|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aseksualność
Cytat:
Ale też i rozumiem autora, jest młodym facetem i lepiej dla obojga, żeby znaleźli sobie partnerów, z którymi będzie im bardziej po drodze (także po drodze do łóżka ).
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ale po co był ten cały wątek? Myślałam, że chcesz z nią rozmawiać, poprawić sytuację, a ty po prostu z nią zerwałeś dumny z siebie, mając nadzieję, że płakała. Zastanów się chłopie nad sobą
Albo nie zawracaj głowy.
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym ja miała taką sytuację to jakbym się zdecydowała na ten seks a on postanowiłby że jednak zostanie ze mną to strzeliła bym mu liścia, bo to by oznaczało że zależy mu na seksie. Jednak postanowił zerwać i zerwał....nie widzę nic chamskiego i świńskiego. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cóż, ten pan chyba też nie bardzo wiedział czego chce ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ale on twierdził, że chce rozmawiać, poprawić coś, dowiedzieć się czemu ona nie chce (dowiedział się, bo powiedziała, że TERAZ się czuje gotowa, czyli wcześniej się nie czuła), powiedział jej że ją kocha, twierdził że nie zależy mu wyłącznie na seksie (czyli na dziewczynie, związku mu zależy), że seks jest ważny ale nie najważniejszy, a w efekcie wylazła z tego tylko jedna wielka hipokryzja, bo okazało się, że jednak jakoś mu na niej nie zależy i chyba jednak seks okazał się najważniejszy. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy hipokryzją nie jest wyznanie, że jest już gotowa w momencie, gdy chłopak z nią zrywa? (Chwilę temu nie była, ale teraz już jest? Bo może tym wyznaniem go zatrzyma? To bez sensu...) Lexie, przepraszam, że cytuję jedynie Twoje wypowiedzi, ale najłatwiej mi się do nich odnieść ( w sensie do wypowiedzi strony o innym zdaniu), nie dlatego, że się na Ciebie uparłam |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
nie sądzicie że on już długo czekał? - a ona tym czasem rozprawiała w najlepsze o seksie jakby była conajmniej jakąś boginią...
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Poza tym nie wiemy jakie ona ma doświadczenie w seksie, jej facet też nie wiedział zdaje się, bo chciał pytać o to jej byłego. Więc może akurat wiedziała co mówi. Ja też pewnie czasem coś komuś doradziłam sprawach seksu kiedy jeszcze byłam dziewicą (ale czytać umiem, jakieś tam wiadomości miałam ). Oczywiście nie mówię tu o sferze "praktycznej" czy "doradzaniu z własnych doświadczeń", bo takich nie miałam. Cytat:
A, no i jakoś nie wierzę w to co tu autor pisze, że niby teraz powrzucała sobie jakieś zdjęcia z innym facetem itp Gdyby miała innego a ten związek by jej wisiał i powiewał, to by go nie próbowała zatrzymywać ani by nie płakała, bo niby za czym. Będę się upierać, że większym hipokrytą to tu jest autor wątku, na dodatek jest jakiś dziwnie "mściwy" i koniecznie chce wszystkich tu przekonać, że powinni być po jego stronie (np to ostatnie pisanie o tym, że ona niby miała jakiegoś innego Po cóż niby miałby to robić, jak nie po to, by tę dziewczynę w naszych oczach pogrążać i oczerniać)A pół roku czekania w przypadku dziewczyny raptm 18-letniej to wcale nie wydaje mi się bardzo długo. |
||
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby była niedoświadczona i powiedziała mu wprost (pisałam to już...) że chce poczekać, gdyby stawiła temu czoło i powiedziała o co chodzi jasno, że chce poczekać, to wyglądałoby inaczej. Ale ona go zwodziła, sama nie wiedziała czego chce, udawała dojrzałą ekspertkę w sprawach seksu. Seks nie był dla niej tematem tabu skoro rozprawiała o tym na prawo i lewo. Chyba raczej dziewiczej blokady i strachu przed seksem nie było. 18latka a wygadana w sprawach seksu jak wolna trzydziestka.
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wyżej wypowiedziałam i tak miał synek prawo czuć się kiepsko. Jednak jak czuje, że mam dość to rozmawiam bez jakichś gierek albo uczciwie wprost zrywa, a nie zrywam i to w dość prymitywny sposób stosując jakieś gierki i scenariusze. No bo co? Wyszło na to, że on nie chciał rozmawiać i dociekać, a zastosował śliczną manipulację, wzbudził morza poczucia winy, nawciskał kitów jak to on ją nie kocha ale musi odejść i miał satysfakcję bo się dziewczyna popłakała. I z góry sobie ten scenariusz wymyślił. Poniżej wszelkiego poziomu. Jak taki na co dzień był manipulant-hipokryta to ja się dziewczynie nie dziwię, że nie miała ochoty na seks. Bo ja nawet na związek bym nie miała...
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Co do samego faktu że z nią zerwałeś - myślę że była to bardzo dobra decyzja, po prostu nie pasowaliście do siebie i tyle, po co Ci te nerwy że ona nie chce tego robić i po co dziewczynie wyrzuty sumienia.
Co do tego w jaki sposób z nią zerwałeś - zupełnie nie pochwalam. Mogłeś zrobić to bardziej delikatnie, a przede wszystkim nie wymyślać żadnych scenariuszy... Tak, wiem że seks może być jednym z powodów dla których kończy się związek. Masz rację, to jest ważne ale nie najważniejsze. Myślę że sprawa skończyła się najlepiej jak mogła.
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zerwał z nią w jakiś bezczelny sposób... bez chamskich odzywek, a jeszcze ją dowartościował, chociaż nie wiem czemu... i jak jej powiedział że kategorycznie koniec - nagle poczuła się gotowa??? myślę że zdesperowana że on odejdzie po tym co robiła. Myśle że w sprawie seksu po prostu się nim bawiła...a jak okazało się że koniec zabawy...to nagła zmiana zdania.... |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony Dziewczyna powinna z Toba pogadac i wyjasnic niektore sprawy ...
W walce zjednoczeni!!! ![]() ![]() Edytowane przez girl99 Czas edycji: 2010-02-14 o 13:56 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
jeju...jak dla mnie zgrywa przed znajomymi ekspertkę zeby nie odstawac a w rzeczywistosci nie jest gotowa po prostu.
a ty od razu ze aseksualna też bym sie wkurzyla gdyby mnie ktoś spytal czy bylam skrzywdzona w dziecinstwie tylko dlatego ze nie mam ochoty na seks mnie się, Rapifen wydaaje, że czym innym jest chwalenie się przed znajomymi doswiadczeniem seksualnym (nie znasz kontekstu, moze nie wdawala sie w szczegoly tylko tak ogolnikowo doradzala slowami wyczytanymi w cosmo) niz intymna, szczera rozmowa z partnerem. zwlaszcza w swietle tego, na jaka kreowala sie przy innych. nie mowie ze to dojrzale, ani nie pochwalam czegos takiego, ale sądzę, że właśnie seks był dla dziewczyny tematem tabu. A te przechwałki miały jej rekompensować brak dojrzalosci w tych sprawach. co do sposobu zerwania, zgadzam sie w zupelnosci z Zagubiona. Bezczelne i przykre. |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przepraszam od kiedy o bezczelności świadczy tylko i wyłącznie wyzwanie od szmat i innych?? Po 1 poście autora myślałam, że mu zależy na tej dziewczynie, chce problem rozwiązać, spróbować do niej dotrzeć. Natomiast okazało się, że gość chciał się tylko utwierdzić w tym, że to on ma rację bo seks już mu się dawno należał (żadna z nas tego nie napisała, ale dam se łapę odciąć za to, że on tak myśli), a jak już się utwierdził to wymyślił sobie SCENARIUSZ jak z nią zerwię. Scenariusz gdzie to on wychodzi na wielkiego pokrzywdzonego bo bardzo ją kocha, ale musi odejść bo inaczej mu fiutek odpadnie, a to, że ona może by już chciała nieważne, bo on już postanowił (w sumie nawet dobrze bo poszłaby z nim do łóżka pod wpływem manipulacji tylko i wyłącznie). W efekcie dziewczyna się poryczała a pan i władca dumny z siebie niezmiernie przyszedł się pochwalić na forum jak to ją ładnie potraktował i jak świetnie wszystko przebiegło zgodnie z jego planem. Nie zdziwiłabym się gdyby ta historia miała ciąg dalszy, że on łaskawie do niej wróci bo ją tak bardzo kocha (taaa jasne ), ale pod warunkiem, że ona na dzień ściąga majty.Dojrzały i kochający, a przede wszystkim szanujący dziewczynę chłopak by się tak nie zachował. Żenada i tyle.
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra ok Dziewczyna mogla darowac sobie rozprawiania o seksie. Ale dziewczyna ma 18 lat, byli ze soba kilka i miesiecy i to niby dlugo
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijam to co ten koleś robił.
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mialam nic zlego na mysli :P ale jesli dziewczyna ma 18 lat, to normalne, ze sie boi i chce czekac. A to, ze tego nie wyjasnila chlopakowi to swoja droga ...
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesze się bardzo, ze sam rozumiesz jaki to (jak to sam napisałeś) chuj jesteś |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
jesteś taki sam jak wszyscy faceci. Wszystkie gierki tylko po to żeby "wlożyć" sobie ulżyć!!
związek nie opiera się tylko na seksie. Seks jest miłym elementem związku ale nie jego podstawą!! a jeżeli facet zaprasza mnie na kawę a potem się do mnie dobiera to przepraszam ale chyba pomylił adresy jesteś taki sam jak inni. bydle z ciebie i tyle |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie wina jest po obu stronach, ona nie stawiała sprawy jasno i kręciła się, chyba nie chciała być szczera.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

).

Albo nie zawracaj głowy.

), ale pod warunkiem, że ona na dzień ściąga majty.