![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
ja tak jeszcze co do tego załatwiania się, to mi się wydaje, że shih tzu są wogóle z nauczeniem tego trudne. mojego mieszańca to jakoś specjalnie nie uczyliśmy, sam załapał, że w domu sie nie załatwia. a z Masterem to ciężko jak nie wiem. ma już jakieś 8 miesięcy, a w domu mu się nadal zdarza
![]() a kitki to bez problemu jak widzi, że biorę gumkę to siedzi nawet nie drgnie, aby szybciej go puścić hehe ![]()
#32 |
Raczkowanie
|
Ja tez czuje, ze Dafinia podjela juz decyzje
![]() Ale oczywiscie, ze bedziesz mile widziana na forum (przynajmniej przeze mnie) przeciez nikt nie zostwi tego malenstwa samego sobie kidy bedzie potrzebowac pomocy. Mam tylko prosbe, poczytaj troche o rodowodach https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...owy+rodowodowy i jeszcze raz, ostatni przemysl ta decyzje. I wiedz, ze rodowodowy wcale nie oznacza kolosalnie drogi, piesek na kolanka nie wiele wiecej kosztuje od tego z pseudo. Zobacz chociazby na te linki, Ktore Winogronek przyslala http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5005...zu_piesek.html ten czarny bobas jest poprostu przeuroczy, strasznie mi sie podoba ![]() ![]() ![]()
#33 |
Przyczajenie
|
ciesze się ze nie atakowaliście mnie,ja to wszystko rozumiem ,ale nawet z a1000zł nie mogłabym kupic pieska , nie uwazam że wspieram pseudo... ci ludzie nie produkuja masowo szczeniąt ,byc może to jedyny miot ich suczki ....zreszta dlatego postanowiłam napisac na tym forum,bo zauwazyłam że nie jestem tu jedyna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- a tak na marginesie zapłace na prawdę niewiele za psinkę,bo gdybym miała płacic 700 czy 800 zł za pieska bez rodowodu ,to na pewno dozbierałabym te 200zł i kupiła z rodowodem. Po za tym w moim województwie pieski z rodowodem kosztują jakies1500-1800zł.... |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez san_D Czas edycji: 2010-06-01 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dafinia, jeśli mogę Ci coś radzić, to przemyśl to jeszcze raz, na spokojnie. Sunia może być zdrowiutka, ale nikt Cię nie zapewni że nie ma jakichś np. wad genetycznych czy coś. Ale ja się nie wymądrzam, bo i tak jestem w tym 'zielona'
![]() A co do mojego bobasa... właśnie śpi ![]() ![]() W hodowli na miejscu Pani-hodowca opowiedziała nam historię, że jej koleżanka kupiła od niej psa z wadą zgryzu tak jak nasz, i potem musiała wyjechać do Anglii na rok, więc poprosiła tą Panią-hodowcę, żeby znalazła nowy domek dla piesia. W ZK dała jakieś tak ogłoszenie, a w między czasie przy wymianie zębów wada zgryzu zanikła i jak w ZK robili papierologię związaną ze zmianą właściciela, to wyrobiono mu rodowód i właśnie robi Championat Polski. Ciekawa historia ![]() A tak na marginesie to ja już się pogubiłam, chciałam zadzwonić do Pani z hodowli, ale przypomniało mi się że jak się umawiałyśmy na wizytę to mówiła że od środy do piątku pracuje. To ja nawet z wadą zgryzu mogę mu wyrobić rodowód? Chyba nie, bo skoro nie może być hodowlany, to do czego mu się przyda? Sama już nie wiem ![]() Wieczorkiem zamieszczę fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() psy z rodowodem też chorują, oczywiscie, ale ryzyko wad genetycznych jest stosunkowo o wiele mniejsze niz psa z "niewiadomego" pochodzenia. ciekawe czy widziałas chociaz jakies dokumenty czy suczka jest zdrowa? ![]() a ojciec kim był? przebadany? zdrowy? jesli ta osoba cie zapewnia ze szczeniaki w 100% sa i będą zdrowe, to tez podejrzane jest ![]() chyba, ze oczywiscie ma rentgena w oczach i wszystko wie ![]() Cytat:
jeśli rekordowo mało, to tym bardziej jestem podjerzliwa ze szczeniaki mają wszystkie szczepienia i wszystko jest ok....ale Twoj wybór
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2010-06-02 o 07:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Gisbelle bylam na stronie hodowli i jesli to te chłopaki z kwietnia to fajne piesie
![]() Co do rodowodu możesz sobie wyrobić kiedy chcesz w zasadzie jeśli piesek ma krzywy zgryz w mlecznych zębach poczekałabym do pełnej wymiany na stałe czyli tak do 6 miesiąca i jeśli wada sie utrzyma bedziesz miec rodowod tylko z wpisem pies nie hodowlany, nie uprawnia go wtedy do udziału w wystawach i hodowli. Będziesz członkiem ZK i możesz korzystać z jego przywilejów jak np tańsze szkolenia organizowane przez ZK typu psie przedszkole jeśli oczywiście twój oddział takie organizuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
lelkkaa próbowałaś takich specjalnych specyfików co rozkładają mocz? Bo te nasze środki tego nie robią i ten zapach nadal tam tkwi i pies tam wraca nawet z tego powodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A gdzie mogę taki środek znaleść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Lelkkaa słuchaj a może spróbuj inaczej;D jeśli masz takie duże podwórko to wychodz z pieskiem dalej od domu i pilnuj go
![]() a tak na marginesie słyszałam że ocet zabija zapach siuśków i kupek psa? Edytowane przez kruuuszi Czas edycji: 2010-06-02 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
urine off lub
http://sklep.zoopsycholog.eu/index.p...od&productId=5 aha ... jeśli załatwi się pod drzwiami to ty jakoś reagujesz w tym momencie kiedy siusia nie po tym ? Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-06-02 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Karanie nawet 2 sekundy po fakcie jest bez sensu bo pies nie kojarzy tego z tym że się załatwił musisz go karcić słownie najlepiej jeden dźwięk "Fe!" tylko w chwili gdy się załatwia.
Jak najczęściej przebywaj z nim na dworze i tam go sowicie nagradzaj zaraz jak się załatwi, a w chwili gdy to robi mów "doobry pies" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Musisz mieć więcej sukcesów niż porażek to szybciej załapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Oto obiecane fotki.
![]() Ogólnie to mój tata był bardzo przeciwny żebyśmy kupili psa, dla niego pies to "burek" stworzony do życia w budzie na podwórku. Powiedział że jak kupimy psa to on nie będzie do nas przychodził. No i dziś przyszedł w odwiedziny bo nic nie wiedział o małym. Zamurowało go - usiadł na kanapie i zaczął nas wyzywać, że my to nie ludzie, tylko jakieś dziwaki, kto to widział żeby kundla w domu z małymi dziećmi trzymać itd. A jak Fifi (tak go nazwaliśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Sliczny Niuniek
![]() ![]() takie pieski zawsze łamią serca ludziom;D moja mama zawsze tez byla anty-pieskowa że tak to nazwę ;p a juz pierwszego dnia Coco stała się jej oczkiem w głowie;D o tacie nie wspomne;p jak im powiedziałam że zabieram Coco na 3 miesiące to wielka afera była;D tak to te małe istotki łamią serca dla bezbronnych ludzi ![]() A powiedz grzeczny psiaczek czy rozrabia troszke? |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1029613722...ralizator.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Psiaczek cudny ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Jak na razie nie dał się we znaki
![]() ![]() Jak na razie mamy tylko problem z gazetą... Kwarantanny jeszcze 3tygodnie a on woli na parkiet... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
hehe to chyba normalne u każdego psa;D a z gazetą się nauczy, ja jak widziałam że moja mała chodziła i obwąchiwała pokoje to od razu na gazetke;p i tak tysiąc razy az w koncu sie nauczyla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ojej, jaki slodki ten maluch
![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o sikanie to sprobuj z kropelkami. Pokrop mate lub gazete takimi specjalnymi kropelkami, moze to malucha predzej zacheci. Ja akurat nie uzywalam, bo mi odrazu udalo sie mala na gazete wsadzic juz pierwszego dnia i pozniej juz sie tam zalatwiala. Tylko, ze kladlam 2, 3 warstwy gazety i sprzatalam ta z wierzchu tylko. A tamte troszke zabrudzone przyciagaly ja pozniej do ponownego zalatwienia sie na nie ![]()
#56 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze prościej wsiąść chusteczkę i zamoczyć w siuśkach i położyć na podkładzie.
W aptece sprzedają takie podkłady higieniczne dla ludzi 5szt u mnie około 10zł rozkladasz to na podłodze i nie musisz zbierać za każdym razem jak się pies załatwi bo to wystarcza na długo ,york pewnie siusia tyle co kot napłakał ![]() http://www.e-medest.pl/product_info....4a0efe534cee5d Ogranicz mu trochę przestrzeń życiowa, po zabawie , drzemce, jedzeniu niech pobędzie trochę w jednym pomieszczeniu z ta matą, może być ona w dwóch miejscach gdy się na niej załatwi nagrodź wylewnie ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-06-03 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Gisbelle, ale cudnego masz szczeniaczka. Przeslodki ! A czy mi sie wydaje czy on ma ogonek ?
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Jak Nesi byla malutka to ja tez uzywalam tych mat. Tutaj mozna je kupic w zoologicznym i na to mowia puppy pads i sa super bo sa nieprzemakalne od spodu a na zewnatrz takie miekkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Póki co spróbujemy z tą chusteczką, po za tym staram się tam kłaść gazety, gdzie wcześniej siusiał na parkiet. To się okaże czy skojarzy
![]() A ja na razie mam do Was inne pytanie: mogę wyjść z nim na dwór na rączkach na dosłownie kilka minut? Pomyślałam, że to może dobry sposób żeby przyzwyczajał się do świata po za mieszkaniem i może będzie prościej jak już się oswoi to szybciej zacznie się załatwiać na dworku. Chyba mu to nie zaszkodzi jeśli wyjdę z nim na 5minutek, jak myślicie? ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Ma, jak najbardziej ma ogonek. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Możesz, ale tylko na rączkach i nawet jest to wskazane. Byle by nie miał styczności z podłożem a ni z psiakami. Możesz go brać w tłoczne miejsca, do parku, tam gdzie są dzieci, psy,samochody ale tylko na rączkach i niech obserwuje. Ale z tym też bym poczekała najpierw niech się przyzwyczai do mieszkania, może Ci się wydawać że już tak jest ale to tylko pozory
![]() ![]() Do póki kwarantanna się nie skończy żadnych spacerków po trawce... A po za tym maluszek śliczny ![]() NESI nie widziałam yorka bez ogonka nigdy ![]() Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-06-03 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
haha no nie wiem juz jak to jest z tymi ogonkami, ale moja kolezanka ma 3 yorki w domu i kazdy z nich ma przyciety ogonek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.