|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Chcesz pod-forum edukacja? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
91 | 79,82% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 20,18% |
Głosujący: 114. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod-forum edukacja.
Temat juz sie przewijal i nie sadze, zeby sie cos zmienilo w tej sprawie.
To juz abstrahujac od tego, ze wymiana notatek nie przeszlaby ze wzgledu na regulamin.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ktoś szuka czegoś na dany temat, a ja prowadząc swoje notatki z danego przedmiotu coś na ten temat mam i wrzucę to do sieci...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Moje prywatne, własnoręcznie sporządzone notatki na temat na przykład Baroku, czemu niby nie mogę ich rozprzestrzeniać?
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwko... Są na społecznościach tematy "Maturzystki i rok" "Studentki rok" "Licealistki" i ok. Tematy typu "interesuję się geografią, chemią, na jakie mogę iść studia" można by połączyć w zbiorczy "Jakie studia wybrać".
Natomiast jestem przeciwko wymianie notatek. Czy jestem jakaś dziwna, że wszystko co potrzebuję na lekcje mam w swoim zeszycie/podręczniku, znajdę w dodatkowych materiałach, encyklopediach? Czyjeś gotowe notatki to chyba nie jest dobry sposób na naukę, lepiej samemu dotrzeć do źródeł, choćby to była sciaga.pl (zawsze po drodze znajdzie się dodatkowe informacje). Wg mnie. ![]() Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-11-15 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Bo regulamin zabrania dawania prywatnych, wlasnorecznie sporzadzonych notatek jako pomoc przy rozwiazywaniu pracy domowej itd.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem to notatki a nie ściągi czy gotowce. Co w tym złego?:P Osobisty zbiór informacji. Samo opracowanie baroku to 5 stron a4, z tym że ja wiem że mam to zrobione dobrze natomiast z tą ściągą.pl to nigdy nie wiadomo. No tak bo studentki to się mogą wymieniać notatkami i kserować książki - to jest cool, bo brak kasy bo tamto sramto. A gimnazjum i liceum już nie może, bo przez przypadek się rozleniwią :x
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie uważam, że "wymienianie się notatkami na studiach jest cool". Napisałam coś takiego? Skoro dopisałaś to w odpowiedzi na mój post. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie nie napisałaś tego :P
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce sie klocic ale do np biologii masz 1 podrecznik + mozesz kupic uzywany. Na studiach do jednego przedmiotu masz z 5 ksiazek , przedmiotow jest duzo + czasem do jednego tematu na danym przedmiocie potrzeba z 3 ksiazki opracowania. Zeby kupic wszystkie ksiazki a nie kserowac trzeba by byc bardzo bogatym + nie zawsze wszytkie ksiazki sa wogole dostepne w ksiegarniach , czasem trzeba sie nabviegac po antykwariatach a w bibliotece 1 egzeplarz i to dawno wypozyczony ![]() Pojdziesz na studia zrozumiesz ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acha czyli mam rozumieć że tobie nie zdarzyło się na studiach kserować książek i ich pożyczać? Jeśli tak, nie ma sprawy. Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-11-15 o 22:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nom, jestem nieżyciowa
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ale dziel sie , prosze bardzo. Ale koniecznie na wizazu?Jak juz musisz na wizazu to jest np watek"maturzystki 2010" dzielcie sie na priw , co za problem?
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2009-11-15 o 23:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Jestem ZA, aczkolwiek pasowałoby to dobrze przemyślec... To sie wydaje takie proste, aczkolwiek po drodze pojawiaja sie coraz to nowe haczyki, począwszy od praw autorskich... Utworzenie takiego podforum niesie ze sobą spore ryzyko. Ale pomysł dobry i jak juz wspomniałam-jestem Za. Pomyslalabym nad tym konkretniej, gdybym wiedziala, ze moderatorzy w ogole rozwazaja tę opcję. Jak narazie nie widzę odewu(poza tamtym wątkiem z 2008 r.).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Pięć do dziesięciu to ja mam na jedne ćwiczenia z "głównego" przedmiotu
![]()
Denerwować się to mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych. Edytowane przez Serendipity Czas edycji: 2009-11-16 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego o co w ogóle chodzi? Studentki gdzieś się tu wymieniają kserówkami i notatkami? Mój kierunek ma swoje własne forum, nie siedzimy na Wizażu. ![]() Jestem jednak za takim podforum, bo setki tematów na Plotkowym o szkole jest, eh... Przygnębiający. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
dobry pomysł, ale tylko dlatego, że zniknęłyby z innych działów pytania odnośnie ile punktów z matury...i ogólnie dziwne szkolne historyjki, które mnie osobiście nie interesują
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Jestem za! Super pomysł
![]() Ale nie na zasadzie odrabiania zadań tylko, np tłumaczenia i wymiany notatek itp.. Studenci poszczególnych kierunków mieliby swoje wątki, gdzie wymienialiby się notatkami/skanami książek/artykułów/referatami/wiedzą... A jeśli chodzi o szkoły średnie czy gimnazjum, to tak samo. I ja własnie jestem za tym, żeby każdy przedmiot miał osobny wątek.. ![]() Dlaczego nie? Plus wątki 'korepetytorskie'..To się na prawdę sprawdza, takie tłumaczenie przez internet, tak samo jak w realu. Sama czasem nie rouzmiałam czegoś z angielskiego i koleżanka z innego miasta, która studiuje filologie ang. tłumaczyła mi przez gadu gadu ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, że w liceum robienie notatek jest łatwe i każdy ma wszystko w zeszycie
![]() ![]() Nie wiem jak wymiana notatek ma sie do regulaminu, ale ostatecznie podforum edukacja mogłoby funkcjonować bez tego. A już zupełnie poza tematem irytuje mnie gadanie starszych kilka lat osób, np studentów, jak to w liceum jest łatwo a na studiach ciężko. Szkoda, że kiedy byli w liceum, tak samo mówili o gimnazjum. Nie ma to jak sobie ponarzekać i licytować sie kto ma poważniejsze problemy ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że ty nie miałaś problemów nie oznacza, że liceum to pikuś. Takie forum naprawdę by się przydało, nawet bez wymieniania prywatnych notatek - do tłumaczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na nie dla podforum edukacja, na kazdym poziomie rozwoju naukowego.
Patrząc z punktu widzenia przeciętnego użytkownika forum, mogłoby to być przydatne. Chociaż ja sama miałam bardzo zawężoną grupę ludzi, od których chciałabym mieć notatki, pierdu pierdu od byle kogo zawsze mozna mieć. Moje były swietne, więc potrzebowałam równie świetnego dopełnienia. Więcj czasu bym spędziła na analizowaniu treści zamieszczonych tu notatek i ich weryfikacji niż na korzystaniu z dobrodziejstw takiego ułatwienia ![]() Patrząc z punktu widzenia administacji forum, jest to bardzo grząski grunt. I zapewne nie raz, nie dwa doprowadziłby do bardzo nieprzyjemnych stuacji. Bo wątpię czy same lilije zamieszczałyby tu swoje i nieswoje notatki ![]()
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2009-11-16 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
jestem jak najbardziej za!
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Tak:d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jakby na intymnym powstały pod-fora: mężczyzna, kobieta, ciocia, babcia, sasiadka, pani z warzywniaka, problemy ze sobą, problemy egzystencjalne, materialne ![]() Zresztą autor zaznaczył w pierwszym poście, że służyłoby do wymiany notatek, jego konwersacja z awią również do tego nawiązywała... więc w tym temacie zabrałam głos ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Nie wiem po co te bezsensowne kłótnie
![]() Wymiana notatek jest dobra, nie chcesz brać to nie musisz. Co wam będzie przeszkadzało, że komuś będzie łatwiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Dlatego wyraziłam swoje zdanie - że podforum zajmującego się wymianą notatek nie powinno być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.