Żałować? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 20:24   #31
Deede
Zakorzenienie

Dot.: Żałować?

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
To o seksie nie było kierowane do Ciebie Chociaż jak masz chęć, to łaj not Byle facet był w porządku.

Po prostu rozśmieszył mnie post fresi bo pamiętam, że jak miałam 22 lata to facetów w okolicy trzydziestki nie traktowałam jak staruchów. A nawet spotykałam się z pewnym fantastycznym 34 latkiem Bez jaj, przecież to tylko 8 lat różnicy Dorosła kobieta, a uważa się chyba jeszcze za dziecko skoro 30 latek jest dla niej stary.
Sine - w naszym wieku nikt już nie jest "zbyt stary", za to wszyscy umierają "taak młodo"..
Co do autorki - jeśli nie robisz tego wbrew sobie, to jest ok. Gdybyś spotkała faceta, przy którym uginałyby ci się nogi z wrażenia, to byś się pewnie zgodziła. Luz, nic na siłę. A metryczką się nie przejmuj.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 20:33   #32
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Sine - w naszym wieku nikt już nie jest "zbyt stary", za to wszyscy umierają "taak młodo"..
Wybierasz się gdzieś ?

A swoją drogą, miło Cię znowu widzieć
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 20:42   #33
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Wybierasz się gdzieś ?

A swoją drogą, miło Cię znowu widzieć
Co do pierwszego - nie zamierzam jeszcze długo..
Co do drugiego - i wzajemnie Ale ja tu bywam często gęsto, tylko Intymne mnie już przerosło jakiś czas temu..

Szanelka - co do tego żałowania, chłopów itd. - Sapkowskiego nie lubię, ale facet z jednym ma rację:
"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się."
No, to tak na przyszłość.

Stary 2009-11-02, 23:02   #34
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SzAnElKa Pokaż wiadomość
Coś mi mówiło żeby NIE IŚĆ. Nie lubię takiego czegoś...
Wolałabym iść na kawę czy randkę z kumplem, który poznał mnie wcześniej i wie jaka jestem niż z chłopakiem, który ocenia wygląd TO DLA MNIE TROCHĘ PŁYTKIE i od razu mam blokadę bo nie mogę czuć się sobą i czuję się oceniana... Gdyby jeszcze zaczepił mnie normalnie na ulicy a nie widząc mnie z daleka jak jechał samochodem, nawet twarzy nie widząc ... Może gdyby to był jakiś młody, widać w porządku chłopak-student to jeszcze ale ten facet był starszy (ja mam prawie 21 a on już chyba z 30) i nie sądzę żeby chodziło mu o poznanie mnie (chyba że dogłębnie), myśląc teraz ... chociaż brzmiał miło
... no chyba że wierzy w przeznaczenie i wydawało mu się że to przeznaczenie jak przebiegłam mu przez ulicę jak sarna.
A ja Ci powiem, że dobrze postąpiłaś. Intuicja ma też funkcję obronną, skoro Ci mówiła, że lepiej nie iść, to coś musiało być na rzeczy, może jakieś gesty, których sobie nie jesteś nawet w stanie uświadomić, zostały odebrane jako podejrzane. Zresztą też bym nie poszła. Mam tak samo jak Ty, że wolę się spotkać z kimś, kogo znam. No chyba że jestem z moją ekipą, to mogę poznać nowych panów, ale tak bym nie poszłam, bo w ogóle miałabym podobne opory. Też wolę młodszych facetów, do 25 lat. I nie dałabym swojego numeru. Już mi wystarczy, że mój eks mnie czasem lubi podręczyć SMS-ami albo na GG. Nie chciałabym paść ofiaru stalkingu. Nie znam faceta, nic o nie wiem, zwykła ostrożność...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 18:22   #35
jodame
Zadomowienie

Cytat:
A Ty to taka malusia jeście...tilko 22 latka dziecinka ma, a tu stare 30 letnie dziady zaczepiają, zboki jedne
Cytat:
Po prostu rozśmieszył mnie post fresi bo pamiętam, że jak miałam 22 lata to facetów w okolicy trzydziestki nie traktowałam jak staruchów. A nawet spotykałam się z pewnym fantastycznym 34 latkiem Bez jaj, przecież to tylko 8 lat różnicy Dorosła kobieta, a uważa się chyba jeszcze za dziecko skoro 30 latek jest dla niej stary.
Nie zgodzę się z Tobą do końca.
Oczywiście, rozumiem, że 8 lat różnicy, to "tylko" 8 lat, nie 30.

Ale rozumiem też, że taka różnica wieku -zwłaszcza w "tym" wieku może być problemem.
Dwudziestodwuletnia studentka może wciąż mieszkać z rodzicami (lub sama-ale za pieniądze rodziców), być utrzymywana przez rodziców, więc nie tylko zależna od nich finansowo, ale bez doświadczenia -jak, kiedy opłacić rachunki, jak rozplanować budżet domowy, gdzie dorobić. A taki facet (30l.) pracuje już od paru lat, jest niezależny finansowo, mieszka sam i sam boryka się z problemami, o których dziewczyna może nie mieć pojęcia. I ta różnica może być zauważalna.
Taka dziewczyna nie musi być niedojrzała i nierozsądna, tylko po prostu jest na innym etapie życia -wciąż bardziej "szkolnym" niż dorosłym.
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 18:50   #36
fresia
Rozeznanie

Cytat:
To o seksie nie było kierowane do Ciebie Chociaż jak masz chęć, to łaj not Byle facet był w porządku.

dla mnie 8 lat różnicy to za dużo, zawsze umawiałam sie z równolatkami lub max 2 lata różnicy, a starszy facet zaczepiajacy mnie na ulicy mi sie źle kojarzy, Nie czepiajcie sie słówek, wiem że 30 latek nie równa sie dziadek
fresia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 19:52   #37
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fresia Pokaż wiadomość
dla mnie 8 lat różnicy to za dużo, zawsze umawiałam sie z równolatkami lub max 2 lata różnicy, a starszy facet zaczepiajacy mnie na ulicy mi sie źle kojarzy, Nie czepiajcie sie słówek, wiem że 30 latek nie równa sie dziadek
Więc właśnie - czego tu żałować??

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości