|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Napis na wieniec.
Zdaję sobie sprawę z tego, że to co teraz napiszę może się komuś nie spodobać ale - zazwyczaj gdy cierpimy takie przyziemne sprawy jak wieniec czy wygląd nagrobka wydają nam się nieważne i bez znaczenia, ale potem gdy cierpienie odchodzi często człowiek żałuje, że nie przygotował tego ostatniego pożegnania drogiej mu osoby lepiej, ładniej, podnioślej, dlatego autorko wątku rozumiem, że chcesz się postarać.
Moim zdaniem piękny jest fragment wiersza H. Poświatowskiej, który zacytowała Elfir: Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja powiem jeszcze inaczej dopoki sie tej osoby nie pochowa to jest taka adrenalina,wir pracy dookola pogrzebu i zajęć przyziemnych ,że to cierpienie ,bol przychodzi potem ,niestety ze zdwojona siłą. I ja tej siły życze aby przetrwac bo masz dla kogo życ i być silną. |
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
"Zgasło światło na ziemi, by nocą niebo rozjaśnić"
Życzę dużo wytrwałości i siły, masz dla kogo żyć, syn bardzo Ciebie potrzebuje, bądź dzielna... |
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozpacz i cierpienie mają naprawdę wiele oblicz. Każdy przeżywa swój dramat na swój własny sposób. I nie należy tego oceniać, należy po prostu zaakceptować to, w jaki sposób ktoś sobie ze sobą radzi.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png Edytowane przez Aivilo Czas edycji: 2010-06-01 o 11:28 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
wyrazy wspolczucia ashlix. <3
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Kwiaciarka miała rację - wstążka jest po dwóch stronach, na jednej piszę się dla kogo, na drugiej od kogo i tak mają wszyscy, więc rzeczywiście "tak się nie pisze". Wieniec jest PRZEPIĘKNY.
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
To cytat z piosenki Dżemu "Do kołyski". Strasznie smutny wątek. Przykro mi, że tak się stało.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo takie szczegóły wbrew pozorom są bardzo ważne - dla nas tu na ziemi. Ja podejrzewam też bym się rozpłakała o kwaty na wieniec, muzykę i strój. podpisuję się pod Twymi słowami. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Poradzcie co napisac na szarfie na wiencu pogrzebowym
Zginela tragicznie moja 21 letnia bratanica, byla matka chrzestna mojego syna. Czy kupowac tez wieniec od niego? Z napisem np.; Kochanej Mamie Chrzestnej. ? Czy taki napis bylby dobry? :Teraz spij.... / Ciocia Dorota z rodzina. Poradzcie prosze bo w glowie taki metlik, ze tego nie ogarniam a chcialabym zeby bylo wyjatkowo....
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Teraz śpij" - mnie to brzmi jak początek jakiejś piosenki. Kwestia gustu. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-08-21 o 14:25 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja zazwyczaj daję coś w stylu "kochanej X - podpisy", "będziemy tęsknić - podpisy", "kochanej bratanicy, cioci - podpisy".
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.