|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Romantyczna kolacja we dwoje, czyli sylwester 09/10
Pomysł spędzenia sylwestra mi się podoba. Ale te dekoracje to lekka przesada, jakbyś miał zamiar się oświadczyć a nie spędzić miło czas w towarzystwie dziewczyny.
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
oo tak "pamiętnik" nr 1
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Fatalistka 87 całkowicie się z Tobą zgadzam! Pamiętnik to naprawdę fajny i romantyczny film
Jesli go nie oglądaliście to polecam!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Tak ta ksiazka jest gleboko osadzona w religi
![]() A CO do tego czy religia moze mowic czego chce kobieta to powiem jedno, albo jednak dwa zdania ![]() "Kobieta jest uosobieniem Boga" oraz "Bóg stworzy kobietę na swój obraz i podobieństwo" Skoro czytałas tą ksiązkę to tam jest wyraznie napisane czemu każda o tym nie marzy tzn wydaje jej sie że nie marzyNie dała byś się takiemu Rycerzowi na białym koniu powrac? ![]() A wracaja do tematu napewno film o miłości bo miał to byc romantyczny wieczor zgodnie z obietnicą jaką dałem dziewczynie
|
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
"szkoła uczuć"
|
|
|
|
|
#38 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a poza tym ja mojego narzeczonego poznalam na dyskotece i wypraszam sobie sugerowanie ze na dyskotekach nie ma ludzi wierzacych itp. ponadto nie wiem co jest w tej książce ale ja zdecydowanie nie jestem romantyczka i nie wmówisz mi że jestem... ok róża w urodziny lub rocznicę ale co za dużo to nie zdrowo i sylwester w płatkach róż to dla mnie byłaby przesada nie ładnie tak generalizować...Cytat:
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
RafalRSL teraz ciężko o chłopaka który nie kłamie, nie oszukuje, nie zdradza
co dopiero takie niespodzianki a co dopiero "rycerz na białym koniu" |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byś się zdziwił chłopie... Co kobieta to inna osobowość. WIELE z nich lubi romantyzm ja także ALE W UMIARZE. Miałam kiedyś przez 2 miesiące chłopaka, wiecznie mi słodził, wiecznie romantyk, kwiateczki kolacyjki... Dosłownie rzygałam już tą słodkością. Zostawiłam go bo miałam dosłownie przy następnym "kwiatuszku" czy "słoneczku" ochotę go zabić. Poza tym są też takie dziewczyny, które totalnie nie trawią takich przesadnie romantycznych, czułych kolacyjek. Jakbyś trafił na moją dobrą kumpelę to by Cię spytała czy Ty na serio czy sobie jaja robisz. Szczyt romantyzmu na jaki ją było stać to kolacja zaręczynowa, ale nie w restauracji, a jakiejś klimatycznej knajpce i nie ze skrzypkiem, a z utworkami z szafy grającej. Im więcej Cię czytam (Twoje paplanie o Bogu i przeświadczenie jak to Ty wszystko wiesz o kobietach najlepiej i każda o takim jak Ty to marzyć powinna), to jakby tylko tacy faceci na ziemi byli zostałabym lesbijką. P.s Co nie znaczy, że moim ideałem jest cham i dupek. Po prostu normalny facet, który w czułościach i innych tego typy potrafi zachować umiar by mnie tą słodyczą nie zadusić.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2009-12-27 o 14:16 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Stysik żyłaś do slubu w swoim chłopakiem w czystości? jesli tak to naprawde byl wierzącym człowiekiem, bo czystość to podstawa
kolezankaa - popatrz w głąb człowieka, jeśli wierzy naprawdę w Boga to takie coś jak zdrada, seks przed slubem, przeklenstwa itd są dla niego rzeczą obcą |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lepiej nie można było tego ująć. P.S. Któraś tam napisała o śniadaniu. Z racji religijności, pewnie będą spać oddzielnie więc co to za śniadanie kilometr od siebie? |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może wyznaje te same wartości co ludzie wierzący a po prostu nie wierzy? nie oceniaj ludzi w ten sposób, nie segreguj: wierzy=dobry człowiek. nie=zły znam chłopaka który nie wierzy i jest dla mnie najlepszym facetem pod słońcem, który kocha dziewczynę nad życie, najważniejsza jest dla niego miłość, w życiu by nie zdradził itd |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem o co Ci zupełnie chodzi bo nigdzie nie napisałem że ja wiem najlepiej, nigdzie nie powiedziałem że każda marzy o takim jak ja.
Poczytaj sobie o Czystości przedmałrzeńskiej wtedy 30% tego co ja pisze zrozumisz
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, denerwuje mnie takie gadanie, jak Twoje. I idiotyzmem nazwę też potępianie seksu przez Kościół, jako okazywanie uczuć drugiej osobie. Rozumiem prostytucja, co innego. Ale seks z osobą, którą się kocha? Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2009-12-27 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
i apropo trochę się tak nad tym zastanawiam co piszesz
i chyba przemawia teraz przez Ciebie pycha, bo skoro jesteś wierzący to uważasz się za kogoś bardzo dobrego bo nie zrobisz tego czy tamtego, a nigdy nie wiesz jak w życiu postąpisz, jeszcze możesz zmienić wiarę 5 razy albo wyzbyć się jej ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- a jeśli chodzi o czystość przedmałżeńską to swoją drogą, niech każdy postępuje jak chce |
|
|
|
|
#48 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajerwerki to przynajmniej jakaś rozrywka, uniknie przynajmniej zesztywnienia twarzy od sztucznego uśmiechu i udawania że jej się to podoba. I przypuszczam że jeśli w ogóle dotrwacie ze sobą do przyszłego Sylwestra to na wszelki wypadek zaplanuje go już w lipcu z innymi ludźmi żeby nie musieć być skazaną na coś takiego drugi rok z rzędu ![]() Cytat:
Poradniki poradnikami, a życie życiem - pamietaj. Kobiety nie są, jak zapewne myślisz, bezmyślną jednolitą masą, ale to miliony różnych ludzi o różnym pochodzeniu i różnym wychowaniu, o różnych charakterach, różnych przyzwyczajeniach, różnych gustach. I nie jest tak że jest jeden sposób na wszystkie. I kobiet - nieromantyczek jest mnóstwo. Żeby już o sobie nie pisać to mam nawet taka znajomą, która rzuciła kiedyś faceta bo nie mogła wytrzymać że jej wiersze czytał, kolacje przy świecach urządzał itd, zamiast z nią mecz obejrzeć. Oprócz tego że mówiła miała mdłości gdy z czymś takim wyskakiwał i umierała z nudów, ale musiała udawać że jej się to podoba, to wspomniała że taki facet to dla niej niepełnowartościowy mężczyzna. Ale to jej zdanie ![]() A ja Tobie słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny. Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2009-12-27 o 14:32 |
||
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiesz... Nie ma związku między wiarą w Boga a tym co piszesz. Rzeczywiście, ktoś wierzy w Boga to jest niemal aniołem, a jak ktoś nie wierzy, czy też nie stosuje się w 100% do doktryny kościoła to najgorszym draniem. To nie zależy od Boga, a od tego jaki kto ma charakter. Cytat:
Na próbę jakiejkolwiek zmiany Twojego plany reagujesz: ale to wygląda super, ale to jest fajne, a o co wam chodzi każda lubi romantyzm. Po tym widzę, że sugestie w stosunku do Ciebie nie mają sensu bo WIESZ LEPIEJ. A o czystości wiem sporo. Jestem wierzącą osobą na tyle rozgarniętą i ciekawą religii, w której mnie ochrzczono, że wiem całkiem sporo na jej temat. Z różnych źródeł a nie z tego co mówi mi ksiądz na kazaniu. Wiesz skąd się w ogóle wziął trend na czystość przedmałżeńską? Stąd, żeby wiadomo było kto jest ojcem i nie roznosiły się choroby, bo dawno temu antykoncepcja była marna, a kwestie dziedziczenia i zdrowotne istotne. Kościół tak tego nie nazywa, ale takie właśnie miało to podłoże. A już zupełnie do mnie nie trafia mówienie księży (ostatnio czekając na spowiedź słuchałam kazania, ksiądz ambitnie się szarpnął na temat antykoncepcji i czystości, i wybacz, ale człowiek, którego wiedza z biologii sięga dna, bo głosi herezje typu, ze kobieta tylko przez 12h w ciągu miesiąca jest płodna i facet się musi wstrzelić w ten moment, i to bóg decyduje kiedy to jest itd, do mnie kompletnie nie trafia.) Zresztą... Spowiadam się i ksiądz zapytał mnie o to czy z człowiekiem, z którym współżyję (nie spowiadałam się z tego ale wypytał to powiedziałam jak jest),a więc czy planuję z nim przyszłość i ślub. Powiedziałam, że tak. Stwierdził, że ok. Jednak czy się zabezpieczamy mechanicznie. Odpowiedziałam, że tak. A on, że kościół nie pozwala... Ja mu na to, że jak kościół tak chce moich dzieci to nich mi da na ich utrzymanie wtedy chętnie urodzę. Był to koniec tematu a rozgrzeszenie dostałam.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2009-12-27 o 14:38 |
||
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby mi facet ogłosił, że nie chce ze mną uprawiać seksu.. chyba bym uciekła... :X
i z tego sylwestra chyba też bym uciekła. pewnie nie czułabym się zbyt komfortowo, chyba, że zawsze tak okazywalibyśmy sobie uczucia bo to byłaby jakaś wielka love of life :P musiałabym być strasznie zapatrzona w faceta, żeby mi się to podobało
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cenię sobie czas z chłopakiem, ale.... jak na co dzień spędzam w ten sposób prawie każdy dzień z TŻ, to taka kolacja w sylwestra byłaby dla mnie nudna jak flaki z olejem. raz po raz trzeba iść na jakąś imprezę, a sylwester to doskonała okazja. byłabym bardzo mile zaskoczona z takiej kolacji w Walentynki. chociaż jak Twoja dziewczyna jest baaaaaaardziej romantyczna niż ja i nastawiona na to, że bedziecie spędzać sylwka razem, to będzie zadowolona
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Za to głosi teorie, że każda kobieta jest romantyczną i na takie widok i taką kolację ma najprawdopodobniej kisiel w majtkach (o przepraszam, autor nie myśli o takich rzeczach bo czystość przedmałżeńska więc załóżmy, że dostaje palpitacji serca z zachwytu.)
Myślę, że wobec powyższego warto autora uświadomić, że nie wszystkie dziewczyny... i jak z takiego założenia wychodzi w stosunku do własnej kobiety to może ostro po pupie dostać.
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
"Widzisz, a ja nie żyję w czystości przedmałżeńskiej do ślubu. Jestem z chłopakiem. Na dzień dzisiejszy wiem, że będziemy ze sobą już zawsze. Pragnę go i poprzez fizyczność także okazuję mu miłość, w jeden z najpiękniejszych sposobów."
Oczywiście. I właśnie to, jest dla mnie normą. Czymś zwyczajnym w związku dwojga zakochanych w sobie ludzi. Ja wierzę w Boga, mimo, że jak koleżanka wyżej napisała - nie żyję w czystości. Być może z czystej ciekawości, żądzy wiedzy, zagłębiam się w poznawaniu swojej religii i mówiąc krótko: Kościół nie jest prawdomówny w tym, co głosi, a jeśli już, to zapomina o niektórych, bardzo ważnych aspektach. Na przedświątecznej spowiedzi także nasłuchałam się wiele. Wystarczyło, że ogłosiłam: 'popełniłam grzech nieskromny' ... klęczałam przy konfesjonale ładnych paręnaście minut (jak nie pół godziny). To dla mnie naprawdę nonsens. Ksiądz pytał o rzeczy wg mnie zbędne dla jego wiedzy. Pytał, jak długo jesteśmy ze sobą, czy mieszkamy razem, mówił, że powinnam szczerze tego żałować. Bądź co bądź, rozgrzeszenie dostałam, ale musiałam nieźle się produkować i odpowiadać na każde jego pytanie. I powiedz, po co to wszystko? Spowiedź jest nieważna, mimo rozgrzeszenia, które uzyskałam bo szczerze nie żałuję tego, co zaszło między mną, a moim Tż-tem? Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2009-12-27 o 14:52 |
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak oto trzymam książkę z dedykacją - "Miłośc nie pamięta złego... W podziękowaniu za wszystko - T." ----------- Zaczynasz rozumieć czemu gardzę przereklamowaną religijnością? Człowiek albo ma dobre serce albo go nie ma i religia nie ma na to większego wpływu. Nie zgadzam się z tą ksiązką-bo to co powinno regulować stosunek mężczyzny do kobiety to SZACUNEK, a nie wydumany romantyzm, przesadzona dobroć czy robienie czegoś pod publikę lub dla zachowania pozorów (tak zyli rodzice T.) I nigdy nie dałabym się porwać rycerzowi na białym koniu. Z racji wieku - z bajek juz wyrosłam i zdecydowanie preferuję mężczyzn silnych psychicznie i twardo stąpających po podłozu.
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł świetny, jeśli masz pewność, że dziewczyna lubi takie akcje.
Jakby mnie facet zaprosił na wieczór we dwoje bez seksu, to bym go w czoło popukała ;d bo ja za grosz romantyzmu nie mam w sobie i nie rozumiem jaki jest sens w odmawianiu sobie przyjemności. Ale jeśli religia Wam zabrania to jak najbardziej rozumiem motyw, przynajmniej traktujecie religię serio, czego nie da się powiedzieć o wielu, wielu ludziach. Milej zabawy życzę
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, widziałam.
ale autor twierdzi, że wszystkie kobiety to romantyczki ![]() więc się tylko wypowiedziałam, że to nie byłby idealny sylwester dla każdego wbrew pozorom ![]() a autorowi wątku i jego dziewczynie życzę dobrej zabawy
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Jak mam być szczera to na mnie nie zrobiłoby to wielkiego wrażenia,ale Twojej dziewczynie się pewnie spodoba..
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw - pewnie będziecie mieli już wtedy 3 dzieci, bo domniemywam że antykoncepcja "nienaturalna" nie wchodzi w grę, a w ciązy to "jak to tak można"?! Rodzice T. oczywiście zachowali czystośc do slubu, ale nie potrafią sobie do dzisiaj wybaczyć, że raz spali w jednym łóżku przed ślubem (tj. lezeli obok siebie, bo nie mozna było inaczej ich ugościć). Po prostu mam ochotę parsknąć smiechem.
"Gdyby człowiek nie stawiał sobie poprzeczki coraz wyżej, nigdy by jej nie przeskoczył..." 170cm 61-60-59-58-57-56-55 Edytowane przez Fatalistka87 Czas edycji: 2009-12-27 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie za dużo tych róż, serduszek...Takie strojenie domu jak dla mnie dobre jest na Walentynki, zaręczyny, romantyczną kolacje we dwoje, ale nie kolacje w Sylwestra czy w ogólnie na Sylwestra. Może jakieś kolorowe balony, kolorowe płatki?
Fajerwerki dobra rzecz. Kup jakieś porządne, żeby było na co popatrzeć. Przecież Wy się tam zanudzicie we dwoje a tak jakaś rozrywka będzie Zresztą jak ja zapraszasz to może sam coś ugotuj Sama ma sobie przygotowywać romantyczną kolacje, na która ją zaprosiłeśUrozmaicić to trzeba, bo Ci Twój Kwiatuszek zwiędnie do północy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

Jesli go nie oglądaliście to polecam!

nie ładnie tak generalizować...

Po prostu mam ochotę parsknąć smiechem.