|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode 13-letnie matki i ...
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
skoro ktos jest na tyle nie dojrzaly by uprawiac przypadkowy sex bez przygotowania a co za tym idzie zabezpieczenia ,to jak moze byc dojrzaly by dobrze wychowac dziecko? to odpowiedzialnosc ktora przeklada sie na cale przyszle zycie tego czlowieka...a taka matka juz od zarania napewno nie jest chociarzby dobrym przykladem
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- hmm aborcja to czesto dobra decyzja..moze lepiej czasem nie wydac na swiat czlowieka ktory mialby potem cale zycie byc nieszczesliwy??..
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za karę to można iść do kąta a nie wychowywać człowieka
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Metal Barbie, ale dorośli, teoretycznie dojrzali ludzie też często kochają się bez zabezpieczeń. Z różnych powodów
A wiecie, co mnie tu przeraża? Że taka 13latka faktycznie może TAK myśleć - że dziecko jest szczęściem, dobrem, i fajnie jest być mamusią - no to zajdę w ciążę. |
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16064820]Metal Barbie, ale dorośli, teoretycznie dojrzali ludzie też często kochają się bez zabezpieczeń. Z różnych powodów
A wiecie, co mnie tu przeraża? Że taka 13latka faktycznie może TAK myśleć - że dziecko jest szczęściem, dobrem, i fajnie jest być mamusią - no to zajdę w ciążę.[/QUOTE] hah,fakt (chociarz co ja moge o tym wiedziec,jestem totalnie nie dojrzala pomimo 18...) ale wydawalo mi sie ze mowimy o nastolatkach wiec do takich osobnikow sie odnioslam
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
prowokacja?
ja mam 20 lat, kiedyś myślałam, że dzidzie są słodziutkie i nic tylko wychowywać, ale odkąd mam w domu takiego bobaska (dziecko siostry) zmieniłam zdanie i co raz bardziej odsuwam myśli o własnym dziecku na starsze lata. dziecko to ogromny obowiązek i odpowiedzialność. radość też ale to jednak nie wszystko |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby wszystkie 13 latki tak myslaly i wszystkie nagle sobie wymyslily ze zajda w ciaze i potem takie niewykształcone by probowały wykształcić swoje dzieci to świat by sie zaczał cofac....
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
aborcja nie moze byc srodkiem antykoncepcyjnym!
a poza tym, ktos kto ustanowil granice tych 15 lat mial jakies powody prawda? skora mi cierpnie jak widze takie dzidzie piernik, co wydaje im sie ze logika "urodze wczeniej, bede miala slodkie dzieciatko, wszyscy bede mowic ze wygladamy na siostry, odchowam i spokoj" jest w porzadku. mamy pozniej patologie, bo dziewczynie nie udaje sie gimnazjum nawet skonczyc, zyje na tym co laska, dziecko nie wie ze mozna inaczej i z nudow i z radosci ze moze bedzie lepiej funduje wnuczka, tej co teraz najchetniej cofnela by czas i amanta pogonial w pieprz |
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Omg
Ja myśle,że to prowokacja. ![]() No,ale jeśli nie jest prowokacją,to dziewczynko odradzam robienia sobie dzidziusia bo dziecko to duży obowiązek,nie dla takich dziewczątek jak ty. Lepiej kup sobie lalke.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem przeciwko aborcji...
ale nie uważam żeby 13 letnia dziewczynka mogła sprostać takim obowiązkom jak wychowywanie dziecka... nie wspomne o tym jaki poród byłby ciężki ![]() 13 lat to wiek, w którym dzieciństwo się kończy i wkracza sie w wiek młodości a nie dorosłości ![]() po co od razu przeskakiwac tak ważne etapy swego życia? Można zaczekać. Wygląda to na prowokacje, ale jeśli naprawdę są dziewczyny 13 letnie które pragną mieć dziecko, czują się na tyle poważne by podjac takie kroki, niech będą na tyle poważne by się do tego przygotować... i nie chodzi o sama ciąże ale ciężar jaki niesie za sobą wychowanie. A co jak zajdzie w ciążę 13 latka, nie skończy szkoły - to bardzo prawdopodobne i co potem, dziecko będzie sie w szkole "chwaliło" że matka nie ma nawet wykształcenia podstawowego, jak będą je pytać o to. To przykre. Najpierw edukacja. Jak myślisz o dzieciach to pomyśl że potem dziecko chce pomocy rodzica w zadaniu domowym i co??? odeślesz z każdym zadaniem do obcych ludzi?? w ogóle, nawet nie chce sobie wyobrażać seksu 13 latek, to przecież pedofilia.... a żaden normalny 13 latek nie chciałby zostać ojcem...
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2009-12-26 o 23:51 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Może nie zaczynajmy tematu aborcji , bo narodzi się osobna dyskusja
![]() Myślę , że wszystkie te wypowiedzi dały autorce wiele do myślenia i skutecznie odwiodłyśmy ją od tego szaleńczego pomysłu |
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co za moda, żeby gadac o aborcji bo to bo tamto, bo życie się zmieni, bo kariery nie zrobie, bo szkoły nie skończe itp jakby antykoncepcji nie było... ludzie są na tyle zacofani w sprawach antykoncepcji czy jak?? że potem muszą dokonywać aborcji? a ludzi przeciwnych aborcji paradoksalnie nazywaja ciemnotą?? cos tu jest nie tak... ![]() dziecko (jeśli masz 13 lat autorko, to dzieckiem jesteś, bo taka nastolatka to jeszcze dziecko) nie wiem, kto Cię tak skrzywdził że chcesz się uciekać w dorosłość, że szukasz szczęścia tam gdzie teraz nie powinnaś. Dziecko teraz nie da Ci szczęścia. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
trochę sie zapędziłam. Jak dla mnie to prowokacja, ale niestety są przypadki że takie małolatki myślą o takich sprawach, że będzie tak ładnie pięknie, ochy i achy, bobasek śliczny, uśmiechnięty itp itd szok
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to jest chore, że 13letnie dziecko uprawia już seks!
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzmy sobie wprost i jasno.
Aborcja jeśli jest wynikiem czynu zabronionego jest legalna. Seks z 13 latka to pedofilia, więc aborcja jest legalna. Nie ma co dywagować że aborcja jest be fe albo wypasiona. W tym przypadku jest jak najbardziej dopuszczalna czy nam się podoba czy nie, a od dyskusji czy w ogóle powinna być dopuszczalna jest inny temat. OK?
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Smerfetkaa;16068390]aborcja rzadko kiedy jest dobrą decyzją, choć i tak bywa czasem. Ale tutaj nie przewidzisz czy człowiek tak urodzony byłby nieszczęsliwy... zatem nie można tak pochopnie decydować o czyimś życiu.
Ja nie wiem co za moda, żeby gadac o aborcji bo to bo tamto, bo życie się zmieni, bo kariery nie zrobie, bo szkoły nie skończe itp jakby antykoncepcji nie było... ludzie są na tyle zacofani w sprawach antykoncepcji czy jak?? że potem muszą dokonywać aborcji? a ludzi przeciwnych aborcji paradoksalnie nazywaja ciemnotą?? cos tu jest nie tak... ![]() dziecko (jeśli masz 13 lat autorko, to dzieckiem jesteś, bo taka nastolatka to jeszcze dziecko) nie wiem, kto Cię tak skrzywdził że chcesz się uciekać w dorosłość, że szukasz szczęścia tam gdzie teraz nie powinnaś. Dziecko teraz nie da Ci szczęścia. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- oki... trochę sie zapędziłam. Jak dla mnie to prowokacja, ale niestety są przypadki że takie małolatki myślą o takich sprawach, że będzie tak ładnie pięknie, ochy i achy, bobasek śliczny, uśmiechnięty itp itd szok [/QUOTE]Mnie bardziej przeraża ,że niektóre trzynastolatki mają już doświadczenia seksualne.. przerażające jak ta granica wiekowa spada w dół
Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-27 o 00:13 |
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Krew mnie zalewa jak widzę 16-17 w ciąży to przy 13 to chyba bym umarła.;P
Nie wiem, dlaczego, myślą one, że dziecko to hop siup, zrobi się, a potem mama musi wychowywać, albo dom dziecka |
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Edeldredzia;1606864 2]Krew mnie zalewa jak widzę 16-17 w ciąży to przy 13 to chyba bym umarła.;P
Nie wiem, dlaczego, myślą one, że dziecko to hop siup, zrobi się, a potem mama musi wychowywać, albo dom dziecka z niedorosłości , z braku pojęcia o prawdziwym życiu.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Bez obrazy, ale trzeba być kretynką, żeby w wieku 13 lat planować dziecko!:P
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
xD ja bym 13 niekiedy kota bała się powierzyć, nie mówiąc o dziecku
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
Ja w kwestii formalnej. W którym miejscu autorka watku napisala, ze sobie zrobi dziecko ?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Uważa, że nie każdy nastolatek jest głupi i nie umie myśleć "po dorosłemu". I że ona niby umie Gdzieście wyczytali (nawet nie wprost), ze chce być już matką to ja nie wiem.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-12-27 o 00:45 |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą wątek utworzyło dzieciak, któremu najwidoczniej się nudziło , ii nie ma co zagłębiać się w dalsze dyskusje :P: Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-27 o 00:54 |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A dziewczę tylko wyraziło poglad, że uważa, że byłaby dobrą matką pomimo młodego wieku (jezeli ma 13 lat, to jest oczywiscie bzdura). Jezeli ja powiem o sobie, ze uważam, ze byłabym świetną kosmonautką to oznacza, ze juz mi grzeja rakiete na Florydzie ?
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chocby z chelma :P |
|
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Ja myśle,że to prowokacja. 
Lepiej kup sobie lalke. 

przerażające jak ta granica wiekowa spada w dół