Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne" - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-02-12, 13:13   #31
rapifen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 732
Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"

W³a¶nie przegl±dam poradnik domowy i bardzo chêtnie zeskanuje tutaj panie rzekomo nosz±ce rozmiar 38 .................. przyjrzyj siê uwa¿niej, s± trzy strony "narysowanych" modelek a potem kilka stron chudych 20latek które maj± na oko 175 cm wzrostu.

rapifen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 13:19   #32
hihi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 255

Cytat:
Napisane przez ECC Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, naprawdê, czym siê tutaj tak podniecacie, skoro w gazetach dla kobiet po 30 (mam tu na my¶li np. poradnik domowy) ju¿
Powa¿nie piszesz? Bo ja osobi¶cie NIGDY nie zapomnê, jak podczas czekania u fryzjera wpad³ mi w rêce w³a¶nie Poradnik domowy, a w nim, w dziale porady i metamorfozy, czy cos w tym stylu, by³a babeczka, po 30stce (ale przed 40stk±), opisana jako nosz±ca rozmiar 38, wysoka. Zalecano jej "zrzucenie przynajmniej 7 kg", gdyz jej sylwetka jest masywna, a szczuplejsze cia³o wygl±da m³odziej. Taki rozmiar 38 zrzucaj±c owe 7kg sta³by siê przynajmniej rozmiarem 36 jak nie mniej. Bior±c pod uwagê wzrost powy¿ejk 170, to kto¶ w rozm. 38 raczej nie jest masywny...

I by³am w szoku, ¿e TAKA gazeta dla DOROS£YCH kobiet takie rzeczy wypisuje.
Stary 2010-02-12, 13:31   #33
rapifen
Zakorzenienie

Strona 19/20/21 marcowy poradnik 2010, jak mi kto¶ powie ¿e tak wygl±da przeciêtna czytelniczka* poradnika domowego, to g³o¶no siê za¶miejê. To licealistka id±ca na dyskotekê
"wyeksponuj smuk³± sylwetkê" "zaakcentuj w±sk± taliê" "podkre¶l w±skie biodra" a ten strój z bia³ymi spodniami pt "pomo¿e ukryæ brzuch" to jaki¶ ¿art, kobieta która ma kilka kg dodatkowych bêdzie wygl±daæ w czym¶ takim bezkszta³tnie jak w worku na ¶mieci. Faktycznie super s± rady :p

*gazeta mojej mamy która ma 50 lat i rozmiar 42/44 ja zainteresowa³am siê numerem tylko ze wzglêdu na zestaw do manicure.

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2010-02-12 o 13:33
Stary 2010-02-12, 13:32   #34
Klarissa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 431

Cytat:
Napisane przez ECC Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, naprawdê, czym siê tutaj tak podniecacie, skoro w gazetach dla kobiet po 30 (mam tu na my¶li np. poradnik domowy) ju¿ od dawna sesje zdjêciowe przeprowadzane s± z udzia³em modelek NORMALNYCH, jak to wyra¿acie (czyli rozm. 38-42) kszta³tach. A ¿e np. ELLE zatrudnia same chudziny, to chyba nikogo nie dziwi - na takich ubrania le¿± po prostu lepiej, nogi w dziwnych fasonach spodni prezentuj± siê zwyczajnie dobrze.

Poza tym, co to znaczy normalny rozmiar? Ja mam 34 i to ju¿ nie jest normalny? A moja kole¿anka ma 44 i te¿ ju¿ jest plus size?
Jakby na to nie patrzeæ "Poradnik domowy" nie jest raczej pismem kreuj±cym modê... jego wp³yw na rynek modowy i prezentowane standardy "urodowe" jest co najwy¿ej znikomy...

Rozmiar 34 jest najmniejszym rozmiarem z rozmiarówki dla doros³ych kobiet. Jest rozmiarem standardowym. Ale modelki jak np. Anja Rubik nosz± rozmiar 30 lub rozmiar 32 - to s± ju¿ rozmiary dziecinne, niew³a¶ciwie dla zdrowych, doros³ych kobiet.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-02-12 o 13:33
Klarissa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 13:35   #35
rapifen
Zakorzenienie

Pamiêtajmy ¿e nie liczy siê rozmiar :p rozmiar to tylko ma³a czê¶æ tego jak wygl±damy. Jest jeszcze kszta³t, jêdrno¶æ, fakt czy by³y jakie¶ operacje plastyczne poprawiaj±ce cia³o... Jest waga, jest BMI...

Stary 2010-02-12, 13:47   #36
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

i co najwazniejsze stosunek wagi do wzrostu
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 13:51   #37
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

rozmiar rozmiarowi tak naprawdê nierówny, w jednym sklepie spokojnie zmieszczê siê w XS, w drugim muszê braæ S.
Zreszt± nie ma co siê kierowaæ wag±, lepiej ubywaj±cymi/przybywaj±cymi centymetrami je¶li ju¿ ;-)
ja obecnie wa¿ê 49kg/165 i nie jestem wcale chuda.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 13:59   #38
rapifen
Zakorzenienie

W kappahl'u mam rozmiar 34 (tam jest sporo wiêkszych rozmiarów, nawet bielizna z ogromnymi miskami jest - ale obwody te¿ du¿e :p) a w h&m mam rozmiar 38. Rozmiar nie zawsze ma znaczenie

Stary 2010-02-12, 14:03   #39
dzustam
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 764

Zak³adaj±c, ¿e obiektyw aparatu lub kamera dorzucaj± kilka kilogramów, to taka Scarlett Johanson na ¿ywo to raczej nie bêdzie taka pe³na.

Nie bêdê ukrywa³a, ¿e podoba mi siê figura Anji Rubik - ale nie na kazdym zdjêciu, nie na kazdym filmiku z fashion TV . I zak³daj±c, ¿e jej ju¿ obiektyw dorzuci³ kilka kilogramów, to s³owo zasuszona, którego u¿y³a Klarissa, jest najw³a¶ciwsze.

dzustam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:05   #40
Kira87
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

O matko i córko! Tylko nie rozmairówki!

Ile¿ to razy zak³ada³am spodnie 36, a niekiedy 36 by³o za du¿e i kupowa³am 34, a (bodaj¿e w Croppie czy innym "m³odzie¿owm") 38 by³o na mnie za ciasne.
Gadanie o figurze w kontek¶cie rozmiarówek, to jak gadanie o wielko¶ci piersi w kontek¶cie rozmiarów staników...

ECC nie ma nienormalnych rozmiarów, jest tylko nienormalne parcie na okre¶lone wzorce.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:08   #41
BJean
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 827

Szczerze mówi±c nie powala mnie ten widok grubiutkich kobiet... niech one sobie ¿yj± i maj± siê jak najlepiej, ale magazyny z mod± s± na wieki wieków zarezerwowane dla kobiet szczup³ych lub chudych.
Przepraszam jesli kogokolwiek obra¿am! ale estetyczniej pod ka¿dym wzglêdem wygl±da ciuch na szczup³ej kobiecie.

masz prawo wiedzieæ co jesz.

BJean jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:09   #42
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 988

ECC

ja nie uwa¿am, ¿e na chudych wygl±da lepiej

przyk³ad zdjêcie poni¿ej

s³ynna sesja "one size fits all" wiecej zdjêæ w googlu

moim zdanie nie do¶æ, ¿e dziewczyna o normalnych proporcjach wygl±da ¶licznie to pokuszê siê o stwierdzenie, ¿e bardziej seksy i kusz±ca ni¿ chudzinka...

i moim zdaniem w³asnie dlatego - ¿e swiat nie jest czarno-bia³y, ¿e nie zawsze co chudsze to lepsze powinny byæ modelu all sizes a nie tylko 0 albo dla odmiany 56

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:13   #43
agnieszka015
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 330
GG do agnieszka015

bABY!!
Przecie¿ nie od dzi¶ wiadomo, ze ch³opy to lubi± mieæ za co z³apaæ. czym wy siê tak przejmujecie?..Ja np.jestem chuda i mi to lata, bo akurat ch³opy mi zwisaj±, ale wy?
Chude s± brzydki, szczypiorki takie, kosci i o¶ci...a grube to przynajmniej wieæej t³uszczu i cycków, a to ch³opy lubia, nie?

A wy siê stroicie chyba dla nich, nie?
Czy jak to jest z wami?
Co to za wyra¿enie kszta³ty normalne? kazdy ma swoj indywidualne kszta³t, nie porównujcie sie do wszystkich lasek na ulicy,
agnieszka015 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:14   #44

Wiadomo¶ci: 9 451

Cytat:
Napisane przez hihi Poka¿ wiadomo¶æ
Scarlet Johhnason (...) to ona by³a w nich wrêcz CHUDA, nigdzie dopatrzyæ siê nie mog³am tej jej nadmiernych kr±g³o¶ci. Albo Monika Belucci noszaca rozm. 36/38 (...) Szczup³a, naprawde szczup³a babka, a podaje siê ja w mediach jako te kr±g³± z dodatkowymi kilogramami, która ma byc przyk³adem, ¿e pulchne jest piêkne i seksowne. Tylko gdzie ona jest pulchna?
Bo to jest dziwne my¶lenie: puszysto¶æ dla niektórych to nie jest wiêcej t³uszczyku czy co¶, ale biust, biodra i pupa. Dla mnie to jest kompletnie chore, bo osoba, która ma kr±g³o¶ci mo¿e byæ szczup³a. Tak jakby to, ¿e ma niez³y biust oznacza, ¿e ju¿ jest puszysta, czyli... wiêksza ni¿ normalna (nie umiem tego wyja¶niæ).

Czyli wychodzi na to, ¿e osoby szczup³e = to te z ma³ym biustem, wystaj±cymi ko¶ciami i w±skimi biodrami, a puszyste = z piersiami, fajnym ty³kiem i szerokimi biodrami.

I nie ma nic pomiêdzy.

Kiedy¶ czyta³am wywiad, chyba w Elle, z Charlize Theron. I pamiêtam dok³adnie jej s³owa "Nie jestem superszczup³a. Mam kr±g³o¶ci (...)". Och, jak te s³owa mnie zdenerwowa³y. To, ¿e ma kr±g³o¶ci nie znaczy, ¿e nie jest szczup³a czy superszczup³a! Dla mnie szczup³o¶æ/puszysto¶æ nie opiera siê na wielko¶ci biustu, ty³ka czy bioder, a ilo¶ci t³uszczyku w ciele (na nogach, brzuchu itp).

Dra¿ni mnie to, bo gdy tak szczup³a kobieta bez grama t³uszczu mówi, ¿e nie jest szczup³a, to co maj± powiedzieæ osoby, które jednak maj± kilka fa³dek na brzuchu czy trochê grubsze uda - mamut? Uch.

Np. co do modelek: Isabeli Fontana jest moim zdaniem szczup³a, a Anja Rubik chuda. I chudo¶æ jest dla mnie nieestetyczna, a szczup³o¶æ piêkna.
ville jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:20   #45

Wiadomo¶ci: 9 451

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Poka¿ wiadomo¶æ
bABY!!
Przecie¿ nie od dzi¶ wiadomo, ze ch³opy to lubi± mieæ za co z³apaæ. czym wy siê tak przejmujecie?..Ja np.jestem chuda i mi to lata, bo akurat ch³opy mi zwisaj±, ale wy?
Chude s± brzydki, szczypiorki takie, kosci i o¶ci...a grube to przynajmniej wieæej t³uszczu i cycków, a to ch³opy lubia, nie?
,
O Bo¿e Czemu ka¿dy zak³ada, ¿e kobieta robi cokolwiek dla "ch³opa". ¯e siê odchudza, przybiera na wadze, maluje, nie maluje, zak³ada buty na obcasie albo na p³askim. Denerwuje mnie to za³o¿enie.
Ach, i ta generalizacja, ¿e "ch³opy lubi± mieæ za co z³apaæ". Wiêc te biedne chude kobiety s± skazane na wymarcie, bo ch³op nie bêdzie mia³ po co siêgn±æ? OK., s± kobiety, które postêpuj± w okre¶lony sposób dla facetów, ale czemu od razu wyci±gaæ tu argument, ¿e "ch³op ma mieæ za co z³apaæ". A nie lepiej za³o¿yæ, ¿e kobieta to te¿ jest normalny my¶l±cy cz³owiek i mo¿e co¶ robiæ dla siebie? Przybiera na wadze, bo jej siê to podoba, a nie dlatego, ¿e facet nie pies i na ko¶ci nie poleci?

Uuch.
ville jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 14:25   #46
rapifen
Zakorzenienie

1 - szczup³a, Gisele, mega seksowna, bardzo apetyczna
2 - chuda, nie jaram siê
3 - przera¼liwie chuda, ohydna
4 - bardzo oty³a, te¿ ohydna
5 - puszysta, nie jaram siê ni± tak samo jak chud±
Takie jest moje zdanie i siê go nie wstydzê

zgadzam siê z ville

Stary 2010-02-12, 14:40   #47
Kira87
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

Agnieszka015 nie demonizujmy tak sprawy :/

Primo: nie s±dzê, by ka¿da kobitka mia³a za swój cel przypodobaæ siê za wszelk± cenê facetowi. Ja wiem, ¿e instynkt, popêd etc. etc. ale bez przesady.

Secundo: niektóre chude maj± cycki wbrew pozorom Du¿o zale¿y od figury.

I tertio: ¿e niby wszyscy faceci wol± pe³niejsze babki? Gusta s± ró¿ne. Ja np. nie lubiê przesadnie umiê¶nionych, opalonych brunetów, a to w powszechnej opinii, ten typ mêskiej urody cieszy siê najwiêkszym powodzeniem w¶ród kobiet.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:52   #48
BJean
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 827

Cytat:
Napisane przez ville Poka¿ wiadomo¶æ
Bo to jest dziwne my¶lenie: puszysto¶æ dla niektórych to nie jest wiêcej t³uszczyku czy co¶, ale biust, biodra i pupa. Dla mnie to jest kompletnie chore, bo osoba, która ma kr±g³o¶ci mo¿e byæ szczup³a. Tak jakby to, ¿e ma niez³y biust oznacza, ¿e ju¿ jest puszysta, czyli... wiêksza ni¿ normalna (nie umiem tego wyja¶niæ).
No w³a¶nie o to chodzi.... Matko, spójrz na to co napisa³a¶!! Przecie¿ to oczywiste ¿e jak siê schudnie to leci zewsz±d.. i z pupy i z biustu te¿!
I to naturalne ¿e kobieta z wiêkszym biustem wygl±da pulchniej, z okr±glejszymi biodrami itd. W£A¦NIE O TO CHODZI... te czê¶ci cia³a niczym siê nie ró¿ni± od ud czy ³ydek, czy r±k których grubo¶æ sk³ada sie na ca³y Twój wizerunek. Je¶li masz bujne piersi Twoja góra wydaje siê masywniejsza, je¶li masz "nabit±" pupê - dó³.

Cytat:
To, ¿e ma kr±g³o¶ci nie znaczy, ¿e nie jest szczup³a czy superszczup³a! Dla mnie szczup³o¶æ/puszysto¶æ nie opiera siê na wielko¶ci biustu, ty³ka czy bioder, a ilo¶ci t³uszczyku w ciele (na nogach, brzuchu itp).
Sory, ale wspomniane przez Ciebie "cia³o" to nie tylko nogi i brzuch...
Ogólnie ca³e czerwone zdanie uwa¿am za ¶miechu warte ; )) wybacz.

masz prawo wiedzieæ co jesz.

BJean jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 14:53   #49
agnieszka015
BAN sta³y

GG do agnieszka015

Cytat:
O Bo¿e Czemu ka¿dy zak³ada, ¿e kobieta robi cokolwiek dla "ch³opa". ¯e siê odchudza, przybiera na wadze, maluje, nie maluje, zak³ada buty na obcasie albo na p³askim. Denerwuje mnie to za³o¿enie.
Ach, i ta generalizacja, ¿e "ch³opy lubi± mieæ za co z³apaæ". Wiêc te biedne chude kobiety s± skazane na wymarcie, bo ch³op nie bêdzie mia³ po co siêgn±æ? OK., s± kobiety, które postêpuj± w okre¶lony sposób dla facetów, ale czemu od razu wyci±gaæ tu argument, ¿e "ch³op ma mieæ za co z³apaæ". A nie lepiej za³o¿yæ, ¿e kobieta to te¿ jest normalny my¶l±cy cz³owiek i mo¿e co¶ robiæ dla siebie? Przybiera na wadze, bo jej siê to podoba, a nie dlatego, ¿e facet nie pies i na ko¶ci nie poleci?

Uuch.
Od kiedy moja opinia, to opinia "ka¿dego"?Dziwne...

Chce kobiety z wiêksz± ilo¶ci± t³uszczu pod skór± wesprzeæ na duchu, bo marudz± i wydaj± mi siê nieszczê¶liwe.Z reszt± nie powinnam siê przejmowaæ, gdy¿ na szczê¶cie nie mam takiego problemu.

Na jakie wymarcie?
To ju¿ trochê przesada, kobiety maj± ró¿ne kszta³ty, jedne s± grube drugie chude jak patyki, to chyba dobrze, g³upio jakby wszystkie wygl±da³y tak samo.
Nie s± skazane na wymarcie, mo¿e po prostu maj± mniejsze powodzenia.Ja np.nie chcia³abym mieæ kobiety z ma³ym biustem, tylko miseczka C,je¶li jaka¶ kobieta chce mieæ wiêksze piersi to bierze tabletki, ostatecznie robi operacje.Je¶li jej to nie przeszkadza, to na pewno jakie¶ faceta znajdzie!! Nie wszyscy, ale wiêkszo¶æ lubi po prostu mieæ za co z³apaæ, dla mnie chude, nie szczup³e, tylko chude to brak biustu.To takie moje skromne zdanie.
Jednak nie dramatyzujmy, ka¿da kobietka powinna znale¼æ, oczywi¶cie je¶li chcê, swoj± drug± po³ówkê.
Stary 2010-02-12, 15:05   #50
Klarissa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 431

Cytat:
bABY!!

Czy jak to jest z wami?
Co to za wyra¿enie kszta³ty normalne? kazdy ma swoj indywidualne kszta³t, nie porównujcie sie do wszystkich lasek na ulicy,
Nie zgadzam siê z g³upim stereotypem - chocia¿ w sumie, mo¿e ch³opy lubi±, ale mnie interesowa³o zawsze co lubi±/wol± mê¿czy¼ni. Nie zauwa¿y³am ¿eby mê¿czy¼ni preferowali przesadnie grube lub przesadnie chude kobiety, raczej podobaj± im siê ¶rednie z lekkimi odchyleniami w obie strony - w zale¿no¶ci od gustu oraz indywidualnych cech ka¿dej kobiety.

Jestem szczup³a, nie jestem brzydka, nie jestem szczypiorkiem ani ¿adn± inn± ro¶lin± i mam spory biust, chyba burzê twoje proste pojmowanie ¶wiata...?

Strasznie mnie dra¿ni jak kto¶ wali taki stereotypem rodem spod strzechy we wsi Kasinka Wielka (bez obrazy dla mieszkañców i mieszkanek Kasinki...).

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Od kiedy moja opinia, to opinia "ka¿dego"?Dziwne...

Chce kobiety z wiêksz± ilo¶ci± t³uszczu pod skór± wesprzeæ na duchu, bo marudz± i wydaj± mi siê nieszczê¶liwe.Z reszt± nie powinnam siê przejmowaæ, gdy¿ na szczê¶cie nie mam takiego problemu.
Jakie to mi³e, ¿e ulitowa³a¶ siê nad tymi za³amanymi grubszymi od ciebie kobietami

Cytat:
Na jakie wymarcie?
To ju¿ trochê przesada, kobiety maj± ró¿ne kszta³ty, jedne s± grube drugie chude jak patyki, to chyba dobrze, g³upio jakby wszystkie wygl±da³y tak samo.
Nie s± skazane na wymarcie, mo¿e po prostu maj± mniejsze powodzenia.Ja np.nie chcia³abym mieæ kobiety z ma³ym biustem, tylko miseczka C,je¶li jaka¶ kobieta chce mieæ wiêksze piersi to bierze tabletki, ostatecznie robi operacje.Je¶li jej to nie przeszkadza, to na pewno jakie¶ faceta znajdzie!! Nie wszyscy, ale wiêkszo¶æ lubi po prostu mieæ za co z³apaæ, dla mnie chude, nie szczup³e, tylko chude to brak biustu.To takie moje skromne zdanie.
Jednak nie dramatyzujmy, ka¿da kobietka powinna znale¼æ, oczywi¶cie je¶li chcê, swoj± drug± po³ówkê.
Na prawdê sadzisz przekonaniami takimi, ¿e a¿ niemi³o czytaæ...
Stary 2010-02-12, 15:13   #51
agnieszka015
BAN sta³y

GG do agnieszka015

Cytat:
Napisane przez Klarissa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie zgadzam siê z g³upim stereotypem - chocia¿ w sumie, mo¿e ch³opy lubi±, ale mnie interesowa³o zawsze co lubi±/wol± mê¿czy¼ni. Nie zauwa¿y³am ¿eby mê¿czy¼ni preferowali przesadnie grube lub przesadnie chude kobiety, raczej podobaj± im siê ¶rednie z lekkimi odchyleniami w obie strony - w zale¿no¶ci od gustu oraz indywidualnych cech ka¿dej kobiety.

Jestem szczup³a, nie jestem brzydka, nie jestem szczypiorkiem ani ¿adn± inn± ro¶lin± i mam spory biust, chyba burzê twoje proste pojmowanie ¶wiata...?

Strasznie mnie dra¿ni jak kto¶ wali taki stereotypem rodem spod strzechy we wsi Kasinka Wielka (bez obrazy dla mieszkañców i mieszkanek Kasinki...).

No widzisz, sama napisa³a¶, ¿e mo¿e i lubi±;D.bO LUBI¡.
Czym zasadniczo ró¿ni siê ch³op od mê¿czyzny?
tu penis i tu penis, tu jaja i tu jaja...
M±dro¶ci±? taktem? itd.? Mog³abym nad tym dyskutowaæ, ale tak siê sk³ada, ¿e mi to zwisa i powiewa.
Nie "wale" stereotypem, Wiêkszo¶æ facetów lubi du¿e biusty, i nie ma co zaprzeczaæ, ale nie twierdze, ¿e wszyscy! I du¿y biust to nie odrazu jakie¶ wory na ziemniaki typu f, g i inne obwis³e, ma³o jêdrne, ale rozmiar ma znaczenie..Tak jak penis u mê¿czyzny.
Chude maj± praktycznie brak biustu, ale z tego co teraz wiem, to szczup³e te¿ maj± niez³y biust.Tzn.na pewno w sam raz, nie takie co to s± z nadwag±.
Proste pojmowanie ¶wiata? a po co siê wysilaæ i to pojmowanie utrudniaæ? Je¶li chodzi Ci o biusty? to to jest pojêcie biust, a nie odrazu pojmowanie ca³ego ¶wiata.
Pisze chude a nie SZCZUP£E-to chyba ró¿nica!.
Je¶li jeste¶ sczup³a i piszesz, ¿e nie jeste¶ szczypiorkiem to dobrze, Ciesze siê, ¿e uwa¿asz, ¿e nie jeste¶ brzydka;] to piêkne wyznanie.;
Stary 2010-02-12, 15:15   #52
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

mi siê takie sylwetki podobaj± i osobi¶cie do takich d±¿ê.
Marissa Miller ma wg mnie idealne cia³o.
Puszyste - ok, niech bêd±, nawet na zdjêciach, ale gdybym sama mia³a nadprogramowe kg i cellulit, to stara³abym siê ich pozbyæ.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-02-12 o 15:16
WhiteCherry jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 15:15   #53
agnieszka015
BAN sta³y

GG do agnieszka015

Jesli niemi³o czytaæ, to po co czytasz?
Operacje plastyczne i powiêkszanie biustu to ju¿ nie problem-Czytaj uwa¿nie!
NAPISA£AM, ¿e je¶li jaka¶ kobieta nie akceptuje ma³ego biustu to mo¿e zrobiæ operacje czy po³kn±æ tabletki a je¶li jej to nie przeszkadza, to fajnie, ciesze siê i koniec tematu...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 15:17   #54
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 888
GG do BajaderkowaBaba

Pierwsze s³yszê, aby szczup³a osoba nie mog³a mieæ cellulitu! Pierwsze s³yszê, aby szczup³a osoba nie mog³a mieæ rozstêpów!! G³upota, tak to ujmê.

Po drugie - dla niektórych z Was - niech ¿yje wolno¶æ, równie¿ estetyczna!
BajaderkowaBaba jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 15:21   #55
ever-dream
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 491

Cytat:
Napisane przez Wisienki Poka¿ wiadomo¶æ
szczerze dla mnie te dziewczyny s± w normalnych rozmiarach takich jakie co dzieñ widzimy na ulicy
Dla mnie to nie s± normalne rozmiary. Owszem, dziewczyny nie s± oty³e, ale w±tpiê, ¿e mieszcz± siê w prawid³owym BMI

Dziwi mnie jeszcze, ¿e te dziewczyny zawsze maj± tak bardzo jêdrne cia³a, nie mówiê, ¿e jak kto¶ wiêcej wa¿y to to niemo¿liwe, ale ja tam nigdy nawet grama cellulitu nie dojrzê
Stary 2010-02-12, 15:50   #56
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

Cytat:
bABY!!

Czy jak to jest z wami?
móg³by siê wreszcie kto¶ przyjrzeæ temu trollowi? Jak dla mnie zreszt± raczej w mêskim wykonaniu?

zawsze by³y i modelki +size, je¶li Dito mia³aby byc promowana jako wzór kobieco¶ci czy co¶, to faktycznie, jak dla mnie przesada. Ale ja siê z czym¶ takim specjalnie nie spotka³am, dla mnie w gazetach i na wybiegach wci±¿ króluj± szczup³e lub bardzo szczup³e panie.
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:02   #57
bura kocurka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 749

Cytat:
Napisane przez FakeBlondie Poka¿ wiadomo¶æ
Do za³o¿enia tego w±tku sk³oni³o mnie kilka ró¿nych powodów.
Jednym z nich jest to,¿e ostatnio natykam siê w ró¿nych kobiecych miesiêcznikach lub na stronach internetowych z artyku³ami/has³ami ,¿e na wybiegach wreszcie zaczyna siê promowaæ kobieco¶æ.

I to co bardzo mi siê rzuci³o w oczy to to ,¿e ta "kobieco¶æ "to przewa¿nie kobiety z du¿± nadwag±, które maj± byæ przeciw wag± dla wychudzonych modelek.
Oczywi¶cie uwa¿am,¿e nie ma jednego rodzaju piêkna i równie¿ du¿e jest piêkne.

Jednak co z kobietami o tzw"normalnych kszta³tach"? O nich siê zapomina. Albo ok³adki zdobi± chudziuteñkie modelki/aktorki przerobione photoshopem...Albo ostanio kobiety ,których nadwaga jest bardzo du¿o.

Jakby wszyscy zapomnieli ,¿e pomiêdzy tymi dwiema skrajno¶ciami s± kobiety o rozmiarach od 38-42 ,których nie da siê zaliczyæ ani do jednej ani do drugiej kategorii wagowej.

My¶lê,¿e fajnie by by³o gdyby w³asnie takie modelki zaczê³y pojawiaæ siê na wybiegach i zdobiæ ok³adki kolorowych magazynów

A jakie jest Wasze zdanie?
Zapraszam do dyskusji
Jak na mój gust (i wielu tutaj zgromadzonych) skrajno¶ci w ¿adnym miejscu nie s± wskazane - nie trawiê je¶li kto¶ mi i wszystkim wmawia, ¿e puszyste kszta³ty to sama kobieco¶æ, a jak kto¶ jest szczup³y i nosi rozmiar 34-36, to jest wychudzony ju¿ i w ogóle mê¿czy¼ni takich nie lubi±. Owszem lubi±, ja nie cierpiê na brak powodzenia. Co nie znaczy, ¿e mê¿czy¼ni nie lubi± te¿ puszystych kobiet. Bo te¿ lubi±. Dla mnie wszystko to zalatuje jakim¶ stereotypem i uogólnianiem - nie ma tak w ¿yciu. Ludzie s± ró¿ni i ka¿dy ma swoje miejsce na ¶wiecie i swoich wielbicieli te¿ Nie uwa¿am, ¿eby ani promowanie chudziutkich modelek jako idea³ów piêkna, ani promowanie jako takich mocno puszystych a¿ po oty³e kobiet by³o dobre - bo to jest niezdrowe. Zdrowa budowa jest zale¿na od wielu czynników i ma spor± rozpiêto¶æ rozmiarow±. I w w¶ród niej znajdzie siê i rozmiar 36 i nawet rozmiar 44.

Cytat:
Napisane przez Kira87 Poka¿ wiadomo¶æ
Wpisa³am w Google frazê "plus size models" i wyskoczy³y mi takie przyk³adowe fotki:

http://bittenandbound.com/wp-content...-top-model.jpg

http://cache.gawker.com/assets/resou...antmsize14.jpg

http://www.linksengineer.com/Admin/N...d40e803cee.jpg

Nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e one s± puszyste.

No, mo¿e ta Pani:

http://hollywoodteen.net/wp-content/...loebikini1.jpg

Mimo, i¿ sama nale¿ê do drobinek, to jestem jak najbardziej za. Niech nawet promuj± kluseczki (oczywi¶cie w granicach rozs±dku), bo to i tak jest obiektywnie mniej niebezpieczne, ni¿ lansowanie naprawdê wychudzonych Pañ.
Te kobiety nie s± puszyste - ja bym tego plus size nie nazwa³a Zreszt± prezentuj± siê bardzo ³adnie, aczkolwiek s± mocno powyg³adzane w photoshopie (ale które modelki nie s± )

Cytat:
bABY!!

Czy jak to jest z wami?
BABO! Denerwujesz mnie. Gdzie nie wejdê na w±tek, to piszesz w nim tak, ¿e szlag mnie trafia jak Ciê czytam (tak wiem, mogê nie czytaæ...i spokojnie, zaraz trafisz do ignorowanych) Wchodzisz sobie po prostu i obra¿asz wszystkich od razu, a przy tym u¿ywasz takich s³ów i w takie skrajno¶ci popadasz, ¿e nie wiadomo czy ¶miaæ siê czy p³akaæ. U jednej wiza¿anki piszesz, ¿e ma cycory i ananasy i w ogóle ma nienormaln± budowê cia³a tylko dlatego, ¿e ma spory biust przy szczup³ej budowie cia³a, a teraz wyje¿d¿asz z tym, ¿e "ch³opy nie lubi± ko¶ci o¶ci" czym obra¿asz szczuplejsze dziewczyny "z których s± szczypiory takie bez cycków", bo Tobie i tak to lata, to sobie mo¿esz je¼dziæ po innych, nie? Tak w ¿yciu siê te¿ wypowiadasz? Bo kiedy¶ Ci siê mo¿e dostaæ za niewyparzon± gêbê.

bura kocurka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:17   #58
La Cannelle
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 656

Cytat:
Napisane przez Hultaj Poka¿ wiadomo¶æ
móg³by siê wreszcie kto¶ przyjrzeæ temu trollowi? Jak dla mnie zreszt± raczej w mêskim wykonaniu?

zawsze by³y i modelki +size, je¶li Dito mia³aby byc promowana jako wzór kobieco¶ci czy co¶, to faktycznie, jak dla mnie przesada. Ale ja siê z czym¶ takim specjalnie nie spotka³am, dla mnie w gazetach i na wybiegach wci±¿ króluj± szczup³e lub bardzo szczup³e panie.
Bo pani na wybiegu lub w gazecie ma pe³niæ rolê wieszaka, co w ¿adnym wypadku nie jest ani dobre, ani zdrowe. Patrz±c na zdjêcia z pokazów, ja, nosz±ca zwykle 34/36 czujê siê jak wielka kupa t³uszczu. Jednak uwa¿am, ¿e kampanie pro-size to te¿ nienajlepszy pomys³. Zatrudniane w nich modelki to przegiêcie w drug± stronê. W parze z, hm, 'puszysto¶ci±', jak eufemistycznie zosta³a nazwana figura tych kobiet, id± liczne dolegliwo¶ci (typu nadci¶nienie czy cukrzyca chocia¿by). Jak ju¿ wiele z Was zauwa¿y³o, miêdzy wychudzeniem a oty³o¶ci± powstaje spora luka. Gdzie miejsce na zdrowe, szczup³e babki? Biodra i biust? Podoba mi siê szczup³o¶æ. Nie chudo¶æ, bo chudo¶æ jest chorobliwa i przesadna.
Zdajê sobiê sprawê z tego, ¿e nie napisa³am nic odkrywczego, ale nie mog³am nie pokusiæ siê o komentarz w tym temacie.

Edytowane przez La Cannelle
Czas edycji: 2010-03-07 o 14:43
La Cannelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:28   #59
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 268

Mnie rozwala okreslanie M. Bellucci jako puszystej, czy kraglej. Normalna, szczupla, kobieta.

Zgadzam sie z Hultajka odnosnie wypowiedzi p. Agnieszki015. No i uwielbiam takie:
- bzdurne uogolnienia co lubia mezczyzni
- dowartosciowywanie jednej grupy kobiet wyzywaniem innej
--------

Co do trendu - zamiast wieszakow otyle, to dla mnie przegiecie w druga strone. Jakby tak ciezko bylo promowac normalnie wygladajace kobiety zamiast ekstremow...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:37   #60
panierrka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 323

Te¿ zauwa¿y³am promowanie puszysto¶ci

Najbardziej mnie boli brak wysportowanych kobiet, ci±gle s± albo zapad³e, sflacza³e brzuchy, albo oponki Nigdzie ³adnej, wypracowanej talii, wysportowanych ud i ³ydek, jêdrnych ramion....

A zdjêcia modelek VS to w ogóle dziwne, przecie¿ na ka¿dym zdjêciu maj± wypiête do ty³u p³askie zadki i wypchniête zapadniête brzuchy

Rozs±dek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukaæ wymówek...!
...albo chocia¿ siê staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.