![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
miasto marzeń-Barcelona
Barcelona-podobno jedno z najpiekniejszych i najgłośniejszych miast Europy. Niespelnione marzenie mojego dzieciństwa. Miasto, ktore pokochałam z pocztówek, filmów, książek i opowiadań bogatych znajomych,którzy ku mojej zazdrości spędzali tam niemal każde wakacje. Założyłam to forum,bo chce dowiedzieć się czegoś o tym mieście. Jacy sa tam ludzie, jakie imprezy, jak wyglądają sjesty, czy mecze FC Barcelony. Licze na pomoc
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: miasto marzeń-Barcelona
Ogólnie Hiszpanie lubią się bawić, wychodzić i są weseli, więc imprez jest pewnie dość sporo.Siesty są w godzinach 14-15:30 coś takiego jest to krótka drzemka lub takie jakby przerwy obiadowe w czasie pracy, więc w tych godzinach zapewne jest tłoczno.Powiedziałbym ci coś wiecej o Hiszpanii i Francji, ponieważ jadę tam we wrześniu, lecz o Barcelonie to raczej mało wiem.Mam nadzieję że pomogłam choć trochę.
ps. wiecie może jakie pamiątki z stamtąd przywiedź albo co się opłaca kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pewnie wino- wiadomo,hiszpańskie, jedno z najlepszych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
cudowne miasto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Barcelonie jako młoda dziewczyna, 10 lat temu. Pokochałam to miasto i miłość nie minie nigdy.
Ludzie-fantastycznie, mili, pomocni, uśmiechnięci. Imprez nie pamiętam ![]() Sjesta wygląda tak, że wszystko jest pozamykane. Odpoczywasz po prostu. Ale teraz już chyba nie ma takiej prawdziwej sjesty, byłam na Majorce w lutym, fakt część sklepów była pozamykana, ale większość otwarta...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-06-25 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A co powiecie o Barcelonie nocą?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej poradźcie mi czego warto jest spróbować(potrawy, drinki itp.)w Hiszpani, Francji i Woszech.Słyszałam że mają jakieś fajne specjały ;p
Chciałam się Was poradzić ap ropo Andory i jej domów towarowych.Podobno jest tam taniej niż u nas, ale tak właściwie to jakie produkty są tańsze? Pytam, bo opinie w tej sprawie są różne. Mam nadzieje że po pobycie w Barcelonie też będę zakochana w tym mieście! ![]() Edytowane przez Saber Czas edycji: 2010-07-10 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Barcelona to jedno z najpiękniejszych miast w jakich byłam
![]() Koniecznie trzeba zobaczyć park gaudiego, kościół Sagrada Familia, ulicę La Ramblas no i tańczące fontanny! Niesamowita atmosfera, moim skromnym zdaniem bije na głowę Wenecję ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a gdzie nocowałyście w Barcelonie? Macie warte polecenia tanie meijsca noclegowe? ja nie muszę w luksusach spać, wystarczy mi hostel ze zwykłym pokojem
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Chętnie się przyłączę do Was jeśli można
![]() Barcelona to jedno z moich największych marzeń ![]() Chciałabym tam pojechać na kilkanaście dni, najlepiej z jakimś towarzystwem - wiadomo imprezy i te sprawy, żeby mieć kogoś ze sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Przepiękne miasto. Na mnie największe wrażenie zrobiła La Font Magica - tańcząca fontanna i ZOO z pokazami tresowanych delfinów. Muszle na plaży też są niesamowite! Nocowałam w hostelu Miramar na St. Reina Chtistina, to w centrum, tuż przy porcie i kolumnie Kolumba.
Jako obowiązkowy przysmak polecam Croissanty z prawdziwą czekoladą w środku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajne są właśnie takie wskazówki kogoś kto już tam był - gdzie jest dobre jedzonko, albo co warto zobaczyć ![]() Dzięki za ten opis, napewno się przyda kiedy wkońcu zawitam do Barcelony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To nie hotel, tylko hostel. Nie jestem wymagająca, więc nic mi nie dokuczyło. Jest łóżko, łazienka, lodówka, tv i wentylator pod sufitem - zbawienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A pokoje są wieloosobowe?
Ile płaciłaś za dobę?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
http://www.hostelsclub.com/hostel-pl-7627.html tu jest strona przez którą rezerwowałam z wszystkimi potrzebnymi informacjami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja lecę do Barcelony w październiku. Już się nie mogę doczekać!!!
Ale mam problem właśnie z noclegiem. Sale wieloosobowe odpadają, a muszę się zmieścić w 40 euro za pokój(2os.) za dobę.
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki termin bym nie wpisała, to brak wolnych miejsc. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Słyszałam,że Hiszpanie są bardzo `uczuleni` na blondynki ;p Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Uczuleni? Wręcz przeciwnie, ale bez przesady.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ojj, chodziło mi,że zwaracają na nie uwage, zagadują, zaczepiają. Wiele o tym słyszałam, ale nie wiem jak jest w rzeczywistości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
być może.tam blondynka to rzadki widok ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jestem blondynką, i po tym co napisałyście mam wrażenie,że bede się tam czuła jak w siódmym niebie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Barcelona to rzeczywiście magiczne miejsce,zwiedzając stolicę Katalonii pamiętajcie o Monserat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.