![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II
Dzień dobry ,
Celina masz rację nie przedstawiłam się Wzięłam się za siebie w połowie września dokładnie 15 . Postanowiłam zrobić głodówkę oczyszczającą .Wagę miałam w tym roku siedemdziesiąt parę, ale jak we wrześniu zobaczyłam 8... to się przeraziłam ![]() Z głodówki niec nie wyszło ale zaczęłam stosować dietę opisaną przez Ewę Dąbrowską polecam książkę : Ciało i ducha ratować żywieniem.Opisuje tam jak przy diecie warzywno-owocowej leczy ludzi z różnych chorób. Więc robiłam dietę W-O z przerwami na tzw Zdrowe jedzenie(też opisane w książce) . Podobne zresztą jak w tej dieci. Wylączyłam biały chleb ,kupne słodkości(pozwalam sobie na czekoladę gorzką czasem lub na domowe ciasto) ,alkochol(przez dwa miesiące teraz już sobie pozwoliłam 2 razy na czerwone winko), mięso. Najpierw chodziło o dokładne oczyszczenie , ale do mięsa mnie nie ciągnie -więc nie jem. Więc startowałam od 80kg(170cm wzr) , w pierwszym miesiącu odpłynęło 9 nich , do teraz starciłam 12 . Więc na 2 misiące zdrowego odchudzania 12 kg to dobry wynik. Jestem bardzo dumna z siebie i cieszę się bardzo że tak to idzie. Kiedyś jak miałam 20 lat ważyłam 56-57 kilo. Nie wiem czy chcę aż tak zjechać jakoś szybko ale 63 byłoby super na Święta ! ale skoro teraz ma 68 to 5 kilo powinno się udać. Dietą rozdzielną chcę stosować jako stałe żywienie , może uda się czasem, coś przeforsować w domu. Fajna też jest dieta strukturalna , jednak ta bardziej mi odpowiada. Chciaż pewnie można gotować w oparciu o te oba sposoby. To ale lekturę napisałam.... A co do boczków , to się przymierzam i coś nie mogę . Ale fajne jest hulahop. Tańsze pewnie od twistera , i dużo przy nim zabawy Miłego dnia dzieczyny i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
No to masz super wynik
![]() Ja na diecie nie łączenia ograniczałam też kalorie inne dziewczyny nie. Teraz jak pewnie wiesz jestem na Dukanie.Nie łączenie już mi nie szło ,bo nie umiałam sobie poradzić z ilościami i rzucałam się na żarcie,ale kiedyś będę tylko jadła według zasad nie łączenia. Hula-hop kupiłam,ale niestety to mniejsze i do ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Hej słoneczka
![]() Misiagdy ![]() ![]() ![]() ![]() Celinko, ja już na swoje boczki też patrzeć nie mogę, ale oczywiście nic z tym nie robię. Dziwne te baby ![]() Leticia, wpadaj częściej, to może siłę na trzymanie diety znajdziesz hihi ![]() A ja Turbo przerwałam (oczywiście), ale stosuję się ogólnie do jej zaleceń. Jem 4-6 małych posiłków dziennie, wczoraj była nawet lampka wina ![]() ![]() Rodzice chyba się zgodzą, żeby z małą na Sylwestra zostać, więc pojadę do znajomej na bal ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Absta super Ci idzie,chociaż wiedziałam,że przerwiesz dietę
![]() Mała pójdzie wcześnie spać i tą noc będziesz siedzieć sama.My w ubiegłym roku opuszczaliśmy bal po 6 rano jako ostatnia ekipa(panie już sprzątały) i buty tak mnie cisnęły,że prawie płakałam,ale ja jestem twartka ![]() Zmykam pracować ![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Już my się chyba za dobrze znamy
![]() Przed chwilą ex dzwonił, że ktoś jest samochodem zainteresowany, o ile spuścimy o 3tys cenę, a ja chciałam o 5tys spuszczać ![]() ![]() Może dziś w końcu ćwiczyć zacznę? Niech mnie kto kopa da ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Absta masz kopa w
![]() ![]() Jeszcze jakieś życzenie ![]() Paaaaa ![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() Celinka, a to sorki, myślałam, że masz dwóch chłopaków ![]() Leticia biorę yasminelle, nie sądzę, żeby to była wina tabletek, ale może się upewnie i spytam gina ![]() Absta to fajnie, że znaleźliście kupca na cara ![]() ![]() Misiagdy ładnie Ci idzie chudnięcie ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ale fuche odwaliłam
![]() chciałam białkowy koktail zrobić ,tak żeby coś pożywnego mieć w pracy: Zmiksowałam wiśnie z mrożonki,mleko sojowe,zarodki przenne i płatki mogdałowe .Poczym posłodziłam i dodałam figę suszoną (żeby było słodsze) Dopiero teraz patrzę że to już nie białka , tylko węgle! Ale pierwsze koty za płoty- jeszcze się nauczę. Dzięki dziewczyny za powitanie i miłe słowa. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Misia (jeśli tak mogę do Ciebie pisać, proszę o pozwolenie
![]() ![]() ![]() Kasiu, czy Ty wiesz, kiedy ja tyle ważyłam ostatnio? Na pewno tego nie zaprzepaszczę ![]() ![]() Celinko, dzięki za kopa ![]() ![]() ![]() Niedługo znów szkolenie się zaczyna ![]() ![]() ![]() ![]() No dobra, do wieczorka ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Absta jest jedna rzecz,którą mogłabyś dla mnie zrobić
![]() Zamień się ze mną kilogramami ![]() ![]() Ja dziś zrobiłam rybę na parze to była jakaś kostka z mintaja ![]() nigdy więcej. Na 19 stą na aerobik ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
No i weź tu ćwicz, czy cokolwiek rób, jak plecy tak bolą, że najchętniej to bym je obcieła. Matko, nie wiem o co chodzi, czy to od noszenia małej? Ałaaaaa
![]() Dziś zjadłam jednego ziemniaka od nie pamiętam kiedy, niedobry był ![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Misia zaciekawiła mnie ta książka, muszę ją przeczytać, masz super wynik w odchudzaniu.
Absta ale Ci waga leci ![]() ![]() ![]() ![]() Celinka Ty to masz siły na ćwiczenia, no szok ![]() ![]() Poczytam Was jeszcze parę tygodni i znowu mi się zachce odchudzania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Absta masz extra podejście
![]() ![]() ![]() Celinka Tobie tesh świetnie idzie ![]() Misiagdy, ja tesh waliłam gafy na początku, np. myślałam że jogurt owocowy to białko ![]() Ja nie wiem Dziewczynki, wkurzam się, bo nie widzę efektów ![]() Może za dużo żre ![]() 1. wieśniak ze szczypiorkiem, muffinka 2.Omlet z 2 jaj z otrębami owsianymi 3.Udko z kurczaka 4.jajko smażone(1szt) z plasterkiem chudej wędliny 5.szkl koktajlu proteinowego Za dużo? ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Xxxxx25 jak zdrówko? wypoczełaś chociaż na tym urlopie?
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiadomo już co z autem? udało się sprzedać? Kasiu już mi lepiej, dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ,ale sobie po ćwiczyłam
![]() ![]() ![]() Absta może plecy Cię bolą od ziemniaka ![]() ![]() Kasia zjadłaś muffiny i potem znowu otręby,może za dużo,można 3 łyżki dziennie.Jeszcze mam prośbę jak zamieszczasz co jadłaś to napisz do jakiej diety,bo nie łączenie to,to na pewno nie jest ![]() Ja dziś zjadłam na Dukanie ![]() jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem jogurt naturalny z kakao ryba +kapusta gotowana 8 placków serowych z całej kostki sera i 2 jaj teraz 3 łyżki otrąb ze szkl. mleka (łączenie) xxxxx25 po co czekać kilka tygodni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
A czy ktos zna przepis na salatke z kurczaka?? Sklada sie z kurczaka pieczonego lub wedzonego ew pewnie gotowanego, do tego majonez, chyba smietana i seler naciowy drobniutko pokrojony. Niebo w gebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Celinko jeszcze nie mam ochoty na odchudzanie i diety
![]() Ciekawe masz menu. To kakao można ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
xxxxx25 można 1 łyżeczkę kakao odtłuszczone DecoMoreno.
Leticia nie znam takiego przepisu.
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasiu Ty na niełączeniu jesteś, prawda? Nie wiem, czy za dużo, może trzeba by kalorie podliczyć i coś z kaloriami pomyśleć? Plecy dalej delikatnie mówiąc bolą, samochód jeszcze nie sprzedany, czekamy aż gość zadzwoni niby jutro, oby...
11.03. - 67,5 Cel I: 62 Cel II:56 Edytowane przez absta Czas edycji: 2009-11-19 o 20:05 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Oki kobitki juz znalazlam przepis. Mialam nadzieje ze moze go znacie ale to salatka chyba z poludniowej czesci usa aczkolwiek znany i lubiany. No i jest nielaczeniem
![]() 2 cups (ok 300g)gotowanego zimnego rozdrobnionego kurczaka, 1 lodyga selera naciowego pocietego na drobne kawalki (lub wiecej jak ktos lubi) 1 lyzka soku z cytryny sol i pieprz do smaku 1/2 cup (120 ml) majonezu 2 ugotowane jaja na twardo Ok i wklejam linka do przelicznika miar na gramy. http://www.gourmetsleuth.com/gram_calc.htm Nie robilam jeszcze tego przepisu ale wyprobuje jak najszybciej. mozna tez dodac migdaly. EDIT: Znalazlam inny przpis z podanymi normalnymi miarami wiec dopisuje. Ten drugi przepis jest bez jajek ale za to z migdalami. Co myslicie?? Edytowane przez leticia83 Czas edycji: 2009-11-19 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Absta może się uda z samochodem
![]() Kasia jest na Dukanie ![]() Absta 56kg ????!!!! Leticia trochę połączysz bo tam jest majonez,ale raz kiedyś to może nie zaszkodzi ![]()
Cel ![]() był,ale chwilowo się zmył ![]() Edytowane przez celina4 Czas edycji: 2009-11-19 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
hmmm no to mozna by sprobowac zrobic na smietanie i tylko troszke doprawic majonezem???
Hehe laczenie to jest to co mi narazie wychodzi. Edytowane przez leticia83 Czas edycji: 2009-11-19 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Sałatka opisana smakowicie
![]() a majonez to nie neutralny przypadkiem? Celinko tak, 56 chcę, bo widzę, że 60 już blisko, więc trzeba wyznaczyć sobie nowy cel ![]() ![]()
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Etam bez majonezu to już nie to samo
![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Jej juz mi tu slina cieknie na klawiature na sama mysl o tej salatce. A kura gotowana to taka sama jak z rosolu czy musze ja gotowac na samej wodzie. Rosol mam na marchewce, pietruszce itd.
Niby tyle zalogowanych ale nikt nic nie pisze, to zmykam. Edytowane przez leticia83 Czas edycji: 2009-11-19 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Leticia kura to normalna z rosołku.
Jutro pewnie znowu zmienię podpis ![]() ![]() No ładnie wszystkie się zmyły.To do jutra.
Cel ![]() był,ale chwilowo się zmył ![]() Edytowane przez celina4 Czas edycji: 2009-11-19 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Ja jestem (o ile ktoś jeszcze jest), tylko mała mi się rozbudziła i musiałam ją długo lulać, żeby znów u siebie zasneła, bo tak, to bym ją do siebie wzieła...
Moje plecy nie popierają długiego lulania ![]() No to teraz ja napiszę ![]() ![]() Miłych snów laseczki ![]() Ja już ![]() Dobry, dobry dzionek. My już dawno na nogach, coś się małej ze wstawaniem poprzestawiało. Miłego dietkowego dnia życzę ![]()
11.03. - 67,5 Cel I: 62 Cel II:56 Edytowane przez absta Czas edycji: 2009-11-20 o 05:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Cześć piękne
![]() Ja też już jestem ![]() ![]() U mnie świeci od rana słoneczko ![]() Miłego dnia kobietki ![]()
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
No widzę, że zmieniłaś jednak w podpisie
![]() ![]() Mi też coraz ciężej się wstaje, chyba zima idzie, co do słoneczka, to i u mnie miało być, ale na razie coś nie bardzo ![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Oj bardzo bym chciała do świąt osiągnąć swoją wagę
![]() Teraz jeszcze mnie czekają w przyszłym tygodniu dwie imprezy.Jedna z aerobiku "wielkie picie" andrzejkowe ,ale chyba dam radę bo to jest w czwartek,a ja mam dentystę w piątek rano więc jeden drink i spokój.Będzie wymówka ![]() ![]() Teraz zmykam po pracować ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.