![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dowiedziałyście się o ciąży - i...?
U nas to było tak: staralismy sie o malenstwo cykle miałam regularne jak w zegarku. Pierwszy miesiąc starań i co... @ się spóznia.... 1 dzien 2,3,4.. Bedac w sobote w pracy tak sobie mysle... a zejde do apteki po test... Wrociłam do domku mówie do Tz ze ide robic test... od razu II kreseczki... na tescie było napisane odczytac wynik po 5 min wiec wyszłam z WC, i mówie do tz ze za 5 min ma isc i zobaczyc... Wiec po tym czasie poszedł... wraca z testem w rece i mówi... A jak są II kreseczki to co to oznacza
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz czekamy na naszą córeczke ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
16 czerwiec: Pojechałam do koleżanki, bo od kilku dni bolały mnie piersi (normalne przed okresem u mnie) i brzuch (nienormalne), a okresu nie było. Zrobiłam test-od razu wyszły dwie kreski..Zaczęłam płakać. Pojechałam po drugi test-dwie kreski. TŻ nie wierzył, bo dziecka kompletnie nie planowaliśmy, to była wpadka. Przez tydzień czasu TŻ był załamany, potem zaczęło to do niego docierać. Rodzice jak się dowiedzieli to myślałam, że zawału dostaną. Także początki ciąży były bardzo trudne, było wiele kłótni z TŻ, dwa razy się rozstaliśmy... Teraz na szczęście już od dłuższego czasu jest dobrze, TŻ się cieszy, rodzice również, rodzeństwo też. Chociaż miałam spięcie ze starszym bratem, prawił mi kazania itp.
Zazdroszczę, że u Was było szczęście i łzy radości, bo u mnie niestety tego nie było...
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-13 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochane jestescie-najgorsza jest ta bezsilnosc i niemoc....nie wspominajac o komentarzach kochanej rodzinki typu "na co czekacie?" no cholerka na zbawienie i na nic innego ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
trzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiecie co, ja wierze ze zyczenia wypowiadane w te jedyna niepowtarzalna noc wigilijna maja szczegolna wartosc i o niczym innym nie zamierzam myslec w tym dniu, jak tylko o malej rozowiutkiej i pulchnej iskierce, ktora bede kochac ponad zycie od pierwszego grama ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
My z męzem staralismy sie o dziecko juz drugi rok. Okres miałam dostac po koniec października. I wyjątkowo w tym cyklu nie miałam jakichś wielkich nadziei. Po prostu czekałam na okres. A że nie przychodził to sprawdzałam sobie patyczkami higienicznymi w pochwie czy juz "idzie" krew. Gdy okres spoźniał się już jakieś 2-3 dni co u mnie jest rzadkością, bo zawsze miałam regularne cykle, zaczełam sobie wkładac te patyczki kilka razy dziennie i chyba zadrapałam się w pochwie bo w koncu na patyczku zobaczyłam maleńką kropelke krwi. To dla mnie oznaczało że miesiączka idzie. Oczywiście zadzwoniłam do męża, że kolejny miesiąc zmarnowany i nie jestem w ciązy. W ten sam dzień miałam przed praca spotkac się z koleżanką, która była wtedy we wczesnej ciązy (wpadła) i miała mnie zaprosic na ślub. Wiadomo było że zaczniemy rozmawiac o jej ciązy, objawach itp. Nie wytrzymałam i oczywiście rozpłakałam się przy niej strasznie. Potem do pracy do mnie przyszła inna daleka znajoma, która niepytana o nic zaczęła się chwalic że jest w ciązy. Po pracy przepłakałm w łóżku całą noc.
Mineło kilka kolejnych dni. Ja czekałam na pewny okres a tu dalej nic. Zaczęłam zastanawiac się czy nie jestem w ciązy. A tu weekend przed 1 listopada, nie mam w domu testu (a zawsze miałam). Na szczęscie mama była w pracy i 1 listopada rano kupiła mi teścik. Mąż strasznie się denerwował, bo chyba pierwszy raz mielismy realne powody by podejrzewac że się udało. Na teście niemal natychmiast wyskoczyły dwie grube krechy. Zawołałam męża. Ucieszył się, pocałował mnie , ale powiedział ze nie może nadal uwierzyc bo za duzo mieliśmy fałszywych alarmów ![]() N adrugi dzien pojechalismy zrobi badania krwi, które oczywiście potwierdziły ciążę. Za tydzień poszlismy na usg i dopiero, gdy mąż zobaczył zdjęcie naszego zarodeczka z podpisanym moim imieniem i nazwiskiem to dopiero uwierzył... I to wszystko. Teraz jestem w 11 tygodniu i modle się żeby wszystko było dobrze z maleństwem czego i wam życzę ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps oczywiście gratuluje dzidziusia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Jak byś rok starała się bezskutecznie o dziecko to każdego miesiąca czekałabyś z testem ciążowym w pogotowiu i przy każdej wizycie w toalecie sprawdzałabyś czy juz masz okres czy jednak nie. A metoda jest podobna do tej stosowanej przez ginekologów przy pobieraniu próbki sluzu do cytologii z tym że ja się aż tak głęboko niegdy nie zapuszczałam jak lekarz.
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
My zdecydowalismy sie na dzidzie. Poszlam do szpitala z podejrzeniem wyrostka, przeganiali mnie lekarze z chirurgii na ginekologie bo mysleli ze moze to byc zapalenie jajnika. Jednak wycieli wyrostek i dobrze bo jeszcze pol godziny i mialabym zapalenie otrzewnej. Wypuscili mnie po 6 dniac ze szpitala. Mowili ze przez srodki przeciwboloowe i narkoze moze mi sie @ spozniac. 2 tyg pozniej pojechalam na kontrolne badania do gin a tam gratulacje. Ja nie wierzylam zaden lekarz w szpitalu nic nie powiedzial a to 3 tydzien byl.... bylam w szoku, mama pojechala ze mna do lekarza bo akurat sie tak zlozylo ze mialysmy gdzies razem pojechac.
Tez byla w szoku na poczatku, moj tz jak sie dowiedzial to sie poplakal, przytulil, cieszyl rozmawial do malej kropeczki w brzuchu i nadal w kazdy wieczor mowi Kacperkowi jak tatus go kocha. Juz sie doczekac nie mozemy, wlasnie sie u nas 25 tydzien zaczyna, Bozeeeee ja chce miec ju Kacperka przy sobie, chyba ze bedzie suprise i bedzie Oliwka ![]() Nie łamcie sie dziewczyny, wyluzujcie nie siedzcie w swoich kalendarzach i nie przesadzajcie a bedzie dobrze!! Psychika to 70% sukcesu!!! Trzymam za was kciuki kobietki!!
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
u mnie byłmaj
![]() koniec kwietnia ostatnie przygotowania do ślubu, a ja molestowałam TŻ, bo nastawiałam sie na minimum 3 miesiące staranek. Pote ślub, którego nie mogłam odespac, ciągle byłam nieprzytomna. ale na ciążę, sie w ogóle nie nastawiałam, byłam pewna że nam się nie mogło udac za pierwszym podejściem, tym bardziej, że brzuch mnie bolał typowo na @, zakupiłam nawet tablety i czekałam az sie akcja rozkręci. jeden dzien drugi a tu nic. w końcu kupilam test, ale był jakis felerny, bo nawet kontrolna kreska nie wyszła. następnego dnia TŻ w pracy ja miałam wolne to wyskoczyłam do apteki i kupiłam drugi. po kilku sekundach dwie wyraźne kreski. patrzyłam na to i nie mogłam uwierzyć ![]() ![]() a Kuba jako, że mamusi nie posłuchał i na świat się wyrywał, urodził sie dokładnie 8 miesięcy po slubie ![]() Edytowane przez sohf Czas edycji: 2009-12-16 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratuluję. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja mialam bardzo male szanse na zajscie w ciazy...4%... i to tylko In-Vitro....., przeszlam powazna operacje 6 lat temu i zostalam tylko z jednym jajnikiem bez jajowodów. Bylam na 1-ym cyklu przed In-vitro, wszystko poszlo ok, 30 sierpnia mialam punkcje jajnika na pobranie wyprodukowanych jajeczek...udalo sie, bylo 5..., zaplodnili je przy uzyciu plemników meza....i po 3 dniach zrobili nam transfer 3 embrionów..... , bylo to 3 wrzesnia.... ja juz po 2-3 dniach mialam przeczucie , ze jestem w ciazy, bo nagla sennosc mnie dopadla, bolace piersi....14 wrzesnia to data przewidzianego okresu..i nie dostalam . Na drugi dzien zrobilam test i wyszly dwie kreski , jedna nieznaczna wiec przyjelam to z wielkim dystanesm. 17 wrzesnia mialam USG i wyniki badan, i potwierdzono mi ..bylam w ciazy z blizniakami. Obydwoje z mezem czekalismy na badania i USG z niecierpliwoscia i obawa, ze moze nam sie nie uda... Dla upewnienia mialam za tydzien nastepne USG i juz na 100% potwierdzili mi.. "Gratuluje Pani, jest pani w ciazy jednak rozwinal sie tylko jeden..." Bylam taka szczesliwa, ze lzy z oczu mi poplynely , a mój maz nie puszczal mojej reki i tez plakal. Teraz jestem w 17 tyg+4 dni i ciaza przebiega wspaniale, nie mam zadnych doleglosci. ( stycznia mam nastepne USG i potwierdza i plec... ( ja przypuszczam, ze to chlopiec, a mój maz mówi , ze dziewczyna...okaze sie kto ma racje juz wkrótce)
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ja też wracam tu za każdą nową wiadomością od Was dziewczyny. i tak bardzo cieszę się waszym szczęściem
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Edzia, ja wiem, ze u Was tez nie jest lekko, bo czasem podczytuje wasz watek-dlatego sciskam za Ciebie kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
A ja starałam się o dzidzię ponad półtora roku....i zrobiłam test "na odczepnego" bo już byłam zapisana na badania w kierunku bezpłodności....a że okres się jak zwykle spóźniał, a ja musiałam w 3 dniu okresu zrobić pobranie krwi, zrobiłam test i nawet na niego nie spojrzałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Dzisiaj jestem w 34 tygodniu ciązy i jak któraś z koleżanek pyta jak "nam" się udało zajść w ciążę odpowiadam zawsze " nie wiem" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
I na to nic nie poradzę....bo sama nie wiem....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja na 100% pewna nie jestem, okres mi sie spozniał, mialam (mam) zapalenie wiec myslalam ze od tego, gin dał mi tabletki do tego anty przepisał, mialam na cytologie przyjść po @ , przychodze na wizyte i mowie ze @ nie mialam jeszcze, jakis tydzien - dwa spoznienia (zdarzalo mi sie to juz, wogole nie regularny @ mam) . Gin polecil zrobic test, zrobilam patrze a tu dwie krechy, szok, płacz bo gotowa nie byłam (dalej do mnie nie dotarło) myslalam ze zemdleje, za dwa dni kolejny test tym \razem naczczo i znow dwie krechy , u gina nie bylam jeszcze bo świeta i nie przyjmuje, musze czekac do zapisanej wizyty, piersi mnie bolą jak nigdy wiec na 99,9% dzidziuś
![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka nowina na święta, no proszę. nie martw się, jakoś się ułoży. tż zadowolony, czerp z jego radości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękne są wasze historie. ![]() nie moge doczekać się,aż my zaczniemy starania. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-12-24 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Nie moglam uwierzyc w 2 kreski na tescie,kupilam jeszcze 2 dodatkowe testy.Byl to totalny szok gdyz staralismy sie bezskutecznie przez prawie 8 lat...
Tutaj opisalam moja historie jezeli kogos ciekawi: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3558 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wnusia pewnie pokochaja ale az sie boje ich reakcji i przyszlych teściów, chociaz z tesciami pewnie mniejszy problem bedzie bo maja tez starsze dzieci ktorym nie spieszy sie do poczęcia wnuków wiec mysle ze sie ucieszą albo mnie i TŻ powieszą ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.