sala na wesele Nowy sącz i okolice...help;)) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 17:28   #31
anya87
Raczkowanie

Dot.: sala na wesele Nowy sącz i okolice...help;))

dzięki za radę, tak też zrobię zadzwonię, ale najpierw zdam 2 ostatnie egzaminy i jak będę już mieć plan zajęć to łatwiej będzie mi się z kimś umawiać
anya87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 18:12   #32
lalalilala
Raczkowanie

Nie ma sprawy Powodzenia na egzaminach
lalalilala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 07:53   #33
biedroneczek
Raczkowanie

Ale się dziewczyny rozpisałyście
A macie na oku jakieś inne rzeczy, np. zespół, fotografa itp.
Pewnie czekacie aż ustalicie datę konkretnie, ale może słyszeliście o jakichś godnych uwagi
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 08:55   #34
lalalilala
Raczkowanie

hej biedroneczek
Ja zespól chciałam RATORO ( ale oni są dojazdem i dużo biorą) I chyba odwidziała mi się ich muzyka już...
Kurcze ja z tym będę miała problem.. Bo jestem wymagająca co do muzyki i mam odmienny gust z TŻ...
http://zatrzymanechwile.pl/ to jedyny link fotografa z NS na który kiedyś wpadłam i sobie zapisałam. Chociaż ja myślę że nawet po Krakowie sobie poszukam jakiegoś polecanego.. O ile będą wmiare normlane ceney
Stary 2011-02-08, 13:03   #35
anya87
Raczkowanie

znajomy kiedyś tą Panią polecał. Mówił, że dobra. Ma swoje pomysły i talent co widać. A co do ceny (tak ogólnie) to zdjęcia naprawdę są pamiątką i myślę, że w fotografa warto zainwestować.
Stary 2011-02-08, 20:53   #36
gorzkawa
Wtajemniczenie

a ja mam pytanie odnośnie domu weselnego Casablanca w Niskowej (obok Chełmca) ktoś coś wie, jakieś opinie? wiem, że otwarcie lokalu było w sylwestra, ale nie spotkałam jescze żadnych opini o weselach w tym lokalu?
gorzkawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 08:42   #37
lalalilala
Raczkowanie

Ja niestety nic nie wiem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 15:50   #38
anya87
Raczkowanie

kurcze też nic nie wiem, ale całkiem całkiem wygląda i ceny też w porządku.
Stary 2011-02-09, 16:40   #39
gorzkawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anya87 Pokaż wiadomość
kurcze też nic nie wiem, ale całkiem całkiem wygląda i ceny też w porządku.
no właśnie.. mnie też zainteresował ten lokal tylko, że nikt nic nie wie..
Planujemy ślub w 2013, tyle ze musze teraz sie rozgladanc bo mieszkamy z narzeczonym we Wrocławiu, a wiem ze nie bedac na bieżąco z salkami zostaną nam same ochlapy

A których sal/domów weselnych nie polecacie? (niegatywne doswiadczenia znajomych itp) ?
Stary 2011-02-09, 18:16   #40
anya87
Raczkowanie

na właśnie skórze się nie przekonałam , ale ze "słyszenia" wiem, że kiepsko jest w Jędrusiu i na basenie nad Łubinką, ale nie wiem jak ten lokal się nazywa.
jak w 2013 to spokojnie zdążycie zweryfikować
Stary 2011-02-09, 20:05   #41
Malenka333666
Przyczajenie

Oddam sale weselna Kwiat Lotosu 12.05.2012 r. wzamian za zliczké ))
Zapraszam

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Pierwsze wesele w casablance bedzie 30.04.2011r. Bylam dzisiaj tam...jest niesamowicie zrobione i z jaka klasa zrobiony wystroj... tylko troche drogo sie cenia..265 zl za 1 dzien + poprawiny 40 zl... Pokoje maja super gratis dla nowozenców. Maja 2 sale, moga odbywac sie jednoczesnie 2 wesela jeno na 190 osob a drugie na 80-100. Wszystko oddzielone i dzwiekoszczelne, tylko ubikacja wspolna. Robi wrazenie lokal i wystrój...
Malenka333666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 23:56   #42
gorzkawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malenka333666 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pierwsze wesele w casablance bedzie 30.04.2011r. Bylam dzisiaj tam...jest niesamowicie zrobione i z jaka klasa zrobiony wystroj... tylko troche drogo sie cenia..265 zl za 1 dzien + poprawiny 40 zl... Pokoje maja super gratis dla nowozenców. Maja 2 sale, moga odbywac sie jednoczesnie 2 wesela jeno na 190 osob a drugie na 80-100. Wszystko oddzielone i dzwiekoszczelne, tylko ubikacja wspolna. Robi wrazenie lokal i wystrój...
O to super, ale ceny troche z kosmosu szkoda ze nie mają żadnych real fot na stronce tylko same wizualizacje :/
wspolna toaleta dla gości z obu wesel, heh zeby tylko goscie sie nie pomieszali
Stary 2011-02-10, 15:14   #43
lalalilala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malenka333666 Pokaż wiadomość
Oddam sale weselna Kwiat Lotosu 12.05.2012 r. wzamian za zliczké ))
Zapraszam
Moge wiedziec dlaczego rezygnujesz z Lotosu?
Bo ja sama będe miała tam wesele wiec z ciekawości pytam
Stary 2011-02-10, 18:20   #44
Malenka333666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lalalilala Pokaż wiadomość
Moge wiedziec dlaczego rezygnujesz z Lotosu?
Bo ja sama będe miała tam wesele wiec z ciekawości pytam
Nie chce dopasowywać daty wesela do lokalu.. Było wolne 12.05.2012 roku wiec nie pomyśleliśmy i zwieliśmy. Później przemyślałam to i zmieniłam na 14.04.2012 i mam nowy lokal...ale nie powiem jaki bo nie chce zapeszać.
Malenka333666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 13:46   #45
imago84
Wtajemniczenie

kto się hajta polecam tę stronkę
http://www.wesele-nowysacz.pl/index.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 20:15   #46
imago84
Wtajemniczenie

albo tą
http://www.slubwsaczu.pl/
Stary 2011-02-13, 14:14   #47
AGAW138
Przyczajenie

HEJKA DZIECZYNY!!
JA MAM WESELE W CZERWCU TEGO ROKU W RESTAURACJI - KWIAT-LOTOSU W WIELOGLOWACH- BARDZO MI SIE TAM PODOBA!!! SALA DO BAWIENIA I I SALA DO TANCZENIA- CUDNIE OGOLNIE!!! NAM KOBIETA POWIEDZIALA ROK TEMU ZE NA DWA DNI WESELA CENA 180 ZŁ - ALE OSOB MUSI BYC MIN 150/ JESLI BEDZIE MNIEJ TRZEBA DOPLACIC:/ OK 10 ZL- W CENIE JEST WSZYSKO ZA WYJĄTKIEM PLACKÓW ( ORIENTOWALAM SIE I PLACKI NA OK 150 OSOB NA STÓŁ I PACZUSZKI DO DOMU OK 75 SZTUK+TORT PIETROWY TO MAX 2000 ZŁ) JELI CHODZI O TERMINY TO NA ICH STRONIE JEST KALENDARZ GDZIE KOBITEA AKTUALZUJE NA BIEŻACO TERMINY WIEC MOZNA WEJSC NA STR I NA POCZATKU SPRAWDZIC SOEBIE CZY W WOGOLE JEST TERMIN KTÓRY WAS INTERESUJE ) www.kwiat-lotosu.pl JESLI MACIE JAKIES PYTANIE TO PISZCIE:

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

W casablance 165 osob za jeden dzien a nie 265 jak ktos tu napsial / + 40 zł za poprawiny- w cenie wszystko-posilki,,napojje,,owoce.. plackki-za wyjatkiem paczuszek dla gosci do domu- za nie jesli ktos chce zamowic trzeba doplacic ok 20 zł
AGAW138 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 11:46   #48
nulka1487
Przyczajenie

A czy ktoś z Was był ostatnio na weselu w "Kaprysie" w Chełmcu? Jakie opinie? Smaczne jedzenie, obsługa itd? Sama byłam tam prawie 4 lata temu i było ok ale nie wiem czy coś sie nie zmieniło razem z wystrojem:P bede wdzieczna za odp
nulka1487 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 08:16   #49
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nulka1487 Pokaż wiadomość
A czy ktoś z Was był ostatnio na weselu w "Kaprysie" w Chełmcu? Jakie opinie? Smaczne jedzenie, obsługa itd? Sama byłam tam prawie 4 lata temu i było ok ale nie wiem czy coś sie nie zmieniło razem z wystrojem:P bede wdzieczna za odp
Znajoma miała w tym roku tam studniówkę,była zachwycona.
Jedzenie podobno pyszne, sala się chyba nie zmieniła, ceny też z tego co się orientuję przystępne. Jak dla mnie jest tam tylko trochę za mało miejsca, ale akurat my będziemy mieć raczej dużo gości.
A i jeszcze słyszałam, że jest dużo chętnych na tą salę i dużo wcześniej trzeba rezerwować, więc jeśli tego nie zrobiłaś to lepiej szybciutko zadzwoń z pytaniem o wymarzony termin.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-18, 22:44   #50
wiewiorka00
Przyczajenie

Witam, ja chyba jutro zadzwonie do Kaprys-u i zapytam o cene, bo podoba mi sie tam a planuje na 2013 roki i juz sie boje ze nie zdaze ;/ a co powiecie o orkiestrach/zespolach/Dj-ach? My chyba chcemy Dj ale nie jestesmy pewni jakiego i czy to dobry pomysł
wiewiorka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 08:17   #51
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewiorka00 Pokaż wiadomość
Witam, ja chyba jutro zadzwonie do Kaprys-u i zapytam o cene, bo podoba mi sie tam a planuje na 2013 roki i juz sie boje ze nie zdaze ;/ a co powiecie o orkiestrach/zespolach/Dj-ach? My chyba chcemy Dj ale nie jestesmy pewni jakiego i czy to dobry pomysł
dj jest fajnym pomysłem. Ja proponuje marschala, fajnie gra, potrafi poprowadzić wesele, organizuje różne konkursy i atrakcje.
Niestety nie wyobrażam sobie wyjścia z domu, błogosławieństwa, wejścia już na wesele bez orkiestry. Jest jakoś tak drętwo, nikt nie wie co ma robić i to wesele bardziej przypomina pogrzeb niż ślub. Wszyscy wychodzą w ciszy wsiadają do samochodów i odjeżdzaja. to jest moje zdanie.
Jeśli Ci nie przeszkadza to śmiało możesz brać dj.
Stary 2011-02-19, 19:56   #52
wiewiorka00
Przyczajenie

czytałam pare forum i ludzie naprawde duzo bardziej chwalą dj-ow na weselach, a orkiestre czesto wybieraja z tradycji. Jednak Sącz jest moim zdaniem troche zacofany i bojaźliwy na wszelką inność, ja uwazam ze bede najlepiej bawic sie przy muzyce oryginalnej, bo nienawidze dzwieku orkiestry, a goscie z tego co wiem bawia sie tak samo dobrze a czasami lepiej jak przy orkiestrze
Stary 2011-02-21, 08:32   #53
nulka1487
Przyczajenie

My właśnie mamy wesele w Kaprysie...i to już tuż tuż Co do Dj'a na weselu to myśle że to też zależy od tego jaki 'typ gości' będziesz miała (choć ostateczna decyzja powinna należeć do Was bo to Wasze wesele i to Wy powinniście się bawić najlepiej) bo jeśli przeważająca część gości to młode osoby to napewno będą bardzo zadowolone i zabawa będzie przednia ale jeśli będzie dużo osób starszych (ciocie itd) czy jakichś tradycjonalistów to mogą się nie odnaleźć

Edytowane przez nulka1487
Czas edycji: 2011-02-21 o 08:34
Stary 2011-02-21, 15:03   #54
amb86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dołączam sie to wątku, bo powoli temat wesela w NS zaczyna mnie dotyczyć;] co do dj'a/ kapeli: zgadzam się z nulka1487... ale czy na prawdę już powinnam myśleć o wynajęciu sali weselnej, jeśli ślub planujemy w 2013 r.?? Dla mnie to kosmos
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 08:46   #55
nulka1487
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dołączam sie to wątku, bo powoli temat wesela w NS zaczyna mnie dotyczyć;] co do dj'a/ kapeli: zgadzam się z nulka1487... ale czy na prawdę już powinnam myśleć o wynajęciu sali weselnej, jeśli ślub planujemy w 2013 r.?? Dla mnie to kosmos
Do 2013 co prawda jeszcze troche czasu aczkolwiek jeśli tylko macie czas a nie wiesz jeszcze gdzie dokladnie chcesz wesele to warto pojeździć, pooglądać i popytać - bo na to troche czasu potrzeba. A jeśli macie upatrzoną jakąś konkretną, szczególną datę to napewno warto zabrać się za to na poważnie Na 2012 r wiele lokali (tych 'popularnych') nie ma już żadnych wolnych terminów w okresie wiosna-jesień a przecież mamy początek roku, więc podejrzewam że i na 2013 szybko się wykruszą zwłaszcza te letnie
Stary 2011-04-04, 12:53   #56
DWCASABLANCA
Przyczajenie

[/COLOR]Pierwsze wesele w casablance bedzie 30.04.2011r. Bylam dzisiaj tam...jest niesamowicie zrobione i z jaka klasa zrobiony wystroj... tylko troche drogo sie cenia..265 zl za 1 dzien + poprawiny 40 zl... Pokoje maja super gratis dla nowozenców. Maja 2 sale, moga odbywac sie jednoczesnie 2 wesela jeno na 190 osob a drugie na 80-100. Wszystko oddzielone i dzwiekoszczelne, tylko ubikacja wspolna. Robi wrazenie lokal i wystrój... [/QUOTE]

Witam, małe sprostowanie: cena na rok 2011 to na wesele 160 zł a za poprawiny 35 zł. Jest już dobudowany osobny hol , toalety i szatnie do drugiej sali, teraz te dwa wesela są oddzielone całkowicie.
DWCASABLANCA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 18:07   #57
anya87
Raczkowanie

trochę to trwało, ale w końcu się zmobilizowaliśmy. Moje wesele odbędzie się w sierpniu za rok w Zajeździe Ostoya. Cieszę się niesamowicie

Edytowane przez anya87
Czas edycji: 2011-04-14 o 18:12
Stary 2011-04-27, 10:40   #58
wiewiorka00
Przyczajenie

wybór padł na dj-a tylko jeszcze nie wiemy jakiego :P sala i termin w kosciele juz jest a teraz pytanie.. ile wynosi "co łaska"? słyszałam ze 200 zł jak i 800 zł wiec juz sama nie wiem
Stary 2011-04-28, 08:35   #59
nulka1487
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wiewiorka00 Pokaż wiadomość
wybór padł na dj-a tylko jeszcze nie wiemy jakiego :P sala i termin w kosciele juz jest a teraz pytanie.. ile wynosi "co łaska"? słyszałam ze 200 zł jak i 800 zł wiec juz sama nie wiem
Gratuluje 'co laska' z reguły nie ma sprezyzowanej stawki choc kiedys slyszalam ze w jakiejs parafi jest cennik, tzn. minimum My daliśmy na pierwszym spotkaniu w kancelari, czyli na zapowiedzi 200zł-z tym że oboje jesteśmy z tej samej parafi i w tej też będziemy brać ślub (jeśli jesteście z różnych to zapowiedzi muszą być w obydwóch więc w obudwóc coś czeba dać). Na kolejnym spotkaniu tym przed ślubem damy pewnie jeszcze 200-300zł (napewno nie więcej bo to i tak duuuzo jak za 45min msze) Warto mieć na uwadze że osobno czeba 'ofiarować' organiście-u nas 100zł (tyla sam powiedział) i komuś kto przygotuje kościół tzn. krzesła itd, u nas to zakonnica - 100zł. Oczywiście dekoracje kościoła czy dodatkowa oprawa muzyczna czy śpiew to inna - droga - bajka
Stary 2011-05-03, 13:29   #60
elllmi
Zakorzenienie

hej

jak kilka z Was również mamy wesele w Kwiecie Lotosu i wydaje mi się, że to dobry wybór wnętrza są bardzo ładne, także wystarczą tylko delikatne kwiatowe dekoracje i będzie cudnie; a samo położenie też jest ok, najważniejsze, że nie przy samej drodze; mi bardzo podobało się w Zgrzycie , ale jego lokalizacja jest tragiczna - nawet nie ma gdzie wyjść pzred lokal, bo nad głową obwodnica, obok klub i jakoś tak dziwnie; dlatego wybraliśmy KL; i właścicielka jest naprawdę bardzo miła i konkretna, tylko nie odpowiada na maile muszę właśnie do niej dzownić, żeby dopytać o szczególy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości