|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: usuwane wątki
Usuwają - przykład z użytkownikiem Monte Christo, który miał uzasadnione pretensje do moderacji, za bana.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szukałam jednego wątku, wktórym sie udzielałam i też go już nie mogłam odszukać... I nawet u siebie w profilu szukałam, we wszystkich wiadomościach i nie ma...
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic juz nie mowie bo jeszcze bana dostane
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
czyim klonem byl Monte Christo?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam sie ciesze, ze nie ma juz Monte Christo, bo strasznie mnie ten ktoś irytował... Pisał do mnie jakieś bzdury na "Rozstaniowym..." nie majac pojecia o sprawie, na jednym watku pisal, ze nikt go nie chce, a na innym szukał prostytutki
I obraził mnie w dodatku! :/
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele ludzi mnie irytuje, ale to nie powód by dawać im bana.
Ja rozumiem, że chamsko wyzywa od "****" i "szmat" wizażanki. Ale Monte Christo tego nie robił. Poza tym widzę, że kolejny watek usunięty, bo pewnie jest niezgodny z opiniami moderatorów na temat w nim poruszany :/ Do dupy się tu robi i tyle
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#38 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Są podejrzenia, że Monte Christo był klonem Stalingrada.
|
|
|
#39 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tak, Elfir, dokładnie, moderacja usuwa wszelakie wątki niezgodne z jej światopoglądem
![]() Wyjaśniam chyba najbardziej wprost jak się tylko da, bany są dziedziczone przez kolejne konta, tak tu było od zawsze. Więc nie interesuje mnie czy Monte Christo wyzywał kogokolwiek z tego konta, wystarczy że miał inne zbanowane żeby odziedziczyć bana. |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobrze, Lexie, rozumiemy tego bana, ale powiedz mi na przykład, czemu usunięto wątek Aggie125 z lata? Chyba, że go po prostu znaleźć nie mogę, w co szczerze wątpię...
|
|
#41 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie wiem czy o ten wątek akurat chodzi, ale tak mi się kojarzy.
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
To czemu nie usuwa się każdego ztrollowanego wątku, który robi furorę w sieci?
Lubię wizaż, ale nie rozumiem tego udawania, ze wątków nie usuwamy, wszystkich traktujemy równo, kiedy tak po prostu nie jest. A szkoda...
|
|
#43 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tego to już nie wiem, pamiętam tylko że się ucieszyłam, że ta nagonka na autorkę się skończyła.
|
|
|
#44 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie wiem do końca o jaki wątek chodzi... Wątków na pewno nie usuwa się na życzenie ani bez dobrego powodu, ale jeśli w grę wchodzi dobro jakiejś użytkowniczki, to myślę, że robiony jest wyjątek.
Jeśli chodzi o watki trollowate, to usunięcie czyichś postów przy pomocy jednej z moderatorskich opcji wiąże się też z usunięciem wątku, jeśli dana osoba go założyła. (po prostu usuwane są zbiorczo wszystkie posty, ta opcja służy przede wszystkim temu by moderator nie musiał klikać każdego posta danej osoby by go wywalić). Dodatkowo (ale to już moje odczucie) jest to dodatkowa kara dla prowokatora, który się naprodukował, a jego wypowiedzi zniknęły. Wątki prowokacyjne nie wnoszą nic na forum. Usuwane bywają wątki łamiące prawo, to już dla dobra ewentualnego śledztwa w ich sprawie. Osobiście raczej nie usuwam wątków, wolę zamykać, bo rozumiem, że użytkowniczki są zwyczajnie ciekawe Ale jeśli zobaczę, że na szali leży czyjeś dobro, wątek ma duży wpływ na czyjeś życie prywatne, krzywdzi kogoś, to owszem, usunę go.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także...
To był na tyle durny troll (i jego klony), że nie umiał sie nawet zataić, tylko w kilku watkach pod róznymi nickami pisał to samo
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-01-07 o 13:38 |
|
|
|
|
#46 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
, pomyslałaś, że usunięto wątek w którym tak chamsko potraktowano zakorzenioną tu jakoś, zżytą wizażankę, ze zwykłej życzliwości dla Niej.
|
||
|
|
|
|
#47 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak one się wygłupią w swoich wątkach, to jakoś nikt się nie przejmuje. Szczerze, to mi nie chodzi o usuwanie wątków jako takie, tylko o wciskanie kitu, że nie, nie wolno ich usuwać, my na wizażu tego nie robimy a tu dupa. Lubię to forum, ale w takich sytucjach traci na wiarygodności. ![]() Swoje powiedziałam, idę żyć.
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna to zarzucac, ale z drugiej strony - usuwanie watkow to naprawde rzadkosc.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie dlaczego niektore posty sa usuwane ???
|
|
#52 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym naprawdę az tak potrzebne byłoby magazynowanie śmieci zakładanych przez trolle, powiedziałabym raczej, że teoretycznie wszystkie takie zjeżdżalnie powinny być out, ale że usunąc topik to może klik więcej, tłumaczenie się modów przed wielce rozczarowaną publiką (powiedziałabym, ze zapis o nieusuwaniu wątków miał raczej na celu chronienie porządkowych przez zasypywaniem ich 'prośbami', że oni już nie chcą, że skasuj im temat, że chłopak może przeczytać i zmienili zdanie niż zakaz usuwania tematów jako taki ;-)) czy zlitowanie się nad zwykłym ludzkim i powszechnym wścibstwem skutkuje tym, że strzelają w wątki od czasu do czasu.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Bo gdyby usuwać wszystkie, nie byłoby czego czytać...
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-01-08 o 23:58 |
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Tak przy okazji
Dam sobie rękę obciąć a nawet dwie ze na tamten wątek to doniosła jakaś uczynna wizażanką ![]() Jakoś ekspresowo znalazł się na jakimś wykopie miała chwilę frajdy ze jarają się tu i tam cóż ludziom różne rzeczy przynoszą satysfakcję
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Już od dawna jest zbanowana, z innych przyczyn niż wykop
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-01-09 o 11:54 |
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeden przypadek pamietam dośc dobrze, chodziło mi o wątek, który założony został z drugiego konta jakiejś wizażanki, czego nie ukrywała. A potem wypowiedziała się jedna z moderatorek i okazalo się, że pomyliła konta i że to jej temat. Po kilku godzinach nie było już tego posta, a następnego dnia całego wątku. A nikt nie trollował, nie obrażał jej, ani nic. Tyle tylko, że konspira się wydała. ![]() No i jak Hultaj powiedziała, bardziej lubianej, zżytej wuzażance nieprzyjemny wątek usunięto. A przecież 'się nie usuwa'. Cytat:
Może po prostu zamiast mówić, na wizażu wątków nie usuwamy, należałoby nie ukrywać: 'stań się lubiana, zżyj się z nami, to wszystko Ci usuniemy'? Ja nie mam nic przeciwko usuwaniu wątków, jak już pisałam, chodzi mi raczej o samo podejście i dzielenie użytkowników. Kurna, powtarzam się, powiedziałam, co moje i EOT. Nic nowego w temacie nie wymyślę.
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Nie bardzo rozumiem dlaczego usuwa się wątek, który pojawił się gdzieś tam jeszcze w internecie? Przecież to forum też jest internetowe i może każdy tu wejść i poczytać. Tak samo jak się wpisuje różne zapytania w google bardzo często wyskakuje dany temat czy tematy z wizażu. Jesteśmy w internecie, tu wszystko się rozłazi na inne strony. Zresztą akurat tamten temat, co tu kryć, był dosyć zabawny i absurdalny, więc stąd komentarze takie a nie inne.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wykładowca tez Ci raczej by nie powiedział;-), że odpowiedziałaś na 4+ ale że jestes ładna to niech będzie, uciesz się piątką. A pracodawca, że dostąłaś posadę właśnie 'Ty' bo masz oprócz kwalifikacji również ładne nogi. To byłoby nawet zabronione, ale nie można jednoczesnie zabronić ludziom myśleć i dokonywać własnych wyborów. Natomiast z lekka podziwiam krucjatę za przypadkowymi tematami przypadkowych trolli. Albo za konieczną mozliwością znajdowania w zasobach tematow w rodzaju: jak myślicie, czy jak uprawiamy co rano seks i mi się go w gruncie rzeczy nie chce bo nie lubię, ale się nie czepiam i czekam po prostu aż zrobi swoje, czasami to nawet mi jest miło, a tak w ogóle to chyba go za bardzo nie kocham, ale on ma dobrą pensję i dba o nas więc go nie porzucę i słuchajcie, ostatnio nieproszony zapakował się w kakaowe oczko i tam się chciał bawić, to jak uważacie, zgwałcił mnie czy nie.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-01-09 o 14:15 |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez prosze o usuniecie dwoch, trzech postow , kore kiedys napisalam -->> skoro mozna to z checia z tego skorzystam
![]() edit--moja wypowiedz dotyczyla posta w watku w ktorym pisalam< oj, jak dobrze, ze go skopiowalam>
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2011-01-09 o 16:08 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Z wątkiem Aggie była trochę inna historia - trafił na Wykop, który jak wiadomo, jest społecznością dość... hm... "specyficzną"
I zaczęło się jechanie, że wszystkie Wizażanki to niesamowite idiotki, współczucie naszym rodzinom, facetom, dzieciom i zastanawianie się jak się można z takimi [...] wiązać, streszczenie dla mniej ambitnych, którym nie chciało się przebrnąć przez pierwszy post, a które to kompletnie nijak się miało do jego właściwej treści, itp Jak dla mnie usunięcie tamtego wątku to była dobra decyzja.
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

I obraził mnie w dodatku! :/

Ale jeśli zobaczę, że na szali leży czyjeś dobro, wątek ma duży wpływ na czyjeś życie prywatne, krzywdzi kogoś, to owszem, usunę go.