![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: miasto marzeń-Barcelona
Cytat:
![]() ![]() W końcu znalazłam tani hotel w Bcn. Będę płacić 35 Euro za pokój 2 os.
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O Arabach słyszałam, ale `Hiszpanie-podrywacze` to podobno stereotyp, oni są poprostu bardzo otwarci i bezpośredni , ale niestety z nas, Polaków, są jeszcze ksenofoby, więc nie jesteśmy przyzwyczajeni do takiego zachowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Możesz podać nazwę hotelu??
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena bardzo kusząca jak na Barcelonę ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Sidorme Barcelona Granollers od 144zł/pokój noc. Info z FB, ja skorzystam na pewno jak będę w Bcn.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Jest to hostel Bcn Eixample http://www.booking.com/hotel/es/barc...016af5f394d500
zastanawiałam się jeszcze nad tym (40euro/doba) http://www.booking.com/hotel/es/barc...016af5f394d500 ale ostatecznie wybrałam Eixample ![]()
24.06.2008r. = MÓJ DZIEŃ ![]() ![]() Edytowane przez Lucrecia3 Czas edycji: 2010-08-09 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;21270523]
To jest hotel czy hostel?[/QUOTE] To jest hostel, ale ma pokoje 2-osobowe (ja osobiście nie wyobrażam sobie spania w sali wieloosobowej ![]()
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Są jakieś ciekawe kluby w Barcelonie,do których warto pójść?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Co jest? Nikt nie był w barcelońskich klubach? ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Az tak źle? Myślałam,że mają inne zdanie o Polkach..
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie spotkalam z takimi przypadkami , ale to nie od wszystkich Hiszpanow oczywiscie>> Tak jak pisalam raczej takie teksty slyszalysmy od malolatow jak i od starszych facetow .. Wina chyba tego jest taka, ze duzo polek jezdzilo < jezdzi> do Wloch, Hiszpani w celu pracy < wiadomo jakiej>
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
strasznie chętnie bym wróciła do Barki! marzy mi się jeszcze raz obejrzeć fontanny, ogrody Gaudiego i inne "pierdołki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo podobało mi się również na ulicy Ramblas, Sagrada Familia, plac hiszpański, port Vell, ogromne wrażenie zrobiły na mnie przepiękne parki barcelońskie ![]() Edytowane przez Celestia Czas edycji: 2010-08-28 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Odnosnie La rambla- niech Ciebie nie zdziwi, ze ludzie nosza plecaki, torbu na klatce piersiowej < radze bys tez tak zrobila> strasznie tam kradna
![]() Wart obejzenia jesr jeszcze stadion FC Barcelony < tam mozna pogladac puchary itp> za wstep sie kiedys placilo nie wiem jak teraz Muzeum Picassa < cosc ciekawe> Stadion Olimpijski Bedziesz w miescie czy na obrzezach ???? edit: Klasztor Montserrat tez jest bardzo ciekawy - szczegolnie podroz kolejka
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related ![]() ![]() 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) ![]() Edytowane przez enii Czas edycji: 2010-08-28 o 10:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
no własnie ten klasztor też już zaplanowałam - chciałabym tam wjechać kolejką linową |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Warto isc zobaczyc L' aquarium < fajne uczucie jak rekiny plyna nad glowa
![]()
![]() |
#52 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Ja właśnie będę mieszkać w poblizu tego oceanarium.
Mam tylko nadzieję, że starczy czasu na te wszystkie plany i pomysły ![]() Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2010-08-29 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
W październiku wybieram się z kolezanką na tydzień do Barcelony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
ja jestem wręcz tego pewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakimi liniami lecicie? Ile płacicie za bilety?
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
E, dajcie spokój - nie spotkałam się z tym, żeby Hiszpanie traktowali Polki jak dziwki. Bez przesady. W Barcelonie ludzie są na pewno otwarci. To niesamowite, że idąc korytarzem hotelowym nieznajomi się witają i pytają co słychać.
No, ale trzeba przyznać, że to straszni podrywacze. Na ulicy ciągle słyszałam "ay, que bonita" czy "eres hermosa" ![]() Barcelona jest piękna. Ja, jako kibic FCB, byłam zachwycona wchodząc do muzeum "Barcy". Ta muzyka wewnątrz, te puchary, pamiątki, autografy... Coś niesamowitego! Z tym biletem można było wejść na trybuny - jeśli ktoś zażyczył sobie wpuszczenia na murawę, musiał kupić jeszcze jeden bilet. Załącznik 3449587 Co jeszcze mi się podobało? Na pewno barcelońskie fontanny. Piękny widok. Niestety można je obejrzeć tylko 3 razy w tygodniu od godziny 20:00. Załącznik 3449583 Będąc w tym mieście żadna z Was nie może zapomnieć o obejrzeniu katedry Sagrada Familia. Ten widok na pewno jest niesamowity i może zachwycać, ale mnie przerażał ![]() Załącznik 3449572 Hm, można przy okazji wybrać się na Plac Kolumba, choć nie ma tam nic niezwykłego. Załącznik 3449568 Należy też pamiętać o tym, że można zostać okradzionym (mnie ukradziono pieniądze w pokoju hotelowym - zamkniętym pokoju hotelowym, mojej przyjaciółce, która mieszkała 2 tygodnie później w innym hotelu również). Sporym utrudnieniem dla turystów jest to, że ludzie mieszkający w tamtym regionie słabo mówią po angielsku. Dodatkowo trudno ich zrozumieć, bo nie mówią po hiszpańsku, tylko po katalońsku (doprowadzało mnie do białej gorączki ![]()
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Polecam Barcelone w zupełności. Spedziłam tam moj ostatni urlop i i sie zakochalam w tym mieście. Jest po prostu jedyne w swoim rodzaju, tyle super miejsc do zwiedzenia, że tydzień to za mało. Jeżeli ktos sie wybiera i szuka taniego noclegu to mogę zaproponować np casamundo ( http://www.casamundo.pl/hiszpania/ka.../barcelona.htm ) u nich udało mi sie znaleźć nocleg w przystępnej cenie albo np http://www.atzawadzkie.pl/oferta.php?id=714 tam kiedys wynajmowali nasi znajomi. A tu mały przewodnik http://www.hiszpania-online.com/?str...1374,,ant.html jakby ktos był zainteresowany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
No, ale trzeba przyznać, że to straszni podrywacze. Na ulicy ciągle słyszałam "ay, que bonita" czy "eres hermosa"
![]() Mam pytanie. ![]() Barcelona jest piękna. Ja, jako kibic FCB, byłam zachwycona wchodząc do muzeum "Barcy". Ta muzyka wewnątrz, te puchary, pamiątki, autografy... Coś niesamowitego! Z tym biletem można było wejść na trybuny - jeśli ktoś zażyczył sobie wpuszczenia na murawę, musiał kupić jeszcze jeden bilet. Można trafic na trening piłkarzy?;D
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ja również jestem zakochana w Barcelonie. Cudowne miasto, fontanny po prostu boskie
![]() Byłam tam jedynie na wycieczce, ale na pewno tam wrócę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.