|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Napis na wieniec.
Przepraszam, że zakładam z tego powodu nowy wątek, ale gdybym napisała to w swoim wcześniejszym to pewnie nie zajrzałoby tam tyle osób ile bym chciała, a bardzo zależy mi na Waszej szybkiej pomocy.
Jutro jest wystawienie zwłok mojego narzeczonego (jeśli kogoś interesuje więcej na ten temat to odsyłam do mojego poprzedniego wątku). Zmarł w środę, jednak stało się to za granicą, dlatego tyle to trwało. Zupełnie nie wiem ... co napisać na wieńcu. Wiem, że to głupi problem, ale ... odkąd to się stało to albo płaczę albo patrzę się tępo przed siebie, wspominam ... znów płaczę, wyję, ryczę. Nie mam do tego głowy! Przyszło mi na myśl coś w stylu (a raczej znalazłam to w internecie) : "miłość nie umiera, nawet gdy życie się kończy", lecz jakoś tak nie do końca to do mnie przemawia ... Czy ktoś mógłby mi pomóc? Błagam Was dajcie jakiś pomysł, zainspirujcie mnie ... Jest mi tak bardzo ciężko, że nie mogę się skupić, a chciałabym, by było to coś wyjątkowego - On był wyjątkowy...
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Napis na wieniec.
Widziałam kiedyś taki napis- " Bo miłość silniejsza jest niż śmierć"
Wydaje mi się bardzo ładne |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
"Śpij spokojnie Aniele"
" Na zawsze w moim sercu" |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
"Teraz śpij.Niech dobry Bóg zawsze Cię za rękę trzyma..."
To akurat napis z nagrobka, ale myślę, że taki wyjątkowy, skoro był wyjątkowy... To mi się nie mieści w głowie, co przeżywa autorka.Wyrazy współczucia.Trzymaj się, on bardzo by tego chciał! |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje serce wymknęło mi się
jak ziemia bogu żeby zataczać się po orbitach samotności H.Poświatowska "Rozstać się to nie znaczy zapomnieć, ale zapomnieć to rozstać się na zawsze..." A dla ciebie: Nie stój nad mym grobem i nie roń łez. Nie ma mnie tam; nie zasnąłem też. Jestem tysiącem wiatrów dmących. Jestem diamentowym błyskiem na śniegu lśniącym. Jestem na skoszonym zbożu światłem promiennym. Jestem przyjemnym deszczem jesiennym. Kiedy tyś w porannej ciszy zbudzony Jestem ruchem - szybkim, wznoszonym, Ptaków cichych w locie krążących Jestem łagodnym gwiazd blaskiem nocnym. Nie stój nad mym grobem i nie roń łeż. Nie ma mnie tam; nie zasnąłem też. Nie stój nad mym grobem i nie płacz na darmo. Nie ma mnie tam. Ja nie umarłem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym napisała tylko swoje imię (zdrobnienie, imię, którym się do ciebie zwracał). Po co patetyczne formułki - to co najważniejsze, pozostaje w sercu.
EDIT:Imiona twoje i waszego synka.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
a moim zdaniem to raczej nie jest ważne co napiszesz na wstążce od wieńca.Ważne jest to co czujesz... Nawet jak napiszesz zwykłe słowa np "Na zawsze w moim sercu X Kochająca Y czy kochająca narzeczona. I tak żadne słowa nie oddadzą tego co czujesz
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na imię Agnieszka, nasz Synek Hubert, a zmarła osoba Marcin. Mówił na mnie "Niuniu", "Kochanie" - po imieniu rzadko ... Teraz pomyślałam, że faktycznie może bez sensu pisać coś więcej niż to od kogo to jest ... Ale jak to ująć? Zwykle mam większą wenę, jednak w obecnej sytuacji ... nie jestem w stanie wymyślić najprostszej rzeczy.
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
"Kochamy - Agnieszka i Hubert"
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#11 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Propozycja Pabi mi się bardzo podoba - krótko, a łapie za serce. I dopisać "Marcinowi - Agnieszka i Hubert".
Nie trzeba więcej - on wiedział i wie, wy oboje z synkiem też wiecie, ci którzy was znali wiedzą. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Też dobrze.
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w zupełności z Aivilo. Zajmij się teraz synkiem, sobą a wieniec kochana nie jest ważny bo liczy się to co czujesz, co masz w sercu. Napisz tak jak radzi Aivilo.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
"rozłąka jest naszym losem, spotkanie naszą nadzieją."
"Wszystko co tak kochałam w tym grobie sie mieści, Bóg zabrał mi Ciebie nie zabrał boleści. " "Pamięć jest największą miłością" "Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach" |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z mniej patetycznych to faktycznie "Kochamy - Agnieszka i Hubert" albo "Na zawsze Twoi - Agnieszka i Hubert" Pomyślałam sobie, że jedyne co by mi przyniosło ulgę w takim strasznym okresie to wiara, że jeszcze kiedyś spotkam ukochanego (jako że wierzę w życie po śmierci), więc napisałabym tak proste, a jednocześnie tak doskonale wyrażające to, co czuję "Do zobaczenia (Kochany)". Słowa może i faktycznie są tu zbędne, ale często pomagają ludziom definiować ich emocje, więc napisz to, co jako pierwsze przyszło Ci do głowy albo to, co od razu przykuło Twoją uwagę wśród propozycji, bo to znaczy, że te słowa najlepiej wyrażają, to co czujesz. A przede wszystkim - bardzo współczuję i życzę dużo siły...
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Są ludzie i chwile, których się nie zapomina .
Nic tak nie boli, jak śmierć spełnionego marzenia. Gdyby miłość mogła uzdrowić, a łza wskrzesić byłbyś z nami. W świecie ducha nie ma pożegnań, bo jak śmierć potężna jest miłość ... "Wyrwany z życia, lecz nie z serc naszych" Mozna odejsc daleko by zawsze byc blisko. Tak samotni bez Ciebie.... |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
też myśle że najlepiej byłoby napisać po prostu " Na zawsze w naszych sercach" dopisać do tego imiona.. Bo żadne słowa nie oddadzą tego co czujcie..
![]() Trzymaj się. Życzę dużo siły na pogrzebie, bo wiem że to jest najgorsza chwila... ;( |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Może macie jakis swoj kod ?jakiś skrot ?słowo które bylo zrozumiale tylko dla was ?
napisz wasze imiona bo czy to takie wazne co napiszesz ? szczerze podziwiam ze masz ochote sie nad tym zastanawiać. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam - dlatego założyłam wątek.
A szczerze to wolę myśleć o tym niż robić to co robiłam od śmierci - czyli wspominać ... żałować ... bo zawsze jest coś czego człowiek żałuje, czego nie zdążył powiedzieć, co zrobił, a nie powinien ... Niepotrzebne kłótnie, raniące słowa, za które nie zdążyło się przeprosić ... To Z A B I J A. Zamówiłam wielki wieniec w kształcie serca z czerwonych, żywych kwiatów - chciałam "na zawsze w naszych sercach - Agnieszka i Hubert", ale kobieta powiedziała, że się tak nie pisze i będzie :"Kochanemu Marcinowi - Agnieszka i synek Hubert" czy coś w tym stylu, już nie wiem, nie pamiętam. Mniejsza z tym. Dziękuję za pomoc.
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie dzielnie. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
'Z Toba odeszly anioly..'
Wypowiadalam sie w poprzednim watku ale jeszcze raz powiem do autorki; Trzymaj sie dzielnie, badz silna dla synka, nie umiem i nawet nie probuje sobie wyobrazic co teraz przezywasz ale zycie Ci duzo sily i odwagi aby zmierzyc sie z rzeczywistoscia. Mocno sciskam Ciebie i Twojego synka. |
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Na wieńcu dla mojego chłopaka napisałam "Już zawsze, na zawsze"...
To będzie na pewno bardzo trudny dzień dla Ciebie.. Jednak masz dla kogo żyć. Pozdrawiam
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko Boska Ashlix jak ja Ci wspołczuje
, siedze i rycze... Mysle, ze przykłady dziewczyn są odpowiednie (żeby nie napisac fajne, bo w tym odniesieniu nic nie jest fajne ;( ) |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
"tak się nie pisze"
głupia baba..trzymajcie się dzielnie
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
"Wierzę, że nasza miłość przenika nas przez śmierć"
Trzymaj się
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Co ma do tego pani z kwiaciarni jaki napis chcesz na stędze- to Twój najgorszy, najsmutniejszy dzień w życiu, do Ciebie nalezy wybór napisu, nie do niej.
Współczuje Ci i dziękuję za ten post- uświadamia jak życie jest kruche. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Życzę dużo siły na pogrzebie, bo wiem że to jest najgorsza chwila...

głupia baba..