![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to jest KICZ?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
zizou - nikt o niej nie pisal wczesniej bo takich jak ona jest na peczki w showbiznesie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Dla mnie kiczowate są panienki,które ślepo naśladują gwiazdki typu Doda czy Mandaryna(nie chcę tutaj nikogo obrazić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie bede jej bronic, bo jej styl mi zupelnie nie odpowiada, jednak moim zdaniem to kicz kontrolowany, sceniczny. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Na tym kiczu gwiazdy zarabiają najwięcej Wiśniowscy,Doda i inne tego typu gwiazdy. Ja tam nie patrze na to jak ktoś wygląda na scenie, nie nazywam tego kiczem tylko sposobem na zarabianie kasy
![]()
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
A ja tak czytam wątek, i.... nikt nie napisał o tym, co dla mnie jestm kiczem
![]() Aha, i torebki - lakierki. Kicz nad kicze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Pierwsza myśl jaka mi przyszła do glowy to kolor różowy, dla mnie to chyba największy kicz. Tak jakoś.
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997451]A ja tak czytam wątek, i.... nikt nie napisał o tym, co dla mnie jestm kiczem
![]() juz ktos napisal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dla mnie kicz jest czym tandetnym, bezgustownym i badziewiattm.
KICZ dla mnie: techno, hip-hop, białe kozaki (zwykłe i te za kolano), "modne" lalunie, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Rena - no kurcze, już mnie oczka zwodza, ja zwróciłam uwage tylko na te Dody, Wiśniewskie i takie tam... Oni wszedzie wszystko muszą zdominować
![]() Co do różu: kiedyś nie trawiłąm, a teraz lubię niektóre odcienie brudnawe. Natomiast nie trawię różu barbetkowego - kicz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
ja lubie roz
![]() ![]() przypomina mi sie moda na male torebusie, w kolorach czarnym, bialym i rozowym ktore zdobil napis 'pink bag' ![]() ![]() ale jest tez kicz pozytywny, taki jak np. okulary muchy [dla mnie to kicz, ale wlasnie taki przyjemny, pozytywny ![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Też uważałam kedyś że różowy to okropieństwo. Dzisiaj nie uważam tego za KICZ. (ale rażący odcień różu to już zawsze bedzie dla mnie kiczem)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
- ogródkowe krasnale, żabki i sarenki
- 0,9 tego, co oferują w sklepach po 4 zł - filmy w stylu: Chłopaki nie płaczą - złote kozaczki, kurteczki i czapeczki; teraz jest tego masa, wygląda to strasznie - muzyka w radiu Zet - najeżone plastikowymi brylancikami świetliwe torebusie z bazarków - białe kozaki - komórki wyklejane cyrkoniami, ale ja je lubię ![]() ![]() ![]() ![]() - ślubne sukienki typu: beza - Moda na sukces i wszystko ![]() ![]() - o tak, Wiśniewscy. Za to stan konta mają zupełnie niekiczowaty. ![]() Super to zdjęcie Doduni ![]() A muchy są świetne ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Kiczem dla mnie są wszelkie objawy przejaskrawiania czegokolwiek
![]() Oczoje**e kolorki, schematyczna muzyka pop, chłopaki- żelusie, plastkiowe panieneczki, przeważająca część modeli ubrań z lat osiemdziesiątych ![]() Ehh, kicz jest wszędzie. Ja też jestem w pewnym stopniu kiczowata.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
O tak, te wdzianka mnie rozwalają; taka wiocha
![]() ![]() Co do torebek; moja psiapsiulla, sprawiła sobie ostatnio takie torebiszcze tak naładowane szklanymi odblaskami, że hej; gdy je widzę, mam wrażenie, że całe Google Earth ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997737]Rena - no kurcze, już mnie oczka zwodza, ja zwróciłam uwage tylko na te Dody, Wiśniewskie i takie tam... Oni wszedzie wszystko muszą zdominować
![]() prawie jak zagadka kto jest corka mojego ojca ![]() co do dody - przyjemnosci nie mialam, a przyjemnoscia ta bym nie pogardzila ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997737]Co do różu: kiedyś nie trawiłąm, a teraz lubię niektóre odcienie brudnawe. Natomiast nie trawię różu barbetkowego - kicz ![]() wkleisz probke - odcien mi jest nieznany. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to moje ulubione radio ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie jest to coś tandetnego. Coś co bym na przykład w życiu nie założyła (z ubrań).
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
KIcz(kitsch)-klub w Krakowie na Wielopolu
![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997737]Co do różu: kiedyś nie trawiłąm, a teraz lubię niektóre odcienie brudnawe. Natomiast nie trawię różu barbetkowego - kicz
![]() Roz to to, co tygrysy lubia najbardziej. Dla mnie nie ma brzydkiego rozu ![]() ![]() Kicz zas kojarzy mi sie z przesytem, przerostem formy nad trescia, masowa produkcja, "plastikiem", sztucznoscia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Rena - róż barbetkowy to taki róż, który kocha lalka Barbie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
A mi się bezwiednie na słowo kicz na myśl nasuwa lekko przyciemny podkład przy alabastrowej cerze.
Odcień ciemny pomarańcz ![]() I "Super promocja! Karnet na solarium - 250 min w tydzień" ![]() A kicz ? Kicz dla każdego to będzie coś innego /rymuję ![]() Ale zazwyczaj sprowadza się do przerostu formy nad treścią. Przeładowaniem. Przesadą. Powiedział Herbatnik siedząc przed komputerem w różowej piżamce w owieczki, piłując paznokcie różowym pilniczkiem i zastanawiając się czy tychże paznokci na jakieś blado-róże odcienie nie wymalować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Każdy pewnie ma swoje wyobrażenie kiczu.
Przyznam się szczerze,że oczy mnie mniej bolą patrząc na wyśmiewaną ..Dodzię czy Mandarynkę.Dopowiadam sobie,że to ich pewnie wizerunek sceniczny i coś chcą w ten sposób osiągnąć.Już p.Kozidrak bardziej mnie kładzie na łopatki ![]() A kwintensecja kiczu mogę nazwać 'pańcie' i to wszelakiej maści i w róznym wieku.Tzw francja -elaegancja ,gdzie wszystko/jak w brazyliskim serialu/ udaje lepsze niż jest.Dobrane korale z wielkim namaszczeniem do torebki/ew butów/ często -gęsto w moim odczuciu brzmią -- 'jak sobie Marysia wyobraża wielki świat' Kiczem również moim zdaniem jest pokazanie wszem i wobec -jak to nam się dobrze powodzi/,szkoda,ze metkę już wypada obciąć ![]() Kobiet z klasą jest jak na lekarstwo.I nie biega o finanse. Przeważnie królują hity bazarowe obnoszone z miną ambasadorki stylu Chanel. I o tę minę mi chodzi!! ![]() acha acha!! i sandały do sukni ślubnej!! nie pojmę tego nigdy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Co to jest KICZ?
dla mnie:
michaa wisniewski i jego nowa zonka ![]() dziewczynki od gory do dolu ubrane na rozowo + tlenione wlosy+wielkie kolka w uszach+ najednym palcu po 3 pierscienie+ spalona solarium+perlowy blyszczyk nalozony w kilogramach+tipsy do samej ziemi+ biale kizaczki sztuczne z cekinkami i klamerkami "owczy ped "wsrod dziewczyn ![]() dodaaaaaa co do rozu...sama go bardzo lubie.jestem jasna bladynka i nikt mi jeszcze nie powedzial ze wygladam clodko ![]() ![]() ![]() aaa i kolesie w jasnych spodniach i obcislych koszulkach + lancuch od krowy na szyi
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-03-25 o 12:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.