![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: zdecydowała się w ciągu 5minut a teraz....
Jest przecudowna!! Na pewno będziesz w niej wyglądać jak księżniczka
![]() ![]() ![]() __________ 19.09.2008r. 19.09.2010r. - 2 Lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam inną Le spose di Gio , podoba Ci się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
a ja uważam, że akurat w salonie trafiła się suknia, która ma ten dół fatalnie upięty i myślę, że to do obgadania sprawa. suknia faktycznie cudna, Ty w niej też tylko zapytaj może w salonie czy dałoby się coś z tym dołem zrobić. chodzi mi o to żeby go inaczej upiąć.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie kombinowała z tym obniżaniem gorsetu, chyba że da się to zrobić jakoś na próbę i ewentualnie odwrócić. Ogólnie suknia i tak podkreśla kształty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
kurcze, jakoś mnie nurtuje ta suknia
![]() ![]() ![]() ![]() może nie doczytałam, ale czy Ty tę suknię będziesz szyła czy po prostu model w salonie był w Twoim rozmiarze i kupujesz tę z salonu?
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
suknie szyję w salonie mierzyłam ją
![]() wyglada dokladnie jak ze zdjecia katalogowego akurat jesli chodzi o upiecia ![]() jednak jestem juz na nią 100 zdecydowana.. mierzylam inne ale w zadnej nie czulam sie rownie dobrze... byly piekne dobrze lezaly ale jednak ta ma w sobie cos... cos ze sprawia ze jak idę w niej to juz czuje sie jak Panna Mloda a nie jak kobieta w bialej sukni poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
oczywiście, że najważniejsze jest to aby się Tobie podobała i żebyś się w niej czuła dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() natomiast co do upięcia to moim zdaniem ona ma inne niż katalogowa. są takie nieharmonijne ( nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ![]()
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja też podjęłam decyzję w 5 minut.
Moja suknia nie jest taka zjawiskowa i pewnie z 5 x tańsza, ale i tak mam wrazenie, że zbyt strojna jak na cywilny. Chciałabym poznac Wasze zdanie ( przepraszam, że w tym wątku, ale chyba nie powinnam zakładac nowego o tym samym tytule?). Ze względu na moja tuszę zrezygnowalam z garsonek ( taka była pierwsza wersja mojego stroju) ta suknia "zabrała mi" sporo z bioder i brzucha, małe poprawki dotyczą szelki i podszycia w kilku miejscach, zeby material się nie marszczył. Do tego bolerko z gladkiego lekkiego materiału z rękawami 3/4 ciut rozszerzanymi ku dołowi, wykończonym tak jak dół spódnicy. Zdjęcie jest kiepskie, ale suknia jest w kolorze jasnego ecru (z leciutko ciemniejszymi wstawkami z haftu i czegoś co się delikatnie mieni w słońcu-koraliczki czy cekiny-nie pamiętam dokładnie). Teraz pytanka: 1. Czy powinnam miec coś na szyję, czy raczej zrezygnować skoro jest szelka? ( szelke moge odpiąć, ale chyba tego nie zrobię) 2. nie chcę rękawiczek - czy powinnam zdecydować sie na bransoletkę?- jaką? 3. włosy - ciemny brąz, dł. do karku-nie chcę spinać, bo mam zbyt okrągłą twarz, nie znalazłam pasującej do mnie fryzury w internecie, nie mam grzywki ( ale gotowa jestem nawet na radykalne cięcie ). Myślałam o takiej klasycznej protej z tyłu krócej z przodu dłużej, z przedziałkiem z boku - tylko nie wiem co wówczas i jak wpiąć we włosy ( kapelusze odpadają)- a może doradzicie mi coś innego??? 4. chciałabym french manicure ( nawet szukam w innym wątku manicurzystki) ale zastanawiam się teraz czy french bedzie pasował do ecru? 5. kwiatyyy - koszmar- nie mam pojecia jakie ślub za niecały mieisac - ratunkuuuuuuuu ![]() i teraz nie wiem jak wkleić zdjęcie...hmmmm moze mi sie jakoś uda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli będzie ramiączko to na szyję nie dawałabym już nic postawiłabym za to na bransoletkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Prosty rękaw mowisz?
To może w takim razie nie 3/4 moze skrócić do połowy ramienia? Bolerko jeszcze "się szyje" chyba.... Jesli chodzi o bransoletkę to chciałabym prosić o poradę, czy powinna być cieniutka i skromna, czy raczej szeroka i dobrze widoczna? Do bransoletki powinnam mieć chyba klipsy ( kolczyków nie noszę), raczej wiszące i proste bo takie podobno lepiej wyglądaja przy okrąglej twarzy(?) Tylko teraz problem z kolorem....szukać dodatkow w kolorze sukni, czy raczej zloto, a może zupełnie przezroczyste szkiełka ( Svarowski ma takie śliczne szkiełka z lekkim oddzieniem bursztynu-pasowały by?) z góry dziękuję za poradę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Biżuteria to bardzo indywidualna sprawa, ja np. wole zloto niż srebro i na taki kolor się nastawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Co do wiązanki wybrałabym coś pojedynczego np. kalie, wiem, wiem, dużo dziewczyn mówi, że nie wypada, ale ładnie wydłużyłoby sylwetke (ale to tylko moje zdnie) Masz kochana ładny biust ![]() ![]() French pasuje do wszystkiego- jest bardzo uniwersalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
lucky_201, slicznie dziękuję za poradę.
Też myślałam o szpicu w gorsecie, ale niestety nie przeszłam na dietę w odpowiednim czasie i mój wyhodowany tłuszczyk spowodowałby , że szpic odstawałby bardziej niż to zaokrąglone ( na zdjęciu nie byłam dobrze związana, więc mam nadzieje, że ten gorset nie będzie odstawał wcale). Jeśli chodzi o biżuterię, to ja też wolę złoto, zaczynam więc rozglądać się za złotymi dodatkami, mam nadzieję, że znajdę coś ciekawego. O kwiatach wogóle nie mam wyrobionego zdania ( tzn. lubię wszystkie kwiaty), kalia to dobry pomysł podoba mi się, tylko obiecałam rzucić bukietem w panny.... ![]() Może jednak zdecyduję sie na bukiet "łezkę" tylko jaki kolor?? Jak dobrze podzieliś sie swoimi watpliwościami z kims kto ma ochotę posłuchać, doradzić.. - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli obiecałaś, to slowa musisz dotrzymać ![]() Ja osobiście mam suknie w kolorze ivory, jestem brunetką i dodatki jak wspomnialam będa zlote, więc chciałabym troszke ożywić sie ![]() http://3.bp.blogspot.com/_Z5pSwK6-p5...+bouquet+2.jpg ale mnie chyba tez nie będzie pasować okrągła, yhmmmmm te dylematy :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Wiązanka jest naprawdę śliczna, chyba poproszę, żeby dobrali mi podobne kolorki i kwiaty, tylko w "łezkę". A wlasnie, czy wystarczy zamówić tydzień przed ślubem, czy powinnam zdecydować się już teraz ( mam jeszcze 3 tygodnie)?
pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Myśle, że juz teraz czas sie zdecydować, a przynajmniej iśc do kwiaciarni i zapytać czy są w stanie wykonać coś w tym stylu, no i czy będą mieć odpowiednie kwiaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
u la la!!!
U LA LAAAAA!!!! Lecę jutro CMOK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item1095530136_swa...al_kolory.html Do twojej sukni dobrze wyglądałby kryształ w kolorze Crystal albo Golden Shadow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
No i polecialam do kwiaciarni, pokazali mi album i się załamalam! bWszystko taaaakie piękne....jejuuuuuuuuuuu.
Mam jeszcze troszkę czasu na decyzję ( 10 dni przed ślubem muszę zamówić):p A kryształki svarowskiego będą, tylko musze poszykać KLIPSÓW a nie kolczyków i chyba zdecyduje się na ten golden shadow....no i do tego bransoletka jakaś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
góra sukienki mi się bardzo podoba, ale dół już nie za bardzo... swoją drogą ja nie kupowałabym sukienki tak wcześnie... bałabym się, że w dniu ślubu nie będzie mi się już podobała
![]()
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za radę!!!!!!!! BARDZOOOOOOOOO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
ciesze sie ze kolezanka znalazla tutaj pomoc dla siebie..
![]() jednak czy moglibysmy wrocic do ew. pomocy dla mnie? jakie dodatki i ew. zmiany w sukience? kolory sali a wiec i bukietu to pomarancz ![]() zdjecia zapozyczone z internetu ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Przepraszam Cię, że się podłączyłam pod Twój temacik, ale już się wyłączam
![]() Jeśli chodzi o Twoją suknie, to jest po prostu bajeczna! Porównując zdjęcia, mam wrażenie, że podpięcia są ciut za nisko ( kilka cm.). Zauwazyłam też roznicę w podpięciu na lewej nodze młodej: w oryginale to upięcie jast jakby nad kolanem ( albo na kolanie) z przodu, natomiast druga suknia, na przesunięte to upięcie jakby na bok. Nie wiem , może to kwestia innego ustawienia postaci, ale takie mam wrażenie. Wydaje mi się też, że w tej sukni znaczącą rolę pełni jej długość. Widzę, że przód powinien niemal stykać się z podłożem i delikatnie przechodzi w tren. Tren "kładzie się" na ziemi dopiero poza kołem sukni i to bardzo ważne. 1 cm za długo i suknia zrobi się "ciężka". Na zdjęciu Panna Młoda lekko przykucnęła, więc nie da się tego ocenić. Ogólnie tej sukni chyba nie da się źle upiąć, każda fala pięknie zdobi i chyba nei musi być identyczna z tą co na zdjęciu? Mam pytanko jeszcze, czy ten tren się odpina czy podpina jakoś do tańca? Bo bez tego chyba byłoby ciężko się ruszać na parkiecie... Tak czy inaczej suknia I klasa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
nic sie nie stalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Sukienka jak z marzeń, jeśli będą pomarańczowe kwiatki czyli kolor intensywny to dodatki biżuteryjne ja widzę już baardzo skromnie.
Dodałabym raczej dla świetlnego akcentu coś , alby nie przesadzić. Tej sukience naprawdę nic już więcej nie trzeba sama "robi" efekt
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.