie bo spi sie po nim super i czuje sie ok..ale boje sie jak to bedzie gdy odstawie już ten zasrany seroxat czy lerivon bedzie tak dobrze działał???
mam nadzieje ,ze tak lekarka tez mówi ,że bedzie działał nadal jak działa...w sumie seroxatu działania juz nie czułam i nie czuje,tu bardziej lerivon wnosi duzo dobrego.Dzis miałam mieć wizyte ..a lekarka se nie przyszła i BADZ TU ZDROWA!tak sie wkur.....ze szok! A ty seroxatomanka wcale nie śpisz czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
właczył mi go dlatego -jak sama na własna reke zaczęłam odstawiać seroxat po 3 latach brania zeszłam z dawki w ciagu 1 miesiaca moze dwóch?i po tygodniu od całkowitego zaprzestannia brania dostałam cieżkich objawów odstawiennych chyba wszystkich z ulotki oraz przeraźliwej bezsenności gdzie nie pomagały nawet takie leki jak:dormicum,noctofer..i wiele innych!zaczęłam znów łykać seroxat chyba pół roku dochodziłam do siebie!w miedzy czasie właczył mi lerivon który mi bardzo pomógł...wyszłam z depresji ,lęków,zaczełam spokojnie spać!
z tym lerivonem chyba nigdy sie nie rozstane..a seroxat bede sie starał ale tylko z pomoca mojej pani doktor odstawić -nic sama! niech to odstawienie potrwa nawet ROK! ale mam nadzieje że z pomoca lerivonu dam rade-zawsze to jest jakieś zabezpieczenie przed nawrotem taka mała protezka;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- [QUOTE=ola33;14175225] A ty seroxatomanka wcale nie śpisz czy jak?[/QUOTE] cyt: co do spania-zle sypiam-ciezko mi zasnac i budze sie co chwile i tak cala noc ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Ola, kochanie czy mozesz mi powiedziec ila masz lat??
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.