![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: illuminati
Juz by watku nie bylo, a do drzwi palkapalki by zapukalo kilku smutnych panow.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
---
My soul is painted like the wings of butterflies fairytales of yesterday will grow but never die Ican fly - my friends Edytowane przez Naviette Czas edycji: 2014-07-06 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
A ja też o tym słyszłam i sama Beyonce pokazuje na koncertach takie gesty więc coś w tym jest, wystarczy wpisać na google.
Motywy masońskie towarzyszą artystycznemu wizerunkowi niemałej części gwiazd współczesnej muzyki rozrywkowej. Wiele z nich, jak chociażby Slim of 112, Lupe Fiasco, T.I. Feat. Justin Timberlake, Armed MC, Johnny Cash, Sasha Fierce czy wypromowana przez Jaya-Z wokalistka o imieniu Rihanna, wprowadza do swojego image, wideoklipów i piosenek wyszukane formy okultystycznych kodów nawiązujących do satanizmu organizowanego pod egidą iluminatów czy Ordo Templi Orientis. Elementy okultystyczne ujawniają się między innymi w teledysku Disturbia Rihanny, w którym artystka zostaje przedstawiona jako osoba opętana, a jej piosenka nosi znamiona magii rytualnej. Już pierwsze słowa intra: bum bum be bum są rodzajem inkantacji, zaklęć służących okultystom do wprowadzania się w trans oraz hipnotyzowania członków wspólnoty. Innym przykładem symboliki lucyferiańskiej może być teledysk Umbrella (Parasol) tej samej artystki. Analiza pojawiających się w nim motywów zdradza zamierzenia twórców. Liczbę 666 znajdujemy w trzech zestawieniach obrazu, gdzie każda sekwencja ma sześć elementów umownych. Pierwszy segment szóstek to pierwiastek żeński w postaci sześciu tancerek, drugi – pierwiastek męski: sześciu tancerzy, trzeci – sześć charakterystycznych gestów wokalistki. W jednej ze scen wideoklipu Rihanna pokazana jest w piramidzie masońskiej, często eksponowanej przez Jaya-Z, kompozytora i producenta utworu, bądź w okultystycznym trójkącie, tworząc w jego wnętrzu figury, uzyskiwane przez fleksyjność ciała artystki. Ostatnia pozycja nienaturalnie uformowanej sylwetki Rihanny przypomina twarz satanistycznego kozła Baphometa. Po zatrzymaniu klatki filmu wyraźnie widać rogi i oczodoły Bestii (666). Emblematy reptaliańskie oraz symbolika iluminatów pojawiają się również w wielu wideoklipach Lady Gaga. Okultystyczne elementy widoczne są między innymi w scenach Bad Romance (Zły czar) i Paparazzi, Oko Horusa zaś stanowi od pewnego czasu znak rozpoznawczy artystki. Podobną analizę teledysków wielu dzisiejszych muzyków zawdzięczamy badaniom Allana Watta. Motyw iluminatów ilustruje między innymi okładkę albumu płytowego Dangerous (Niebezpieczny) Michaela Jacksona – wolnomularskie Wszechwidzące Oko pojawia się tam na tle fragmentu piramidy (taki znak widnieje również na amerykańskim banknocie jednodolarowym).
![]() |
![]() |
#34 | ||
Raczkowanie
|
Haha, ostatnio czytałam na ten temat (uwielbiam takie tematy, choć potem po nocach nigdy nie mogę spać) a tu nawet na wizażu mnie to atakuje
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Abuuu Czas edycji: 2010-07-24 o 19:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje, to polecam obejrzeć http://www.youtube.com/user/fakemsg/videos
polecam także ten artykuł http://czasprzebudzenia.wordpress.co...e-organizacje/ Najgorsze jest to, że ludzie się śmieją i nic z tym nie robią. Odpowiedzi na pytania takie jak: dlaczego oni chcą rozgłosu i czemu to robią, można znaleźć w filmikach na kanale który podałam, wiele ciekawych faktów. Ktoś pisał, że Illuminaci, istnieli dawno, dawno temu i to nie prawda. Fakt powstali dawno temu i teraz ich przodkowie kontynuują ich idee. Myślę, że to ciekawa sprawa. Natrafiłam również na artykuł o Hemp Gru, który ma tatuaż z symbolem illuminati, na dodatek kiedyś wspominał coś o tej grupie. Czytałam również o tym, że Disney ma coś z tym wspólnego. Zależy im na tym aby oswoić dzieci z narkotykami, alkoholem itd...czy to nie dziwne, że gwazdki Disneya teraz grają z filmach które pokazują narkotyki, alkohol itp. ? Zdobyły zaufanie dzieci... Ale to tylko moja teoria. Warto się temu przyjrzeć, chociaż szczerze mówiąc to wywróciło moją poglądy do góry nogami. Rihanna - artystka którą uwielbiam, również się z nimi utożsamia, to mnie przeraża. Zachęcam do przyjrzenia się napisom w teledysku S&M. Można tam znaleźć " Rihanna princess of the illuminati". Co więcej bardzo dużo w jej teledyskach symboli masońskich.
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
A cóż straszliwego uczynili masoni i dlaczego ich symbole są tak przerażające? I co wspólnego miją z illuminatami, poza tym, że jedno ze zgromadzeń iluminackich użwało masońskich symboli?
Z całym szacunkiem, zachęcałabym do wstrzymania się z ferowaniem wyroków i zapoznania się z faktami dotyczącymi wolnomularstwa i jego historii, chociażby w Polsce.
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
No to przeczytaj to co znajduje się w linkach które podałam.
Iluminaci, a masoneria. "Właściwie są z jednej kliki, bo masoneria czci Wielkiego Architekta, czyli właśnie Lucyfera, Tego Który Przynosi Światłość, sprowadzającego oświecenie, iluminacje. Stąd właśnie termin illuminati". Co w tym dziwnego? To, że czczą szatana. Przeczytaj wywiad w linku, wtedy możemy rozmawiać. "Historycznie rzecz biorąc, pierwsza wzmianka o iluminatach sięga XVIII wieku, kiedy to powstała organizacja Iluminaci Bawarscy, która stawiała sobie za cel szerzenie idei oświeceniowych i - w rzeczy samej - powstrzymywanie działalności jezuitów. Iluminaci Bawarscy uznawani są za prototyp współczesnej masonerii. Później historia zaczyna rozjeżdżać się z baśnią. Zdaniem wtajemniczonych, iluminaci, już nie tylko bawarscy, wciąż działają, mają wielkie wpływy w światowej polityce, mediach i - ma się rozumieć - show-biznesie. O co im chodzi? Tutaj baśń o iluminatach zbiega się z teorią Nowego Światowego Porządku. Chodzi generalnie o wielki, światowy totalitaryzm: inwigilację, wszczepianie czipów pod skórę, więzienie ludzi w miastach-molochach (za Wikipedią). Narzędziami prowadzącymi do tak daleko posuniętego zniewolenia są m.in. karty płatnicze i wszechobecny monitoring. Inne wytłumaczenie działalności iluminatów jest znacznie prostsze: oni po prostu walczą z Bogiem, a wszystkie wytwarzane przez nich produkty, w tym piosenki i teledyski, mają zwrócić ludzkość ku Lucyferowi."
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-07-31 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
jak ktoś jest zainteresowany taką tematyką to polecam stronę Davida Icke'a
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.