zrozumieć faceta.... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 14:48   #31
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: zrozumieć faceta....

on ci nie ulatwia- on ci utrudnia. co oznacza ze ma cie daleko i to co czujesz i myslisz takze
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 15:07   #32
milenka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pistaacjaa Pokaż wiadomość
Wyrak,czytaj ze zrozumieniem szybka diagnoza,niestety mylna,nie wkręcam sobie żadnej miłości z nim,ani tego, ze on jest wielkim romantykiem. po prostu jak sobie rozmawiamy to on tak mowi, ze marzy mu sie taka wielka milosc,chcialby czegoś powaznego,a nie tylko przelotne znajomości i że tak naprawde to on zgrywa takiego ważniaka figo fago, a naprawde jest na maxa romantykiem......

zależy mi na nim jako na kumplu, choc wiem, że sex i kolezenstwo to juz nie jest tylko koleżeństwo. chcę go zrozumieć! a przy tym nie stracić, ale on mi tego nie ułatwia, dlatego z prośbą o opinię zwróciłam się tutaj. that's all!

napisałam do niego 2 smsy, pytałam czy wszystko ok i co się z nim dzieje,ale bez odpowiedzi.....i to mnie wkurza
Dziewczyno zrozum, że on ten sam tekst wkręca wszystkim! Już większego banału nie mógł wymyśleć... A Ty się na to wszystko dajesz nabrać. Dzięki tym swoim tekstom ma dziewczynę gdy chce a i z Tobą może się zabawić kiedy ma ochotę. I jeszcze wmawiasz nam, że się nie zaangażowałaś. Wiem, że chodzi Ci o to, że się Ciebie pyta ale skoro to tylko kolega to czemu aż tak się przejmujesz co on sobie myśli i dlaczego Cię o to pyta??? On wie, że może Cię mieć w każdej chwili nie tylko fizycznie ale aktualnie woli inną. Poczekaj na swoją kolej cierpliwie
Stary 2010-05-07, 15:19   #33
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak,czytaj ze zrozumieniem szybka diagnoza,niestety mylna,nie wkręcam sobie żadnej miłości z nim,ani tego, ze on jest wielkim romantykiem. po prostu jak sobie rozmawiamy to on tak mowi, ze marzy mu sie taka wielka milosc,chcialby czegoś powaznego,a nie tylko przelotne znajomości i że tak naprawde to on zgrywa takiego ważniaka figo fago, a naprawde jest na maxa romantykiem......

zależy mi na nim jako na kumplu, choc wiem, że sex i kolezenstwo to juz nie jest tylko koleżeństwo. chcę go zrozumieć! a przy tym nie stracić, ale on mi tego nie ułatwia, dlatego z prośbą o opinię zwróciłam się tutaj. that's all!

napisałam do niego 2 smsy, pytałam czy wszystko ok i co się z nim dzieje,ale bez odpowiedzi.....i to mnie wkurza
Czytam i jasno wynika, ze sobie wkrecasz:

Cytat:
Dziewczyny poradźcie. Jak to jest z facetami i ich podchodami.
Kumpluję się z jednym chłopakiem nasza znajomość zaczęła się od wielkiego zauroczenia, była chemia,taki piorun z nieba, ja to czułam,on może też, może chciał tylko się zabawić, choć nie sądzę,uprawialiśmy sex,raczej oralny, bo tak naprawdę nigdy nie kochaliśmy się ze stosunkiem......zdecydowa liśmy się na kumplowanie...potem on był jakiś czas z kimś, zawsze go wspierałam ,mógł liczyć na rozmowę ze mną, zwierzał mi się, ale teraz jest już sam. W trakcie tego całego czasu pytał się mnie "zakochałaś się we mnie?", "chciałabyś być z kimś takim jak ja?" wtedy mówilam, ze jasne,ze szaleje za nim,ze weźmiemy ślub,będziemy mieli gromadke dzieci itp. w tonie żartobliwym.....jakoś ucichło. jak wchodizmy na temat jego, gdy pyta się o siebie to mówi, że on nie jest dla mnie odpowiedni... pyta się czy gdyby się zmienił (bo to taki typ kobieciarza, choc w glebi serca wielki romantyk) to czy chciałabym byc z nim. a ja mu mówie, że on się nie zmieni.....

ważne, co ostatnio się wydarzyło, 1 maja,ogladalismy u mnie film, leżeliśmy sobie a on tak znikąd pyta
-"Ty mnie kochasZ?"
-(śmieje się) "Skad masz takie pomysly?"
-" nie powiedziałaś, że nie"
- "nie powiedzialam też, że tak"
i przekomarzanie sie

potem pyta czy go lubię....mowie,ze jasne...jak mimowolnie tak chcialam sie przytulac to mnie odtracal i mowil,zebym nie przytulała sie,bo nie jestem jego dziewczyną.... wyszedl po filmie od razu.spieszył się.

Po tym od kilku dni milczy, nie odpowiada na smsy,cisza jak makiem zasiał.

Zastanawia mnie po co on mnie tak wypytuje?co to oznacza?
Skleroze masz, ze nie pamietasz co napisalas, czy sie probujesz zapierac w zywe oczy ?

PS. Zaraz sie okaze, ze kazdy kto sie nie zgadza z autorka, oczywiscie jej i sytuacji nie rozumie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 15:40   #34
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie. Jak to jest z facetami i ich podchodami.
Kumpluję się z jednym chłopakiem nasza znajomość zaczęła się od wielkiego zauroczenia, była chemia,taki piorun z nieba, ja to czułam,on może też, może chciał tylko się zabawić, choć nie sądzę,uprawialiśmy sex,raczej oralny, bo tak naprawdę nigdy nie kochaliśmy się ze stosunkiem......zdecydowa liśmy się na kumplowanie...potem on był jakiś czas z kimś, zawsze go wspierałam ,mógł liczyć na rozmowę ze mną, zwierzał mi się, ale teraz jest już sam. W trakcie tego całego czasu pytał się mnie "zakochałaś się we mnie?", "chciałabyś być z kimś takim jak ja?" wtedy mówilam, ze jasne,ze szaleje za nim,ze weźmiemy ślub,będziemy mieli gromadke dzieci itp. w tonie żartobliwym.....jakoś ucichło. jak wchodizmy na temat jego, gdy pyta się o siebie to mówi, że on nie jest dla mnie odpowiedni... pyta się czy gdyby się zmienił (bo to taki typ kobieciarza, choc w glebi serca wielki romantyk) to czy chciałabym byc z nim. a ja mu mówie, że on się nie zmieni.....

ważne, co ostatnio się wydarzyło, 1 maja,ogladalismy u mnie film, leżeliśmy sobie a on tak znikąd pyta
-"Ty mnie kochasZ?"
-(śmieje się) "Skad masz takie pomysly?"
-" nie powiedziałaś, że nie"
- "nie powiedzialam też, że tak"
i przekomarzanie sie

potem pyta czy go lubię....mowie,ze jasne...jak mimowolnie tak chcialam sie przytulac to mnie odtracal i mowil,zebym nie przytulała sie,bo nie jestem jego dziewczyną.... wyszedl po filmie od razu.spieszył się.

Po tym od kilku dni milczy, nie odpowiada na smsy,cisza jak makiem zasiał.

Zastanawia mnie po co on mnie tak wypytuje?co to oznacza?
Nie prosciej by było poprostu powiedziec prawdę zamiast się "przekomarzac"? Nie dziwię się, że facet się wkurzył. Może chce wiedziec na czym stoi? Albo nic do ciebie nie ma i chce się dowiedziec czy ty cos do niego czujesz, albo coś do ciebie czuje i chce się dowiedziec czy ty też. Nie rozumiem takich zabaw.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 16:04   #35
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Jeśli dobrze mi się wydaje i to jest ten sam facet, o którym pisałaś w tym wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420225, to wg mnie powinnaś odpuścić. Chłopak jest bawidamkiem, skacze z kwiatka na kwiatek i podbudowuje swoje ego sprawdzaniem, czy Ty też nie możesz mu się oprzeć.
Z tej mąki chleba nie będzie. Gdyby chciał być z Tobą, już dawno zacząłby działać, by Cię zdobyć. Nawet najbardziej nieśmiały i bojący się odrzucenia mężczyzna jest w stanie raz się przełamać, jeśli naprawdę mu zależy.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 17:35   #36
pistaacjaa
Raczkowanie

Dzięki wszystkim Srebrny kocie, tak to tenale już mi minęły uczucia do niegoprzynajmniej tak sobie wmawiam...
Myślę,że poważna rozmowa to najlepsze wyjście i pożegnać się. Czas zacząć spędzać czas z kimś innym,bo życie ucieka...
Miłego weekendu
pistaacjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 20:03   #37
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wszystkim Srebrny kocie, tak to tenale już mi minęły uczucia do niegoprzynajmniej tak sobie wmawiam...
Myślę,że poważna rozmowa to najlepsze wyjście i pożegnać się. Czas zacząć spędzać czas z kimś innym,bo życie ucieka...
Miłego weekendu

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości