![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem chorą idiotką.
psycholog...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
ludzie sobie różnie radzą ze samotnością, a mając naście lat tym bardziej człowiekowi ciężko, ma poczucie wyobcowania, hormony buzują. Każdy potrzebuje miłości, więc nie obwiniaj się i nie dołuj ale skoncentruj na znalezieniu wyjścia z tej sytuacji. Jeżeli się wstydzisz psychologa to może masz jakąś zaufaną dorosłą osobę z którą mogłabyś o tym porozmawiać (ciocię, babcię, sąsiadkę czy starszą koleżankę)? czasami pomaga zwyczajne ludzkie zrozumienie i z czasem sama to sobie poukładasz w głowie
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie tez tak bawilam. Ale skonczylo sie to mniej wiecej w wieku lat 10 ![]() Ty masz prawie 20. To jest dziwne. I moim zdaniem wcale nie jest to normalne. Zwlaszcza ,ze sama doszlas do takiego wniosku. Musisz z tym skonczyc, bo chyba sobie nie wyobrazasz ,ze za kilka lat majac moze meza i dzieci bedziesz sie potajemnie spotykala z ta przyrodnia siostra i to robila??
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dopóki bedziecie się tak bawić, macie małe szanse na związek z męzczyzną. Będziecie albo chciały z nim odgrywać role, jak w tej zabawie, albo będziecie oczekiwały wydumanego, wymyslonego podczas zabaw zachowania, a to bedzie tylko realnych człowiek.
IMHO troche jesteście egzaltowane. Czy czasem nie jesteście nadwrażliwe i z bujną wyobraźnią? Jeśli rzeczywiście chcesz zerwać z tym nałogiem to spotykajcie się wyłącznie w miejscach publicznych lub w towarzystwie osób postronnych. Tam cięzej o intymność i nietypowe zachowania.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Psycholog nie gryzie - nie wyśmieje, nie potępi, nie będzie moralizwał. A pomoże Ci popatrzeć na sytuację inaczej, znaleźć jakieś rozwiązanie. Nie ma się czego wstydzić - po to właśnie jest, zeby pomagał innym rozwiązywać problemy. Jeśli obawiasz się, że psycholog, do którego trafisz Cię nie zrozumie, możesz zawsze go zmienić na innego. obowiązuje go tajemnica - naprawdę, niepotrzebnie się boisz. Samej może być Ci trudno przestać, tym bardziej, że w tej zabawie jest coś, co Cię przyciąga.
Nie jesteś żadnych zboczeńcem ani idiotką - nie myśl o sobie w ten sposób. Ale fakt - nie jest to zachowanie normalne. Może Wam utrudniać funkcjonowanie, nawiązywanie relacji z innymi osobami - zresztą same zauważacie uciążliwość sytuacji. Jeśli chcesz sama rozwiązać problem - to proponuję kontakt z siostrą ograniczyć jedynie do spotkań w miejscach publicznych. No i silna wola - jak w walce z każdym nałogiem - bo do tego porównujesz tę zabawę. Jednak namawiam Cię do wizyty u psychologa - żaden wstyd, a uzyskasz pomoc. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2010-01-10 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
smieciem napewno nie jestes... nikt tez nie ma prawa Cie "pojechac" ale Wasze zachowanie jest dziwne... nie można temu zaprzeczyc. nawet TY to widzisz, że cos jest nie tak, ukrywacie to, doskonale zdajecie sobie sprawe ze robicie cos co trzeba ukrywac.
A ta zabawa daje Wam złudzenie życia jakiego nie możecie mieć, lub jakiego jeszcze nie odkryłyście. Napewno to do czego sie przyzwyczailyscie w jakis tam sposob bedzie rzutować na Twój przyszły zwiazek z mężczyzną. uważam, że powinnaś natychmiast przestać się w to bawic, a z nią spotykac sie w miejscach publicznych lub w wiekszym gronie. Nie dopuszczaj do sytuacji abyscie byly same.
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz jesteśmy już dorosłe i mamy swoje rodziny, także w żadnym stopniu ta dziwna zabawa z dzieciństwa nie zawładnęła naszym życiem. Nie oceniaj siebie tak krytycznie, zastanów się, jakie korzyści czerpiesz z tej zabawy, i poszukaj ich u jakiegoś faceta ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Flagowa porada na Wizazu to "idz do psychologa". Naprawde ten oslawiony psycholog takie cuda czyni? Bo ja nie znam nikogo komu by taki "lekarz duszy" pomogl.
Autorka watku moze sie pewnego dnia zdziwic, bo skad wiadomo ze to ona z tym zerwie? Kuzynka nagle znajdzie sobie chlopaka albo przyjaciolke i sama z tym skonczy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ciągle ktoś poleca żeby autorka poszła do psychologa. Według mnie to nie jest zbyt pomocne, bo z tego co się orientuję to ludzie udający się już na wizytę są zazwyczaj bardzo zawiedzeni... Psycholog wmawia im problemy, których nie ma, a te z które trzeba rozwiązać są pomijane. Nie mówię tego z doświadczenia. Jednak z takimi opiniami zazwyczaj się spotykam.
Poza tym autorka już wspomniała, że psychologa wyklucza. A ja uważam, że jeżeli nie chce tam iść z własnej woli, to nawet jak pójdzie za naszą namową to to za wiele nie da. Ja radzę spotkać się z koleżanką gdzieś na mieście i porozmawiać o tym, że te sytuacje muszą się zakończyć. Musicie sobie same pomóc z tym skończyć. Jak będziecie obie chciały to na pewno dacie radę.
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Porozmawiałam z kuzynką.
Skończyłyśmy to, damy radę. To zamknięty przedział naszego życia.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pomijajac pokrewienstwo, zabawa jest calkiem interesujaca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wam ewidentnie czegos w realnym zyciu brakuje. I dopoki nie dowiecie sie czego, bedziecie nieszczesliwe, sfrustrowane i pewnie powrocicie do tych zabaw. Tak mi sie wydaje.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość Edytowane przez pieluchomajtek Czas edycji: 2010-01-11 o 12:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Tak brakuje Nam, miłości mężczyzny.
I z pewnością do tego nie powrócimy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że mimo zaprzestania zabawy będziesz dalej przyjaźnić się z siostrą cioteczną? Jej może być dużo ciężej znaleźć odpowiedniego chłopaka niż Tobie, choc nie ukrywam, że i Tobie łatwo nie będzie (nigdy nie jest) i będziecie potrzebować swojego wsparcia. Fajnie byłoby też, jakbyście na waszej przyjaźni, tym razem w normalnych relacjach, dawały sobie dalej takie poczucie akceptacji i zrozumienia jak wcześniej.
Życzę powodzenia!
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Z pewnością nie zakończymy naszej przyjaźni
![]() Będzie po prostu zdrowa i normalna.
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
jestem ciekawa jak to sie dalej potoczyło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
...
Jak zrobię błąd w pisowni, popraw mnie, jeśli możesz. ![]() Edytowane przez noelia007 Czas edycji: 2010-08-25 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Hm ciekawy przypadek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.