Morderstwo na osiemnastkę - imprezy to przeżytek - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 18:43   #31
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Morderstwo na osiemnastkę - imprezy to przeżytek

Za darmo się nie idzie, ale to nie są takie lukusy, że tak fajnie sobie poleżeć i tv pooglądać.
Z pracą skazanych to problem jest taki, że więcej osób musiałoby byc do pilnowania niż do pracy. No i praca traktowana jest jako nagroda.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 20:13   #32
Gatkaa
Przyczajenie

Patrząc na to jak dużo agresji i przemocy nas otacza już od dziecka w dzisiejszych czasach trudno się dziwić. Trzeba mieć na prawdę mocno zakorzenioną wrażliwość i przede wszystkim moralność żeby potrafić oddzielić co jest dobre od tego co złe. Dzieciaki mają dostęp do stron, na których są filmy, których nawet nie potrafię określić. Trafiłam kiedyś na jedną przez przypadek i widząc same miniaturki i opisy miałam łzy w oczach i od razu zamknęłam przeglądarkę, ale nie każdy ma taki odruch. Są ludzie, których takie chore rzeczy interesują (nigdy nie zrozumiem skąd to się bierze, ale chyba tak już ten świat jest stworzony). Aż dziwi mnie, że coś takiego w ogóle istnieje w dobie technologi dzięki, której bez problemu można by namierzyć sprawców.. Nagrania brutalnych pobić itd (nie będę dalej wymieniać) są tak łatwo dostępne.. Brak słów

Trochę odbiegłam od tematu, ale musiałam się uzewnętrznić.. Bo akurat jest to temat, który ostatnio mnie strasznie przeraża..
Gatkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 20:36   #33
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Za darmo się nie idzie, ale to nie są takie lukusy, że tak fajnie sobie poleżeć i tv pooglądać.
Z pracą skazanych to problem jest taki, że więcej osób musiałoby byc do pilnowania niż do pracy. No i praca traktowana jest jako nagroda.
Wiesz dla ciebie to może nie luksus, ale wyobraź sobie ćpuna bez domu i ubezpieczenia.
Ma
a) ciepłe posiłki codziennie
b) kaloryfer
c) łóżko
d) łazienkę
e) opiekę lekarską
f) świetlicę
i tego typu rzeczy.

A więźniowie jak widać garną się do roboty. Wiem że jest strasznie dużo chętnych do pracy w szpitalu, nawet za jedną trzecią pensji. To bardzo na rękę. Powinno się stwarzać więcej możliwości dla tych którzy popełnili drobniejsze przestępstwa - jest ich wielu i to by było pewnego rodzaju odciążenie... Tzn ja bardzo teoretyzuje

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 22:36   #34
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Witam,

od paru miesięcy jestem "partyzantem rzeczywistości" skanuję sieć w poszukiwaniu odpowiedzi dlaczego nasza cywilizacja tak się pogrąża w degrengoladzie - ten przypadek to indykacja postępującej dehumanizacji i implementacji czystego zła w przekazach medialnych - szczególnie w rozrywce - podstawa to sygnały trafiające do podświadomości - możecie mnie uznać za następnego świra od teorii spiskowych ale otaczająca rzeczywistość mówi sama za siebie - tu link do analizy na stronie industry exposed - to właśnie chłoną młodzi - dzieci i niestety my także - nie oglądam telewizji od miesięcy - można powiedzieć - wziąłem "czerwoną pigułkę" polecam stronę -

http://theindustryexposed.com/

i tą serię filmów

http://www.youtube.com/watch?v=PDgUTQYEIas

przepraszam, że tylko po angielsku, jeśli macie pytania - proszę pytać - to tylko maciupeńki czubek góry lodowej.
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 06:42   #35
Dosiak
BAN stały

Jestem przeciwniczką kary śmierci. Nie można nakazać komuś zabić drugiego człowieka w imię sprawiedliwości. Ktoś przecież musi wstrzyknąć trucizną, założyć pętlę na szyję, czy oddać strzał. Czy zwolenniczki kary śmierci wyobrażają siebie w takiej roli? Nie wiem jak jest w polskich więzieniach. Większość z was piszę, że ludzie mają tam ciepło i wygodnie. Czy to nie lekka przesada? Więzienie to nie sanatorium i mam nadzieję, że pobyt tam jest rzeczywiście karą, a nie wypoczynkiem.

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A co jeśli ktoś zostanie niesłusznie oskarżony i skazany na śmierć? Co wtedy powiesz matce człowieka, który zginął "w imię sprawiedliwości"?

Edytowane przez Dosiak
Czas edycji: 2009-10-08 o 06:44
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 07:21   #36
Lea_
Wtajemniczenie

Wiecie co ,zanim przeczytalam kilka wypowiedzi bylam zwolenniczka kary smierci, przede wszystkim dla osób dokonujących morderstw na dzieciach czy ze szczegolnym okrucienstwem. Cale zycie wyznawalam zasade oko za oko , ale teraz zdanie mam podzielone
Z jednej strony kara śmierci bylaby przestroga dla mordercow, dwa razy by sie zastanowili zanim skrzywdzili by dziecko czy na przyklad kobiete w ciazy, można tu przytoczyc glosne morderstwo na ciężarnej żonie Romana Polanskiego i kilku innych gości znajdujących sie w jej domu dokonanego przez bande Mansona, który de facto żyje do tej pory i ma sie dobrze w jednym z amerykanskich więzien malo tego, jest tam szanowany , zdobyl tak zwany respect.
Ludzie,ktorzy tak jak Manson zabijaja dla zasady czy jakiejs swojej wyimaginowanej ideologii są zakałą społeczeństwa, powinno sie ich karać jak najsurowiej ( śmierc za śmierc) jednak
do myslenia dala mi wypowiedz Dosiak, kazdy ma jakas matke, ojca, rodzine, dlaczgo oni maja cierpiec widząc jak ich syn czy corka zostaje skazany na smierc, czekajac az ten wyrok nastąpi. Czlowiek moze byc zdemoralizowanym potworem a jednak matki kochaja mimo wszystko .
Wiec po glebszym zastanowieniu uwazam, ze pomimo, ze w niektorych przypadkach smierc za smierc sie jak najbardziej nalezy, nie mozemy decydować czy kogos zabic czy nie zabic i jednak pomimo, ze z przyjemnoscia wykonalabym wyrok na mordercy wlasnego dziecka czy wtedy sama nie bylabym morderca?? Kolo sie zamyka. Kto musi taki wyrok wydac, ktos musi go wykonac, jak nazwiecie takich ludzi? Piewcami sprawiedliwości?

Edytowane przez Lea_
Czas edycji: 2009-10-08 o 07:23
Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 08:12   #37
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Badania nie wykazują, żeby sprawcy przestępstw bali się kary śmierci. Nie ma ona wpływu.
W debacie o karze śmierci nie powinno się posługiwać emocjami typu płacząca matka, bo to jest debata na poziomie bruksa "Fakt", a nie humanitarnego państwa z podpisanymi wieloma konwencjami międzynarodowymi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 08:30   #38
eloi
Rozeznanie

Ktoś musi wydać wyrok śmierci - i robi to sędzia w oparciu o dowody ( dlatego warto by zainwestować pieniądze na laboratoria kryminalistyczne - w końcu metody i mozliwości dowodowe zmieniły się w ostatnich dziesięcioleciach ). Tak , jak nie każdy ma predyspozycje , by zostać lekarzem , ratownikiem czy nauczycielem , tak i nie każdy nadaje się na sędziego . Zawsze można wspomóc sędziego ławą przysięgłych - niech decyduje vox populi .
Ból rodzin oczekujących na egzekucję bliskiej osoby - a równocześnie mordercy . Czy większy , niż ból rodzin jego ofiar ? Żyli z mordercą i nic nie zauważyli , nie zareagowali , nie zapobiegli , nie wychowali ? To w końcu może jednak go nie znali i boleją nad losem kogoś , kogo nigdy nie było , ale trudno niektórym przyjąć to do wiadomości ? Mordercy sami stawiają się na poziomie mierzwy i tak ich należy oceniać - niech urzyźniają glebę .
Kara powinna godzić tylko w winnych , a nie przekształcać się w karę dla społeczeństwa - pieniądze , przeznaczone na utrzymywaniu morderców w systemie realno-dożywotnim , oznaczają równocześnie brak tych pieniędzy chociażby dla np. przewlekle chorych ( im się w twarz mówi , radź sobie sam , jak umrzesz to trudno - i tu nikt nie odczuwa bólu i nie martwi się bezradnością ich bliskich ? ) lub pełnoletnich muszących opuszczać domy dziecka i stawających przed życiem bez oparcia w rodzinie . Może jednak jako priorytet należałoby uznać za najważniejsze życie uczciwych ludzi a nie morderców ?
No i pozostaje zawsze element niepewności - a co , jeśli morderca ucieknie/zostanie po paru latach zwolniony ( zgodnie z dzisiejszym stanem prawnym ) i zabije kogoś ponownie ? Te matki ( zakładając , że żyjące ) wezmą na siebie kolejny mord ? Znów ich ból ma być ważniejszy i powstrzymujący karę ostateczną na ich dziecku ? "Sprawiedliwi" w jaki sposób przyjmą na siebie odpowiedzialność za "humanitaryzm" ?

eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 11:54   #39
Wyrak
Zakorzenienie

Jako, ze dyskusja ociera sie o tematyke kary smierci. Tu jest do poczytania temat o tym, z rozmaitymi argumentami za i przeciw:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=kara+smierci

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 12:59   #40
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
resocjalizacja... jedna wielka bzdura! jak morderca ma sie zresocjalizowac?
Morderca nie, ale zabójca owszem.. Morderca, to ten który zabija ze szczególnym okrucieństwem i ma to w zamiarze. Zabójca, to ten który zabije kogoś nie mając tego na celu, nie chcąc tego. Np kierowca który potrąci ofiarę, nawet jeśli to wina przechodnia rodzina będzie nazywać go mordercą. To samo no dajmy na to hipotetyczna sprawa - pielęgniarka poda nie te leki co trzeba pacjentowi i go zabije. Nie ma tego na celu, doprowadza do śmierci i jesteśmy w stanie z nią coś zrobić...

Cytat:
nie humanitarnego państwa z podpisanymi wieloma konwencjami międzynarodowymi.
Państwo ma być humanitarne ale skazany może mordować z okrucieństwem
...
Cytat:
nie powinno sie załowac tych morderców ani im współczuc bo czy okazali miłosierdzie dla swoich ofiar?
właśnie, zero współczucia.
Więźniowie dostają wiele, a to uczniowie mieli program ZERO TOLERANCJI
:/
Nie powinno się żałować, nie mówię tu konkretnie o karze śmierci ale w ogóle. Zamordował bo chciał, musi cierpieć do końca swojego życia, pokutować.
Więzienie to najwygodniejsza opcja dla więźnia... Nie musi nic robić wszystko dostaje. To takie jakby kolonie, w końcu ma kolegów, świetlicę jest z kim pogadać jest biblioteka telewizja :/

Niekiedy więźniowie żyją w lepszych warunkach niż wielodzietne rodziny w Polsce... Gdzie tu niby polityka pro rodzinna, chyba pro zbrodniarska! Powinni pracować, harować za 1/3 normalnego wynagrodzenia. Im i tak bardzo to na rękę bo będą mogli w kantynie sobie kupować cokolwiek.
Nie ma opcji żeby ktoś był niesłusznie skazany na śmierć. Jeśli pada choć cień wątpliwości osoba musi być odsunięta od zarzutów. To nie jest zielona mila...

Stary 2009-10-08, 13:14   #41
Wyrak
Zakorzenienie

Znowu sie przewija wizja wiezien jako cieplej kanciapy (w tym watku o karze smierci juz byla). Abstrahujac juz od roznic miedzy danymi krajami w wygladzie i wyposazeniu takich placowek. Jak dla mnie, to izolacja jaka sie laczy z siedzeniem jest straszna. Warunki z tego co sie blado orientuje rozowe bynajmniej nie sa. Zastanawiajace jest, skad sie w ogole bierze takie postrzeganie tych placowek?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 13:25   #42
_vixen_
Zakorzenienie

W dyskusjach na temat kary śmierci pojawiają się tak populistyczne argumenty jak o tych szpitalach, płaczących matkach, więzieniach jak kolonie - radze kiedyś odwiedzić takie "kolonie" i tak dalej, a także kompletnie oderwane od rzeczywistości jak przymusowa praca dla wszystkich, że nie ma za bardzo o czym dyskutować.
Stary 2009-10-08, 13:26   #43
rapifen
Zakorzenienie

http://www.joemonster.org/filmy/1910...kaze_pedofilu_

pomijając tematykę spójrz jak wygląda cela. Zwróć uwagę jak oni śpią i że mają telewizor w celi. Nie są odizolowani. To nie Ameryka, tam wychodzi się z celu na 6 godzin w ciągu tygodnia w więzieniach gdzie są gangi. To Polska, przeludnione więzienia, kilka osób w jednej celi więc nie ma mowy o samotności.
Jak już siedzą tam, niech siedzą w gorszych warunkach.

Cytat:
więzieniach jak kolonie - radze kiedyś odwiedzić takie "kolonie" i tak dalej, a także kompletnie oderwane od rzeczywistości jak przymusowa praca dla wszystkich, że nie ma za bardzo o czym dyskutować.
Właśnie podałam filmik gdzie widać jak wyglądają owe kolonie. Jakie mają wygody.
To raz, dwa nie mówię o przymusowej pracy dla wszystkich, czytaj ze zrozumieniem. Osoby które kogoś zamordowały nie mogą dostać aż takiego kredytu zaufania żeby iść pracować między ludźmi. Cały czas mówię o osobach z małymi przewinieniami które nie stanowią zagrożenia dla otoczenia. I uwierz mi, więźniowie z gdańskiej przeróbki pchają się do pracy bo jest ograniczona liczba miejsc...

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-10-08 o 13:27
Stary 2009-10-08, 13:35   #44
_vixen_
Zakorzenienie

Gdyby WSZYSCY z mniejszym wyrokiem mieli pracować, to podniósłby się bunt, że zabierają miejsca pracy tzw. uczciwym ludziom. Przecież to oczywiste.

Widziałam ten film i żadnych luksusów tam nie ma, ciasna cela, a w środku kilku facetów. Upchnij w takiej ciasnocie kilku normalnych chłopaków, zabroń im wyjśc i odczekaj kilka dni (a może godzin), ciekawe czy się pozabijają czy tylko pobiją?I co to za rozrywka ten telewizor? Ilez można to oglądac?

Wyrak, tez nie wiem, skad się w ludziach bierze przekonanie o więzieniu jako koloniach.
Stary 2009-10-08, 13:39   #45
rapifen
Zakorzenienie

Mówisz że są odizolowani i całe dnie siedzą samotnie. A teraz zmieniasz wersję.
Dla mnie nie ma litości i niektórzy za to co zrobili powinni spać na betonie przykryci kartonem.
Zero tolerancji dla morderstwa czy gwałtu (tym bardziej na dzieciach)
Cytat:
Gdyby WSZYSCY z mniejszym wyrokiem mieli pracować, to podniósłby się bunt, że zabierają miejsca pracy tzw. uczciwym ludziom. Przecież to oczywiste.
... Czemu ty interpretujesz to po swojemu? Mówię że POWINNO SIĘ stworzyć warunki do pracy, większe, bo teraz owych praktycznie nie ma.

Stary 2009-10-08, 13:44   #46
_vixen_
Zakorzenienie

Bo są odizolowani od świata, a chyba logiczne że sami w celi nie siedza.
Stary 2009-10-08, 13:47   #47
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
pomijając tematykę spójrz jak wygląda cela. Zwróć uwagę jak oni śpią i że mają telewizor w celi. Nie są odizolowani. To nie Ameryka, tam wychodzi się z celu na 6 godzin w ciągu tygodnia w więzieniach gdzie są gangi. To Polska, przeludnione więzienia, kilka osób w jednej celi więc nie ma mowy o samotności.
Jak już siedzą tam, niech siedzą w gorszych warunkach.

Właśnie podałam filmik gdzie widać jak wyglądają owe kolonie. Jakie mają wygody.
To raz, dwa nie mówię o przymusowej pracy dla wszystkich, czytaj ze zrozumieniem. Osoby które kogoś zamordowały nie mogą dostać aż takiego kredytu zaufania żeby iść pracować między ludźmi. Cały czas mówię o osobach z małymi przewinieniami które nie stanowią zagrożenia dla otoczenia. I uwierz mi, więźniowie z gdańskiej przeróbki pchają się do pracy bo jest ograniczona liczba miejsc...
Rapifen, w Stanach tez ponoc wiezienia sa przeludnione i tak samo i w Stanach i w Polsce i w innych krajach, sa rozne zaklady karne. Podanie przykladu zakladu otwartego jako normy nie jest zgodne z faktami.

Co do pracy, argument juz byl dyskutowany - problemem jest to, ze do pracy wiezniow trzeba doplacac, jest nierentowna.

Wydaje mi sie, ze tu sie miesza wiele zagadnien, przez to, ze traktuje sie rozne ZK i rozne typy wyrokow jednakowo.

Stary 2009-10-08, 13:49   #48
rapifen
Zakorzenienie

No i to odizolowanie to jedyna kara. Są tak odizolowani że oglądają wiadomości i mają widzenia z rodziną albo codzienne telefony.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Rapifen, w Stanach tez ponoc wiezienia sa przeludnione i tak samo i w Stanach i w Polsce i w innych krajach, sa rozne zaklady karne.
Ale w stanach funkcjonuje to inaczej... Właściwie to wiesz, nie ma co porównywać bo jak na Polskie realia to więzienia i tak dobrze funkcjonują :P

Stary 2009-10-08, 13:58   #49
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
No i to odizolowanie to jedyna kara. Są tak odizolowani że oglądają wiadomości i mają widzenia z rodziną albo codzienne telefony.[COLOR="Silver"]
Ale do głupiego sklepu po bułki już nie wyjdą.

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale pokazowe egzekucje służyły zaspokojeniu takich własnie prymitywnych ludzkich instynktów, jakie prezentujesz: kara śmierci, robota w kamieniołomach, kompletna izolacja, jak najsurowsze kary, spanie na betonie pod kartonem. Jak widać, w ludziach wciąż to tkwi głęboko, mimo że mamy XXI wiek i standardy się zmieniły, to wciąż jest w ludziach odwieczne prawo zemsty, potu, łez, przelewu krwi.
Tyle że teraz na rynku miasta nikogo nie powieszą, to można populistycznych argumentów uzywać w dyskusjach.
Stary 2009-10-08, 14:01   #50
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Ale do głupiego sklepu po bułki już nie wyjdą.
-_-

Stary 2009-10-08, 14:01   #51
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Znowu sie przewija wizja wiezien jako cieplej kanciapy (w tym watku o karze smierci juz byla). Abstrahujac juz od roznic miedzy danymi krajami w wygladzie i wyposazeniu takich placowek. Jak dla mnie, to izolacja jaka sie laczy z siedzeniem jest straszna. Warunki z tego co sie blado orientuje rozowe bynajmniej nie sa. Zastanawiajace jest, skad sie w ogole bierze takie postrzeganie tych placowek?
W dyskusji o karze śmierci podstawowym pytaniem jest czy zbrodniarze zasługują na to aby w ogóle żyć, w jakich warunkach to sprawa drugorzędna. Drugim pytaniem jest czy ich utrzymywanie jest ekonomicznie uzasadnione - no i nie jest ponieważ przeciętny koszt utrzymania więźnia z tego co kiedyś czytałam oscyluje w granicach ok. 3000 zł/msc. Wiadomo, że na to składają się i leki, i ubrania, i ogrzewanie placówki i pensja strażnika... itd. Chodzi jednak o to czy opłaca się ponosić tak wysokie koszty na kogoś, kto do normalnego społeczeństwa już nie wróci i nigdy nie zrekompensuje społeczeństwo poniesionych na niego wydatków. A jeśli postrzegamy społeczeństwo jako wspólny worek do którego każdy wrzuca i każdy z niego ma prawo korzystać to niech mi ktoś uzasadni co takiego społeczeństwu dał morderca, że ma prawo do końca życia nic nie wrzucać a ciągle brać?

Nikt nie mówi o karze śmierci dla każdego i za każde przestępstwo - przynajmniej mam nadzieję, że nikt nie mówi o tak radykalnych rozwiązaniach. Mówimy o karze śmierci w przypadku ciężkich przestępstw lub recydywy w morderstwie.

Ja nie popieram pomysłu znęcania się nad więźniami, zbrodniarzami - dla mnie to nieludzkie i przypomina mi o istnieniu obozów koncentracyjnych. Albo ich trzymajmy w przyzwoitych warunkach, albo wcale, po prostu eliminujmy ze społeczeństwa. Podoba mi się pomysł zastosowania robót publicznych jako kary, ale na pewno nie dla niebezpiecznych typków którzy mogli by ucieć i dopiero wtedy "narozrabiać", raczej dla tych mniej groźnych. Dla przestępców mających na sumieniu ciężkie zbrodnie i zero chęci poprawy powinna być przywrócona kara śmierci.
Stary 2009-10-08, 14:03   #52
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
No i to odizolowanie to jedyna kara. Są tak odizolowani że oglądają wiadomości i mają widzenia z rodziną albo codzienne telefony.
W zakladach zamknietych telewizji raczej nie poogladaja za duzo, a juz z pewnoscia moga zapomniec o codziennych telefonach czy widzeniach...

Jedyna kara? Z mojego punktu widzenia, to jest najgorszy aspekt bycia zamknietym. Izolacja moze wydawac sie niczym z pozycji wielu osob na wolnosci, ale ja uwazam wrecz przeciwnie.

Stary 2009-10-08, 14:08   #53
rapifen
Zakorzenienie

No to twoje zdanie. To teraz w kwestii tego że praca więźnia jest nieekonomiczna, bo takie hasło padło? Ktoś mi bliżej wyjaśni o co chodzi, bo ja niestety nie jestem aż tak w temacie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 14:08   #54
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
-_-
Utwierdzam się w przekonaniu, że nie masz pojęcia o czym piszesz, a wiedzę o zyciu w więzieniach czerpiesz jedynie z mediów i dlatego tak chętnie rzucasz populistycznymi hasłami.

O warunkach życia w więzieniu polecam polski film "Symetria", moim zdaniem jeden z lepszych.
Stary 2009-10-08, 14:20   #55
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
No to twoje zdanie. To teraz w kwestii tego że praca więźnia jest nieekonomiczna, bo takie hasło padło? Ktoś mi bliżej wyjaśni o co chodzi, bo ja niestety nie jestem aż tak w temacie
Pisałam o tym dosyć pobieżnie na poprzedniej stronie
Stary 2009-10-08, 14:24   #56
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, jaka prace wiezniowie moga wykonywac i jak wydajnie, oraz jakie koszty pociaga za soba dostarczenie ich do i z miejsca pracy, dozor itd.

Stary 2009-10-09, 20:03   #57
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Utwierdzam się w przekonaniu, że nie masz pojęcia o czym piszesz, a wiedzę o zyciu w więzieniach czerpiesz jedynie z mediów i dlatego tak chętnie rzucasz populistycznymi hasłami.

O warunkach życia w więzieniu polecam polski film "Symetria", moim zdaniem jeden z lepszych.
Zabił, to dlaczego ma mieć cokolwiek z życia? Czym na to zasłużył, żeby go traktowano jak człowieka? Zamordował, to zamiast siedzieć cały czas w więzieniu, niech sobie wyskoczy do supermarketu. A co, przecież jemu też się coś z życia należy. Któraś dziewczyna wyżej pisała, ile kosztuje utrzymanie więźnia. Takiego pasożyta w sumie, bo dzieci z domow dziecka mniej dostają pieniędzy.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 20:44   #58
rapifen
Zakorzenienie

Hmmm... Ja dziś będąc w obozie koncentracyjnym usłyszałam coś mądrego od przewodnika... Staliśmy w pomieszczeniu gdzie były tablice i wypisane wyroki, kto ile dostał. Pan powiedział, że niewielu dostało karę śmierci, wielu tylko 3-4 lata. I że albo jest prawo, albo bezprawie. Nie można wszystkich morderców wybić bo niczym byśmy się nie różnili. I że mordercą może być każdy, na przykład na wojnie, dostając rozkaz mamy tylko trzy sekundy na decyzję. To trochę zmieniło to co roiło się w mojej głowie, może przesadziłam z tym spaniem na kartonach.

Cytat:
bo dzieci z domow dziecka mniej dostają pieniędzy.
Ale ci więźniowie pieniędzy nie dostają, dzieci to samo. W koszt utrzymania wliczone są pensje wszystkich, którzy się więzieniem zajmują. W domach dziecka wyszłoby mniej ale też czterocyfrowa suma.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Po prostu chcę poddać edycji to co wcześniej napisałam, przestraszyłam się mojej własnej wizji tego jak powinno wyglądać więzienie :|

Stary 2009-10-09, 20:46   #59
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Po prostu chcę poddać edycji to co wcześniej napisałam, przestraszyłam się mojej własnej wizji tego jak powinno wyglądać więzienie :|
Zmiękłaś.

A oni to wykorzystują... ci twardzi, nie miętcy... Wyjdą po kilku latach i znowu kogoś zamordują.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 20:55   #60
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Zmiękłaś.

A oni to wykorzystują... ci twardzi, nie miętcy... Wyjdą po kilku latach i znowu kogoś zamordują.
Ci co morduja, nie wychodza po kilku latach... po kilku (sic!) latach wychodza natomiast gwalciciele w Polsce

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości