![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: surogatka domaga się praw o dziecko
z tego co pamiętam, surogatka przyznała,że ma na 'życie' tylko 700 zł miesięcznie, dlatego nie wiem, czy przyznanie jej praw do opieki będzie dobre dla dziecka.
A czy zauważyłyście, że wypowiedzi tej kobiety były jakieś takie wystudiowane? Ciągle: czuję ogromny ból, jest mi niezwykle ciężko - w kółko to samo, jakby ktoś jej kazał mówić przed kamerą dokładnie to i tamto, żeby czasem nie powiedziała za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Druga sprawa jest taka, że ona miała rodzić przez cesarkę a rodziła SN. Na dodatek położyli jej dziecko na brzuchu po porodzie...pewnie też je karmiła piersią w szpitalu...Totalnie ktoś zaniedbał tę kwestię...Nie ułatwili kobiecie zadania i taka też jest prawda. W gruncie rzeczy jest mi jej żal, bo na pewno cierpi okrutnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście na chwile obecną dziecko jest z rodzicami, a nie surogatką, więc nie mozna mówić o karadzieży, ona chce dopiero dostać to dziecko. Cytat:
------------ W tej całej sprawie jakoś dziwnie wszyscy mówią o tym kto jest matką a zapomina się że istnieje ojciec i ma takie same prawa do opieki nad dzieckiem, również wedlug nowych przepisów.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kobieta niepoważna, niezależnie czy karmiła, nie karmiła, czy jej dziecko kładli na brzuchu czy nie.
Ktoś decyduje się iść do wojska to liczy się z tym że na wojnie przyjdzie mu zabijać i to jest jego praca. Ktoś decyduje się urodzić komuś dziecko, to liczy się z tym że to dziecko odda i to jest jej praca. ... Bardzo na prawdę bardzo żenująca sytuacja. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- z resztą, oglądam komentarze Cytat:
Jest bardzo wiele przypadków gdzie odbywa się to bezproblemowo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dzieci, może dlatego nie zrozumiem jej w 100% :P kieruje się po prostu tym że jest 100 przypadków gdzie owe sprawy odbywają się bezproblemowo i 2 gdzie są akcje jak ta...
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
a mi nie jest zal tej kobiety... wiedziala na co sie pisze, w koncu nie byl to jej pierwszy porod. Jakos wcale nie wierze w jej milosc do dziecka, raczej wygrywa tu milosc do pieniedzy. Niedosc, ze dostala 30tys za urodzenie dziecka to teraz pewnie liczy i na wysokie alimenty. Zreszta kto powiedzial, ze dziecko musi wychowywac matka...ojciec ma takie samo prawo
![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Pani Beata zdając sobie sprawę ze wszelkich następstw zgodziła się "wynająć swój brzuch" za nie małą sumę pieniędzy.Następnie pobrała pieniądze,urodziła dziecko,a teraz chciałaby je odzyskać.
Moim zdaniem ta Pani,nie tylko NIE ma praw do dziecka,które urodziła,gdyż je po prostu sprzedała jak tylko można sprzedać każdy przedmiot,ale też powinni zabrać jej dwie dziewczynki,które wychowuje. Dlaczego?A dlatego,iż kobieta z pewnością jest dość rozchwiana psychicznie,jest nieodpowiedzialna i nie nadaje się na matkę. Życzę tym dzieciom,aby sąd jak najszybciej odebrał je matce,bo ktoś taki nie powinien nikogo mieć pod swoją opieką.Zwierzęta lepiej opiekują się swoimi dziećmi niż ta Pani. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Oczywiście,że ktoś jej przygotował te wypowiedzi.W końcu Pani Beatka ma swoją Panią adwokat,która podjęła się tej sprawy dobrowolnie i nie czekając na wynagrodzenie.
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Pani dostala 30 tys ? czy to jest az tak wielka kwota za 9 miessiecy ? tak obiektywnie?
to nawet na samochod nowy nie starcza. Byloby 4 dziecko tej pani z czego 1 oddała z owodu chorby dziecka .? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawet nie wiesz co pleciesz. ta kobieta zachowuje się ośmieszająco i bezmyślnie w tej sprawie, ale to nie powód by odebrać jej obecne dzieci. myślisz, że w domu dziecka było by im lepiej? taka sytuacja mogłąby spowodować kolejną patologiczną sytuację.
Edytowane przez kamyczek89 Czas edycji: 2009-09-11 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ale ona jedno dziecko już oddała, do domu dziecka z tego co wiadomo...
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nie można mówić takich rzeczy jak to cough powiedziała...przesadziła
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Nom
![]() Wiem, że się zobowiązała, że dziecko jest jej tylko w 1/4, że ona była jedynie inkubatorem - to brzmi okrutnie ale wiedziała na co się godzi więc najwidoczniej popierała to o czym mowa. I uważam że bardzo brzydko że takie sytuacje się wywleka. Po prostu.
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
na forum forum gazata.pl bylo kilka watkow o tej pani, miedzy innymi watki pomocowe... dziewczyny nie maja o niej zbyt dobrego zdania
sporo czytania http://forum.gazeta.pl/forum/w,615,9...rtykulow_.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,578,6...ZIEki.html?v=2 http://bialystok.naszemiasto.pl/z_kraju/1032143.html
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2009-09-12 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Po przeczytaniu tego artykułu z jej perspektywy: http://www.efakt.pl/To-ona-quot-wyna...y,49259,1.html jestem oburzona całą organizacją. Dostała dziecko po porodzie, robiła sobie z nim zdjęcia, położna nic nie wiedziała o tym,że jest surogatką..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ona nie była w tej sytuacji, że to jest jej biologiczne dziecko i chce się zrzec do niego praw! od samego początku tak naprawdę to nie było jej dziecko. no taka jest prawda, brutalna, ale prawda. więc o jakim zżekaniu się my tutaj mówimy ![]() zresztą urodziła z tego co wiem przed wejściem tego przepisu o orzekaniu matki jako tej, która urodziła. dla mnie sytuacja jest nadzwyczaj prosta. na prawdę wątpię, żeby sąd przyznał jej opiekę.
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy gdyby ten maly był chory to tez miałaby tyle milosci do niego :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
żałosne do czego ludzie się posuwają żeby zyskać choć odrobinę "rozgłosu".
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Cwana ta surogatka, sprzedaje dziecko za 30 tys ... skoro chce je spowrotem to niech odda te pieniądze ... Nie zdziwie się jak za jakiś czas znou będzie stękać w mediach, że nie dostaje alimentów na to dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
nie zdziwię się, jak się uspokoi , gdy rodzice jeszcze jej dopłacą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Też sobie poczytałam- lekarze z fundacji uznali, że ona tę Marysię podtruwała, żeby trafiała do szpitala! Matko, w głowie mi się nie mieści
![]() Chociaż ktoś zamieścił jej profil na n-k (jakby kogoś interesował : http://nasza-klasa.pl/profile/26605486 ) , to wygląda, że dba o te dwie córki, które z nią zostały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
tak mi jeszcze przyszło na myśl- gdyby miała taki silny instynkt macierzyński, to zamiast domagać się nieswojego dziecka- postarałby się, aby jej własne dziecko, które oddała do domu dziecka wróciło do niej- skoro rzekomym powodem oddania go był brak kasy, a teraz kasę ma
no co za wstrętne babsko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli faktycznie (w co wątpię, uważam że to tylko zagranie w celu poprawienia swojego wizerunku) chciałaby odzyskać córkę, to tylko świadczyłoby o tym, jaką egoistyczną i bezmyślną jest kobietą, chcąc namieszać w głowie dziecka, które w wieku 4 lat (czyli wieku świadomym) zostało oddane przez własną matkę, a kiedy udało mu się pewnie ustabilizować i pokochać nowych rodziców, ona chciałaby mu zgotować piekło, rozdzielając go znów z rodzicami. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2009-09-12 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
... choć nie Westwood
|
Ktoś wie co się dalej działo w sprawie?
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Chyba jeszcze nic, u nas sądy zbyt szybko nie działają, poza tym przed rozprawą trzeba załatwić wszelkie opinie na temat obydwóch rodzin.
![]() |
#56 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
moim zdaniem matką biologiczną jest ta matka, której dziecko nosi geny, tak jak w przypadku ojca, a nie ta która zastąpiła biologiczną matke podczas ciąży. Dlatego nie rozumiem, jak prawo może mówić, ze biologiczną matka jest ta kobieta, która rodzi dziecko? Prawo powinno być zgodne z nauką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
Zgadzam się z tym. Nie można potencjalnego "dobra" przedkładać nad potencjalne "zło" jeśli wiemy, że nie można zapanować nad jego skutkami. W tym przypadku tak jest - nie wiadomo jakie konsekwencje psychiczne dla surogatki, dla rodziców i dla samego dziecka może to przynieść dlatego lepiej tego nie robić. Nie zgodzę się z opinią, że matką jest tylko ta kobieta, do której należą geny. W tej sytuacji uważam, że matki są 2, a czasem nawet 3 - jedna rodzi i nosi ciążę, jedna daje anonimowo komórki jajowe, a jest jeszcze kobieta, która kocha i chce wychować...
I po co na siłę komplikować? Rozumiem chęć posiadania dziecka, ale jeśli się ich mieć nie może to trudno, to tak jak z każdą inną chorobą - trzeba się z tym pogodzić. Nie można realizować swoich nawet najbardziej szczerych i dobrych pragnień idąc do celu po trupach. W ten sposób nawet najlepsze chęci zaczną przypominać bagienko... Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#58 |
|
Matki mogą być trzy, ale biologiczną może być tylko jedna- ta, której dziecko nosi geny. Matka może być biologiczna, zastępcza i adopcyjna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
![]()
Madziu ja o tym wiem. Ale jak kobieta, która dała anonimowo geny może się ubiegać o prawo do dziecka, skoro nikt nie wie kim ona była, ona sama nie wie, że jest matką? W tej sytuacji nie można mówić o tym, ze matką jest osoba powiązana z dzieckiem genetycznie i rozpatrywać praw tej osoby do dziecka, bo ta osoba jest nieznana. To tak jakbyś w sytuacji gdy ojciec dziecka jest nieznany chciała przyznawać mu prawa, no jakim cudem? Nie można przyznać praw do opieki nad dzieckiem bliżej nie określonemu "komuś", to musi być konkretna osoba znana z imienia i nazwiska. Dla mnie w sytuacji pani Beaty G. jest tylko jeden rodzic - ojciec i jemu powinny należeć się prawa do dziecka niejako z urzędu, chyba, że rozpatrujemy sprawę w kwestiach etyczno-moralnych to wtedy mamy nawet aż 3 matki tego dziecka. O to mi chodziło.
![]() |
#60 |
|
Nie do końca się z tym zgadzam. Tak samo jak mężczyzna oddał plemnik, tak samo kobieta komórke jajową. W czym komórka jajowa jest gorsza od plemnika? Dlaczego mężczyzne nazywamy biologicznym ojcem, a kobietę w tym samym przypadku już nie biologiczną matką? Bo nie urodziła? Zrobiła to matka, która zastąpiła matkę biologiczną podczas ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.