![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadÓospisy, czÖŚ XI
Cytat:
W ogóle mogłabyś zjeść jakąś rybkę, tuńczyk, dorzuciła jeszcze jeden posiłek - jakąś sałatkę warzywną, albo kanapkę z czymś. Mi się marchew nie podoba na R, ale ogólnie to nie wiem. I tak nie lubię marchewki :P
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
marchewka to warzywo,które jak najbardziej nadaje sie na redukcje,niby dlaczego nie? ![]() Pewnie masz na mysli ze gotowana marchewka ma wysoki IG. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
R
sn: szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, pół banana, orzechy, 3 morele suszone 2sn: 2 kromki razowego, szynka z indyka, ogórek, sałata, jabłko ( na uczelni) o: 50g kaszy gryczanej, piers kurczaka, ogorek, papryka p: pół puszki tuńczyka wsw, jajko na twardo, pomidor, ogórek k: serek wiejski, szczypior, rzodkiewka Co jest nie tak, że jednak nie chudnę? |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
oo! kolejna część NCJ
![]() U. 6.30 Śniadanie: miseczka branfleksów + garść laskowych, rodzynek, wkrojony banan,łyżka miodu, łyżka otrąb śliwkowych + 2szkl mleka 2%; espresso. spacer 20 min 9.30 Przegryzka: duże słodkie jabłko, czekoladka z Advocatem, herbata z cytryną 11.30 II Śniadanie: serek wiejski z ananasem+ 2x garść włoskich; mandarynka, pół paczki herbatników zwykłych; herbata zielona spacer 1,5 h 15.00 Obiad: 6 pierogów dużych (3 z mięsem, 3 z kapusta i grzybami), *polane łyżą oliwy z oliwek, jogurtem naturalnym, posypane szczypiorkiem, surówka z marchwi & jabłka (* nie lubię zasmażki,skwarek- fuj! ![]() 17.30 Podwieczorek: jabłecznik z migdałami (polukrowany) ![]() mars deilaght, kawa z mlekiem 2% tv:klan, majka ![]() ![]() nauka.... 20.15. Kolacja: kromka (lub dwie ![]() dużą ilością łososia wędzonego, ogórkiem (poł dużego) rzodkiewkami (6) i pietruszką (100kg ![]() nauka 2l wody niegazowanej chodzę spać o 23.oo / 00.00 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Nowy wątek to i może nowe jadłospisy będą lepsze
![]() Rrrrrrrrrr, bardzo prosze o ocenę ![]() 7:30 owsianka (mleko, płatki, pestki dyni i słonecznika) 11:00 gruszka, kefir 400g 13:30 sałatka (ryż brązowy, papryka, kukurydza, tuńczyk wsw, majonez light) => tutaj majonez i kukurydza do outu, ale sałatka była robiona jeszcze wczoraj, przed "ogarnięciem się" ![]() 17:00 zupa z łososia 20:00 będzie serek wiejski z probiotykiem, pół papryki, pół ogórka zielonego I jak???????
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Melduję się w kolejnej części ncj; jak to szybko zleciało
Moje U I śniadanie owsianka (standard: 7łyżek, otręby, rodzynki + (tym razem)kiwi i brzoskwinia) zalane jogo nat.; kwadrat domowej drożdżówki II śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, wędliną, rzodkiewkami i chrzanem; jabłko III śniadanie Jogurt nat. z łyżką masła orzechowego, łyżką siemienia i wkrojonym kiwi Obiad 1) Zupa pomidorowa z domowym makaronem ![]() 2) Ryż brązowy (ok.4łyżek), fuuura buraczków, karkówka (chyba to była karkówka, sama nie wiem-rodzinny obiadek) Kolacja Sałatka (tuńczyk, jajko, kapusta pekińska, ogórek kiszony, por- wszystko skropione oliwią); kromka chleba z masłem, wędliną i pomidorem i ponownie chrzanem (ostatnio zakochałam się w takim zestawie ![]() Szeroko uśmiecham się o ocenę ![]()
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
sub.
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
nikki-> tylko herbata, bo nie jem słodyczy
U? I(9.00): owsiana z 3łyżek na wodzie z otrębami, orzechem i gruszką, herbata II(11.30): kanapka z ciemnego chleba z masłem, szynką i rzodkiewką 1h interwałów III(14.00): mała sałatka z salad story (sałata, pomidory, kiełki, ogórek, groszek, tuńczyk, sos z jogurtu nat z przyprawami), herbata IV(16.30): jabłko, herbata planuję V(19.00): 150g jogurtu naturalnego, melisa oceni ktoś? Edytowane przez m-m-m Czas edycji: 2010-03-11 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
U
proszę Was o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
istna tragedia. chce mi się płakać! ;( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłospis jest ok, może po prostu masz jakieś małe zatrzymanie, co też zdarza się czasem. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Do niektórych to jak grochem o ścianę. Ciągle chcą żeby oceniać jadłospis, ale w ogóle chyba nie zwracają uwagi na to co już ktoś napisze...
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie ma pdw, nie ma nnkt nie ma OWCÓW mało warzyw skromna kolacja. NO DZIEWCZYNO, NO! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Moje U :
Sn: 100g platkow corn flakes zalanych szklanka mleka 1,5% , kromka razowca z masełkiem : almette paprykowym , sczypiorkiem , papryka , pomaranczka , hebatka brzoskwiniowa 2sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , pomidorkiem , szczypiorkiem , salata , monte drink O: 10 (duzych) kopytek , 4 ogorki kiszone , szklanka kompotu jablkowego P: kisiel żurawinowy ![]() K: tosty z masełkiem : szyneczka , serkiem zoltym , pieczarkami , posmarowane ketchupem , herbatka brzoskwiniowa beda 2 jabłuszka ( 2 weszly na 1 kilogram ;00000000 ) i jak ?;d
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś niesamowita- w porównaniu co było kiedyś a jest teraz należą ci się ukłony i wielkie brawa ![]() Bierzcie przykład z tej laseczki ![]()
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
orzeszek01 bardzo dziekuję za opinię
![]() tak, ten omlet na kolację ![]() a orzechy i morela były jako podwieczorek, broń Boże na koniec dnia ![]()
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
wow! we wloszech jest serek wiejski
![]() przesmacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Moje R
Śniadanie: Placki owsiane z wsiąkniętym w nie przez noc mlekiem. Nie wiem jaka ich ilość, bo sypię na oko, ale było tego sporo, 5 łyżek na pewno. A w ich składzie jeszcze tak z łyżka otrąb pszennych, siemię lniane, sezam, słonecznik, aromat waniliowy, jajko. A jak się placki usmażyły(na teflonie, bez tłuszczu), to na nie plasterki banana, miód, orzechy włoskie, cynamon, imbir. Do tego szklanka mleka 0,5%. Czy nie za duże to śniadanie, jak na R? ![]() II śniadanie: Ciemna bułka z cienką warstwą masła, 3 plasterkami salami i jajkiem na twardo. Obiad: Torebka 100g ryżu brązowego W międzyczasie kakao(niestety Puchatek ![]() Podwieczorek: 2 połówki brzoskwini z puszki + garść orzechów włoskich. Kolacja: Będzie wątróbka. Okazało się, że to było na obiad, a ja nie mogłam znaleźć i zrobiłam sobie ryż. Proszę o ocenkę i jakby się komuś chciało, to policzenie kalorii. Boję się, czy nie za dużo jak na redukcję. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
już nie wiem jak zrobić, żeby było dobrze
![]() na mleko to naprawdę nie ma rady, terror zmuszania do zupy mlecznej w przedszkolu spowodował, że mam mdłości od samego zapachu (to akurat nie jest powiązane z ed, od czwartego roku życia nie piłam ani razu). co do salad story to jest to najlepsza opcja jaką znalazłam na jedzenie na mieście. Pyszne (ja tam lubię sałatę ![]() jem białkowe kolacje, żeby nie przytyć (a jak bym schudła to też nic się złego nie stanie). |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Looknij na menu przykladnych eRek ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jogurt w sumie to nie białko, tylko węgle.
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE
będę wdzięczna za ocenkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Moje jutrzejsze to będzie U, bo jestem chora i wcale nie mam ochoty na R.
W dodatku będę w trasie, także proszę o wyrozumiałość i ew. podpowiedzi co mogę zmienić. ![]() śniadanie(5.00) : owsianka, orzechy, serek wiejski, truskawki, wanilia, pół kubka koktajlu: płatki owsiane, banan, 2 ubite białka, mielony twaróg. (wiem, że sporo, ale muszę się rano najeść :P) II śniadanie: (8.00, 10.00) : bułeczki z masłem, serem żółtym i rzodkiewką, siemie lniane, być może bułeczka z masłem i dżemem wiśniowym. obiad(godzina nieznana): niestety (bądź stety ![]() w drodze powrotnej: to samo co na IIś, do tego żelki, może banan, jakieś ciastko ![]() kolacja (ok. 22): będzie jajecznica z cebulką. Może być, nie przypomina to P? ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Jakieś badania miałaś? Może to woda w organizmie, albo coś... Hm. Kurczę nie wiem, wg mnie powinno coś ruszyć.
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
jest ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.