Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec 2009 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 10:14   #31
kuroikaze
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec

Gosikk mieszkanie to nie cieple bulki, nie sprzedaje sie tak szybko (tak mi sie wydaje) skoro sie umowila...
ja tez mam takie faldy jak siadam mi zostal chyba nadmiar skory.

Carol ale fajny podpis, strasznie pasuje do Ciebie skad go skopiowalas

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:22   #32
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Ursull gratulacje
dziekujemy za brawa
prosze nie nazywaj corki Nadia ladne imie ale u nas co 3cia dziewczynka tak sie nazywa.
A co do grzywki, podetnij milusi bedzie wygodniej i szybko odrosnie.
fajny ma plecaczek, a co tam nosi

Caro trzymam kciuki, dawalas czopka?
biedny michas

Didi czesc

Gosikk przynajmniej cos ruszylo, nie zalamuj sie a jak juz zaczynacie ogladac to duzy postep

Monia super wracajcie szybko do zdrowka !

A ja dzis karmilam natanka dopiero po 5 rano
w nocy co prawda budzil sie z placzem bo chcial cyca ale 2 razy pil herbatke a tak to go jakos uspalam, dopiero o 5 nie mialam sily i dalam cyca, chcialabym skonczyc z tym juz bo mnie piersi bola, malo mleka mam juz chyba

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Usrull piekny brzuszek

Carol nie mow do mnei kurosław

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ursull o rany przepraszam ale literowke walnelam nie bede poprawiac sama sie smieje do siebie to sie leczy?
Cytat:
Gosikk mieszkanie to nie cieple bulki, nie sprzedaje sie tak szybko (tak mi sie wydaje) skoro sie umowila...
ja tez mam takie faldy jak siadam mi zostal chyba nadmiar skory.

Carol ale fajny podpis, strasznie pasuje do Ciebie skad go skopiowalas
Też mam taką nadzieję że się tak szybko nie sprzedaje ale oferta jest na tyle atrakcyjna że nigdy nic nie wiadomo. Są tacy co decydują się szybko a my zamiast od razu obgadać i wrócić się ugadać zaczęliśmy ciężko myśleć...No właśnie u mnie to też chyba nadmiar skóry choć jak stoję to tego nie widać. Wkurza mnie ten fałd, zawsze nosiłam obcisłe bluzki i dobrze wyglądałam a teraz jak siądę czuję się jak ciężarna...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:24   #33
*kaalinaa*
Zadomowienie

Witam i ja w nowym wątku

My dziś byłyśmy na szczepieniu. Kalina waży 8540g i ma 76cm, dzielna dziewucha z niej, dwa razy była kuta i nawet nie pisnęła aż położna była w szoku. I lada moment doczekamy się pierwszych dwóch ząbków, jak dobrze pójdzie to może już na Święta

Ursull moje dane do listy, Kasia lat 28, 06.03.1982r

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
moje dziecko zasnęło
czyli kupy ciąg dalszy będzie
a dałam mu już pół czopka
Caro moja Mała ma problemy z zatwardzeniami bo ma o jedną pętlę dł€ższe jelita i dłużej trawi, ja podaję jej regularnie w miarę jabłko ze śliwką i soczek jabłkowy, jeśli to nie pomaga to podaję jej laktulozę, syropek na zaparcia, jest bardzo delikatny i bez recepty, gastrolog nie radziła podawać czopków, można się do nich łatwo przyzwyczaić i problem ze zrobieniem kupki gotowy. Spróbuj ten syropek nam pomaga jak już jest bardzo źle.

Dziewczyny mam pytanie, stanęłam przed wyborem fotelika samochodowego i mam pewien typ. Czy mas któraś może fotelik Roemer duo plus ?? Przeraża mnie w nim tylko cena

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:30   #34
Carolajna24
Zakorzenienie

Kura przeciez nie mówie Kurosław ino KurosławA
opis zerżnięty z gg od koleżanki pasuje bo ja piękna, nie

Kalinaa ja nie podaje czopków dałam dziś bo już za długo mi się męczył a dopiero a jutro mam wizyte u lekarza. Wiem że nie wolno codziennie
Jabłka i śliwki je i nic
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:32   #35
ursull
Zakorzenienie

Kurko dziękuję ,literówkę wybaczam łaskawie Zaraz złapię za nożyczki i jej ciachnę tą grzywkę. A plecaczek jest na pieniązki od cioć i wujków

Gossik Kurko ma rację,mieszkanie nie jest tak łatwo sprzedać,więc bądź dobrej myśli.

Wrzucam fotkę z 9mc ciąży,abyście miały porównanie ile musiałam schudnąć . Taka słonica byłam,tym razem postaram się aż tak nie przytyć

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:33   #36
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowym wątku

My dziś byłyśmy na szczepieniu. Kalina waży 8540g i ma 76cm, dzielna dziewucha z niej, dwa razy była kuta i nawet nie pisnęła aż położna była w szoku. I lada moment doczekamy się pierwszych dwóch ząbków, jak dobrze pójdzie to może już na Święta

Ursull moje dane do listy, Kasia lat 28, 06.03.1982r

Caro moja Mała ma problemy z zatwardzeniami bo ma o jedną pętlę dł€ższe jelita i dłużej trawi, ja podaję jej regularnie w miarę jabłko ze śliwką i soczek jabłkowy, jeśli to nie pomaga to podaję jej laktulozę, syropek na zaparcia, jest bardzo delikatny i bez recepty, gastrolog nie radziła podawać czopków, można się do nich łatwo przyzwyczaić i problem ze zrobieniem kupki gotowy. Spróbuj ten syropek nam pomaga jak już jest bardzo źle.

Dziewczyny mam pytanie, stanęłam przed wyborem fotelika samochodowego i mam pewien typ. Czy mas któraś może fotelik Roemer duo plus ?? Przeraża mnie w nim tylko cena
Pięknie Kalinka waży i mierzy Też mam ochotę na ten fotelik, mnie cena nie przeraża ale TŻ owszem I nadal się waham...

Stary 2010-03-31, 10:36   #37
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Kalinaa ja nie podaje czopków dałam dziś bo już za długo mi się męczył a dopiero a jutro mam wizyte u lekarza. Wiem że nie wolno codziennie
Jabłka i śliwki je i nic
Spróbuj tą laktulozę naprawdę jest łagodna nie działa od razu, rozrzedzi mu kupkę i będzie łatwo mu ją zrobić, nam kazała gastrolog jej podać jak będzie problem. A jeśli się boisz bez konsultacji to może zadzwoń do przychodni i zapytaj, po co ma się bidula jeszcze dzień męczyć

Gosik mnie przeraża tylko dlatego, że jestem obecnie na wychowawczym i mamy do września jedną pensję, gdyby nie to już bym go brała a tak się waham

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2010-03-31 o 10:37

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 10:40   #38
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Kurko dziękuję ,literówkę wybaczam łaskawie Zaraz złapię za nożyczki i jej ciachnę tą grzywkę. A plecaczek jest na pieniązki od cioć i wujków

Gossik Kurko ma rację,mieszkanie nie jest tak łatwo sprzedać,więc bądź dobrej myśli.

Wrzucam fotkę z 9mc ciąży,abyście miały porównanie ile musiałam schudnąć . Taka słonica byłam,tym razem postaram się aż tak nie przytyć
ale byłaś pulpecik fajowy ja w pierwszej ciąży prztyłam 30 kg w tej około 10-12 począkowo nawet schudłam
Cytat:
Spróbuj tą laktulozę naprawdę jest łagodna nie działa od razu, rozrzedzi mu kupkę i będzie łatwo mu ją zrobić, nam kazała gastrolog jej podać jak będzie problem. A jeśli się boisz bez konsultacji to może zadzwoń do przychodni i zapytaj, po co ma się bidula jeszcze dzień męczyć

Gosik mnie przeraża tylko dlatego, że jestem obecnie na wychowawczym i mamy do września jedną pensję, gdyby nie to już bym go brała a tak się waham
nie ma dziś mojej dr
urlopy sobie pobrali świnie
a to dostępne jest w aptece bez recepty? ile kosztuje?
Jak podajesz i co ile dni?
Stary 2010-03-31, 10:51   #39
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, ja mam odłożone pieniądze Aleksa więc możemy kupić dowolny fotelik ale TŻ zawsze ma problem Dla niego wiecznie szkoda kasy i kupiłby najtańsze badziewie, tak jak jego brat Ale oczywiście kupimy taki jaki ja wybiorę więc myślę nadal

Cytat:

Ło jezu...nie poznałam Cię Baaardzo się wtedy zmieniłaś. Ja na twarzy wyglądałam jak przed ciążą a z przodu czy tyłu też nikt by nie zauważył.

Stary 2010-03-31, 10:54   #40
kuroikaze
Wtajemniczenie

Carol to nie mow na mnie kuroslawa to jak moja babcia bronislawa

tak myslalam ze nie wymyslilas tego sama

Ursull ale Ty do siebie nie podobna

Gosikk chyba skora stracila jedrnosc...
Jak nie to m ieszkanie to inne, najwyzej poszukacie z miesiac dwa dluzej, najwazniejsze ze poszukiwania sie zaczely

Kalinaa ja nie pomoge my chcemy recaro young sport

N. ♥
Stary 2010-03-31, 11:00   #41
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
nie ma dziś mojej dr
urlopy sobie pobrali świnie
a to dostępne jest w aptece bez recepty? ile kosztuje?
Jak podajesz i co ile dni?
Bez recepty jest
http://www.nokaut.pl/uklad-pokarmowy...cia-150ml.html

Ja podaje jej pół dawki przewidzianej na takie małe dziecko (zazwyczaj dwa razy i to wystarcza) zaraz sprawdzę ile jej daje

Dla niemowląt jest dawka 2,5ml na dobę ale ja jej dawałam 1,5ml i dwa dni jej dawałam i pomogło i potem nie miałam już problemów, jabłko ze śliwką wystarczało. Kalina nie robiła wtedy kupki 4 dni to jakby zaczęła to chyba drutem kolczastym by robiła

Edytowane przez *kaalinaa*
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 11:01   #42
ursull
Zakorzenienie

Cześć Kalinka,piękniw waży Kalinka i wysoka jest. Z fotelikiem ci nie pomogę

Caro,Gossik,Kuroikaze no było mnie trochę i wyglądałam jak monster. To teraz doceńcie ile pracy musialam włożyć,aby wyglądać tak jak teraz

Obciełam Milusi grzywkę,ciężko było,trochę krzywo mi to wyszło,ale udało się i Ślicznota wygląda teraz tak:

Stary 2010-03-31, 11:05   #43
kuroikaze
Wtajemniczenie

Ursull slodziak

N. ♥
Stary 2010-03-31, 11:15   #44
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Carol to nie mow na mnie kuroslawa to jak moja babcia bronislawa

tak myslalam ze nie wymyslilas tego sama

Ursull ale Ty do siebie nie podobna

Gosikk chyba skora stracila jedrnosc...
Jak nie to m ieszkanie to inne, najwyzej poszukacie z miesiac dwa dluzej, najwazniejsze ze poszukiwania sie zaczely

Kalinaa ja nie pomoge my chcemy recaro young sport
Pewnie tak Co z tego że wizualnie jest nieźle jak w dotyku taka miękka jest Fakt, nie to to inne ale to jest takie idealne Znaczy chyba idealne... jutro, jak jeszcze będzie co, muszę obejrzeć dokładniej bo wtedy przeleciałam tak tylko na biega...

Cytat:
Cześć Kalinka,piękniw waży Kalinka i wysoka jest. Z fotelikiem ci nie pomogę

Caro,Gossik,Kuroikaze no było mnie trochę i wyglądałam jak monster. To teraz doceńcie ile pracy musialam włożyć,aby wyglądać tak jak teraz

Obciełam Milusi grzywkę,ciężko było,trochę krzywo mi to wyszło,ale udało się i Ślicznota wygląda teraz tak:
Hihi, faktycznie trochę krzywo Ale szybko odrośnie.

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:16
Stary 2010-03-31, 11:19   #45
ursull
Zakorzenienie

Spróbuje jeszcze wyrównać później,ale Milucha mi wręcz ucieka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 11:36   #46
monia_83
Raczkowanie

Ja znów tak na szybko bez czytania, muszę wszem i wobec oznajmic jakim cudownym urządzeniem jest frida! A ja męczyłam siebie i dziecko gruszką do nosa
Mała śpi już drugi raz Chyba ta choroba ją tak wykańcza...

Aha, zauwazyłam Ursull bo było do mnie dużymi literami , ale ja już jestem na liście od dawna Tylko jasno zielonym I bez fotki
No i Milusia jak zawsze urocza, nawet z krzywą grzywką
monia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:38   #47
Carolajna24
Zakorzenienie

URSULL ale fajnie wygląda
gosik T chyba straszna perfekcjonistka jesteś i pedantka hehe

kurkson nie zadzieraj ze mną

my sie dalej męczymy, chwile się zabawi i w ryk i tak w kółko

nie mam nawet czym teraz do apteki podjechać lipa.... zadzwonie do starego zeby kupił
Stary 2010-03-31, 11:40   #48
*kaalinaa*
Zadomowienie

Ursull oglądałam sobie naszą listę i mam prośbę, popraw mi proszę tc, urodziłam Kalinę w 42tc a nie w 40

Ale Milucha to ma bujną fryzurę, Kalina to taki łysolek, ma sporo włosków ale takie cienkie i delikatne, że prawie ich nie widać

Stary 2010-03-31, 11:45   #49
Angel_1232
Raczkowanie

Ursull

Milusia ma super modną fryzurkę teraz

A dlaczego mój Jaśko urodził się we wrześniu? w 40 Tc SN

Tak to te plastikowe, te pokazywali, swoją drogą na wakacje dobre, albo do wody jakby kamieniste dno było, tylko się zastanawiam że przecież jak to jest plastik, plastik to odparzy stópki
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:05   #50
gosikk_s
Zakorzenienie

Monia, pewnie że frida to super wynalazek nie wyobrażam sobie innej opcji.

Caro, pffff...w żadnym razie perfekcjonistka. A pedantka...żebyś widziała bajzel w moim domu, że już nie wspomnę o biurku i papierach w pracy

Angel, pytałam już na starym wątku ale pewnie nie widziałaś. Ile Jaś teraz waży i mierzy? Bo jest z tego samego dnia co Aleks i miał praktycznie takie same parametry. Ciekawa jestem

Stary 2010-03-31, 12:22   #51
Angel_1232
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Monia, pewnie że frida to super wynalazek nie wyobrażam sobie innej opcji.

Caro, pffff...w żadnym razie perfekcjonistka. A pedantka...żebyś widziała bajzel w moim domu, że już nie wspomnę o biurku i papierach w pracy

Angel, pytałam już na starym wątku ale pewnie nie widziałaś. Ile Jaś teraz waży i mierzy? Bo jest z tego samego dnia co Aleks i miał praktycznie takie same parametry. Ciekawa jestem

Cześć Gosikk

Jaśko waży 9500 , nie wiem dokładnie ile mierzy bo u mnie nie mierzą dzieciaczków, body z długim rękawem zakładam mu na 80cm jest idealne, a kurtale kupiłam na 86cm. Bużkę ma okrągłą, ale generalnie wydaje mi się że jest długi i nie za okrąglutki taki w sam raz....do schrupania. Zrobił sie bardzo zabawny, inicjuje zabawy, zaczepia, jak go kładę spać to tylko podgląda czy oby się nie uśmiecham co oznacza przyzwolenie na wygłupki, taki mały, śmieszny krejzolek jest. Dzisiaj przespał całą nockę bez najmniejszego miałknięcia, generalnie śpi dobrze. Je wszystko oprócz jedzenia ze słoiczków. Jak mu ząbki nie dokuczają, wyspany, suchy i pojedzony to jest najszczęśliwszym bobasem, nie histeryzuje, ani płacze bez powodu. To się rozpisałam o moim króliczku.
Napisz mi o Twoim synusiu, to taki jego braciszekinternetowy tylko nie wiem czy młodszy czy starszy, Jaśko urodził się przed 8 rano
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:38   #52
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_1232 Pokaż wiadomość
Cześć Gosikk

Jaśko waży 9500 , nie wiem dokładnie ile mierzy bo u mnie nie mierzą dzieciaczków, body z długim rękawem zakładam mu na 80cm jest idealne, a kurtale kupiłam na 86cm. Bużkę ma okrągłą, ale generalnie wydaje mi się że jest długi i nie za okrąglutki taki w sam raz....do schrupania. Zrobił sie bardzo zabawny, inicjuje zabawy, zaczepia, jak go kładę spać to tylko podgląda czy oby się nie uśmiecham co oznacza przyzwolenie na wygłupki, taki mały, śmieszny krejzolek jest. Dzisiaj przespał całą nockę bez najmniejszego miałknięcia, generalnie śpi dobrze. Je wszystko oprócz jedzenia ze słoiczków. Jak mu ząbki nie dokuczają, wyspany, suchy i pojedzony to jest najszczęśliwszym bobasem, nie histeryzuje, ani płacze bez powodu. To się rozpisałam o moim króliczku.
Napisz mi o Twoim synusiu, to taki jego braciszekinternetowy tylko nie wiem czy młodszy czy starszy, Jaśko urodził się przed 8 rano
Hej To Aleks waży pewnie już koło 9 kg ale wzrostu ma około 74 cm. Ciuchy nosi na 74/80/86 a wiosenną kurtkę kupilismy na 110/116 Też ma okrągłą buźkę i takie chomiczki na policzkach Sypia kiepsko, zdarzają się lepsze noce ale częściej te gorsze, w ciągu dnia jest jeszcze gorzej. I przez to jest ciągle niewyspany więc i marudny. Fakt że jak się czasem wyśpi to śmieje się bez przerwy ale przeważnie popłakuje i często histeryzuje. Jada praktycznie same słoiczki Czyli z tego widać że mimo tej samej daty urodzin nasi milusińscy są zupełnie różni No i Aleks jest młodszy, urodził się o 9

Stary 2010-03-31, 14:43   #53
Seona
Zakorzenienie

To co już nie dobijamy tamtego wątku?

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
W ciągu dnia też strasznie marudzi - non stop robi yyyy yyyy yyyy yyyyy Ostatnio zaczął wydawać z siebie odgłosy a la kaczor Donald

Cytat:
Napisane przez monia_83 Pokaż wiadomość
Kurcze, dopiero na 17 jązapisałam
Nie wiecie jak jej mogę pomóc domowymi sposobami do tej pory?
Ja jestem zielona, bo do tej pory mi nigdy nie chorowała...
Ja Ci odpisałam w tamtym wątku Skopiuję stamtąd:
Bidulka Moja też nie lubi odciągania, ale może na siłę nam pediatra powiedziała, że innego sposobu nie ma jak siłą Ja mam taki psikacz do nosa - o wiele delikatniejszy niż te Marimery i itp. Euphorbium Polecam, bo po tym się oddycha o wiele lepiej i rozrzedza katar. Poza tym zapalałam jej lampkę zapachową z olejkiem eukaliptusowym, tzn. zapalałam w przedpokoju, żeby trochę tego zapachu wleciało do pokoju małej.

Ja bym odciągała na siłę po zapuszczeniu Euphorbium

Cytat:
Aleksowi też grzywa sięga do oczu, a trochę nie wypada zakładać spinek

Moja ciężarna koleżanka była pewna że będzie córa bo w rodzinach same dziewczynki, zresztą o córci marzyła. Będzie chłopak a ona siedzi i płacze. No ale ona tak jak ja, nie planuje drugiego dziecka więc to była jedyna szansa.
Ad.1.

Ad.2. Ale może jeszcze się uda 2 dziecko? Już na pewno na 100 % nie planujecie? Moja znajoma urodziła dziecku w wieku 40 lat

Ursull co do imion to mi się podobają:
- Rita, Karolina, Helena, Sabina.
- Krystian, Krzysztof, Kryspin, Mikołaj, Ignacy, Dominik.

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Chyba, że zrezygnujemy z tego podziału aniołkowo-diabelskiego... jestem otwarta na propozycje
Ja bym chyba zrezygnowała z ikonek lub jakieś inne dać: Na innym wątku chyba były: i i chyba było równo?
Cytat:
A tak w ogóle to lepiej brzmiałoby "Jeden kroczek, drugi kroczek...świętujemy pierwszy roczek" Ale to tak pro forma...
Suuper, może Ursull napisz do moda żeby zmienił tytuł?

Cytat:
.Klaudiusz kojarzy mi się z tym Klaudiuszem z Big Brother,a jego wręcz nie znosiłam. Tristanek to zdrobnienie od Tristan.
Te imiona wogóle mi się nie podobają
Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
to i my się meldujemy
Masz śliczne dzieciaczki

Cytat:
Ślicznie wyglądałaś Ach jak tęsknie za takim brzuchem Jak dla mnie to jakoś strasznie nie utyłaś

Cytat:
Jabłka i śliwki je i nic
Moja robi od razu po herbatce koperkowej Kruger.

Lecę bo mi dziecko gdzieś zaginęło w domu Nie wiem gdzie polazła

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 14:53   #54
ursull
Zakorzenienie

Kalinaa i Angel proszę tu nie denerwować kobiety w ciąży i nie czepiac się listy. Już poprawione,Kalinaa daj link do fotki Kalusi to dołączę,to samo dotyczy Moni (juz zauważyłam,że jesteś )

Monia Frida jest genialna,ale Milucha i tak mi ucieka przy czyszczeniu nosa.

Angel no własnie,to plastik . A nie możesz poprosić na ważeniu,żeby zmierzyli Jasia? Ja tek robię za każdym razem.

Caro doczytałam,że jabłko Michasiowi dajesz,ni edawaj,bo jabłka zatwardzają,daj tylko śliwki suszone lub sok z burków czerwonych.

Milusia dziękuje za komplementy ,a ja za krytykę

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Seona z imion to każde tylko nie Krzysztof ,nienawidzę Krzysztofów,wszystkich bez wyjątku
Utyłam,utyłam,powonno sie przytyć do 16kg,a ja 22

Jestem za zmianą ikonek,bo te aniołki to kojarzą mi się z ciążami poronionymi i aniołkami w niebie.
A tytuł i tak za miesiąc,dwa będzie inny,więc nie będę mod.pupy zawracać.

Stary 2010-03-31, 15:26   #55
ursull
Zakorzenienie

Proszę o wypowiedzi na temat tych buciorków. Angel napisała,że zostały uznane za jedne ze zdrowszych,a ja nawet nie brałam ich pod uwagę. Co o tym sądzicie ?

Stary 2010-03-31, 16:01   #56
iwciag
Wtajemniczenie

i ja się meldujeeeee
Stary 2010-03-31, 16:21   #57
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
już ty wiesz czemu ,niewiniątka tu nam nie zgrywaj

W Polsce? To,gdzie wy na stałe mieszkacie?

To chyba nie ma się nad czym zastanawiac,jeśli tamto jest tańsze i nie wymaga remontu,to bierzcie je i już. Z tych fotek niewiele widać .
Czyli jutro idziecie negocjować,będę trzymała kciuki.
Szkoda mi tej grzywki,bo fajnie Milucha ze spineczkami i kitusiami wygląda. TŻ nie protestuje,ale happy też nie jest,bo lubi jej włoski.

A u nas śnieg pada
nie wiem o co chodzi powaga

ja dzisiaj miałam dzień zakupowy pada na twarz
ale byłam w Zarze itd kupiłam garnki i oczywiści małemu coś w h&m focie później
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:27   #58
Illbana
Raczkowanie

Kuroikaze – gratulujemy pierwszych kroczków. A zdjęcia może wklej do albumu – wtedy tylko zaprzyjaźnione osoby będą mogły oglądać. Tak, wiem, że ze względu na pełne uzębienie chłopca oceniono na 18 miesięcy, ale według badań radiologicznych kości miał 12 miesięcy.

Gosik
– to i Tobie poradzę miksturę na zdrowie: ciepłe mleko+miód+starty czosnek+ ciepła kołdra (tudzież mężczyzna gorący) i tak kilka sesji – mnie to prawie zawsze pomaga. Obejrzałam to mieszkanie, do którego podałaś link. Chyba nie ma się nad czym zastanawiać, skoro tamte jest tańsze i do tego wyremontowane. Trzymam kciuki!

Ursull
– ale mnie, słonko, chodziło o to, że ja raczkuję, a miałam się w poprzednim wątku rozeznać. Może maluchom też jakoś wiosenne przesilenie daje się we znaki i dlatego tak marudzą. A brzusio śliczny. Mnie to skóra tak śmiesznie zwisa. A w 9 miesiącu wyglądałaś faktycznie jak nie Ty, tzn. twarz miałaś zupełnie inną, ale mnie się też nie wydaje, żebyś jakoś strasznie duża była. Może dlatego, że ja w ciąży przytyłam więcej - 26 kg. A Milenka wygląda, jak zwykle, jak aniołek. Naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić marudzącą Milenkę. Co do buciorków, to się nie wypowiem, ale widziałam na zdjęciach, że synek mojej koleżanki śmigał właśnie w takich po plaży w zeszłe wakacje (miał wtedy 18 miesięcy)

Kaalina – brawa dla Kalinki, dzielnej dziewczynki

Monia – dużo zdrówka dla Was

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:22   #59
ursull
Zakorzenienie

Blondi chodzi o to,że zameldowałaś się na wątku zaraz po mnie,a Heksa miała być druga,bo galerię robi . Co to szlaban się skończył? Co kupiłaś?

Illbana oj,faktycznie ty ciągle raczkujesz . Ja tu jestem krócej,a niedługo się zakorzenię . Widać kto jest gadułą . Pod koniec ciąży najbardziej przytyłam i spuchłam na twarzy,więc zbrzydłam masakrycznie. Po porodzie niewiele lepiej wyglądałam,tak gdzieś do 4mc. Czytałam opinię tych buciorków i nawet lekarze je polecaja,a ja zawsze uważałam,że plastikowe buty to najgorsze co może być

Iwciag cześć

Stary 2010-03-31, 17:31   #60
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

buty
garnki
małemu swetr i skarpety w h&m

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

takie buty

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=972623933

jutro dodam focie moich bo Tż w domu a jeszcze nie wie że kupiłam buty
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości