![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolczyk w uchu u faceta
Otoz planuje sobie zrobic kolczyk w lewym uchu, ale nie moge sie doszukac odpowiedniego.
Chciałbym go kupic w internecie, szukalem na allegro i nic nie znalazlem chodzi mi o cos prostego, nie rzucajacego sie zbytnio w oczy moze byc jakies małe, cieńkie kółko prosilbym o konkretne propozycje dzieki z gory dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kolczyk w uchu u faceta
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=642986265 ten ma średnicę 8mm
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha i czy zdolam sam przebic sobie ucho? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że łatwiej i wygodniej na okres gojenia
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A więc najlepiej zrób tak: zaznacz sobie flamastrem miejsce na uchu, które chcesz przebić, następnie kolczykiem-przebitką zaostrzonym na końcu (np. przy pomocy pilniczka) przebij ucho a potem włóż swój kolczyk. Przed przebiciem radzę Ci ucho schłodzić np. kostką lodu - będzie mniej bolało. I pamiętaj aby "przed" zdezynfekować ucho i kolczyk. np spirytusem.
Zrzucam kg po ciąży ;] ![]() ![]() 69,5-69-68-67-66-65 64-63-62-61-60 59-58-57-56-55 ![]() Edytowane przez Blondiexxx Czas edycji: 2009-06-10 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dodatkowo nawet, i to calkiem za darmo, taki gratis [!] zlapiesz jakiegos syfa. powodzenia
![]() a jak jzu chcesz tego kolczyka to idz do PORZADNEGO studia piercingu i niech tam Ci to zrobia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bez przesady, to "tylko" ucho. pewnie zaraz spadnie na mnie grom wypowiedzi, że się nie znam itd, bo można się czymś zarazić, więc odpowiadam, że wiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
slyszalem tez opinie ze warto kupic w aptece sterylna igłę i nia wlasnie przebijac ucho ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W samochodach też kiedyś nie było wycieraczek i przednią szybę podczas deszczu oczyszczało się ręcznie, w czasie jazdy.
![]() Skoro technika poszła do przodu, to czemu z tego nie korzystać? ![]() Co do przebicia ucha- jako 13- letni szczaw sama przekłułam sobie w uchu trzy dziurki. Nie bolało, ładnie się zagoiło itd. Wtedy miałam farta a poza tym byłam jeszcze za głupia, żeby zdawać sobie sprawę z ryzyka. Dziś już bym tego nie zrobiła. Po co, skoro są studia piercingu, gdzie kłują ładnie, szybko, bezboleśnie i bezpiecznie, dobiorą odpowiedni kolczyk itd.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A czy bym to zrobiła znowu? Hmm... ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
po 1 przekŁuwano, nie przekuwano. to juz sprawa ludzi, ja przeklulam uszy swiadomie w studiu, wczesniej widzialam jak to sie robi i troche sie balam takich 'metod', dlategonie robilam, a pozniej dowiedzialam sie, ze to tez niezbyt fajne wyjscie. ot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
kto bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem...
(nie wspominając, że nie jest w dobrym tonie wytykanie innym blędów ortograficznych) Cytat:
![]() poza tym, wiadomo jak jest - ten kto przekłuł uszy samodzielnie, uważa, że to najlepsze wyjście, bo przecież nie przyzna się przed sobą, ze to "źle", tak samo jest z tym, kto przekłuł uszy w jakimśtam studio - bo co z tego, że zapłaciło się ileśtam, skoro "tak lepiej" ![]()
![]() Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2009-06-10 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
nie wytykam błędu ortograficznego, tylko, że te wyrazy maja zupelnie inne znaczenie. jesli oszczedzasz - Twoja sprawa. ja wolalam wydac pieniadze
![]() co do pytania - mozesz sobie robic, jesli masz takie 'widzi mi sie', ale do tego dokup wysterylizowanego w autoklawie kolczyka i jalowe rekawiczki, sterylnie pakowane. i zachowaj sterylnosc przy przekluciu ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chaz00 - może i można sterylną igłą, próbowałam na pępku, ale miałam za cienką i nie mogłam przez to kolczyka włożyć - z tym że kolczyk do ucha jest cieńszy niż "pępkowy", więc może tu lepiej zda egzamin?
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o ucho to igła z wenflonem (bo zapewne o taką Ci chodzi) nie jest konieczna ... Najlepiej jest zrobić tak jak wyżej Ci napisałyśmy - przebić ucho zaostrzonym kolczykiem przebitką pochodzić tak z tydzień potem wyciągasz i wkładasz kółeczko
![]()
Zrzucam kg po ciąży ;] ![]() ![]() 69,5-69-68-67-66-65 64-63-62-61-60 59-58-57-56-55 ![]() Edytowane przez Blondiexxx Czas edycji: 2009-06-10 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
![]()
ja wszystkie dziurki jakie tylko mam w uszach to kosmetyczka, u mnie drogo nie brala 9zl za przebicie jednej dziurki wraz z kolczykiem od niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a jesli bym chcial jednak powierzyc moje ucho profesjonalista to gdzie to moge zalatwic i za ile ? w krakowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
bosze widzisz to wszytsko i nie grzmisz
najlepiej samemu-najlepiej przebitka ![]() jak widac o przekluwaniu ciala ni macie pojecia stad nie rozumiem czemu sie zato zabieracie
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ucho to nie brew, nie usta, nie język - za dużo zepsuć nie można... Od lat ludzie przekłuwają samodzielnie, a przypadki powikłań jakichś nie sądzę, by były dużo wyższe niż przy "zawodowym" przekuwaniu - oczywiście statystyk na ten temat nie znam, posiłkuję się raczej doświadczeniem i obserwacjami.
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ale czy ucho to jakaś 'gorsza' część ciała? czy ma mniejszą 'styczność' z krwią? nie sądzę. tak samo szybko można złapać aids, wzw, gronkowca, czy inne paskudztwo. i jakie statyki? czy tacy ludzie, którzy sami sobie przekłuli coś, lecą od razu na badania? w ogóle się badają na obecność jakiejś choroby? raczej nie
![]() chaz00 - w krakowie na pewno jest parę dobrych studii [?] piercingu, a cena zależy od studia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym, odwołuję się do przeszłości - kiedyś nie było "wykwalifikowanych piercerów", a przekłuwanie uszu jest modne od lat... Moim zdaniem, i zdania nie zmienię, moje prawo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
kiedys nie bylo Aids chociazby i wiarygodnych badan laboratoryjnych
i nie martw sie od takich wszystkowiedzacych zosiow samosiow my nie zbiedniejemy-tylko prosze potem o troche pokory i nie przylazenie do nas po ratunek-co jest nagminne
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ale dużo osób ma przekłute uszy, a przekłuwało kiedyś, w czasach przedpiercerowskich. A to, że przychodzą różne osobniki potem po pomoc - ale nie wiesz, ile nie przychodzi
![]() A z AIDSem raczej nikt do Was nie przychodzi po ratunek..? BTW, ja wiem, że to co piszę na temat przekłuwania ogólnie jest niepolityczne itd, także nie ma sensu kontynuować offtopica - Ty dalej będziesz twierdzić, że przekłuwając sobie ucho zdezynfekowanym kolczykiem przy zachowaniu podstawowych zasad higieny nabawię się jakiegoś świństwa, a ja nadal będę twierdzić, że prawdopodobieństwo, choć istnieje, jest raczej niewielkie ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
"studiów"
![]() Cytat:
![]() A co do 'oszczędzania'- już widzę, ile bym odłożyła za trzy dziurki w jednym uchu, majątek. ![]()
Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-06-10 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
miss, myslę, że w tym wątku nic nie można zdziałać. a niech się przekłuwają kolczykiem zaostrzonym pilnikiem, NA ZDROWIE!
![]()
![]() |
#29 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poza tym to Kolega zapytał, czy może przekłuć sobie samodzielnie - technicznie rzecz biorąc, może ![]() Cytat:
![]() nie uważam tego za wybitnie mądre, tym bardziej, że metody, jakich używałam, hmm... do jeszcze mniej mądrych należały ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi. chcialbym sie jeszcze zapytac o linki, gdzie moglbym kupic kolczyki-kółka ?, jak najmniejsze i najlepiej ze stali chirurgicznej, no i zeby bez problemu zmiesicly sie w dziurce..
dzieki z gory przebijac bede chyba igłą z apteki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.