![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sala na wesele Nowy sącz i okolice...help;))
witam wszystkich,
szukamy sali na wesele...czy ktos moze polecic jakas??interesuje nas ns i okolice... albo opinie na temat kwiatu lotosu lub zgrzytu>??? pomóżcie dobrą radą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sala na wesele Nowy sącz i okolice...help;))
Rok temu byłam na weselu koleżanki w lokalu w Wielogłowach - bardzo fajny, nowy lokal. Chyba nie ma jeszcze nazwy, ale jadąc od strony NS skręca się w prawo i on jest jakieś 100m od drogi (widać go z drogi). Po lewej stronie, prawie naprzeciwko tego skrętu jest stacja paliw Ardo czy jakoś tak. Bardzo mi się tam podobało i mogę śmiało polecić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to chyba właśnie kwiat lotosu ![]() byłam tam oglądać, niestety nie znalazłam nikogo z kim mogłabym porozmawiać. na moje oko sala nie pomieści więcej niż 100 osób (mogę się mylić), a że my potrzebowaliśmy zdecydowanie więcej miejsca to więcej tam nie poszłam. zgrzyt jak dla mnie skreślony z uwagi na położenie. nie mam zamiaru bawić się przy obwodnicy.... ![]() z takich ciekawszych to jeszcze jest stary młyn na wyczółkowskiego (przy tzw. starej drodze), piękny z zewnątrz (niebieski!!!!! super ![]() litwiński w wielogłowach panorama ![]() barcice i las vegas zajazd u krystyny w piątkowej (albo za piątkową) nie wiem jak teraz w cieniawie, bo w zeszłym roku chyba się ośrodek spalił..... moszczenica u pasonia dom weselny przy basenie nad łubinką trochę dalej w stonę wyjazdu na kraków - dom weselny jędruś w chełmcu - kaprys, niedawno rozbudowany. też przy drodze niestety (jak większość. nie rozumiem co to za tendencja do budowania domów weselnych przy takich wielkich drogach ![]() zresztą co będe wypisywać... proszę: http://www.wesela.cba.pl/restauracje.htm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lena
|
hey!!
jesli chodzi o sale weselne..... ludzie chwalili sobie salę przy ulicy witosa... ale tą która jest na działakach (bliżej wyjazdu na kraków)- niestety nie znam nazwy, ani fona.. trzeba bybyło iść tam osobiscie. ona ukryta jest pośród drzew, trochę dalej od drogi tranzytowej... na odkrytym basenie też powstał motel z restauracją i robią wesela- ale nie byłam tam i nie wiem jak jest... kwiat lotosu znałam jak jeszcze było przy głównej drodze.. taki żółty budynek. byłam tam na weselu. ale ostatnio zauważyłam że budynak niszczeje i zarasta... i mówicie że go przeniesli??? mozliwe.. pamiętam że był jednym z tańszych lokali w mieście. Jędruś mnie nie zachwycił... za blisko drogi i jeszcze prawie bez zielonej trawki.... zero przyjemności wyjść na świeże powietrze, a za bramą jadą z zawrotną prędkością tiry ![]() w wielogłowach jest parę sal... Wife podała link to mozna tam przypatrzeć... albo tutaj ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam!
Bardzo gorąco polecamy lokal Sevilla w Stadłach. Mieliśmy tam nasze wesele początkiem czerwca 2010. Było super pod każdym względem. Przyjęcie wyglądało tak jak wcześniej ustaliliśmy z właścicielami którym widać że zależy na tym by każda impreza była udana, dlatego dają z siebie więcej niż typowi właściciele lokalu. Jedzenie smaczne, świeże, goście sobie pojedli do syta, NIE tak jak w innych lokalach gdzie jeden kotlet przypada na 3 osoby ![]() Kelnerzy młodzi energiczni, nasi goście byli bardzo zadowoleni z obsługi. Lokal nowy, ładny, przestronny. Dodatkowo na piętrze duża sala do zabawy z ogromnym tarasem. Dodatkowym atutem lokalu jest telewizor który umożliwia gościom siedzącym na sali jadalnej oglądanie prezentacji bądź zabaw z sali na górze- tanecznej. Ponadto jest klimatyzacja i agregat prądotwórczy. Zresztą zobaczcie sami... http://www.sevilla.com.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam!
Zgadzam się z Didi! Byłam ostatnio na weselu w Sevilli w Stadłach i było naprawdę super. Sala przytulna, obsługa bardzo miła. Co najważniejsze - jedzenie smaczne!!! Nie jakieś wycudowane, tylko normalne. Wiedziałam co jem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hej
szukam jakiś informacji o sali weselnej na wsb tj sala żaka jeśli ktoś miał tam wesele to bardzo proszę o opinie o tym lokalu pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat!
Może ktoś się wyrazic swoja opinie na temat domu weselnego KWIAT-LOTOSU w wielogłowach? Będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witam
Widzę, że ten temat podupadł, może warto go reaktywować, albo założyć całkiem nowy ślubny wątek dotyczący Nowego Sącza i okolic. Zastanawia mnie czy będą jacyś chętni. Bardzo proszę o zgłaszanie się na tym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja jestem za
![]() raczej sie zdecyduje na wesele tam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
też byłaby zainteresowana tym lokalem. Słyszałam, że jest "spoko", ale bez żadnych szczegółów. Przy okazji interesowałby mnie też cennik, ale w necie ciężko znaleźć.
Fajnie jest też w zajeździe OSTOYA (za Realem). Smaczne jedzenie, sala raczej na małe wesele. Ale z ich strony internetowej niczego nie można się niestety dowiedzieć ![]() Edytowane przez anya87 Czas edycji: 2011-02-01 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
anya. wiesz. ja dzwoniłam i kobieta powiedziałą mi że 180 zł (ale nie wiem czy za wesele z poprawinami razem ) czy pozniej może 30 zł się dopłaca.. niechce namieszać Tobie.
jadę w czwartek do niej popytać co i jak i chyba się zdecyduję. najwyżej zrezygnuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ok, będę wdzięczna jeśli napiszesz coś więcej.
180 zł to chyba dużo, co? tzn.jeśli to bez poprawin. Edytowane przez anya87 Czas edycji: 2011-02-02 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ceny ogółem chyba sa na pograniczu 150 (to takie minimum z którym się spotkałam ale w takich salach które nie przypadły mi do gustu) i powiem Ci że u mnie na wiosce że tak powiem za sale kobieta chce juz 210 nawet złotych... I to dla mnie już jest drogo.
Możliwe że w te 180zł w lotosie są wliczone np ciasta, albo coś tam jeszcze. Dzisiaj kobietę wypytam co i jak to dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No ja słyszałam, że w Lotosie jest drogo
![]() Natomiast ostoya jak najbardziej na tak, sprawdzone na własnej skórze, tylko faktycznie małe wesele, tak myślę do 80 osób, żeby nie było ciasno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
biedroneczek. Wiesz co. my robimy duże wesele.. i może jest drogo ale jeszcze nie wiem do końca co wchodzi w skłąd tej ceny. Możliwe że dużo rzeczy odpadnie.
ja jestem Nim zachwycona bo u mnie w okolicy na wiosce biorą ponad 200 zł! To dla mnie jest już wysoka cena.. Zawsze liczyłam się z faktem że wesele kosztuje od 160- do iluś tam.. Byłam wczoraj w tym lotosie. I zawiodłam się bo właścicielka chyba zapomniała że mamy przyjechać oglądać sale :/ Nie szło się do niej dodzwonić (fakt faktem było już pozno bo ok 20:00, ale myślałam że pamieta) na szczęście jakiś ich pracownik był to pokazał Nam sale. Piękna jest. na prawde spodobała mi się bardzo. Wszystko pięknie i ze smakiem wykończone, przestrzenna sala, hol. Tylko niestety wciąż nie znam odpowiedzi na moje wątpliwości. Dzisiaj jade jeszcze oglądnąć sale w Zagórzanach - "chata gieda", myślałam też nad domem weselnym w Uszwi (ale podobno wlasciciel potrafi uprzykrzyć wesele) a szkoda bo jest to piekny dom weselny i na dodatek nowiutki. pozdrawiam dziewczyny mam nadzieje że wątek ozyje ![]() ps: dzwonila ta włascicielka i przepraszala bo miala sciszony tel bo wczesniej w kosciele chyba byla... Wiec wybieram sie dzisiaj tam raz jeszcze wiec dam swieze info. Mam nadzieje jedynie ze wczesniej zajecia skoncze bo ![]() ![]() Edytowane przez lalalilala Czas edycji: 2011-02-04 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jeśli się jeszcze zastanawiasz i robisz duże weseleto zobacz sobie przynajmniej na stronę sevilli w stadłach. Też fajny lokal, a praktycznie wszystko zobaczysz na stronie bo mają opcję wycieczki multimedialnej czy coś takiego
![]() Pochwal się koniecznie co załatwiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Biedroneczek ! Kiedyś własnie oglądałam te Seville. i pozniej nie moglam sobie przypomnieć co to za dom weselny był
![]() Ale prawda jest taka ze tam miałabym już 62 km drogi... więc odpada z racji tego. A w lotosie byłam wczoraj i właścicielke zastałam ![]() Sale są duże, ta w której się je też jest przestronna z wyjściem na taras gdzie są ławeczki. ( w balowej też jest wyjście na taras) Cennik: 180 zł ( w tym poprawnym napoje zimne ciepłe bez ograniczeń, owoce, przystrojenie krzeseł białymi pokrowcami, standardowe przystrojenie stołu) Kobieta nie liczy sobie za zniszczenia bo wie że takie rzeczy się zdarzają i nie ma zamiaru stresować młodych jeszcze jakimś stłuczonym szkłem. Pokój dla nowożeńców GRATIS (i możliwość schowania w nim prezentów i innych przedmiotów) i co jeszcze... Mówiła że na prawdę ludzie chwalą sobie wesela u nich i jedzenie. Zresztą kobieta bardzo normalna. Zadna zadufana która chce tylko dorobić się(takie wrażenie odniosłam i na prawde starala sie wszystko opowiedzieć, przestawić) Możliwość wynajęcia barmana jest (lokal ma mały barek) Aa.. Noclgi wydaje mi się że ma drogie. 150 zł od pary za noc ze śniadaniem. No i posiłki jakie kto chce. zdarzało się że pierwszy raz coś robiły bo sobie para mloda umyślała jakąś potrawę. kelnerzy podobno bardzo kulturalni i fachowi, mówiła też ze zawsze dostawia dwa miejsca z zastawą grati jakby ktoś nagle się zjawił i aby nie było pozniej zamieszania i nie przyjemności aby dopiero donosic talerze. jak sobie coś przypomnę to dopisze. Ale na prawde baaaardzo mi się tam podoba ![]() Tyle że grafik terminów to ma Ona napiety.. A i napisze 1 dzień wesela - od przyjazdu gości do 5 rano 2 dzien wesela od 17:00-24:00 (latem) i 23:00 (zimą) Edytowane przez lalalilala Czas edycji: 2011-02-05 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
fajnie, że się odezwałaś z ta informacją
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
HEJ dziewczyny
szukam informacji o sali weselnej na wsb "żak" koszt to 100 zł od osoby w tym obiad, i 3 gorące dania, ten chlebek na powitanie, paleta wędlin, galeretki , sałatki owoce, jedynie nie ma ciast w cenie, lokal jest na ok 150 osób , (www.gastrozak.pl) kurcze tylko problem w tym że nieznalazłam jakiejś opini o tym lokalu od osób które były tam na weselichu, więc jak możecie to pomóżcie plissssssssss |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
anya.. No kiedyś był wolny jeszcze maj. 5.05. 2012 al niestety juz ktos z jej rodziny go zajął... jedynie pazdziernik.
Ale terminy się zwalniają. tylko że musisz do niej jechac i powiedzieć ze jestes zainteresowana bardzo i jak cos sie zwolni- niech dzwoni! Bo Ona nie zarabia na zaliczkach. jesli zrezygnujesz z jakiegoś terminu (i ktoś inny sie znajdzie ) a od maja do wrzesnia) terminy zawsze są oblegane to ona wam odda pieniążki. ja swojemu juz od pol roku mowie żebyśmy sie tym zajeli.. ale nie bo coś tam bla bla bla... no i mamy bo sami mieliśmy ciezko z terminem. dopiero ktos zrezygnował i się załapałam. :/ a i opowiem Wam. Byłam w tej chacie giedzie ( to koło gdowa jest ale i tak opowiem) ![]() Zyczą sobie: 170 zło za pierwszy dzien a poprawiny UWAGA : od 40 nawet do 110 zł ![]() Myślałam ze sie chłopowi zaśmieje prosto w twarz ![]() Edytowane przez lalalilala Czas edycji: 2011-02-06 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tam nad kamienicą w tej karczmie?? Się cenią powiem Ci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie nie. To nie jest w NS. To jest koło Gdowa. Kawał drogi ale też brałam ją pod uwagę (bo ja jestem z okolic NS) Ale dzięki temu przekonałam się że podejmuję słuszną decyzję wybierając Lotosa
![]() W piątek jadę podpisywać już umowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
no to może my też się załapiemy na taki zwolniony termin, ale kiedy się za to weźmiemy tego nie wie nikt
![]() co do tej chaty nad Kamienicą (Karczma na Kamieńcu się chyba nazywa), to poważnie tam są wesela organizowane? Wstąpiliśmy tam wczoraj przy okazji, żeby zobaczyć jak wygląda w środku i ewentualnie zapytać o ceny, ale zwątpiliśmy po wejściu do środka. Ławki i stoły zbite z drewnianych bali, chyba to nie jest odpowiedni wystój na wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mi nad kamienicą średnio się podoba... jeśli chciałabym na prawdę jakieś staropolskie/ wesele w takim klimacie (drewniane bale,stoły itp) to Ona nie spełniałaby moich oczekiwań..
Wiesz co... Ja zawsze byłam mysli że skoro myśli się o weselu to na prawde nie ma co czekać z rezerwacją sali.. Bo im wcześniej tym lepiej. Zawsze można zrezygnować.. A ten tysiac złotych który raczej oddają (ale gdyby nie oddawali to na prawde w porównaniu do całego kosztu wesela nie jest aż tak wielką sumą) A sale na prawde warto mieć zalatwioną.. A niestety jak widać terminy są zajmowane blyskawicznie.. Myślałaś jeszcze o jakiś innych salach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
tak masz rację, ale u mnie też problem wynika z tego,że rzadko kiedy jesteśmy równocześnie w sączu. Myślałam o Litwińskim, Ostoyi i Alfie jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Mi Alfa też się podobała.
![]() Dzwonić dzwonić dzwonić. My na oglądanie sali umawialiśmy się nawet przed 20 :P A nie wiem czy to prawda ale czy przypadkiem właścicielką Alfy nie jest też ta Pani od Kwiatu Lotosu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
z dzwonieniem też tak się przeciąga. A szkoda gadać zorganizowanie to my nic na nic nie jesteśmy. Ja dopiero na spokojnie będę mieć czas pewnie w maju, a wtedy już na wszystko będzie za późno. Nie wiem czy to ta sama właścicielka, choć nie sadzę, wtedy to nie byłby Kwiat Lotosu tylko Alfa 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No ja też nie mogłam zabrać się za te sprawy.. Ale zadzwoniłam do lotosu i to był mój pierwszy telefon ( w zwiazku z takimi załatwieniami) I pani bardzo miła wszystko ładnie wytłumaczyła. I umówiliśmy sie z nia w tyg już w późnych porach.
I to nie był problem ![]() A teraz to był sezon studniówek. chociaż już chyba powoli się konczy (bo to ferie) a z tego co pamiętam mało kto chciał miec studniówki w ferie ![]() Smiało dzwon i wypytaj o spotkanie (w końcu do niczego taka rozmowa Cię nie zobowiązuje) ![]() na prawde warto teraz chociaż telefonicznie zapytać się jak wyglądają terminy na 2012 (powiedzą ci przez tel co i jak- i wtedy nawet nie będziesz musiała się jeszcze spotykać jesli nie masz czasu) ![]() aaa.. no bo widzisz ta karczma w NS. ona byla w tyg. i w week. otwarta bo jest tam restauracja.. A nie wszystkie domy weselne prowadzą restaurację i często są po prostu zamkniete ( i na oglądanie sali już się umawia z właścicielem..) Edytowane przez lalalilala Czas edycji: 2011-02-07 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.