|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odchudzanie od 1 czerwca!!!!:)
Kto zaczyna ze mną odchudzanko od 1 czerwca??
![]() ![]() Więc ja zacznę ![]() 1)Mam 168cm, 2)ważę 53kg 3)chcę schudnąć 5kg. Proszę wypisywać swoje dane w 3 punktach ![]() Edytowane przez niunia_05 Czas edycji: 2010-05-31 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie od 1 czerwca!!!!:)
Ja teeeeż od jutra zaczynam
![]() 174cm wzrostu 59kg wagi i wbrew pozorom spoooro tłuszczyku pod skórą :x
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wybacz, ale przy takich parametrach chcesz się odchudzać ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja też się dołączam!
![]() Odchudzałam się jakiś czas i trochę schudłam, ale oczywiście zaczęły się te cholerne kompulsy i przez ostatnie 6 dni na pewno z powrotem przytyłam, to co zrzuciłam ![]() Tym razem musi się udać, bo to już naprawdę ostatni gwizdek do wakacji! Razem nam się musi udać! ![]() just_me wzrost mamy identyczny ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też się przyłączam do was dziewczynki
![]() 1) 163 cm 2) 51 kg 3) chcę schudnąć, hmm... 3 kg ![]() Także od jutra zaczynamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hejka a co będziecie konkretnie robić w tym celu?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
171cm
75kg ![]() chcę schudnąć 13kg Dopiero zaczęłam czytać o tej diecie i wciąż wiem mało na temat jej zasad. Miałam się odchudzać od dzisiaj, ale zjadłam ryż z warzywami, więc zaczynam od jutra. Oby... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witajcie kobitki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Oł jes, zgłaszam się!
![]() Ale kobita, z takimi parametrami, odchudzać się....Łeeee... Erm...No dobrze... 163cm 63kg.... chcę schudną przynajmniej 5 kilo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja w swoje posiłki wprowadziłam :
- zupy różnego rodzaju -jabłuszka -woda -sok pomidorowy -twarożek -herbata i z tego będę układać sobie 3 posiłki dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja też się dolaczam
![]() 163 cm 70 kg 55 kg - moja wymarzona waga ale watpie czy kiedys uda mi sie do niej schudnac ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No jednak czułabym się lepiej troszke lżejsza, bo ciągle czuję się taka ociężała nie potrafie sobie niczego odmówić;/
A i jeszcze jedzenie tylko do 18-tej!! ![]() Edytowane przez niunia_05 Czas edycji: 2010-05-31 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale po 18 podobno daje efekt jojo prawda?
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Napisalam DO 18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Sorka mój błąd a no tak ale boję się że tak będzie jojo ;/
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja też się dołączam
![]() Właśnie chciałam spróbować od jutra ![]() 168cm wzrostu 70kg ->58kg (lub 55)
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja już jestem na jednym wątku, ale własciwie moge byc na dwóch
![]() odchudzam się juz trochę, ale cięzko mi idzie ;/ wzrost 170 waga : 63 lub 64 ( nie jestem pewna bo mam takie wahania , raz waże tyle raz tyle) najbliższy cel to 58 ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynam z wami od 1 czerwca chociaz na dietce byłam teraz jakieś 2 m-ce. Schudłam. Tylko, że zaczęły coraz częściej dopadać mnie kompulsy.
Dlatego od TERAZ chce trochę zmienić swój sposób żywienia mając już pewne doświadczenie na temat tego co jest dobre a co nie w diecie. I tak, to co warto, bo daje największe efekty: - picie duuuzych ilości wody, - jedzenie co 2-3 h mniejszych ilości ![]() - wyeliminownie słodyczy - jedzenie jak najbardziej wartościowych rzeczy - urozmaicanie swojego jadłospisu - cherbatki :P A teraz to, co trzeba, bo inaczej jest ciężko (a wtedy długo sie nie wytrzyma): - dieta nie może być restrykcyjna. Np: jem co 3h. Nie znaczy to jednak, że jeśli zjadłam I śniadanie o 10:15 to czekam z ssaniem w żołądku na 13:15. Jestem głodna o 12:05 to wtedy jem. Bo inaczej myśl o jedzeniu za bardzo nami zawładnie :/ - nie możemy sie nakręcać "nie jem słodyczy znaczy NIE JEM SŁODYCZY" bo świadomość, że nie możemy, będzie w nas wzniecać jeszcze wiekszą ochotę. I jak się złamiemy - wzbudzać wyrzuty sumienia. Jesli mam ochotę zjeść batona to raz na jakiś czas po prostu go jem. - nie możemy się głodzić. Jeść za wcześnie ostatniego posiłku (no o 18:00 przy chodzeniu spać o 24:00), jeść za mało (tak, że po posiłku nie czujemy, że w ogóle coś zjadłysmy) Aj... łatwo się pisze, trudniej realizuje. No ale nic, do końca lipca chcę schudnąć te 4 kg. Musi sie udać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
i ja również!
1. 176 cm 2. 72kg 3. a schudnąć chociaż 5 kg mam nadzieję że dam radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Damy radę kochane!! Musimy!! piszcie codziennie jak Wam idzie, czy wytrzymujecie bez słodyczy, co zjadłyście itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Właśnie, wypisywanie tego co zjadłyśmy w ciągu dnia jest dobrym pomysłem.
No i jak któraś wpadnie na jakiś fajny przepis to równiez niech o nim napisze, przydadzą się pomysły na zdrowe dietetyczne jedzonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko wątku i pare innych dziewczyn, które tu przesadziły: ŻYCIE WAM NIEMIŁE??? Przemyście to raz jeszcze, bo już po parametrach widac, ze jesteście baaardzo szczupłe, a jeszcze chcecie sie odchudzac. Zwolniony metabolizm, niedobory, zawroty głowy, kłopoty z koncentracją, łamliwe paznokcie, szara cera, marne włosy - to tak w najlepszym wypadku. W najgorszym - ED i kaplica. ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Kochana tutaj zgłaszają się dziewczyny które chcę schudnąć i takie gadanie i tak nas nie zniecheci ( przynajmniej mnie
![]() ![]() Edytowane przez niunia_05 Czas edycji: 2010-05-31 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje włosy: tleniony miodowy blond do ramion, suche, sztywne, gęste, porowate, rozdwajające się końcówki. "Speak up, make up your mind, be brave, follow your dreams, listen to your heart, close your eyes, make a wish." http://www.skrzydlataglowa.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ale ja wiem co robię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
dobrze, moze tak: w jaki sposób chcesz to zrobic? Podaj przykładowy jadłospis jaki chciałabys jutro zastosowac.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Chcesz wymodelowac sylwetkę? Super! Jedyny na to sposób to ćwiczenia. Jak juz masz tak niewiele tłuszczu (a BMI nie kłamie niestety) to Twoje ciało będzie spalało mięśnie , a nie ten tłuszczyk z brzucha którego nie chcesz. Skuteczniej się go pozbedzesz jedząc normalnie, a do tego ćwicząc na siłowni.
Ale Twój wybór. Tylko się dziwię, ze Ci czasu na to nie szkoda, mogłabyś cos fajniejszego zrobić, zamiast marnować energię na odchudzanie, którego Ci nie potrzeba.
Moje włosy: tleniony miodowy blond do ramion, suche, sztywne, gęste, porowate, rozdwajające się końcówki. "Speak up, make up your mind, be brave, follow your dreams, listen to your heart, close your eyes, make a wish." http://www.skrzydlataglowa.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ostatnio się przejadłam i nie potrafię wrócić do tego kiedy jadłam normalnie i nie czułam się cięzka jak slon. Dlatego do jadłospisu wcisnęłam bardziej lekkie posiłki jak warzywa owoce jakies zupki...czesciej a w malych ilosciach bo niestety ostatnio się napycham bez konca mimo ze jestem juz najedzona;/ A cwiczonka owszem, tylko czekam na pogode
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
skoro czujesz się ociężała, to nie jest problemem Twoja waga tylko jakość Twoich posiłków. Jesz duzo produktów, ciężkich wzdymajacych, tłustych. Nie musisz sie odchudzac, by zniwelowac taki efekt. Wystarczy wywalić śmieciowe jedzenie i fast foody, słodycze, ale nie widze w Twoim przypadku powodu zeby obcinać kalorie.
Noi tak jak mówi, Kotka Andaluzyjska, najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie jest rzezba, a nie odchudzanie. Mój TZ jest rodowitym Latynosem, on by Ci przemówił do rozsądku co myśli o szczuplaczkach ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nie powinnaś się przenieść do wątku "W krzywym zwierciadle odchudzania" ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.