|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteria by Maximaa
Cytat:
super pewnie kiedyś skorzystam, jak będe jakieś miała odpadynarazie kupiłam druciki proby 999 wiec chyba sa ok, wyczytałam w innych postach, że są miekkie i się nadają do wrapków, ale jeszcze przesyłki nie doszły ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- dzisiaj wyplotłam kolejne kolczyczki ale to fajne zajecie jest! zrobię może rano zdjęcie to się pochwale jutro (oczywiście nadal druciska posrebrzane... bo się srebrnych boje ;P )
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
kolczyki są bardzo równe bardzo mi się podoba
brawo ja nigdy nie miałam cierpliwości do owijania
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Wisiorek najlepszy
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Ja obstawiam bransoletkę. Jest super!!! Reszta też piękna!!!
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
A mnie tam się najbardziej podoba bransoletka. Odważna, z polotem po prostu dla kobietki "z jajami". Nie bojącej się ani dużych form, ani koloru. A na końcóweczkach wkleiłabym maciupusieńkie (1, 2mm) koraliczki ale dokładnie w takim samym kolorze jak te większe koraliki. Czekam na następne.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za dobre na pierwsze pierwsze
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
ok.. wrzucam moje kolejne owijanki... szczerze powiedziawszy to niejestem zadowolona ze zdjęć, bo widać na nich krzywulce
golym okiem są ładniejsze... no ale trudno...niepodoba mi się też taki jasny kolor, wolalabym oksydowane, ale oczywiscie posrebrzanego się nie da, sztyfty tez są brzydkie, bo posrebrzane były tylko takie, a bigle dłuższe mi do tych kolczykow nie pasowały no i koraliki tez brzydkie jednym slowem wszystko brzydkie (dwoma slowami ekhm..)
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli to są Twoje pierwsze prace (właśnie doczytałam, że są), to muszę powiedzieć, że nieźle Ci to wszystko wyszło
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Maximoo, pomysł jest ładny
kolejna Twoja praca, która wygląda obiecująco
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem co to za postawa - wszystko nieładne, a może wiecej optymizmu?
1)Pomysł fajny tylko trochę zbyt pusto na dole pod kamieniem. 2)Głowy sobie nie dam uciąć, ale posrebrzane da się oksydować. 3) Na zdjęciach zawsze widać wszystkie potknięcia a w realu czasem trudno je zauważyć. Proszę trenować i wrzucać kolejne projekty, bo czekamy. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
fajne nawet bardzo tylko coś z prawym mi nie pasuje [ten drucik z zewnątrz ramki albo za długi jest albo za krótki jest skoro się tak odkształca i zawija do góry - wiesz o co mi chodzi..?] i posrebrzane można oksydować
ale z różnym efektem w zależności od jakości materiałów np. drucik rayera oksyduje się idealnie, ale już np. gotowe bigle to płacz i masakra....
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a kolczyki ładne
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
jak na pierwsze prace (nawet drugie pierwsze
) to naprawde niezlemoge tylko powtorzyc za dziewczynami masz potencjał |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- zastanawiam się nad oksydowaniem kolczykow... czytałam już ten wątek, gdzie pisałyście o oksydzie.. ale tak do końca nie wiem, jak to zrobić, czy wkładać do oksydy gotowy kolczyk z kamorami czy innymi perełkami.. czy doczepiać je dopiero po oksydowaniu :| zielona jestem w tym temacie ;( pewnie jak popróbuję to się nauczę, ale jakoś mi to pytanie spokoju nie daje...
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko brzydkie powiadasz? Oj tam zaraz. Wcale nie są takimi szkaradami
Widać potencjał więc szczypce w dłoń i do boju!
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheszczypce wzielam w dłoń, nadlubałam 2 pary kolejne, spogladając na prace sunflower musiałam podpatrzeć co nieco uf uf... (kocham tego emota!)
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Co za optymizm
![]() Kolce bardzo ładne, tylko te pętelki zewnętrzne niektóre są pozamykane, a niektóre nie...
|
|
|
#49 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozcieńczę oksydę i zobaczę co wyjdzie, najwyżej nie wyjdzie :P A co do zdjęć... to prawda, gołym okiem aż tak wszystkiego nie widac ![]() Trenuję trenuję jak wyjdzie cos ladnego to powrzucam ![]() Cytat:
Co do oksydy.. tak jak mowilam sprobuje bo dzisiaj wlasnie odebralam paczuszke z oksydą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() .... ogólnie dziękuję wszystkim za wszystkie rady i miłe słowa i wsparcie to dodaje skrzydeł i motywacji do dalszego działania
|
||||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ocho chyba znalazłam następny wątek z pięknościami biżutkowymi
Coś mi sięwydaje,że zostanę tu u Ciebie na dłużej... Piękności te pierwsze piękności...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
no piekny ten wisior z pierwszego wrzuciku. wydaje mi się że az tak początkująca to nie jesteś. fajnie ci wychodzi
a co do rucika ostatnio też mam taki sztywny że nic nie mogę z nim zrobić. a mówisz że robisz w posrebrzanym srebrne są twardsze to może próbę 930 albo 999 wypróbuj.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
posrebrzany jest tylko tak do ćwiczeń.. a to w bransoletce cholerstwo to niewiem co to, jakiś grubaśny metalowy glut ;P i tyle ![]() dziękuję za rady
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Maximo ,srebra się nie bój,jest o wiele lepsze od drutu posrebrzanego.Nie wiem czemu duzo osób boi sie pracowac z metalami szlachetnymi.Co do oxydowania ,zarówno miedz,srebro i wszystko co posrebrzane mozna za oxydowac.Mozna to robic w rózny sposób np gotową oxyda,rozcienczoną.Pamiet aj aby nie wlewac jej spowrotem do pojemnika z normalna oxyda.Szybko sie zwarzy.Bardzo ładne kolory oxydy uzyskujemy przez zagotowanie mydla siarkowego ,kupionego w aptece.Kawalek mydla zagotuj włoz drut posrebrzany,czy srebrny i stopniowo bedzie oxydowac sie drucik.Najpierw na niebiesko,zielono czerwono,fioletowo .Jesli chcesz dany kolor uzyskac to w momencie pojawienia sie go szybko opłucz go pod kranem w zimnej wodzie.Zatrzymuje się w tedy proces oxydowania.
powodzenia |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super dziękuję za podpowiedzi wczoraj zadebiutowałam z oksydą na zimno.. zoksudowałam bigle, przetarłam zmywakiem do naczyń i wyszedł super efekt.. taki satynowy! zakochałam się w nich ![]() ![]() ![]() a co do posrebrzanego druciska.. wsadziłam do oksydy i zrobił się miedziany fuuu :P
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Mi się kolce podobają
Kolorek też fajny jest. Brakuje mi kuleczek na zakończenie, ale jak przejdziesz na srebro to na pewno będą
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Twojemy wątkowi to się dowiedziałam, jak można inaczej oksydować. A link do swoich kotów to i tutaj umieść bo są cudne.
![]() |
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
rusa1ka
dzieki za odwiedziny ![]() a co do kuleczek.. już sobie wytopiłam kilka i dzisiaj będę dziergać jakieś srebrne szaleństwo bo kamorki ze skarbow natury tez juz doszly ![]() 101Milka mam nadzieje ze moj watek komus sie do czegos przyda ![]() a tutaj kociaki moje: http://www.youtube.com/watch?v=P5t7dQ0j4zc - masaż ![]() http://www.youtube.com/watch?v=-7dGa9A8C7g |
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

super pewnie kiedyś skorzystam, jak będe jakieś miała odpady

golym okiem są ładniejsze... no ale trudno...

jestem również
kolejna Twoja praca, która wygląda obiecująco

(kocham tego emota!)