Mieszkanie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-01, 18:08   #31
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Mieszkanie

Dobrze,że waakacje się już skończyły. Tylko trzeba mieć nadzieje,że nauczyciele narzucą im tempo nauką i przestaną myśleć o głupotach/głupich pomysłach.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:12   #32
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Osoba 16-letnia może sobie kupić np. mp3 z własnego kieszonkowego i rodzice nie moga unieważnić tej transakcji, bo osoba w tym wieku jest już w stanie w miarę rozsądnie gospodarować swoimipieniędzmi. Gdyby natomiast osmiolatek dokonał takiego zakupu, jest to już inna sytuacja.

Natomiast żadna osoba niepełnoletnia nie może podpisać umowy wynajmu mieszkania. Nawet w przypadku konta bankowego dla młodziezy formalności dokonują rodzice, nie małoletni wlaściciel konta.
Teoretycznie taka osoba nie moze kupic sobie mp3 w swietle prawa. Przy ograniczonej zdolnosci moze sobie kupic np puszke Coli, ale mp3 juz nie bo kupno mp3 to nie umowa zawieranya w drobnych bieżących sprawach życia codziennego. Nie jest to do konca respektowane w zyciu codziennym. Jednak gdyby nastolatek kupil mp3 to rodzic moze przyjsc do np Media Marktu, jak mu sie chce powyklocac i jeszcze zbluzgac kierownika, ze sprzedawca mp3 sprzedal .

Do autorki: czytam Twoje niektore posty i za glowe sie lapie. Ostatnio jeden z Twoich postow tak mnie zadziwil, ze az weszlam w Twoje statystyki i inne pczytalam. Tobie to sie chyba w glowie poprzewracalo. Masz 15 lat. Wez sie lepiej do nauki i wylacz Jerry'ego Springera.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2009-09-01 o 19:38
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:13   #33
istari
Paul's girl

ja się tylko zastanawiam gdzie byli rodzice podczas tych dotychczasowych "związków" nie mówiąc już o obecnym. i gdzie był prokurator no chyba, że nie było żadnego seksu.

co do wyprowadzki - jestem na tak jak zobaczysz na czym polega prowadzenie domu i zarabianie na niego to szybko Ci przejdzie ochota na ślub

jamestown niestety nie masz racji. nastolatek w wieku 13-18 lat może kupić i sprzedać mp3 bo jest to coś co posiada na własność, czym dysponuje.

Edytowane przez istari
Czas edycji: 2009-09-01 o 18:16
istari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:13   #34
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
o matko, 15latka i takie pomysły...

wynająć mieszkania sama nie może bo za mała jest.
Zresztą czy to tak fajnie opuszczać rodziców? Wszystko się zmienia.
Wstajesz rano, nie masz czasu stać przed lustrem tylko musisz lecieć po bułki, zrobić śniadanie, biec do szkoły, potem zrobic obiad, prac ciuchy, prasowac, sprzątać.
Skąd kasa na czynsz? wodę? swiatło?

masakra.... nie zdajesz sobie sprawy jak wygląda życie dorosłego człowieka, czasami zamiast sexu będziesz miała ból głowy bo 3 godziny sprzątałaś łazienkę i będziesz marzyła o śnie.

na prawde osłabiają mnie dzisiejsze dzieci...

kto będzie pracował, skoro Wy się wciąż uczycie ?!
zdajesz sobie w ogóle sprawę ile wynoszą opłaty nawet za ciasną kawalerkę ?! ;O
No wlasnie:| my wynajmujemy kawalerke 16m2 za <800 zl plus oplaty. W tysiacu to to sie nie zamyka, a uwierz mi ze luxusow nie ma.

Chociaz jesli to bedzie mieszkanie zapisane przez rodzicow to tez wyglada to troche inaczej, beda musieli glownie zajac sie oplatami za prad, wode, gaz, ogrzewanie... Aczkolwiek watpie czy uczaca sie 16 i zapewne tez uczaczy sie 18 latek mieliby kase na utrzymanie... Moze na pierwszych kilka miesiecy odkladane z kieszonkowego czy dorywczej pracy...

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:14   #35
Konto usunięte

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14023554]

Czyli nie ma opcji, że ktoś powiedzmy zarabia (wiem, wiem) i sobie sam opłaca to mieszkanie, a ma <18 lat?[/QUOTE]

Nie, rozporzadzanie wlasnycm zarobkiem tez w pewnych granicach.

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Ma 15 lat i pisze w tamtym wątku, że ma narzeczonego. to chyba znaczy, że są zaręczeni? Kurczę, mam 21 lat i nie jestem nawet zaręczona, normalnie jak stara panna się teraz czuję

Ja mam 23. A zegar biologiczny tyka

Czas edycji: 2009-09-01 o 18:16
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:20   #36
Fresa
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14026667]
Do autorki: czytam Twoje niektore posty i za glowe sie lapie. Ostatnio jeden z Twoich postow tak mnie zadziwil, ze az weszlam w Twoje statystyki i inne pczytalam. Tobie to sie chyba w glowie poprzewracalo. Masz 15 lat. Wez sie lepiej do nauki i lepiej wylacz Jerry'ego Springera.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
ja się tylko zastanawiam gdzie byli rodzice podczas tych dotychczasowych "związków" nie mówiąc już o obecnym
A jak w innym wątku autorki wątku napisałam, że dopóki dziecko jest na utrzymaniu rodziców to musi brać ich zdanie pod uwagę to się wszyscy na mnie rzucili, że zabraniam 15. letniemu dziecku o sobie decydować

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:21   #37
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
ja się tylko zastanawiam gdzie byli rodzice podczas tych dotychczasowych "związków" nie mówiąc już o obecnym. i gdzie był prokurator no chyba, że nie było żadnego seksu.

co do wyprowadzki - jestem na tak jak zobaczysz na czym polega prowadzenie domu i zarabianie na niego to szybko Ci przejdzie ochota na ślub

jamestown niestety nie masz racji. nastolatek w wieku 13-18 lat może kupić i sprzedać mp3 bo jest to coś co posiada na własność, czym dysponuje.
Sam sobie nie moze mp3 kupic, chyba, ze za zarobione pieniadze albo za pieniadze, ktore dostal z przeznaczeniem na ta rzecz. JEsli mp3 dostal od rodzicow do swobodnego uzytku to moze sprzedac jesli do dostal sluchania muzyki nie moze. Nie ma tu tak pojetej wlasnosci jak piszesz, istota polega na przeznaczeniu.
Z rzeczy, ktora kiedys podczas nauki do egzaminu mnie zdziwila to to, ze swoich ubran sprzedac nie moze takie dziecko. Ubrania rodzic kupuje do noszenia a nie do swobodnego uzytku, czyli i rozporzadzenia .

Czas edycji: 2009-09-01 o 18:32
Stary 2009-09-01, 18:23   #38
hermajona
Rozeznanie

Autorko wątku! Jak wnioskuję z Twoich innych wypowiedzi, nie dość, że masz się za osobę niezwykle dojrzałą, to jeszcze uważasz, że jesteś darem dla świata...
Skoro masz taką możliwość, zamieszkaj sama z chłopakiem. Myślę, że dostaniesz niezłego "kopasa w dupasę" i nabierzesz pokory
Sama wyprowadziłam się z domu w wieku 16 lat i wiem, że nie ma co na siłę przyspieszać wejścia w dorosłość, bo to jednak więcej nieprzyjemności niż przyjemności.

Aha, może wtrącę się w dyskusję na temat zarobków... Skoro dziewczyna pisze, że finanse to oczywista kwestia, to może liczy na rodziców pod tym względem? Albo na chłopaka (jego rodziców) ?

Aha, prawnie w tym wieku nie możesz sama wynająć mieszkania, tyle na ten temat
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:29   #39
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Ma 15 lat i pisze w tamtym wątku, że ma narzeczonego. to chyba znaczy, że są zaręczeni? Kurczę, mam 21 lat i nie jestem nawet zaręczona, normalnie jak stara panna się teraz czuję
Musze TŻ pogonić z zaręczynami, bo Nas nastolatki/ dzieci z piaskownicy ze ślubem wyprzedzą

Autorko: 15 lat i to ten jedyny? Żeby Cie życie nie zaskoczyło jeszcze

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:50   #40
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Osoba 16-letnia może sobie kupić np. mp3 z własnego kieszonkowego i rodzice nie moga unieważnić tej transakcji, bo osoba w tym wieku jest już w stanie w miarę rozsądnie gospodarować swoimipieniędzmi. Gdyby natomiast osmiolatek dokonał takiego zakupu, jest to już inna sytuacja.

Natomiast żadna osoba niepełnoletnia nie może podpisać umowy wynajmu mieszkania. Nawet w przypadku konta bankowego dla młodziezy formalności dokonują rodzice, nie małoletni wlaściciel konta.

pytanie skąd osoba 16 letnia ma pieniądze?darowizna ?zlożyła zeznanie w US ?
przez 16 lat zdołała uzbierac jakąs tam kwotę ?nie wiem co na to US .

Cytat:
Napisane przez LaylaDamment Pokaż wiadomość
Tata mojego chłopaka zostawi mu mieszkanie za rok.On za rok ma 18,a ja 16 i chcielibyśmy razem mieszkać no i dlatego to mnie właśnie interesuje.
wróc za rok z tym problemem jesli jeszcze bedziesz z tym chłopakiem

z czego utrzymacie mieszkanie ? i siebie?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Coś ta dzisiejsza młodzież szybko za szybko dojrzewa,a raczej wydaje im się że dojrzali do pewnych decyzji.
nie dojrzewa a jedynie wyrasta z pieluch ,dojrzewa to sie duzzooo póżniej lub wcale.

tez jestem ciekawa za która to granicą sie 16 latki wyprowadzaja .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:51   #41
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
15 lat i to ten jedyny? Żeby Cie życie nie zaskoczyło jeszcze
Będzie płacz i zgrzytanie zębów a za 2 dni nowy narzeczony łeheheh

Autorka ma chyba jakieś emocjonalne problemy, innego wytłumaczenia nie widzę, rownież przeglądałam jej wcześniejsze wątki, może to będzie niemiłe i nietaktowne ale wg. mnie jej rodzice są absolutnie nieodpowiedzialni i nie nadają się do wychowywania dzieci jesli wyrosło im coś takiego.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 18:54   #42
Dorothy1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Musze TŻ pogonić z zaręczynami, bo Nas nastolatki/ dzieci z piaskownicy ze ślubem wyprzedzą

Autorko: 15 lat i to ten jedyny? Żeby Cie życie nie zaskoczyło jeszcze
Na to wychodzi, że ja mojego też muszę pogonić!
Jestem ciekawa czy jest ktoś kto wyprowadził się z domu w tak młodym wieku, skończył szkołę, potrafił się utrzymać z własnych pieniędzy, zadbać o dom w stopniu podstawowym i nigdy nie żałował decyzji, nie wrócił do rodziców tylko sam o siebie zadbał? Proszę o odzew.
Ja osobiście w wieku 15-16 lat nie umiałam gotować!
Stary 2009-09-01, 18:55   #43
kar0lajna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
moze jej facet też ma 10,000
Hahaha xd pewnie ma i jestem więcej niz pewna, że utrzymaja się z tego przez dobrych pare lat, slub zorganizują, dziecku wyprawkę kupią ...

Oj dziecko drogie weź się zastanów.
Ja mam 17 lat, mam chłopaka, nie narzeczonego, bo żadnych zaręczyn nie było jeszcze. Jesteśmy ze sobą 1,5 roku i nie ukrywam, że chielibyśmy razem mieszkac ale nie teraz.
Nie wyobrażam sobie tego, że miałabym się wyprowadzić od rodziców. A Ty chcesz to zrobić po skończeniu gimnazjum?
Jak ty to sobie wyobrażasz? Skąd weźmiesz- weźmiecie pieniądze na rachunki, na żywność? na życie jednym słowem?
Jesteś gotowa by codziennie gotować obiady? Robić śniadanie i kolacje? Do tego jakoś zarabiać? i uczyć się na tyle, żeby przynajmniej zdawać z klasy do klasy?
Chyba nie wiesz jak wygląda liceum i edukacja w szkole średniej.
Ja czasami nawet nie mam czasu porządnie zjeść, jest taki nawał pracy i obowiązków. Nie siedzę i nie ''zakuwam'' ale jest mnóstwo innych zajęć.

Ogólnie to świat staje na głowie. Czy ja też powinnam czuć się stara panna?
kar0lajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:09   #44
eyo
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14026816]Sam sobie nie moze mp3 kupic, chyba, ze za zarobione pieniadze albo za pieniadze, ktore dostal z przeznaczeniem na ta rzecz. JEsli mp3 dostal od rodzicow do swobodnego uzytku to moze sprzedac jesli do dostal sluchania muzyki nie moze. Nie ma tu tak pojetej wlasnosci jak piszesz, istota polega na przeznaczeniu.
Z rzeczy, ktora kiedys podczas nauki do egzaminu mnie zdziwila to to, ze swoich ubran sprzedac nie moze takie dziecko. Ubrania rodzic kupuje do noszenia a nie do swobodnego uzytku, czyli i rozporzadzenia .[/QUOTE]

o i ja się czegoś nauczyłam z tego wątku ;D a ja głupia sprzedałam na all kraciastą tunikę od mamy ( chociaż ja to już trochę stara na ten wątek, znaczy stara panna lat 21 ;D)

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
pytanie skąd osoba 16 letnia ma pieniądze?darowizna ?zlożyła zeznanie w US ?
przez 16 lat zdołała uzbierac jakąs tam kwotę ?nie wiem co na to US .

wróc za rok z tym problemem jesli jeszcze bedziesz z tym chłopakiem

z czego utrzymacie mieszkanie ? i siebie?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

nie dojrzewa a jedynie wyrasta z pieluch ,dojrzewa to sie duzzooo póżniej lub wcale.

bo autorka nie czuje różnicy między wyprowadzką np. francuskich\, brytyjskich czy amerykańskich nastolatków w celach dydaktycznych ( znaczy do internatu) od swojego focha pt. chce mieszkać jako dziecko z drugim dzieckiem i się w dom bawić

wiecie co mnie najbardziej fasyncuje - jak to możliwe, że dwie osoby na raz mają takie pomysłuy... bo jeszcze rozmarzoną 15stkę to ogarniam bo różne głupoty do głowy przychodzą.. ale ten chłopaka ??

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2009-09-01 o 19:10
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:10   #45
zagubiona89r
Zakorzenienie

Ta autorka i jej wątki potwierdzają tylko moją własną prywatną tezę, że nie istnieją dojrzałę 14-15 latki. Nie znajdę DZIECKA w tym wieku naprawdę dojrzałego i gotowego do współżycia seksu i tworzenia pełnowartościowego związku. Te dziewczyny, które tak szybko pchają się w dorosłość jak dla mnie dzielą się na dwa rodzaje: niemyślące nad konsekwencjami małolaty, i małolaty, które uważają się za mega dorosłe dojrzałę i doświadczone życiowo. (Jak się pojawi ktoś kto twierdzi, że jest odstępstwem od normy i jednym przypadkiem na milion to biorę tą opinię pod uwagę tylko jeśli ta osoba ma powyżej 20 lat, dlatego, że dopiero wtedy swoją nastoletniość może jako tako ocenić).

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:16   #46
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
Będzie płacz i zgrzytanie zębów a za 2 dni nowy narzeczony łeheheh

Autorka ma chyba jakieś emocjonalne problemy, innego wytłumaczenia nie widzę, rownież przeglądałam jej wcześniejsze wątki, może to będzie niemiłe i nietaktowne ale wg. mnie jej rodzice są absolutnie nieodpowiedzialni i nie nadają się do wychowywania dzieci jesli wyrosło im coś takiego.

Po kilku komentarzach tez pokusilam sie o poczytanie postow autorki. I jestem w totalnym szoku. Juz nawet nie w kwestii bogatego zycia erotycznego, pelnego urozmaicen, ale chocby tym, ze w tym wieku twierdzi ze jest biseksualna... Ehh przepraszam za off top.

Co do pogrubionego nie powinnno sie obarczac wina za wychowanie rodzicow, bo nie tylko oni mieli wplyw na to, na kogo ich corka wyrosnie. Znam blizniaczki wychowywane przez tych samych rodzicow a zupelnie rozne w swoich zachowaniach, obracaly sie w innym towarzystwie, maja inne charaktery, jedna jest ta "zla" a druga ta "dobra", choc i tak obie sa wspaniale I mysle ze rodzice w wychowaniu odgrywaja bardzo wazna role, ale w wypadku autorki (i wlasciwie wielu wielu osob) ta rola skonczyla sie kilka lat temu, gdy wkroczyla w swiat szkoly i innych problemow niz zabawy lalkami.

Ja mysle ze nie ma co prowadzic juz nagonki na jej zachowanie, bo forum przeciez nic nie zmieni

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Ta autorka i jej wątki potwierdzają tylko moją własną prywatną tezę, że nie istnieją dojrzałę 14-15 latki. Nie znajdę DZIECKA w tym wieku naprawdę dojrzałego i gotowego do współżycia seksu i tworzenia pełnowartościowego związku. Te dziewczyny, które tak szybko pchają się w dorosłość jak dla mnie dzielą się na dwa rodzaje: niemyślące nad konsekwencjami małolaty, i małolaty, które uważają się za mega dorosłe dojrzałę i doświadczone życiowo. (Jak się pojawi ktoś kto twierdzi, że jest odstępstwem od normy i jednym przypadkiem na milion to biorę tą opinię pod uwagę tylko jeśli ta osoba ma powyżej 20 lat, dlatego, że dopiero wtedy swoją nastoletniość może jako tako ocenić).
Ja w tym wieku bylam bardzooo niedojrzala Ehh a chcialam byc jedna na milion.... :P

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
o i ja się czegoś nauczyłam z tego wątku ;D a ja głupia sprzedałam na all kraciastą tunikę od mamy ( chociaż ja to już trochę stara na ten wątek, znaczy stara panna lat 21 ;D)

bo autorka nie czuje różnicy między wyprowadzką np. francuskich\, brytyjskich czy amerykańskich nastolatków w celach dydaktycznych ( znaczy do internatu) od swojego focha pt. chce mieszkać jako dziecko z drugim dzieckiem i się w dom bawić

wiecie co mnie najbardziej fasyncuje - jak to możliwe, że dwie osoby na raz mają takie pomysłuy... bo jeszcze rozmarzoną 15stkę to ogarniam bo różne głupoty do głowy przychodzą.. ale ten chłopaka ??
Bo chlopcy ponoc pozniej dorastaja wiec mentalnie to ten sam poziom (I think so:P )

Stary 2009-09-01, 19:30   #47
paula78
Zakorzenienie

Ciekawe czy chlopak wogole wie o jej planach wspolnego uwicia gniazdka

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:31   #48
lady karen
Zadomowienie

Chyba ją przestraszyłyście...

Zastanów się nad tym dobrze, wyprowadziłam się do faceta będąc w LO (ale byłam pełnoletnia; klasa maturalna) i nie powiem, dałam sobie radę, ale było ciężko. Nie żałuję z dwóch powodów:
- rozstałam się z nim szybciej, niż bym się rozstała nie mieszkając z nim
- usamodzielniłam się

Ale faktem jest - jeśli Twoi rodzice będą przeciwni temu pomysłowi, policja ma obowiązek sprowadzić Cię do domu. Jeśli więc się nie zgadzają, poczekaj do 18.

No i też ciekawa jestem, skąd będziecie mieć pieniądze? (Naprawdę jestem ciekawa, bez żadnych złośliwych podtekstów)
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:33   #49
shockwaves
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=700
Stary 2009-09-01, 19:38   #50
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaylaDamment Pokaż wiadomość
Nie prosiłam o ocenę mojego postępowania.To nie jest główny temat wątku.

Za granicą nastolatki w wieku 16 często wyprowadzają się z domu i nikogo to nie dziwi.To dobra szkoła życia.
Za jaka niby granica? Bzdury wypisujesz i tyle

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
A wyprowadź się, wyprowadź. Rodzicom będzie lżej.
Hyh

Mam pytanie: dlaczego dzieciom, ktore sie zachowuja skrajnie niedojrzale - tj. udaja doroslych, bawia sie w "zwiazki" i "zareczyny" w wieku lat kilkunastu, wydaje sie, ze sa bardziej dojrzalymi od reszty, podczas gdy jest na odwrot?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:42   #51
Konto usunięte

Jest jeszcze jedna ciekawa, ale nie wiem jak dac podglad pojedynczej wiadomosci
Stary 2009-09-01, 19:48   #52
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Beverly Hills 90210?

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14028371]Jest jeszcze jedna ciekawa, ale nie wiem jak dac podglad pojedynczej wiadomosci [/QUOTE]
Kliknij numer posta, o coś takiego → #99

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

ciekawe czy rodzice o tym wiedzą

Stary 2009-09-01, 19:50   #53
lady karen
Zadomowienie

No i? Bo trochę nie rozumiem co jej upodobania seksualne mają do wyprowadzki z domu

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Beverly Hills 90210?

Kliknij numer posta, o coś takiego → #99

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

ciekawe czy rodzice o tym wiedzą
A Twoi rodzice wiedzą, co lubisz robić w łóżku?
Stary 2009-09-01, 19:50   #54
Nicole
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14028371]Jest jeszcze jedna ciekawa, ale nie wiem jak dac podglad pojedynczej wiadomosci [/QUOTE]
wypowiedź genialna jak na 15-latke

kliknij w prawym górnym rogu posta, na jego numer

Nicole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 19:57   #55
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
No i? Bo trochę nie rozumiem co jej upodobania seksualne mają do wyprowadzki z domu

To, ze jak zaczela swoje "przebogate zycie seksualne" nie miala jeszcze 15 lat (wnoszac z wizazowych zwierzen), vide: prokurator sie klania. Ot, co.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicole Pokaż wiadomość
wypowiedź genialna jak na 15-latke

kliknij w prawym górnym rogu posta, na jego numer
Dziekuje. Az zal tego nie wiedziec

Czas edycji: 2009-09-01 o 20:08
Stary 2009-09-01, 19:58   #56
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Niby sie nie maja, ale pomysl tylko: jesli zamieszkaja razem, wiecznie wolna chata, to takie masochistyczne zadatki moga sie zamienic w cos bardzo niebezpiecznego.

Stary 2009-09-01, 20:01   #57
Dorothy1987
Raczkowanie

Ręce opadają. Również pokusiłam się o przeczytanie niektórych postów. Szoook.
Stary 2009-09-01, 20:06   #58
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pigula1990 Pokaż wiadomość
Niby sie nie maja, ale pomysl tylko: jesli zamieszkaja razem, wiecznie wolna chata, to takie masochistyczne zadatki moga sie zamienic w cos bardzo niebezpiecznego.
Yyy To się nie zmieni za 10 lat, jak sądzę...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14028694]To, ze jak zaczela swoje "przebogate zycie seksualne" nie miala jeszcze 15 lat (wnosza z wizazowych zwierzen), vide: prokurator sie klania. Ot, co.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Dziekuje. Az zal tego nie wiedziec [/QUOTE]

Najwyżej się kłaniał, bo teraz to już po czasie. A cytowana wypowiedź jest sprzed tygodnia, ja niestety nie wiem kiedy autorka ma urodziny, ale mogła mieć te 15 lat już.
Stary 2009-09-01, 20:07   #59
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Yyy To się nie zmieni za 10 lat, jak sądzę...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Najwyżej się kłaniał, bo teraz to już po czasie. A cytowana wypowiedź jest sprzed tygodnia, ja niestety nie wiem kiedy autorka ma urodziny, ale mogła mieć te 15 lat już.
Gdzies tam pisala ze skonczyla 15 lat w lipcu o ile dobrze pamietam :P

Stary 2009-09-01, 20:08   #60
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;14028694]To, ze jak zaczela swoje "przebogate zycie seksualne" nie miala jeszcze 15 lat (wnosza z wizazowych zwierzen), vide: prokurator sie klania. Ot, co.
[/QUOTE]
Dla mnie to jest żenujące, że 15. latka jest już taka doświadczona w tej sferze życia.
No, ale ja jestem staromodna i nie rozumiem współczesnej młodzieży

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości