![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zagraniczne produkty dla kręconowłosych listy, opinie itd...
a do tego garniera odzywki moge prosic link na kwc jesli jest..? bo takiej samej nazwy nie ma w Niemczech na pewno..znalazłam takie odzywki ale to chyba nie to
http://www.dooyoo.de/haarpflege/garn...pair-spuelung/ http://fructis-shampoo-test.trnd.com...glanz-shampoo/ http://www.pinkmelon.de/test/hair/pf...r-spulung.html
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
http://www.nakedbodycare.co.uk/bounc...nditioner.html
http://www.nakedbodycare.co.uk/bounc...g-shampoo.html bardzo polecam - bez silikonow, bez drazniacych srodkow myjacych w skladzie, ogolnie ostatnio powoli wymieniam kosmetyki do wlosow (i nie tylko) dla calej rodziny na naked - bo wszystkie maja doskonaly sklad ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- http://www.nakedbodycare.co.uk/curl-...ng-mousse.html mam zamiar jeszcze zakupic ta pianke, ale najpierw musze wykonczyc to co mam obecnie w lazience - a mam sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
to polecam ebay
![]() http://www.nakedbodycare.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
50-60 euro za palete cieni.. rozbój w biały dzien.. ![]() szminki za 16 euro.. itp.. ale do włosów nie maja. no trudno.. ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
sorry, znalazlam odpowiedz
Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2012-02-29 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...=p3286.c0.m283 ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
http://www.nakedbodycare.co.uk/hair/...g-shampoo.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Przez Rybiorka wydałam właśnie 30 funciaków. Dziękujemy Ci Rybiorku
![]() Laudik, jakby co, to będziesz paczki słać z Naked z pound shopu. Uwierz, tu gdzie mieszkam ani jednego nie ma! Bogate ludzie widać mieszkają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Mogę zrecenzować - paczka z Curl Fuel i Beauti-Curls dotarła przedwczoraj. Użyłam najpierw psikadła do regeneracji loków Curl Fuel, bo włosy były już po porannym myciu - okazało się, że to rewelacja ! Włosy skręciły się w sprężyste loczki o wyraźnym skręcie i nie były obciążone. Zmniejszyła się sianowatość ( długa droga przede mną, włos zniszczony przez niewłaściwe traktowanie - farba z amoniakiem, silikony i naciąganie na szczotce przez 5 lat robią swoje) , loki były sprężyste i lekko mięsiste. Dzisiaj użyłam obu produktów - odżywka BeautiCurls będzie moim faworytem bardzo długo. Dawno nie miałam takiego uczucia nawilżenia i zaopiekowania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
kurcze - musze chyba zaryzykowac i kupc cos do uscisniania skretu - nie na objetosc tylko na ciasnosc fal - wsyztsko jak rozumiem ze strony britshcurlies?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W tym samym sklepie znalazłam też krem do loków Twisted Sista, w jasnozielonej tubce, który nie robi z włosami absolutnie niczego. Nie polecam. ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
To ja moze wrzuce swoje 3 grosze
![]() Hairveda Whipped Creme Ends Hydration nie sprawdza sie u mnie, ani jako b/s ani d/s. Jest potwornie tlusta, nawet nakladana w malenkiej ilosci powoduje efekt tlustych strakow. Jest to problem, ktory mam z wiekszoscia odzywek tej firmy ![]() AvoSoya Oil mieszanka olejow: awokado, sojowy, konopny... Bardzo lubie, pieknie pachnie, jest lekki, latwo sie zmywa. I ma taka jedwabista konsystencje Whipped Clouds shea+aloes+kolagen+witami na E. Wg producenta w skladzie nie ma nic wiecej, nie wiem jak to zrobili, ale ma swietna konsystencja, piankowa niemal. Z maslem shea bardzo sie lubie, a to jest o wiele przyjemniejsze do nakladania ![]() Bee Mine Bee Mine Luscious Balanced Cream Moisturiser konsystencja kremu-masla, w skladzie prawie same oleje: awokado, kokosowy, maslo mango, shea, jojoba. Bardzo lubie, uzywam zarowno przed myciem w ramach olejowania ![]() Bee Mine Deja's Hair Milk moj hit jak chodzi o odzywki b/s. Emolientowa, w duzej ilosci moze obciazac, wydajna, gesta, wystarczy ilosc 5zlotowki doslownie, nawilza, chroni przed puchem, wlosy sa mieciutkie. Curl Junkie Aloe Fix Styling Gel konsystencja bialego budyniu. To pierwszy stylizator, ktory rozluznia mi skret. Wlosy sa wygladzone i zamieniaja sie w fale. Nie jest to efekt jakiego szukam ![]() ![]() Jessicurl Gentle Lather Shampoo uzywalam tylko probki. Powiem tak: kolo lagodnego szamponu to on nawet nie lezal ![]() ![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-03-31 o 01:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja też dodaje pare produktów przeanalizowanych już:
Analizy: Cytat: Napisane przez SugarbabyLove Babylove sanftes Pflegeöl Skład:GLYCINE SOJA OIL, ETHYLHEXYL STEARATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, PARFUM. Link do strony producenta: http://www.babylove.de/cgi-bin/babys...&hp=1328132651 Mamy tu do czynienia z fajną bogatą oliwką. Bazę stanowi olej sojowy który oprócz nawilżania nie jest szczególnie wartościowym olejem za to jest tani więc będzie go dużo... Wzbogacone olejem ze słodkich migdałów - nawilża i łagodzi, dobre do włosów zniszczonych i wrażliwej skóry, podobnie witaminy A i E i lecytyna. Ekstrakt z rumianku łagodzi podrażnienia skóry ale też może uczulać. Ze względu na emulgator może mieć cechy olejku hydrofilnego - czyli np łatwiej się zmyje niż czysty olej. Skład bardzo mi się podoba, jedynym zbędnym składnikiem jest zapach... Miła prosta mieszanka do olejowania. Niski potencjał podrażniający i alergizujący (ale jednak jest) Zgodna z CG ************************* ************************* *************** Produkty myjące: szampony Cytat: Napisane przez SugarbabyLove Alverde, Aloe & Hibiskus, Pflege - Shampoo (Szampon do włosów suchych i zniszczonych z aloesem i hibiskusem) Skład: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Aloe Barbadensis Gel *, Hibiscus Sabdariffa Extract*, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Rosa Damascena Distillate*, Alcohol*, Parfum**, Citral**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Farnesol** Link KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...t=28637&next=1 Silnie oczyszczający, prosty szampon. Na początek SCS, odpowiednik SLS, działanie wysuszające i podrażniające złagodzone łagodniejszymi detergenatmi. Zawartość gliceryny, aloesu, ekstraktu z hibiskusa i destylatu różanego dodatkowo zniweluje działanie wysuszające detergentów, nawilży włosy i skalp. Dodatek guar wygładzi włos i ułatwi rozczesywanie, jednoczesnie czyni szampon niezgodnym z CG. Mała zawartość alkoholu w roli konserwantu nie będzie wysuszać włosów ani skóry ale moze podrażniać wrażliwców. Podobnie jak olejki eteryczne. Uwaga wrażliwcy Uwaga na dodatek gliceryny Niezgodny z CG Ale mimo to dobry szamponik ![]() ************************* ************************* ************ Produkty odżywiające zagraniczne Cytat: Napisane przez SugarbabyLove Balea Colorglanz spulung. Cocos+milch. Skład:Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Palmitate , Panthenol, Parfum, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Isopropyl Alcohol, Niacinamide, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Glycerin, Benzophenone-4, Hydrolyzed Milk Protein , Cocos Nucifera Fruit Extract, Sine Adipe Lac, Sodium Benzoate , Tocopherol, Methylparaben, Benzyl Benzoate, Ethylparaben, Butylparaben Propylparaben . Link KWC:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...t=35883&next=1 Mimo "sałatki owocowej" w składzie - prosta odżywka. Ze względu na zmywalne wodą silikony (ich całkowita zmywalność jest dyskusyjna) i proteiny będzie wymagać użycia szamponu SLS co jakiś czas. Wygładzi włosy, ułatwi rozczesywanie, nie powinna obciążać, może z wyjtkiem bardzo cienkich włosów bo jednak jakaś porcja emolientów jest. Nawilży dzięki B5, może troszkę usztywniać dzięki vit B3 (która ma przyspieszać porost włosów jeśli zrobić z odżywki kompres). Reszta wystęuje w niewielkich ilościach. Mamy filtr UV, oczywiście nie znamy stężenia ani stopnia ochrony. Tyle dobrego. Mamy tu szereg konserwantów z IPA na czele - wrażliwcy powinni bardzo uważać na ten alkohol. Nie zrobi on jednak krzywdy włosom, działanie wysuszające powinno być zrównoważone przez emolienty. Gliceryna nie powinna wpłynąć na działanie odżywki. Może podrażniać Uwaga gliceryna Niezgodna z CG - Ja jej używam i mimo składu jest bardzo fajna. ![]() UWAGA czekam na analize ponowną gdyż skład się zmienił. Nowy skład: AQUA CETEARYL ALCOHOL BEHENTRIMONIUM CHLORIDE ISOPROPYL PALMITATE PANTHENOL PARFUM DICAPRYLYL ETHER ISOPROPYL ALCOHOL LAURYL ALCOHOL SODIUM BENZOATE NIACINAMIDE POTASSIUM SORBATE CITRIC ACID ALCOHOL GLYCERIN BENZOPHENONE-4 ETHYLHEXYL SALICYLATE OCTOCRYLENE BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE HYDROLYZED MILK PROTEIN COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT. __________________******* ************************* ******* poprawka analizy.. ![]() Produkty odżywiające spoza Polski Balea Colorglanz spulung. Cocos+milch. Cytat: Napisane przez SugarbabyLove Balea Colorglanz spulung. Cocos+milch. AQUA CETEARYL ALCOHOL BEHENTRIMONIUM CHLORIDE ISOPROPYL PALMITATE PANTHENOL PARFUM DICAPRYLYL ETHER ISOPROPYL ALCOHOL LAURYL ALCOHOL SODIUM BENZOATE NIACINAMIDE POTASSIUM SORBATE CITRIC ACID ALCOHOL GLYCERIN BENZOPHENONE-4 ETHYLHEXYL SALICYLATE OCTOCRYLENE BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE HYDROLYZED MILK PROTEIN COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT. Tak naprawdę zmiana składu nastapiła po zapachu, więc dla włosów będzie znikoma, choć niekoniecznie niewyczuwalna. W porównaniu ze starym składem nie mamy silikonów, co daje nam produkt zgodny z cg. Mimo to nadal pozostaje lekka, codzienna odżywka, która będzie wygładzać łuski, zmiękczać włosy i dodawac im blasku. Raczej słaba ochrona przed ucieczką wody. POjawia się także wzmacniający panthenol i niacynamid, brakuje antyoksydacyjnej wit. E. Jest kokos w formie ekstraktu oraz działające antystatycznie proteiny mleka. Nadto filtry UV, konserwanty, zapachy, potencjalne podrazniacze, regulator pH. Odżywkę odchudzono, jednak niekoniecznie z dobrym dla niej efektem, pozbyto się bowiem elementów dających film ochronny przed ucieczką wody. Zgodna z cg.
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-04-19 o 05:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od dawna tutaj zaglądam ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić ![]() Mieszkam w UK jakiś czas temu postanowiłam zadbać o swoje kręcone włosy bo wyglądają tragicznie..tak więc wnet czeka mnie fryzjer oraz odpowiedni dobór szamponów odżywek ![]() http://www.naturisimo.com/products.c...tioners&hair=1 http://www.theremustbeabetterway.co....g_Shampoo.html Czy któraś z was miała przyjemnośc z tymi szamponami ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Laudik, a mogłabyś mi polecić, jakiś niedrogi szampon w UK ale bez SLS również, bo połowa z tych co wypisałaś, chyba jednak ten składnik ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najtańszy szampon bez siarczanów jaki znalazłam to Naked for kids, w cenie regularnej 2.99, ja zakupiłam 2 w cenie 1 czyli wychodzi po 1,50 za sztukę, czyli taniocha ![]() Jeśli chodzi o pozostałe kosmetyki, to obkupiłam się nieziemsko (jestem tu tylko na wakacje, połowa walizki to będą maziaje włosowe ![]() M.in. odżywki naked- nie wszystkie zgodne z CG, szampony bez siarczanów (osobiście mam intensive repair, bogaty skład i zgodna), poza tym mam też serum de-frizz Naked, w którym jestem zakochana ![]() W funciakach i 99p store można niesamowite rzeczy znaleźć. Od oleju z pestek brzoskwiń przez odżywki alberto balsam (mają silikony, ale bardzo wysoko w składzie panthenol i ekstrakty, także warto wypróbować za tego funta ![]() Również odżywka firmowa superdrug do włosów farbowanych z maliną i makadamią jest zgodna z cg. Skład może nie powala, szczególnie że wysoko gliceryna, ale kosztuje 99p ![]() Godne uwagi są także kosmetyki z The Body Shopu, ok. 4 funtów za szampon i odżywkę, bez siarczanów i silikonów. W najbliższym czasie planuję napad na sklep Holland&Barrett, a konkretnie na kosmetyki dr. organics, australian organics i yes to carrots (obecna promocja 2 za polowe ceny nie pozostawia mi wyboru ![]() No i pozostaje jeszcze Tk maxx, gdzie nigdy nie wiadomo co się trafi, ale organicznych kosmetyków również sporo, często w dobrych cenach (ja nabyłam Tigi z serii organicznej i odż. nature's gate). Trzeba szukać. Aaaa no i oczywiście wszelkie sklepy indyjskie/arabskie/duże tesco, gdzie można kupić wszelkie zioła, olejki i kosmetyki wschodnie w śmiesznych cenach. Ale tutaj już nakupiłam tyle rzeczy, że nie chce mi się tego wypisywać ![]() ![]() Zainteresowanych poszczególnymi produktami zachęcam do pytań ![]() Polecam również zerkać na bloga jednej z włosomaniaczek zamieszkującej w Londynie, można trafić na ciekawą recenzję: http://gaffi86.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo ! Rozległa lektura, też jestem na wakacjach tutaj, więc liczyłam na ciekawe zakupy których nie ma w Polsce, raz natrafiłam na sklep u jakiegoś Hindusa, z kosmetykami z nie znanych mi firm, nie bardzo miałam czas sprawdzić czy ciekawe, ale skoro mówisz, że można znaleźć na prawdę ciekawe kosmetyki to się chyba skuszę żeby tam wpaść
![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() siedze w uk juz 3 tydzien i zaczynam rozgladac sie za kosmetykami do wlosow. Mam krecone wlosy puszace sie strasznie (pewnie przez ta pogode) i szukam sklepow gdzie moglabym kupic. Widzialam boots i poundshopa ale jak myslicie gdzie moge znalezc albo pod jaka nazwa sklepu ze zdrowa zywnoscia? ![]() albo gdzie znajde olej lniany lub herbate z pokrzywy ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://groceries.asda.com/asda-webst...t/910000545422 to akurat mieszanka, ale bywają i czyste - obecnie jest promocja - dwa opakowania za 2 pounds http://www.tesco.com/groceries/Produ.../?id=250297948 drożej ale poluj na okazje ostatnio kupowałam herbaty Clipper Organic - 2 za 2,5 pounds co do organicznej zywnosci i kosmetyków szukaj sklepów Holland & Barrett - tam tez chyba widziałam olej lniany, ale ceny raczej do niskich nie należą. Nie wiem skąd jesteś ale u mnie w mieście jest duży sklep z produktami do włosów - od farb, sztucznych włosów po oleje, maski, wcierki i inne cuda z całego świata. Większości nie umiem zidentyfikować. Kopiłam sobie tam ostatnio 100 ml czystego organicznego oleju argonowego za 8 funtów i kokosowego za 3 funty. Warto też zaglądać do hinduskich i arabskich sklepów typu żywność i mydło i powidło czasami mają super oleje w niskich cenach (warto patrzeć też na półki z żywnością), zdarzają się też dobre odżywki i szampony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jeśli chcesz naprawdę dobrze rzeczy do kręconych, choć cena może Cię szokować, to lepiej poszukaj na BC -> KLIK. Opłacają się stylizatory i produkty bez spłukiwania, bo są wydajne. Zdarzają się też często wyprzedaże. Warto skupić się na markach: Aubrey Organics (mogą też być dostępne stacjonarnie sklepach), Crown Pride, CURLS, Curl Junkie (jedne z moich ulubionych ![]() ![]() Powodzenia!
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle tu gdzie jestem trudno o sklep w którym była by wiecej niż 2 małe półki z kosmetykami do włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Szukaj. Palmers ma na pewno ciekawe składy, ale to dośc dorgie - przynajmniej u nas kosmetyki. Nadadzą się choćby do kremowania włosów.
CJ w Bootsie! ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba próbować moze się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, strasznie długo mnie nie bylo na forum dla zakręconych. W krótce przenoszę się na rok do Amsterdamu, bardzo by mi pomógł jakikolwiek pomysł czego i gdzie szukać dla kręciołków w tym mieście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Na zrecenzjowanych kosmetykach są odżywki zagraniczne. Tylko musisz sama szukać w spisie bo odnośnik z pierwszej strony jest zły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam za to duży problem aby znaleść jakąś sensowną maske mocno nawilżającą. Wszystkie które oglądam zazwyczaj są z proteinami (może to też wina tego, że jeszcze do konca nie umiem czytać składów), a moje włosy błagają o nawilżenie. Próbuję się ratować domowymi sposobami, nawilżającą maską z TBS, ale to nie to. Jakby któraś z was mogła mi polecić jakiś produkt dostępny w UK byłabym wdzięczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, może jakiś update z waszych ulubionych odżywek/masek/szamponów dostępnych w UK?
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Moderator
|
szampony:
alberto balsam schauma for kids johnsons baby klasyczny johnsons baby płyn dla niemowląt simple gentle care shampoo odżywki: cien lidl niebieska dr organic argan oil/aloe vera/manuka honey alberto vo5 gloss me smoothly alberto balsam blueberry garnier oleo repair tresemme naturals vibrantly smooth/tresemme thermal recovery odżywki schauma - volume i fioletowa shine maski alberto balsam honey and almonds i to chyba wszystko - z masek niestety nie trafiłam na nic specjalnie ciekawego, bardziej odżywcze odżywki używam jako maski np. cien z lidla czy tresemme naturals ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w poundlandzie kupiłam kiedyś taką odżywkę i byłam całkiem zadowolona, kosztowała jedynego funciaka więc myślę że warto przetestować http://beautyinsiderreviews.blogspot...nditioner.html
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Do mycia używałam odżywki superdrug z jabłkiem i naked volume z herbal essences. Tę argan oil miałam, ale nie lubię jej bo nic nie robi tak właściwie ale ja mam wymagające włosy i problematyczne a ta odżywka ma teraz nową wersję i składowo jest uboga. Bardziej polecałabym kupić macadamia oil conditioner w czarnym opakowaniu z funciaka ![]() możesz też w Asdzie kupić kultową już garnier avocado and karite. z fucniakowych najbardziej lubię alberto balsam almond and honey, naprawdę swietny produkt i bogaty. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-04-07 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.