|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kapibara w domu?
Cytat:
nie ma to jak w wieku 22 lat planowac starość ![]() ja planuje na starosc wygladac lepiej niz teraz ![]() adoptuj psa/kota ze schroniska ,im przyda sie chociazby polowa tej milosci jaka pałasz do kapibarów. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomyśl proszę nad tym, skoro uważasz się za miłośniczkę tych zwierząt.
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
A jak ja bym chciala mieszkac w duzym domu,miec stadko koni i cockerow
:rolley es:Marzenia scietej glowy heh Ale o kapibarze to mi sie nawet nie snilo Tak jak poprzedniczki radzily,miej marzenia ale nie unieszczesliwiaj zwierzat...Przygarnij kota,psa a na pewno odwdzieczy Ci sie niesamowitym przywiazaniem... |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuh, piękna, wygląda jak zmutowana świnka morska
![]() ale ząbkiem nie chciałabym być sieknięta
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2010-04-12 o 23:35 |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wykop.pl/ramka/247477/udomowiona-kapibara/
nie wygląda na nieszczęśliwą, więc darujcie sobie złośliwe komentarze wielkie znawczynie zoologii. Poza tym jak słyszę komentarze w stylu "u nas w kraju nie ma weterynarzy którzy zajmują się takimi zwierzętami" to chce mi się śmiać z waszej ignorancji. A kto niby zajmuje się tymi i innymi zwierzętami w zoo? Każdy ma jakieś marzenia, bardziej, lub mniej realne. Te jednak należy do tych mniej realnych, ale można? Jak widać można. Mając bardzo dużo pieniędzy, żeby zapewnić warunki takiemu zwierzakowi. Oczywiście jestem jednak przeciwna ubieraniu tego zwierzaka w kretyńskie stroje.... Btw, po centrum Bytomia chodzi kobieta z wietnamską świnką
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
macha ogonkiem ze szczęścia http://img11.imageshost.ru/imgs/1006...2323/05a99.jpg żyć nie umierać http://img70.imageshack.us/img70/960...d137a90965.jpg |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczę kochane, ogarnij się, ile Ty masz lat? Chyba dalej żyjesz w bajkach o spersonifikowanych zwierzaczkach... broń boże nie jestem za przebieraniem zwierząt w takie ciuszki, ale to był tylko i wyłącznie wybór właścicieli, czego nie musiałaby robić dziewczyna zakładająca wątek. Zwierzak naprawdę nie czuje różnicy między ubraniem go w strój krowy, bądź Indianina, a ubraniem go w ciepły sweterek i skarpeteczki w które ubiera nasze kochane psiaki duża część społeczeństwa, podczas gdy na zewnątrz szaleje zima... więcej wyobraźni, mniej ignorancji i tendencji.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie będę się z Tobą przepychać, skoro żyjesz w świecie gdzie ubieranie zwierząt w idiotyczne ciuszki ku uciesze właściciela jest normalne, to nie mamy o czym rozmawiać. I jest różnica między ubraniem trzęsącej się chihuahua w coś żeby nie zamarzły jej łapy na mrozie, a ubieraniem zwierzaka w ubrania bo tak mi się podoba/tak ładnie wygląda/to jest modne. Wracam do mojego tendencyjnego i pełnego ignorancji (co do trendów w świecie zwierząt) życia.
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ojjeeee, nie życzysz sobie, naprawdę?
Bardzo się przejęłam Tak, tak, wróć dziewczę kochane do swojego życia, proponuję włączyć w swoje życie również kurs czytania ze zrozumieniem Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EOT
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chętnie zaopiekowałabym się kapibarą ^^ To przepiękne gryzonie. Oczywiście to o wiele prostsze w rejonach gdzie one występują naturalnie, chodzi mi zwłaszcza o temperatury. Kapibara powinna mieć stały dostęp do wody, a w Polsce zimą woda w zbiornikach wodnych zamarza, jest bliska O st. - takie kąpiele mogłyby zagrozić zdrowiu. Przydałby się większy zbiornik wodny czy brodzik pod dachem, ale jego otoczenie będzie ciągle mokre
No i jeszcze dochodzi problem spacerów/wybiegu w zimie. Przecież gdzieś to zwierzę musi zrobić kupę.Co do jedzenia, to wiem że kapibary bardzo lubią jabłka i prawdopodobnie możnaby znaleźć w naszym klimacie wystarczająco dobre rośliny dla kapibary. Kapibary są roślinożerne. To nie drapieżniki dlatego nie porównywałabym ich do tygrysów czy krokodyli :P W środowisku naturalnym to właśnie krokodyle i jaguary są największymi drapieżcami polującymi na kapibary. Przez rolników uważane są też za szkodniki i urządza się na nie polowania. Hoduje dla pozyskania skór. Kapibara udomowiona być może pożyje dłużej niż "na wolności", a i sen będzie miała spokojny, bo nic jej nie będzie chciało zjeść. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
przecież jest zwierzę, podobne do kapibary i łatwo dostępne w Polsce
![]() 240px-Myocastor_coypus_-_ragondin.jpg nie chcecie zaopiekować się nutrią? |
|
|
|
|
#45 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
żaden problem, kiedyś hodowało się nutrie jak króliki, na pewno jeszcze są jakieś hodowle w Polsce... Ach te ząbki pomarańczowe
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Nutrie słyną z czystości. Podobno jak poda im się umyte warzywo, one i tak same muszą je umyć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

:rolley es:

No i jeszcze dochodzi problem spacerów/wybiegu w zimie. Przecież gdzieś to zwierzę musi zrobić kupę.