![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: kolczyk w uchu u faceta
Cytat:
![]() Nie musisz przebijac sam. Idź do kometyczki- większość salonów o ile nie wszystkie przekłuwaja uszy. Koszt to ok. 15 zł. z kolczykiem zrobionym z materiału, który przyspiesza gojenie. Zabieg wykonyany specjalnym pistoletem, przebicie od razu z założeniem kolczyka to ok. sekundy, bezbolesnie i przede wszystkim masz gwarancje, że wszystko pójdzie dobrze i nie dojdzie do zakażenia. Będziesz mógł sobie wybrac kolczyk, na pewno mająjakies malutkie, które nie świecą i będa odpowiednie dla mężczyzn. Pot zagojeniu będziesz mógł ta przekówkę wymienic na kółeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() przede wszystkim jest duże prawdopodobieństwo że dojdzie do zakażenia. a kolczyki u kosmetyczek są najczęściej ze stali chirurgicznej (chociaż spotkałam się z taką, co nie wiedziała z czego są jej kolczyki ![]() kolego, radzę zainwestować i iść do studia, szczególnie że tych dobrych, profesjonalnych w krk nie brakuje. to jeden płatek ucha, więc koszt nie będzie ogromny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli spotkałas się z kosmetyczka, która nie wiedziała z czego sa zrobione rzeczy których używa, to chyba znalazłaś się w innym miejscu niż powinnaś. Takie miejsca powinno się omijać szerokim łukiem. Naprawde nie ma się z czego smiac, bo smieszne to wcale nie jest. Lepiej troszkę więcej zapłacić i znaleźć się w renomowanym salonie z wywalifikowanym personelem niż w małym saloniku o powierzchni 20m2 z wątpliwym poziomem sterylności. Idź do kosmetyczki, masz gwarancje bezpieczeństwa, nie trzeba od razu biec do salonu percingu, bo nie jest to skomplikowany zabieg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
czyli jesli wejde do kosmetyczki z prosba o przeklucie ucha to nie beda sie na mnie glupio patrzyc?
sory ale po prostu niegdy jeszcze nie bylem u kosmentyczki :P no i czy kazda wykonuje taki zabieg? i jakie kolczyki polecacie ? chodzi mi o te nieszczesne koleczka, najlepiej bezposrednie linki do allegro dziekuje z gory dziewczyny ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
niezaleznie czy pojdziesz przekluwac do kosmetyczki czy sam to chyba na poczatek lepiej sztyft. Taki sie lepiej wklada w ucho. Ja mialam przekluwana pierwszy raz u kosmetyczki i zrobila to krzywo, zawsze mialam problem z zalozeniem jednego kolczyka, bo dziurka jakos nie leciala prosto. Potem mi zarosly i przebilam w warunkach domowych. Nowa, sterylna igla (tylko taka grubsza, bo sa rozne grubosci zeby potem kolczyk przeszedl), spirytus i skinsept pur, rekawiczki jednorazowe, chyba nawet emla sobie znieczulilam platek ahah. I poszlo, dziurki byly proste i wieksze niz te kosmetyczki dlatego ja bardziej jestem zadowolona z wlasnego przeklucia. Wszytskie kolczyki przechodza bez problemu w przeciwienstwie do tego co bylo wczesniej. Mysle, ze przez takie moje samodzielne klucie mialam nawet wieksza pewnosc, ze przekluje tak jak chce i bez zarazenia hivem czy innym. Ale autorowi oczywiscie radze isc do studia picerow, zeby nie bylo
![]() A autor watku jakiego kolczyka oczekuje? Przeciez ktos tu podal link do koleczka 8mm, chyba takie bedzie spoko? Kosmetyczka nie wysmieje na penwno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
mnie tylko zastanawia jak mozna sie czym zakazic majac umyte rece, sterylna igłe i rekawiczki oraz spirytus
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
kólka?
![]() jejku strasznie nie podobaja mi sie te kolczyki u facetów wole wkretki ![]() no ale Twój wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie lepiej dopłacić pare zł i iść do salonu zamiast liczyć się z ewentualnością pozywania kosmetyczki? z resztą to bez sensu by było. "mnie tylko zastanawia jak mozna sie czym zakazic majac umyte rece, sterylna igłe i rekawiczki oraz spirytus" a można, bo mydło , woda, spirytus nie usuwają wielu paskudztw. ![]() przekłuwanie jakiegokolwiek miejsca na ciele JEST poważnym zabiegiem. kosmetyczki są od nakładania maseczek, peeligów kawitacyjnych i tak niech zostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Czy to znaczy, że piercer wkłada sobie ręce do autoklawu przed wykonaniem zabiegu?
![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
skoro tak mowicie to chyba pojde do salonu w krakowie
jaki polecacie ? i jaki kolczyk w koncu mam kupic :P moze byc i wkretka, nie musi byc kolko dziewczyny prosze Was tutaj o pomoc, jakie sie Wam podobaja, prosze o konkretne propozycje zalezy mi na czyms subtelnym, licze na Wasz gust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Kolczyk w uchu u chłopaka?
Czy warto?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Dot.: Kolczyk w uchu u chłopaka?
Mój TŻ ma kolczyk w uchu,fajnie to wygląda,jak u pirata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Ale lepiej przekuć lewe czy prawe ucho?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej żadnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
przebij oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Lepiej nie przekłuwaj żadnego.W latach 90. może i było to modne, ale zaręczam, że teraz to obciach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Tak, słuchaj dziewczyn i ZDECYDOWANIE nie przebijaj żadnego, z biegiem lat docenisz naszą radę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
nie no, oko se przebij
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Jeżeli to Twój styl... to przecież nic złego się wyróżniać,ale ważne żeby wyróżniać się ze smakiem. I fakt,przy krótkich włosach wygląda kiczowato i tandetnie,ale z długimi..czy ja wiem.Nie tak tragicznie,pasuje do muzyków takich co się nie przrjmują opinią innych ,mają swój styl i robią co chcą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
Przebij sobie ktore chcesz, ale nie noś kolczyków z brylancikami, bo to tragedia. Najlepiej kup fajny kolczyk w sklepie z piercingiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Ble
![]() ![]()
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Mam dokładnie takie same skojarzenia.
![]() ![]() Chociaż zależy. Z długimi włosami może fajnie wyglądać. Aby nie brylanty. ![]() Ale ogólnie... wolę beeeez. ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Może być, ale kolczyk tylko taki do piercingu (sztanga, podkówka, z kulkami albo stożkami) i w kolorze ciemniejszego srebra albo czarny. żadnych kolorów i brylancików
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.