Płaszcze, kurtki - 09/10 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 14:39   #31
katka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Płaszcze, kurtki - 09/10

Cytat:
Napisane przez Panile Pokaż wiadomość
ja zdecydowanie ten ciemno brązowy tylko dlatego, że w szarym wyglądam mdło skąd fotka?
allegro
Biorę właśnie brązowy bo szarości nie dla mnie mimo że na zdjęciu mi się podobają

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-11, 23:18   #32
Daenerys
Wtajemniczenie

Witam
A ja kupilam taki oto plaszcz. (w zalaczniku)
Jak wam sie podoba?? Bo ja w sumie nie jestem pewna, tzn bardzo podoba mi sie styl tego plaszcza, ale nie jestem pewna co do wzoru.

I tak siedze, rozmyslam juz ponad tydzien i nie wiem czy mam sie na ten plaszcz zdecydowac czy nie. I drugi problem - co mam do niego noscic. Ponoc czerwien modna w tym sezonie?

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 07:11   #33
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Witam
A ja kupilam taki oto plaszcz. (w zalaczniku)
Jak wam sie podoba?? Bo ja w sumie nie jestem pewna, tzn bardzo podoba mi sie styl tego plaszcza, ale nie jestem pewna co do wzoru.

I tak siedze, rozmyslam juz ponad tydzien i nie wiem czy mam sie na ten plaszcz zdecydowac czy nie. I drugi problem - co mam do niego noscic. Ponoc czerwien modna w tym sezonie?
ładny zostaw a z kolorem moesz pokombinowac raczje do wszystkiich jednokolorowych dodatkow bedzie pasował

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 19:38   #34
Calebia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nataliakazia Pokaż wiadomość
Dziewuszki piszecie, ze są już zimowe kurtki i płaszczyki. I albo ja jestem ślepa, albo to co dla mnie jest jesienne (bo cienkie) to dla was jest zimowe... Ostatnio widziałam w h&m super płaszczyk, ale z tego co zaobserwowałam nie miał żadnego ocieplenia, był ten wierzchni materiał(i to tez tylko 65% wełny) i "podszewka" i to wszystko... I ogólne nigdzie nie widziałam jeszcze niczego wyglądającego na okrycie zimowe
I zgłupiałam troszkę, bo albo u mnie (Olsztyn) jeszcze nic nie ma, albo to co jest zimowe uważam za zbyt cienkie

[/COLOR]
Zgadzam się z Tobą ! Od jakiegoś czasu szukam płaszczyka na zimę, w sklepach rzeczywiście jest już sporo płaszczyków, ale one są cienkie, jak na moje oko nadają się na jesień, ale na zimę to już nie... zawsze marznę, dlatego będę musiała poszukać czegoś grubszego chyba jednak :P
Stary 2009-09-12, 20:18   #35
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki piszecie, ze są już zimowe kurtki i płaszczyki. I albo ja jestem ślepa, albo to co dla mnie jest jesienne (bo cienkie) to dla was jest zimowe... Ostatnio widziałam w h&m super płaszczyk, ale z tego co zaobserwowałam nie miał żadnego ocieplenia, był ten wierzchni materiał(i to tez tylko 65% wełny) i "podszewka" i to wszystko... I ogólne nigdzie nie widziałam jeszcze niczego wyglądającego na okrycie zimowe
I zgłupiałam troszkę, bo albo u mnie (Olsztyn) jeszcze nic nie ma, albo to co jest zimowe uważam za zbyt cienkie

EDIT: o kurcze, ja chyba piszę o płaszczyku zakupionym przez Bybellę.
Bo były chyba właśnie takie świetne dwurzędowe - czarne i fioletowe, chyba za niecałe 180 zł. Ale to one są zimowe już?

Ja w tamtym roku nie znalazłam w sklepach żadnego,który miałby wystarczająco dużo wełny w składzie,żebym nie zmarzła,a jak już coś się pojawiło to z ceną ok.500 zł. Znalazłam na rynku,na prawdę ciepły,z dobrym składem za niewiele ponad 100 zł. i chyba pierwszy raz zimą nie marzłam,zadowolona jestem z niego,że hoho
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 23:15   #36
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter

Cytat:

EDIT: o kurcze, ja chyba piszę o płaszczyku zakupionym przez Bybellę.
Bo były chyba właśnie takie świetne dwurzędowe - czarne i fioletowe, chyba za niecałe 180 zł. Ale to one są zimowe już?

Ech, niestety to prawda. W dodatku są strasznie drogie. Nie mam pojęcia, jak kupię coś w tym roku, w zeszłym mrozy przechodziłam w niezbyt urodziwej kurtce
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 10:30   #37
Nataliakazia
Raczkowanie

GG do Nataliakazia

Celebia, Moooniaaaa, LyraPotter -widzę, że nie tylko ja mam taki problem Łudzę się jeszcze nadzieją, ze dorzucą jakieś cieplejsze płaszczyki, ewentualnie ładne kurtki. Chyba mam za duże wymagania, bo liczę też na rozsądną cenę, góra 200-250 zł.
Co do płaszczyków rynkowym to ewentualnie też nie miałabym nic przeciwko, byle by był ładny,a z tym to ciężko. 2 lata temu kupiłam w zwykłym sklepie płaszcz i był ok, ale tylko przez 1 rok, teraz wszystko ze środka mi "wylazło".
A że zimą spędzam dużo czasu na przystankach w oczekiwaniu na spóźniające się busy to bez czegoś ciepłego się nie obejdzie.
Na porządną rundkę po sklepach wybiorę się chyba w październiku i mam nadzieję, że wtedy coś się zmieni. Jak znajdziecie coś ciekawego to dajcie znać

Choć z drugiej strony jak sobie myślę to nic dziwnego, że np. h&m ma cienkie płaszczyki. W końcu to firma niemiecka, a tam zima jest lżejsza. Kiedyś w styczniu w mojej "polskiej kurtce" było mi tam aż za gorąco. To samo z innymi zagranicznymi sieciówkami.

Edytowane przez Nataliakazia
Czas edycji: 2009-09-13 o 10:35
Nataliakazia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-13, 11:45   #38
anolek
Raczkowanie

Cytat:
Choć z drugiej strony jak sobie myślę to nic dziwnego, że np. h&m ma cienkie płaszczyki. W końcu to firma niemiecka, a tam zima jest lżejsza. Kiedyś w styczniu w mojej "polskiej kurtce" było mi tam aż za gorąco. To samo z innymi zagranicznymi sieciówkami.
w takim razie u nas przydałyby sie płaszcze z jakiejś ruskiej sieciówki, nie mylić z tymi od "rusków"

blue bicolor
anolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 15:32   #39
kamelka33
Zadomowienie

Dołączam się kochane, też poszukuję jakieś kurteczki lub płaszczyka na zimę ale koniecznie musi być ocieplany i przykrywać pupę, straszny ze mnie zmarzluch no i cena mogłaby być w miarę przystępna narazie niczego odpowiedniego nie znalazłam, same bardziej jesienne wdzianka zostaje mi tylko czekać, jakbyście złapały coś fajnego, to będę wdzięczna za fotki, może z waszą pomocy uda mi się coś kupić, oczywiście ja także będę polować i jak tylko coś zaobserwuję, to dodam
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 18:21   #40
Calebia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do płaszczyków rynkowym to ewentualnie też nie miałabym nic przeciwko, byle by był ładny,a z tym to ciężko. 2 lata temu kupiłam w zwykłym sklepie płaszcz i był ok, ale tylko przez 1 rok, teraz wszystko ze środka mi "wylazło".
A że zimą spędzam dużo czasu na przystankach w oczekiwaniu na spóźniające się busy to bez czegoś ciepłego się nie obejdzie.
Na porządną rundkę po sklepach wybiorę się chyba w październiku i mam nadzieję, że wtedy coś się zmieni. Jak znajdziecie coś ciekawego to dajcie znać
Dokładnie, na rynku trudniej znaleźć (przynajmniej mnie) ładny płaszczyk. Wszędzie pełno takich puchowych, a wolałabym wełniany, ale najtrudniej i tak z moim mizernym rozmiarem - rynkowe S wygląda na mnie jak ponton, a XS zwykle nie ma.
Też spędzam dużo czasu na przystankach, dlatego zależy mi na czymś ciepłym.
Stary 2009-09-14, 12:00   #41
madiaa
Raczkowanie

Teraz ciężko znaleźć coś ocieplanego. A ja teraz nie wiem czy szukać czegoś w markowych sklepach, czy poczekać aż w zwykłych sklepikach pojawią sie zimowe kurki. Zawsze taniej, ale te bazarowe kurtki w rozmiarze S są wielkie
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 16:35   #42
Nataliakazia
Raczkowanie

GG do Nataliakazia

Widzę, że po raz kolejny ten sam problem- tez noszę zwykle xs, a w tych "niesieciówkowych" S-kach się topię
Wprawdzie 2 razy pod względem kurtek zimowych uratował mnie ten sam zwykły sklepik, sprzedający wyjątkowo ładne i dopasowane S-ki. Ale po 1. w tym roku mają gorszy asortyment, a po 2. mimo, że ciuchów nie mają firmowych to już 4 lata temu za kurtkę płaciłam 250 zł, a 2 lata temu za płaszcz 240... Z kurtki jestem zadowolona do dziś(choć już właściwie jej nie noszę)) i dalej słyszę pytania skąd ją mam, bo na upartego ciągle jest modna i ładna, ale płaszcz już się nie nadaje...
Choć w tym roku jeszcze pewnie nie raz tam zajrzę sprawdzić czy jest coś nowego

Mam tylko ogromną nadzieję, że może "sieciówki" się zlitują i uzupełnia zimowe kolekcjeZawsze to wiekszy wybór.

Edytowane przez Nataliakazia
Czas edycji: 2009-09-14 o 16:39
Nataliakazia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 21:54   #43
Dominiique
BAN stały

Czy któraś z Was widziała wełniany płaszcz do kolan, jednorzędowy, z kapturem i paskiem w talii? Nie musi być jakiś super ciepły, ok. 70% wełny wystarczy Ważne, żeby był kaptur. Widziałam jeden w Zarze, ale za krótki na mnie (mam 170 cm wzrostu).
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 22:29   #44
Katarinka 18
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Płaszcze, kurtki - 09/10

Dziewczyny czy wełna jest w modzie? Bo wczoraj widziałam w sklepie fajny płaszczyk z takimi pufkami na 3/4 i strasznie mi się spodobał co prawda cienki ale mniejsza z tym... jak moja mama i chłopak go zobaczyli to stwierdzili że wygląda jakbym go wyjęła z "babcinej szafy" :| a tak się napaliłam na ten płaszczyk.. no i chyba go nie kupię :bezradna:

->Wymianka<-
Proszę odpisuj u mnie

Katarinka 18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 22:48   #45
Agatkie
Raczkowanie

GG do Agatkie

Wełna w modzie? Ona chyba zawsze jest modna w zimie I płaszczyk ma podobać się Tobie, przede wszystkim!

Apel do Was, dziewczyny:

Jak któraś znajdzie grube i ocieplane wełniaste płaszcze/płaszczyki - dajcie znac. Bo poki co, szkoda mi wydawać kasę na leciutkie jesienne cudeńka, fakt, śliczne, ale nie warte marzniecia zimą )
Agatkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 12:20   #46
mała migotka
Zakorzenienie

Mam 2 płaszczyki, które kupiłam w zeszłym roku. Jeden biały,ledwo zakrywający pupe, drugi szary przed kolana. Jestem z nich zadoiwolona, choc sa cienkie.
Dziewczyny a moze tak jak ja bedziecie pod płaszczyki zakładac grubsze swetry???
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 12:32   #47
Dominiique
BAN stały

Ja zakładam Ale gdy jest duży mróz, zacina śnieg lub co gorsza jest wietrznie i pada śnieg z deszczem, to jak dla mnie potrzebny jest płaszcz do kolan i kaptur, bo kilka razy zdarzyło mi się, że wichura połamała mi parasol i zmokłam strasznie.
Stary 2009-09-17, 12:52   #48
Katarinka 18
Raczkowanie

Smile Dot.: Płaszcze, kurtki - 09/10

Z tej wełnianej chyba jednak zrezygnuje ale strasznie spodobała mi się ta :

http://www.allegro.pl/item736156700_...m.html#gallery

i ten żakiecik :

http://www.allegro.pl/item743934199_...o_biura_m.html

Strasznie chciałabym takie a może Wy widziałyście coś podobnego ? W kolorze pudrowego różu ? Strasznie choruje na ten kolorek w ostatnim czasie Jeszcze do tego bym chciała takie śliczne botki różowe i biały szaliczek co o tym sądzicie?

->Wymianka<-
Proszę odpisuj u mnie

Stary 2009-09-17, 13:02   #49
Dominiique
BAN stały

Będzie bardzo cukierkowo i w stylu Barbie - moim zdaniem kicz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 13:27   #50
Katarinka 18
Raczkowanie

Chciałabym spróbować czegoś innego bo w mojej szafie kurtki są koloru czarnego białego siwego bądź fioletowego dlatego dla odmiany troche inny kolorek

Wiadomo nie każdemu musi się podobać

->Wymianka<-
Proszę odpisuj u mnie

Stary 2009-09-17, 13:40   #51
niunik
Rozeznanie

oj dziewczyna ja znów zachorowałam na fioletowy płaszczyk z Housa !! Ale niedość ze kosztuje 200 zł to jeszcze bez żadnej grubszej podszewki a ja zmarzluch jestem .. juz nawet kombinowałam czy mamie nie dac wszyc czegos zeby był cieplejszy
niunik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 13:42   #52
sintagma
Wtajemniczenie

Kupiłam płaszczyk z Zary Jest cienki jak wszystkie inne ale jesli ubiorę sie na cebulkę mam nadzieje ze nie zamarzne
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 14:14   #53
jagoda83
Rozeznanie

witajcie, przejzalam wasz watek i widze ze wszedzie pojawia sie temat plaszczy i trenczy welnianych..
wiec zeby nie powtarzac watku, gdybyscie jedak szukaly cos nie welnianego, grubej, dluzszej na snieg kurtki to zapraszam http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=367098

a co do waszych poszukiwan, w tym roku w prawie kazdej sieciowce 80% asortymentu czy nawet 90% to wlasnie welniane plaszcze, wiec napewno cos dla siebie znajdziecie

wczoraj w Tesco F&F bylo juz ich sporo, a z tego co widze w kolekcjach H&M, Reserved czy w ukochanym ostatnio Kappahlu tylko wełniaki co dla mnie nie jest za wesołą wiadomoscia...

Edytowane przez jagoda83
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:19
jagoda83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 15:39   #54
Dominiique
BAN stały

Ale te wełniane płaszcze są najczęściej tylko w 50% wełniane i póki co dominują takie co najwyżej do pół uda, a to zdecydowanie nie nadaje się na mrozy i śniegi

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Katarinka 18 Pokaż wiadomość
Chciałabym spróbować czegoś innego bo w mojej szafie kurtki są koloru czarnego białego siwego bądź fioletowego dlatego dla odmiany troche inny kolorek

Wiadomo nie każdemu musi się podobać
Oczywiście Każdy ma swój gust
Może pomyśl jednak nad innym kolorem dodatków

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Powtarzam swoją prośbę: gdyby któraś z Was widziała płaszcz do kolan i z kapturem, to proszę dajcie znać!
Stary 2009-09-17, 20:57   #55
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Ale te wełniane płaszcze są najczęściej tylko w 50% wełniane i póki co dominują takie co najwyżej do pół uda, a to zdecydowanie nie nadaje się na mrozy i śniegi

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Oczywiście Każdy ma swój gust
Może pomyśl jednak nad innym kolorem dodatków

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Powtarzam swoją prośbę: gdyby któraś z Was widziała płaszcz do kolan i z kapturem, to proszę dajcie znać!
ech co do pogrubionego:
wklejałam wam foto kurteczki z h&m, którą właśnie zakupiłam, a kupiłam ją z taką myślą muszę przyznać, że zima nie będzie zbyt mroźna i że jakoś w niej wytrzymam... moim marzeniem od 3 lat jest taka kurteczka lub płaszczyk z kapturem, ale muszę powiedzieć że chyba nigdy nie widziałam w sklepie takiego. dlatego zdecydowałam się teraz po wielu poszukiwaniach i braku nadziei na znalezienie czegoś lepszego i w rozsądnej cenie<> na kurtkę z duużym kołnierzem. wiec życzę Wam dziewczyny powodzenia w poszukiwaniach jakby co to będę Wam zazdrościć tych zakupów heh

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2009-09-17 o 20:58
bybella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 14:33   #56
69love69
Zakorzenienie

też szukam cieplutkiego wełnianego plaszcza, i tu moje pytanie czy orientujecie sie gdzie moge znalezc taki z naprawde dlugimi rekawami?jestem wysoka i mam z tym problem ;/
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 15:52   #57
masterkotka
Raczkowanie

ja poszukuje jakiegos plaszczyka bialego z czarnymi guzikami
najlepiej takiego grubszego ale nigdzie nie moge takiego znalezc wpadl mi jeszcze w oko taki :
http://allegro.pl/item742782545_jesi...e_fashion.html
masterkotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 17:58   #58
mysha1987
Raczkowanie

Ja sobie kupiłam taki płaszczyk jak w załączniku. Jest raczej cienki ale kupiłam go z myślą o jesieni. Na zimę mam kupiony jeszcze w zeszłym roku szary, gruby, wełniany płaszczyk, z poszukiwanym właśnie przez Was kapturem (kupiłam go w Ptaku w Rzgowie)
Stary 2009-09-21, 20:54   #59
Dominiique
BAN stały

A wkleisz zdjęcie tego wełnianego płaszczyka z kapturem?
Stary 2009-09-21, 21:11   #60
mysha1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
A wkleisz zdjęcie tego wełnianego płaszczyka z kapturem?
jutro zrobię fotki i wrzucę

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości