![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pięć złotych ratuje niewinne życie! Pomóż i Ty . Adopcje wirtualne i stałe .
Przypadek 16 - Shadow - pies, któremu grozi uśpienie
Wątek na dogomanii TUTAJ Shadow ma 3 lata. Shadow ma w sobie wiele miłości, którą stara się przelać na człowieka. Uwielbia się bawić, w szczególności aportować. Jego imię oznacza po angielsku cień i nie przez przypadek dostał takie imię..chodzi za człowiekiem krok w krok czasami bardzo dyskretnie jak cień. To młody pies niezwykle wesoły i energiczny. Dlaczego, wiec stoi przed nim widmo eutanazji? Schronisko jest przepełnione, nie odmawia się pomocy żadnemu psu, każdy przypadek jest indywidualnie traktowany. Jednak nie da się wszystkiego pogodzić. Po raz kolejny doszło do zagryzienia psa. Po raz kolejny pies odchodził w męczarniach. Shadow jest jednym z psów lubiących być ponad, przepędza psy, chce być ważniejszy, kochany przez człowieka. Często prowokuje bójki, kiedyś psy mogą nie wytrzymac i grupą się na niego rzucić. Ile jeszcze będziemy czekac na kolejna tragedie? Kolejne zagryzienie? Czasem wybiera sie to mniejsze zło.... i wybiera się między uśpienie psa agresywnego w stosunku do innych a znalezieniem później kilku mocno pogryzionych czy wręcz zagryzionych psów. Dla wszystkich chyba jest jasne, ze się wybierze uśpienie. Wszyscy chca dobrze, ale czasem nie da sie inaczej. Lepiej dać odejść psu godnie niz pozwolić umierac innym w męczarniach. Shadowa nie ma gdzie dać, musi byc na wybiegu wśród kilkudziesięciu innych psów, wszystkie pojedyńcze kojce są zajęte. Na boksie nie może być, bo wtedy nie daje żyć innym psom. od dawna jest ogłaszany, kilka razy miał wyróżnione allegro. Został nawet jakis rok temu wykastrowany żeby się uspokoił, może troche, ale nie całkiem to pomogło... psy popsotu sie nawzajem obserwuje, obserwuje wiec i Shadow, który widzi, że zareagowanie agresją daje mu przewage. Jednak każdy w schronisku uważa, że każdemu psu nalezy się szansa, tymbardziej, że Shadow poza schroniskiem jest całkiem innym psem, który potrafi funkcjonowac z psami. Dlatego prosze o pomoc w zebraniu deklaracji na hotel. Teraz jest strasznie dużo tragedii, ale moze chociaz po 5 zł? Shadow mógłby jechać do Ani do Brodnicy, ale potrzebuje deklaracji na 400 zł Brakuje 265 złotych stałych deklaracji! Shadow jest w hoteliku u Ani i czeka na swoją nową rodzinę! Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-08-25 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pięć złotych ratuje niewinne życie! Pomóż i Ty . Adopcje wirtualne i stałe .
Co z Korsą?? Ile udało się uzbierać?? Strasznie mi jej szkoda!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Korsa okaże się nie uratowana to może by tak chociaż zrobić coś z uczelnią? Żeby odpowiedziała za Korsę i żeby inne zwierzęta nie podzieliły jej losu...
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Uaktualniam Korsę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w pierwszym poście przy niektórych zwierzakach są podane potrzebne kwoty lub informacja, że na info o kwocie czekamy, a przy niektórych nie pisze. Może by tak uzupełnić to przy reszcie zwierzaków dla ludzi tu zaglądających?
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Imperatorowa Undi I
|
Dodam, że jeśli chodzi o psie małżeństwo, to trzeba liczyć ok. 300-400 zł/miesiąc/psa czyli 600-800 zł łącznie za dom tymczasowy. Ale każda, nawet najmniejsza jednorazowa wpłata może pozwolić wyrwać te biedaki z meliny, przynajmniej na chwilę dopóki nie wymyśli się czegoś lepszego
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Szukałam informacji o Korsie i trafiłam na taką stronę
http://www.swiatkoni.pl/forum/viewto...er=asc&start=0 Zabrali ją ludzie z fundacji centaurus. Szczególnie moją uwagę przykuły słowa na drugiej stronie: " Udało sie dodzwoniłam sie... iii ... myśle ze to jakaś sciema jest , nikt nie chciał powiedziec jaki to uniwersytet, gdzie jest klacz , czy moge przyjechać obejrzec. Powiedziałam Pani która ze mną rozmawiała ze chce kupic konia dla siebie,do towarzystwa dla starszej klaczy , i musze wiedzieć gdzie stoi klacz zeby wiedziec jaki jest koszt transportu, i otrzymałam taka odpowiedz, konia nie moze Pani wykupić ale moze pani wplacić pieniadze na konto centaurusa z dopiskiem korsa....dla mnie sciema" Co o tym myślicie? Edytowane przez olkens17 Czas edycji: 2010-06-26 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Fundacja dysponuje fakturą za konia.
Nie mogą powiedzieć jaka to uczelnia bo taką mają z nią umowę. Reporter też może zadzwonić i powiedzieć, że chce kupić klacz. A potem wszystko opisze... Kilka razy interesowałam się akcjami tej fundacji i ja nie mam powodu by im nie wierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Imperatorowa Undi I
|
Przypadek 17 - Emi - WALCZY O ŻYCIE!
Cytat:
Cytat:
Potrzebna każda pomoc! Nawet najmniejsza kwota może ją uratować ![]() więcej informacji : tutaj Nagranie video Aktualizacja: Stan Emi jest dobry (zdjęcie w kołnierzu pokazuje, jak Emisia się zmieniła), jednak ciągle potrzebne środki na jej utrzymanie
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2010-12-02 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
No i ja musze dodac kolejna bide
![]() Bardziej niz pieniazkow pies potrzebuje pilnego domu tymczasowego lub domku stalego... Oto jego historia Historia jest bardzo smutna Ktos wywalil psa-jamnika na dluzszych nogach. Pies blakal sie dwa miesiace. Przygarnela go matka mojej ciotki... Pies byl chory,mial leczone uszy z ciezkiej infekcji-teraz jest calkowicie zdrowy. Ma jakies 3 lata. Zdrowy(malenka przepuklina ale mysle ze nie ma co tego ruszac) zaszczepiony,odrobaczony. .. Niestety dostal wyrok-najgorszy z mozliwych... Uspienie... Uspienie bo...szczeka Pies mieszka w bloku,jest zywy,ruchliwy,strasznie pogodny. Zostaje sam od 6 do 18 Nie ma duzo spacerow,nie ma mozliwosci by uszla jego energia wiec niszczy... Ludzie zakladaja mu kaganiec-najgorszy bo tube... W taka pogode Nie ma nawet jak napic sie wody Pies podobno nie lubi wiekszych od siebie psow i kotow.(ale to nie bylo sprawdzane na zadnym kocie wiec byc moze da sie go nauczyc ze kot jest ok) Nie wiem jak z dzieciakami--podejrzewam ze jak najbardzoej ok bo pies to LIZAK!!! Jest fantastyczny z charakteru,pierwszy raz mnie widzial i po prostu chcial mnie zalizac. Posluchany. Pies jest bity przez meza tej kobiety(alkocholika)... Mimo to nie jesr agresywny. Boi sie podniesionej reki ale nie atakuje,tylko patrzy tak straszliwie smutno-jak by pytal-dlaczego... Pies jest zdrowy,zaszczepiony,odrob aczony.Ma zalozona ksiazeczke. Psiak radosny,zywiolowy-w koncu mlode jamnkowe psie ![]() Potrzebuje na pewno zajecia i dluzszych spacerow by mogl sie wyzyc. Jest MEGA calusny,zero agresji w domu. Mozna mu zabrac miske,zrobic z nim wszystko. Boi sie wymachwania rekami,kapci(jest nimi bity...) Ale nie jest agresywny pomimo tego... Podobno nie lubi psow wiekszych od siebie,male toleruje. Nie znam reakcji na koty(babka mowi ze pogoni ale kto tam wie) Ciagnie na smyczy. W domu niszczy rzeczy-wiec siedzi w tubie(kaganiec). Niszczy bo brak mu spacerow i zajecia.Mysle ze wybiegany zaprzestanie tego. Pies jest MEGA SLODKI!!! Lizus totalny ![]() ![]() Slucha sie ladnie,wychowany,zadbany. .. Ale z wyrokiem ![]() Link do dogomani gdzie ma watek http://www.dogomania.pl/threads/1882...IE!Cz-wa/page3 Psiak ma juz troche ogloszen i allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Zadeklarowałam miesięczne wpłaty chociaż po 10zł dla Kory, dla Antka chciałabym tyle samo
![]() Nie mogę powiedzieć na jak długo bo w mojej firmie szykują się zwolnienie i jako osoba pracująca tam najkrócej w każdej chwili mogę stracić pracę - ale na tyle ile będę mogła chętnie pomogę ![]() Chciałabym jeszcze dla Shadowa ale wpłacam też pieniądze na schronisko w moim mieście (jak tylko się przeprowadzę to idziemy z TŻ'em do naszego schroniska po jakiegoś psiaka) i nie wiem jak mi to wyjdzie finansowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Imperatorowa Undi I
|
UWAGA!!!!!!!! PILNIE POTRZEBNA POMOC!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
Wątek i dalsze informacje tutaj Abi nadal potrzebuje wsparcia!
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2010-12-02 o 22:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Co tutaj tak spokojnie?
![]() Pomagajmy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
I kolejne bidy od Klaudus__
"Jest Ich czwórka. Zostały bardzo wczęśnie zabrane od mamy i w kartoniku porzucone pod lecznicę... Z lecznicy trafiły do schroniska. Siedzą tam samotnie i płaczą... Dobrze,że mają siebie. Mogą się przytulać i spokojnie zaypiać. Te maleństwa potrzebują normalnych warunków... A nie raz dziennie mleka z kartonika... Żeby poprawić Ich bytowanie,możemy znaleźć Im odpowiedzialnych właścicieli. W takich miejscach szczeniaki szybko są zabierane - jako prezenty, zabawki. I równie szybko się nudzą... One mają około 6-7 tygodnie? Może mniej, bo ząbki jeszcze nie wyszły. Byłabym wdzięczna za każdą pomoc. Ogłoszenia,bazarek... Pieniążki będą potrzebne jak będziemy je chcieli wyciągnąć... Trzeba je też odrobaczyć. Bo brzuszki mają ogromne i twarde..." Pieseczki mają zapewnione domy tymczasowe lecz potrzebne są pieniążki na wyciągnięcie ich ze schroniska, transport, książeczki, odrobaczenie, zaszczepienie. A także odpowiednia karma dla szczeniąt .... Co najważniejesz szukamy maluszkom cudownych domów stałych ![]() Licze na Was cioteczki ![]() A to wątek maluszków na dogomania.pl http://www.dogomania.pl/threads/1879...omocy-Pszczyna Edytowane przez kopciuszeknh Czas edycji: 2010-07-09 o 01:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Imperatorowa Undi I
|
mam do wszystkich prośbę
może macie w domu niepotrzebne legowiska , koce , miski? tylko raczej w dobrym stanie , żeby jakiś czas mogły jeszcze posłużyć innym psiakom. Dzięki temu Wizus mógłby już teraz iść do hoteliku (wciąż brakuje deklaracji, a dług za leczenie rośnie)... ![]() Post o Wizusie: tutaj Wątek na dogo: tutaj
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2010-08-06 o 21:02 Powód: Nieaktualne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Co do koców, misek itd. można zrobić tak jak ja czyli zamówić te rzeczy w zoologu internetowym. Jego siedziba jest w Warszawie, czyli niedaleko hotelu, do którego ma jechać Wizus. Wysyłka to tylko 10złotych.
Ponieważ mam w nim już niezłe zniżki można się ze mną dogadać tak bym to ja zamówiła. To nie jest reklama, chcę pomóc psu! www.animalia.pl Ja wysłałam do hotelu 3 kocyki 100x70 i 3miski 075l. Razem z przesyłką zapłaciłam niecałe 75zł. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-07-13 o 02:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Imperatorowa Undi I
|
Przypadek 21 (chyba?) - wycieńczone maleństwo z lasu!
Cytat:
Pilnie potrzebny dom tymczasowy lub stały! Może ktoś mógłby przygarnąć maleństwo chociaż na jakiś czas, może być nawet kawałek podwórka, wszystko lepsze od lasu. Oczywiście można też wpłacać deklaracje na płatny hotelik. Wątek: tutaj Aktualizacja: Znowu szuka domu!
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2010-12-02 o 22:22 Powód: aktualizacja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Imperatorowa Undi I
|
Przypadek 22 - Sonia - biedaczkę czeka śmierć jeśli nie znajdzie się chociażby dom tymczasowy
Cytat:
Cytat:
Wątek Sonii: tutaj Proszę o pomoc, zostało jej już niewiele czasu ![]() Dopisek: 6-08-2010: na dogomanii zbierane są wstępne deklaracje na hotel. Sonia ma dom ![]()
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2010-12-02 o 22:24 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby sie znalazl jakis hotel to moge sie zadeklarowac na stala kwote ![]() Jakby ktos wiecej cos wiedzial (nie wiem czy bede sledzic regularnie watek na dogomani bo mam duzo na glowie...) to prowsze o pw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Imperatorowa Undi I
|
Przypadek 23 - łysy ONek z wyrokiem śmierci - potrzebne deklaracje stałe!
Cytat:
Nero uratowany, jednak bardzo prosimy o deklaracje (stałe lub jednorazowe) ![]() Wątek: tutaj
"In life, unlike chess, the game continues after checkmate"- I.Asimov "In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost Edytowane przez Undercia Czas edycji: 2010-12-02 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja bardzo chciałabym pomóc finansowo, nawet co miesiąc, tylko nie wiem jak mam to zrobić? Może któras do mnie napisze na PRIV z wyjaśnieniami? Nie umiałabym wybrać jednego pieska, któremu zamierzam pomagać, serce ściska na widok każdego z nich
![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro zrobie tu porzadek w 1 poscie, Buzialkii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Ja również chciałabym pomóc finansowo "na stałe" proszę o informację tak jak koleżanka wyżej na PW.
Poproszę inforacje na temat 3 piesków w najgorszej sytuacji oraz informacje ile i gdzie miałabym wpłacać pieniąde Edytowane przez Tinkerbell_ Czas edycji: 2010-08-14 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Imperatorowa Undi I
|
zaraz wyślę pw
![]()
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz wysłałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Imperatorowa Undi I
|
Z tych, które obserwuję pomoc finansowa najbardziej jest potrzebna dla:
Nero - szczegóły tutaj - który nie ma w ogóle deklaracji na hotel, a jego leczenie też kupę kasy pochłonie oraz Emi - szczegóły tutaj - która również jedzie bez deklaracji, na dodatek ostatnio dostała uczulenia i leczenie jeszcze więcej kasy pochłonie niż przypuszczano (jej konto już na minusie) Natomiast Sonia - szczegóły tutaj - pilnie szuka domu. Można też pomóc wysyłając karmę dla cukrzyków. W pozostałych przypadkach wiadomo - brakuje deklaracji, ale te co tu wymieniłam są w tej chwili najpilniejsze.
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
watek rewelacykny, ja niesetsy tez poszukuje domkow stalych dla psinek, wsparcia. jutro dodam zdjatka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Imperatorowa Undi I
|
Dla tych, co jeszcze nie wiedzą: nasz Pixel odszedł
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.