![]() |
#31 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Logopedzi poszukiwani!!! :)
Cytat:
Wikipedia: Studia podyplomowe są inną niż studia wyższe i studia doktoranckie formą kształcenia przeznaczoną dla osób legitymujących się dyplomem ukończenia studiów wyższych. Po ukończeniu nauki słuchaczka/słuchacz zobowiązany jest do napisania pracy dyplomowej oraz do obrony jej. Po zdanej obronie pracy otrzymuje się świadectwo ukończenia studiów podyplomowych (nie jest to dyplom). Źródło Ustawa z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym, Dz. U. z 2005 r. Nr 164, poz. 1365
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
A ja zapraszam ciekawe studentki na poniedziałkowy czat z osobami jąkającymi się: http://www.demostenes.boo.pl/news.php?readmore=56 .
Edytowane przez oderkowy Czas edycji: 2011-06-17 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Na pewno zajrzę
![]()
![]() |
#34 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do studentów i logopedów z innych miast niż Lublin. Czy to prawda, że cała logopedia Polska bazuje na podstawach teoretycznych logopedów lubelskich? Kania? Kaczmarek? Grabias? Slyszalam tez, ze w innych miastach dr Panasiuk jest bardzo dobrze znana, ale ciezko się dostać do niej na terapię?
![]() Edytowane przez fruzienka Czas edycji: 2010-03-28 o 12:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Olsztyn bazuje na Lublinie
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja studiuję logopedię z audiofonologią. :))
To nie moja specjalizacja na jakims innym kierunku tylko czysta logopedia. Gdzie? Na UMCSie w Zakladzie Logopedii i Jezykoznawstwa Stosowanego. Z tego co wiem Grabias, Kaczmarek, Styczkowa to najbardziej znane osoby ktorzy maja wspolczesna wiedze logopedyczna wiec nic dziwnego ze cala Polska bazuje na ich literaturze i ich wiedzy. Mam kolezanke ktora studiuje na UG logopedię i mają tak samo jak ja w Lublinie literature Grabias, Kaczmarek. Logopedia to mloda dyscyplina wiedzy wiec tez specjalistow w Polsce jest nie wiele. Dlatego mysle ze jest to przyszlosciowy kierunek
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Relacja z czatu z osobami jąkającymi:
http://www.demostenes.boo.pl/news.php?readmore=56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() jestem po edukacji artystycznej(licencjat), oraz po pedagogice resocjalizacyjnej (mgr). Nie posiadam przygotowania pedagogicznego:/ Czy mogę się ubiegać o przyjęcie na podyplomówkę z Logopedii i terapii pedagogicznej? Konkretnie myślę o studiach w Zielonej Górze. Czy ktoś z Was tam studiował logopedię? bardzo proszę o odzew.
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Hmm ja mialam rozmowe na licencjat i polegala ona na luznej rozmowie z komisja, przedstawieniu sie, przeczytaniu tekstu który podali. Jakiekolwiek wady zgryzu,wymowy dyskwalifikuja. Mi w poradni powiedzieli ze wszystko jest jak najbardziej w porzadku a tam na rozmowie wylapali wadę zgryzu. A na zajęciach pozniej(ale na innym kierunku) to uslyszalam ze mam wade wymowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
czyli jak mam cofniętą dwójkę troche do tyłu to dyskwalifikuje mnie ona na przyszlosc?
![]()
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
czy takie studia są bardzo ciężkie?
![]()
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Podepnę się do tematu, bo wybieram się na podyplomowe na UG. Tu akurat rozmowa będzie w formie zaprezentowania tematu ( narzuconego przez komisję tydzień, dwa tyg. przed). Może ktoś brał udział w takiej rozmowie i mógłby napisać jakie tematy się przewijały...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Studiuje/studiowała któraś z Was logopedię podyplomowo w Krakowie (ewentualnie w Katowicach?)
W czerwcu kończę pedagogikę, chcę się wybrać na logopedię. Najpierw myślałam o UP, ale spotkałam się z kilkoma negatywnymi opiniami. Za to słyszałam, że na Ignatianum podyplomówka ta faktycznie przygotowuje do zawodu, ze względu na ukierunkowanie na praktykę. Czy to prawda? Biorę pod uwagę również Śląsk - odległość do Krakowa i Katowic mam podobną, choć bliższy memu sercu jest zdecydowanie Kraków, ale zależy mi na solidnym przygotowaniu, dlatego nie wykluczam Śląska. Podzielicie się opiniami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Orientuje się może któraś z Was, czy podyplomowa logopedie mogę zacząć po podyplomowej pedagogice? Magister nie z dziedziny humanistycznej
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.