Odchudzanie od 1 czerwca!!!!:) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 07:58   #31
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me
Dot.: Odchudzanie od 1 czerwca!!!!:)

Wy tu kłótnie a ja chciałam się pochwalić, że nie zjadłam na śniadanie chleba .

Postanowiłam, że nie bd jadła właśnie chleba, ziemniaków, kasz, makaronów i oczywiscie słodyczy, chipsów, fastfoodów .
Bez tego czuję się jakaś lżejsza i niech tak zostanie .

A powiedzcie mi jak ćwiczyć żeby spalić tą okropną oponkę na brzuchu?

SZUKAM KREMU NA NOC Z IWOSTINU oraz [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]ŻELU DO MYCIA[/COLOR] TWARZY Z TEJ SAMEJ SERII ! ! !
___just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 08:15   #32
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Witam, udzielam sie już w kilku wątkach, ale jakoś moje odchudzanie nie idzie mi, od dzisiaj zaczynam już na serio.

1. Mam 176cm wzrostu
2. Ważę 73kg
3. Chcę schudnąć do 65kg
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 08:45   #33
toxic__
Przyczajenie

Czesc. Ja tez sie dalacze, rowniez udzielam sie juz w innym watku, ale czym wiecej tym wieksza motywacja . Odchudzam sie od 4 maja. Jak na razie idzie mi bardzo dobrze.. Nie ma zadnych napadow, nie ciagnie mnie zbytnio do slodkiego, pije 1,5-2l wody dziennie , herbata czerwona pu-erh mniaaaam. wypijam 5szklanek dziennie
a to moje wymiary:
1)Mam 164cm,
2)ważę 60kg
3)chcę schudnąć 5kg.
BEDZIE 55

toxic__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 09:59   #34
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Dzień Dobry kochane Ja jeszcze dzisiaj nic nie zjadłam, bo nie czuje takiego głodu DO DZIEŁA DZIEWCZYNKI!!!!!
niunia_05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 10:36   #35
Black Cashmere
Zadomowienie

Ja też się zabieram dopiero za śniadanie, bo późno wstałam (efekt nauki do późna).
Ja się odchudzam metodą Dukana bo lubię jedzenie z dużą ilością protein
Poza tym
2 litry wody dziennie,
zielona i czerwona herbata,
witaminy,
ćwiczenia (2 razy w tygodniu fitness+siłownia) i jakiś rower i marszobiegi w pozostałe dni,
masaże szorstką gąbką
i wklepywanie kremów

Idę zrobić sobie omlet z 3 jajek

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Black Cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 13:19   #36
robinampaparara
Przyczajenie

GG do robinampaparara

Ja też! szczerze, uważam że Ty przy takim wzroście i wadze nie powinnaś się odchudzać..
ja na dzień dzisiejszy mam
1) 165 cm wzrostu
2) 59 kg
3) chciałabym 5 kg...
nie wiem czy dam radę, ale muszę spróbować! trzymam kciuki za was wszystkie
robinampaparara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 14:02   #37
po prostu engel
Przyczajenie

hej;D dołącze sie jesli mozna
ja mam:
160cm
56kg i chce zrzucic 6 kg
po prostu engel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 15:07   #38
Nieba_slad
Przyczajenie

Witajcie
Ja też się do was dołącze, tylko tak oficjalnie zacznę od jutra, dzisiaj jeszcze zgrzeszę z okazji dnia dziecka ;p Nie będe stosować jakiejś szczególnej diety bo niestety ale nie wytrzymam ;p będe jeść raczej to co będzie w domu ale w mniejszych ilościach ograniczając białe pieczywo, pijąc duuużo wody, zielonej herbatki i co najważniejsze zacznę ćwiczyć bo zależy mi przedewszystkim na ładnym brzuchu i zgubieniu tego okropnego cellulitu z ud !

Powodzenia Dziewczyny !
Nieba_slad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 15:25   #39
chmurax
Przyczajenie

Też chce schudnąć, zwłaszcza z brzuszka
Wzrost: 168cm, waga: 55 kg
Od zimy do teraz schudłam 4 kg, powoli, powoli ale poszło i teraz przez ok 2-3 miesiące waga stoi w miejscu bo nic nie robilam w tym celu aby schudnąć
ale chce zrzucić ok 2,3 kg zobaczymy
Stary 2010-06-01, 17:42   #40
Liyiah
Raczkowanie

Jak tam u was pierwszy dzień? U mnie zupełnie ok ale pewnie w dużej mierze dlatego, że wczoraj się najadłam tak, że jeszcze dzisiaj mnie trzymało.

Oto mój dzisiejszy jadłospis:
ok 10:00 - eklerka (moja przełożona zrobiła nam mały "dzień dziecka", tak więc nie mogłam nie zjeść :P)
ok 12:00 - buła wieloziarnista o,5 g
ok 14:00 - duże jabłko
ok 16:00 - taka sama bułka co poprzednio
no i teraz zrobiłam sobie obiadokolację po powrocie z pracy - zupka jarzynowa z sojowymi kotletami ( nie jako kotlety, ale w zupie :P )
Liyiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 18:02   #41
GIENIA_elo
Przyczajenie

przylaczam sie. tylko moze od jutra
a) 162
b) 49
c) sie zobaczy

damy rade tym razem
GIENIA_elo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 18:43   #42
sss7
Zadomowienie

BOŻE, PATRZYSZ I NIE GRZMISZ!!!!!!!!

TO WYLĘGARNIA ED !!
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 19:13   #43
Mexican_a
Przyczajenie

no to nie pomyslalabym, ze wiecej dziewczyn, zaczyna odchudzac sie od akurat 1 czerwca.. no to jak widac, dołączam do was.. mysle ze tym razem uda mi sie uda, kurcze, dziewczyny, bardzo bym chciala schudnac.. i tak nawiasem, to jest moje marzenie od bardzo dawna, strasznie zle sie cuzje w moim ciele.

1. 70 kg
2. 172 cm.
3. chce schudnac.. przynajmniej 10 kg..

a tak wgl, to piszcie, jak wam idzie, musimy sobie nawzajem pomagac, inaczej nie dam rady..

Edytowane przez Mexican_a
Czas edycji: 2010-06-01 o 19:18
Mexican_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 20:34   #44
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Jestem już dziewczynki Dzisiaj zjadłam:
-11:00-talerz zupy jarzynowej
-12:00-jabłko
-14:00-talerz zupy jarzynowej
-no i niestety nie mogłam wytrzymać i z okazji DD zjadłam 6 kostek czekolady;(

Teraz strasznie jestem głodna no ale obiecałam sobie, że po 18-tej nie jem więc się staram.
Stary 2010-06-01, 20:54   #45
kotka_andaluzyjska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_05 Pokaż wiadomość
Jestem już dziewczynki Dzisiaj zjadłam:
-11:00-talerz zupy jarzynowej
-12:00-jabłko
-14:00-talerz zupy jarzynowej
-no i niestety nie mogłam wytrzymać i z okazji DD zjadłam 6 kostek czekolady;(

Teraz strasznie jestem głodna no ale obiecałam sobie, że po 18-tej nie jem więc się staram.
To jest ta zdrowa dieta o której wczoraj pisałaś????? Wiesz co jest najgorsze? Tak sobie spowolnisz metabolizm, że teraz schudniesz, a potem bedziesz tyła od byle czego. Inne dziewczyny bedą jadły normalnie i nie będą tyły, a Ty będziesz tyła jedząc same jabłka! Poza tym wątek powinien zostac zamkniety bo na wizazu nie popieramy niezdrowego odchudzania, a to na pewno nie jest dieta tysiąc kalorii, czyli łamiesz regulamin.

"Speak up, make up your mind, be brave, follow your dreams, listen to your heart, close your eyes, make a wish."

http://www.skrzydlataglowa.blogspot.com/

Edytowane przez kotka_andaluzyjska
Czas edycji: 2010-06-01 o 21:16
kotka_andaluzyjska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 21:06   #46
Black Cashmere
Zadomowienie

To nawet 500 kcal nie jest...
I ostatni posiłek o 14, jestem w szoku...
Możesz spokojnie zjeść nawet o 20! (ja tak robię, bo chodzę spać około 24)
Na kolacje zjeść coś białkowego (tuńczyk, inna ryba, biały ser)

Nie lepiej zjeść kawałek mięsa i surówkę do tego i miseczkę zupy, zamiast samej zupy?
Jadąc na samych warzywach i owocach robisz sobie straszną krzywdę...

Spowalniasz metabolizm nie jedząc, bo to nie jest jedzenie...

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Stary 2010-06-01, 21:07   #47
jarom
Przyczajenie

ja chce sie odchudzać
jarom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 21:08   #48
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

No i nie wytrzymalam i wlasnie zjadlam twarozek z rzodkiewka pomidorem i ogorkiem z odrobina soli. I mam prosbe Możecie nie krytykowac? Mamy się dzielić spostrzeżeniami nikt tu nikomu nic nie narzuca...
Stary 2010-06-01, 21:12   #49
Black Cashmere
Zadomowienie

My po prostu nie chcemy byś sobie krzywdę zrobiła...
Każdy normalny człowiek, znający się na zdrowym odżywianiu, powinien się odezwać widząc, że ktoś je tak małe ilości jedzenia.
Jedz co 3-4 h to nie będziesz się rzucać potem na jedzenie o 22.

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Stary 2010-06-01, 21:19   #50
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Jem własnie co 3 godziny i mialam zjesc o 17 kolejny posilek ale niestety nie mialam czasu no a, że po 18-tej nic mialam nie jsc...i tak dzisiaj troszke oszukalam
Stary 2010-06-01, 21:27   #51
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisalam DO 18 Wieczorami nie powinno się jeść bo przez noc tego nie spalimy i zostaje w organizmie...
a bzdury pleciesz, białko się nie odkłada w organizmie jedzone nawet godzinę przed snem. Taka głupia zasada "jemy do 18" prowadzi do jojo jak koleżanka pisała, a rano organizm po głodówce magazynuje całe śniadanie.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość

BOŻE, PATRZYSZ I NIE GRZMISZ!!!!!!!!

TO WYLĘGARNIA ED !!
Może nie tyle wylęgarnia ED, co "wylęgarnia dziewczyn, które będą miały ogromne jojo".

Masakra naprawdę, jak wchodzę na te wątki na wspólnym i widzę taką tragedię, jak np. jadłospis autorki to sobie myślę, że wstęp na forum Dietetyka powinien być możliwy po zdaniu testu z wiedzy o Żywieniu
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 21:28   #52
kotka_andaluzyjska
Raczkowanie

Cytat:
No i nie wytrzymalam i wlasnie zjadlam twarozek z rzodkiewka pomidorem i ogorkiem z odrobina soli. I mam prosbe Możecie nie krytykowac? Mamy się dzielić spostrzeżeniami nikt tu nikomu nic nie narzuca...
Chwali Ci się, że zjadłaś. Na pewno nie zaszkodzi Ci w odchudzaniu. Przepraszam, może za ostro na Ciebie naskoczyłam. Ale naprawdę, to co robisz nie jest rozsądne, a jest bardzo bardzo niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Pewnie, że nie mogę Ci nic narzucić. Ale jak już musisz się odchudzac koniecznie to bardzo Cię proszę poczytaj sobie na forum o zdrowym odżywianiu. Możesz tyle samo schudnąć praktycznie nie czując głodu i dostarczając swojemu organizmowi wszystkiego, co jest mu niezbędne. Po co masz się tak męczyć? To, że czujesz taki głód, że nie możesz wytrzymać i rzucasz się na jedzenie wieczorem wynika z faktu, że Twój organizm nie ma odpowiednich składników, witamin, białka, etc. A nie dlatego, że zjadasz mniej kalorii. Mogłabyś chudnąć, a jednak nie miec takiego głodu cały dzień...

"Speak up, make up your mind, be brave, follow your dreams, listen to your heart, close your eyes, make a wish."

http://www.skrzydlataglowa.blogspot.com/
kotka_andaluzyjska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 21:36   #53
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Uwierz mi, że próbowałam już wszystkiego począwszy od jakiś chorych głodówek kończywszy na tych całych zdrowych dietach niestety przykro mi to mówiąc z tych dwóch jedyne co pomagalo to te głodówki, dlatego pewnie kupa dziewczyn woli skracac sobie kalorie niz jesc zdrowo i nie widziec zadnego efektu. Jedyne wyjscie to cwiczenia cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia...na które niestety brak czasu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 21:39   #54
sss7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
a
Może nie tyle wylęgarnia ED, co "wylęgarnia dziewczyn, które będą miały ogromne jojo".

Masakra naprawdę, jak wchodzę na te wątki na wspólnym i widzę taką tragedię, jak np. jadłospis autorki to sobie myślę, że wstęp na forum Dietetyka powinien być możliwy po zdaniu testu z wiedzy o Żywieniu
Jojo i niedobory przez gównianą ( przepraszam! ) dietę, ale pomyslałam o ED, bo zobacz na pierwszej stronie z jakiej wagi częśc dziewczyn startuje i do tego chą pare kilo schudnąć - tak sie zaczyna ED.

A test o zdrowym żywieniu, jako dostęp do wspólnego odchudzania uważam za strzał w dziesiatkę
Stary 2010-06-01, 21:41   #55
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi, że próbowałam już wszystkiego począwszy od jakiś chorych głodówek kończywszy na tych całych zdrowych dietach niestety przykro mi to mówiąc z tych dwóch jedyne co pomagalo to te głodówki, dlatego pewnie kupa dziewczyn woli skracac sobie kalorie niz jesc zdrowo i nie widziec zadnego efektu. Jedyne wyjscie to cwiczenia cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia...na które niestety brak czasu.
No i na ile Ci te głodówki pomagają? na chwilę, a później wszystko wraca z nawiązką.

Poza tym, Twoje BMI to 18,77, więc PO CO Tobie w ogóle dieta odchudzająca? przecież schudniesz jeszcze 2kg i już masz niedowagę. Zaniknie Ci okres, będziesz miała problemy hormonalne, w tym i bezpłodność, nie mówiąc o ogólnym spustoszeniu organizmu.
Jeśli nie podoba Ci się figura, to masz tylko jedno wyjście : jeść normalnie, zdrowo, na zerowym bilansie i ćwiczyć, wtedy się ujędrnisz.
A głodówka Ci %bf nie poprawi, dalej będziesz miała tłuszcz, a spalisz mięśnie, bo przy takiej głodówce organizm sam siebie zjada.

Nie wiem po co to w ogóle piszę, do takich osób jak Ty to nigdy nie dociera.
Stary 2010-06-01, 21:41   #56
Maddie_
Raczkowanie

hej, ja mało wiem o odchudzaniu i mam prośbę, czy ktos mółby mi tak ogolnie opisac jak to jest z tym odchudzaniem, spowolnieniem metabolizmu i jojo, bo czytałam duzo, niewiele rozumiem a chcialabym zeby ktos tak własnymi słowami mi napisal na czym to wszystko polega i dlaczego nie warto sie głodzic ?
Stary 2010-06-01, 21:43   #57
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sss7 Pokaż wiadomość
Jojo i niedobory przez gównianą ( przepraszam! ) dietę, ale pomyslałam o ED, bo zobacz na pierwszej stronie z jakiej wagi częśc dziewczyn startuje i do tego chą pare kilo schudnąć - tak sie zaczyna ED.

A test o zdrowym żywieniu, jako dostęp do wspólnego odchudzania uważam za strzał w dziesiatkę
No tak, widzę te BMI, im ćwiczeń dobrych potrzeba a nie ujemnego bilansu.

A co do testu - pewnie i tak by ściągały i wymieniały się dobrymi odpowiedziami na PW, żeby tylko dorwać się do Wspólnego i wymyślać coraz to durniejsze "dietki cud"
Stary 2010-06-01, 21:43   #58
sss7
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, cieżko Ci schudnać będzie na jakiejkolwiek diecie, bo już jestes baaardzo szupła. Organizm będzie się bronił przed oddaniem tłuszczyku, którego juz ma bardzo mało, a jest mu potrzebny. Bedziesz przez to spalała mięśnie. Nature ciężko oszukac.
Stary 2010-06-01, 21:45   #59
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddie_ Pokaż wiadomość
hej, ja mało wiem o odchudzaniu i mam prośbę, czy ktos mółby mi tak ogolnie opisac jak to jest z tym odchudzaniem, spowolnieniem metabolizmu i jojo, bo czytałam duzo, niewiele rozumiem a chcialabym zeby ktos tak własnymi słowami mi napisal na czym to wszystko polega i dlaczego nie warto sie głodzic ?
Maddie, poczytaj podwieszone wątki na Dietetyce. Nie chce mi się pisać wypracowania, bo chyba bym tydzień pisała.

Do tego, moje ulubione arty z sfd :

http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UK%C5%81A....-t527693.html

http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81...y-t585708.html

Od takiej lektury odchudzanie trzeba zaczynać... a większość dziewczyn na Wspólnym od razu zakłada wątek, bez żadnej wiedzy i później mamy takie kwiatki jak "nie jemy po 18!".
Stary 2010-06-01, 21:46   #60
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
No i na ile Ci te głodówki pomagają? na chwilę, a później wszystko wraca z nawiązką.

Poza tym, Twoje BMI to 18,77, więc PO CO Tobie w ogóle dieta odchudzająca? przecież schudniesz jeszcze 2kg i już masz niedowagę. Zaniknie Ci okres, będziesz miała problemy hormonalne, w tym i bezpłodność, nie mówiąc o ogólnym spustoszeniu organizmu.
Jeśli nie podoba Ci się figura, to masz tylko jedno wyjście : jeść normalnie, zdrowo, na zerowym bilansie i ćwiczyć, wtedy się ujędrnisz.
A głodówka Ci %bf nie poprawi, dalej będziesz miała tłuszcz, a spalisz mięśnie, bo przy takiej głodówce organizm sam siebie zjada.

Nie wiem po co to w ogóle piszę, do takich osób jak Ty to nigdy nie dociera.
Więc skoro uwazasz to do mnie nie dociera to daruj sobie i jesli chcesz sobie pogadac to znajdz inne forum a nie zasmiecaj tego tematu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości