Proszę pomóżcie! Zaraz zwariuję - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 18:43   #31
krooolewna
Zadomowienie

Dot.: Proszę pomóżcie! Zaraz zwariuję

Cytat:
Napisane przez agusia5144 Pokaż wiadomość
Pierwsze co mi przychodzi do glowy to to, że wkurzył się na Ciebie i robi wszystko tak żebyś myślała, że coś mu się stało... Może chce widzieć że ktoś się o niego martwi i troszczy

to samo od razu mi przyszło do głowy.
Oczywiście nie obraź się,ale osoby,które ciągle mówią,że popełnią samobójstwo tego zazwyczaj nie zrobią.Sama mowisz,że nie miał tak na dobrą sprawę rodziny,nikt się o niego nie martwił,może chce żeby ktoś się o niego martwił?
Poza tym zastanów się czy dobrze jest opierać związek na ciągłym strachu?Jak sobie wyobrażasz,że jak mu coś powiesz to on sie obrazi i pójdzie,a Ty z 3 dzieci będziesz panikować czy się nie zabije?
No i depresję się leczy u lekarza,a nie dziewczyna ma pocieszać,bez urazy,ale Ty tu aż tak wiele nie zdziałasz tylko potrzebny jest lekarz.
Z drugiej strony może tak na serio się niby obraził,bo tak naprawdę nie chciał,żebyś z nim szła,bo miał inne plany,np.z kumplami się umówił?Ale jak powie,że z kumplami się umówił,jak ma takiego doła?
Ja oczywiście nie podważam jego depresji,ale jakoś mi się wydaje,że ktoś tu cwaniakuje i nie jesteś to Ty.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 18:45   #32
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a w ogóle skąd pomysł że ma depresję skoro lekarz tego nie potwierdził ? (bo go nie odwiedził) Będę okrutna ale traktowałabym to jednak jako próbę zwrócenia na siebie uwagi i poirytowanie Tobą a nie realny problem. Gdyby z nim było naprawdę źle to chciałby chyba pomocy ?

Kciukam żebyś zobaczyła jego autko pod domem !
No niestety niekoniecznie. Często takie osoby stwierdzają że i tak są problemem dla otoczenia żeby jeszcze prosić o pomoc. Albo zupełnie nie zdają sobie z problemu sprawy i nie chcą niczyjej pomocy bo myślą że 1.tak ma być 2.będzie może lepiej 3.nic specjalnego się nie dzieje. A dzieje się tak naprawdę coś bardzo złego co ich wyniszcza od środka ale sami nie potrafią sobie często odpowiedzieć co to właściwie jest. Tak czy siak nie ma faktycznie co gdybać póki nie jest zdiagnozowany. Powinien się udać do psychiatry/psychologa ale jeśli taki uparty i zamknięty na Twoje sugestie prośby to macie bardzo poważny problem.
Zyczę żeby się znalazł cały i zdrowy i żeby zrozumiał że takim zachowaniem, uporem bardzo Ciebie rani.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 18:46   #33
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
a w ogóle skąd pomysł że ma depresję skoro lekarz tego nie potwierdził ? (bo go nie odwiedził) Będę okrutna ale traktowałabym to jednak jako próbę zwrócenia na siebie uwagi i poirytowanie Tobą a nie realny problem. Gdyby z nim było naprawdę źle to chciałby chyba pomocy ?

Kciukam żebyś zobaczyła jego autko pod domem !

wcale tak nie jest jak mówisz. nie każdy z depresją szuka pomocy. większość ludzi traktuje to jako oznakę słabości i uważa, że muszą sobie poradzić sami. albo się zwyczajnie boją lub nie doceniają wagi problemu.
nie twierdzę, że on ma tę depresję, bo nie jestem lekarzem. ale do cholery, myśli samobójczych nie można ignorować!!!

Cytat:
jako próbę zwrócenia na siebie uwagi i poirytowanie Tobą a nie realny problem
to jest najgorsze co można zrobić. lepiej zareagować niepotrzebnie (choc nie sądzę, że nie byłoby to potrzebne w tym przypadku) niż żałować, że się komuś nie pomogło, keidy jest już za późno
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 18:48   #34
Ilsa Lund
Zakorzenienie

autorko, jak już się facet znajdzie to za kłaki i do lekarza a będzie dobrze

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 18:51   #35
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
Oczywiście nie obraź się,ale osoby,które ciągle mówią,że popełnią samobójstwo tego zazwyczaj nie zrobią.
Przeprowadziłaś badania naukowe, że wiesz takie rzeczy? To jest tylko głupi stereotyp. Każdy jest inny. Niektórzy będą planować w tajemnicy i zabiją się po cichu, a inni będą o tym trąbić ile się da, bo mają nadzieję, że ktoś zwróci uwagę na ich cierpienie i wreszcie im pomoże, bo tak bardzo tej pomocy pragną, a boją się o nią prosić.
Przypuszczam, że autorce tematu nie chodziło o teksty typu "przypaliłem kotleta, zaraz sie zabije!" tylko słowa o tym, że nie chce już żyć, że pragnie śmierci itd.
Stary 2010-06-25, 18:53   #36
studi
Zakorzenienie

mi pierwsze co się nasunęło na myśl, dlaczego skoro jest z Tobą szczęsliwy grozi Ci wiecznie samobójstwem, jeśli Cię kocha i sznauje, takie słowa nie powinny mieć miejsca...Poza tym powinnaś z nim poważnie porozmawiać, usiąść i powiedzieć,że traktujesz go poważnie i martwi Cię ten stan, najlepiej jak by poszedł do psychologa, jesli nie to do lekarza pierwszego kontaktu.
Stary 2010-06-25, 18:53   #37
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście nie obraź się,ale osoby,które ciągle mówią,że popełnią samobójstwo tego zazwyczaj nie zrobią.Sama mowisz,że nie miał tak na dobrą sprawę rodziny,nikt się o niego nie martwił,może chce żeby ktoś się o niego martwił?
Boże dziewczyno nie gadaj takich głupot!!!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 18:55   #38
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
Przeprowadziłaś badania naukowe, że wiesz takie rzeczy? To jest tylko głupi stereotyp. Każdy jest inny. Niektórzy będą planować w tajemnicy i zabiją się po cichu, a inni będą o tym trąbić ile się da, bo mają nadzieję, że ktoś zwróci uwagę na ich cierpienie i wreszcie im pomoże, bo tak bardzo tej pomocy pragną, a boją się o nią prosić.
Przypuszczam, że autorce tematu nie chodziło o teksty typu "przypaliłem kotleta, zaraz sie zabije!" tylko słowa o tym, że nie chce już żyć, że pragnie śmierci itd.
narzeczona brata właśnie pisze magisterkę z psychologii i kiedyś rozmowa spadła na takie osoby - mówi że wg. jej profesorów częste jest zjawisko grożenia samobójstwem by zwrócić na siebie uwagę. Niestety nie wiem na jakie książki się powołują ale uczy się na UAM. Tyle że na takie osoby które tylko gadają przypadają też takie co po gadaniu coś sobie robią i takie, które ni z tego ni z owego znajdywane są martwe a nikt o ich problemach nie wiedział. Tyle że czemu by się miał zabić ? Bo pracuje i ma podstawowe wykształcenie ? Naprawdę są gorsze rzeczy !!! Myślę że jest w pierwszej grupie ale psychologiem nie jestem więc to jest tylko taka moja opinia o tej sprawie.

Stary 2010-06-25, 18:56   #39
agusia5144
Raczkowanie

Cytat:
Gdyby z nim było naprawdę źle to chciałby chyba pomocy ?
Wątpie. Odwrotnie wręcz wydaje mi się.
agusia5144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 18:59   #40
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
mi pierwsze co się nasunęło na myśl, dlaczego skoro jest z Tobą szczęsliwy grozi Ci wiecznie samobójstwem, jeśli Cię kocha i sznauje, takie słowa nie powinny mieć miejsca...Poza tym powinnaś z nim poważnie porozmawiać, usiąść i powiedzieć,że traktujesz go poważnie i martwi Cię ten stan, najlepiej jak by poszedł do psychologa, jesli nie to do lekarza pierwszego kontaktu.
może w ten sposób woła o pomoc? możliwe, że nawet nieświadomie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
narzeczona brata właśnie pisze magisterkę z psychologii i kiedyś rozmowa spadła na takie osoby - mówi że wg. jej profesorów częste jest zjawisko grożenia samobójstwem by zwrócić na siebie uwagę. Niestety nie wiem na jakie książki się powołują ale uczy się na UAM. Tyle że na takie osoby które tylko gadają przypadają też takie co po gadaniu coś sobie robią i takie, które ni z tego ni z owego znajdywane są martwe a nikt o ich problemach nie wiedział. Tyle że czemu by się miał zabić ? Bo pracuje i ma podstawowe wykształcenie ? Naprawdę są gorsze rzeczy !!! Myślę że jest w pierwszej grupie ale psychologiem nie jestem więc to jest tylko taka moja opinia o tej sprawie.

ciśnienie mi sie podnosi jak czytam takie teksty!!!!!!! (pogrubione)
Depresja to jest CHOROBA. To nie jest fanaberia i użalanie sie nad sobą!!!!!!!!!!! Co z tego, że są gorsze rzeczy? Czy to, że dzieci w Afryce głodują umniejsza moje cierpienie? Dla każdego własne problemy są najtrudniejsze i najbardziej bolesne.
Stary 2010-06-25, 18:59   #41
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Przeprowadziłaś badania naukowe, że wiesz takie rzeczy?

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:00   #42
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
ciśnienie mi sie podnosi jak czytam takie teksty!!!!!!! (pogrubione)
Depresja to jest CHOROBA. To nie jest fanaberia i użalanie sie nad sobą!!!!!!!!!!! Co z tego, że są gorsze rzeczy? Czy to, że dzieci w Afryce głodują umniejsza moje cierpienie? Dla każdego własne problemy są najtrudniejsze i najbardziej bolesne.
ale choroba zawsze ma przyczynę

Stary 2010-06-25, 19:03   #43
ag_1589
Raczkowanie

pewnie wyłączył telefon,żeby się na Tobie odgryźć i zrobić Ci na złość. Spokojnie, nie martw się ;*.

Rudyart KIpiling

-uwierzę w siebie
[I]
[B][COLOR=Red]
ag_1589 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:05   #44
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
ale choroba zawsze ma przyczynę
rozumiem, że te przyczyny, które podała autorka są dla ciebie za mało wzniosłe i tragiczne? miał cięzkie dzieciństwo, patologia w domu itd. jeśli przy tym jest bardzo wrażliwy, to depresja gwarantowana.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

jeśli ktoś ma tendencje (geny, wychowanie i czysta biologia) do depresji, to byle powód wystarczy, żeby zachorować. niektórych ruszy dopiero wielka trauma, a inni zareagują epizodem depresyjnym np. po zwykłym rozstaniu. każdy jest inny.
Stary 2010-06-25, 19:06   #45
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, że te przyczyny, które podała autorka są dla ciebie za mało wzniosłe i tragiczne? miał cięzkie dzieciństwo, patologia w domu itd. jeśli przy tym jest bardzo wrażliwy, to depresja gwarantowana.
no ale to już na szczęście za nim, od roku wspiera go dziewczyna, która dla niego by była skłonna zrobić wszystko. A depresję ma niby od paru miesięcy.

Stary 2010-06-25, 19:06   #46
201703081551
Konto usunięte

Samobójcy kiedy chcą się zabić bardzo często o tym nie mówią...
Nie mówią głośno : "chce sie zabic, jutro czy za miesiac to zrobie, ale brak mi odwagi!!"- samobojcom jej nie brak...

Edytowane przez 201703081551
Czas edycji: 2010-08-03 o 18:47
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:14   #47
Adrenalina88
Raczkowanie

Dziewczyny nawet kurtki nie zdjęłam i muszę tu napisać! Zagotowało się we mnie. Auta pod domem nie ma, wracając wpadłam na pomysł, żeby zadzwonić na jego numer firmowy, którego nie nosi ze sobą ale chwytałam się już wszystkiego. i co? odebrał!
rozmowa wygladała mniej więcej tak:
Pytam dlaczego wyłączył telefon, co się dzieje, że umieram ze strachu. On że
nic się nie dzieję, żebym sobie szła na imprezę i bawiła się dobrze, w końcu piątek, "ha ha ha". Mówię że nie wybieram się nigdzie, że byłam u niego i czy możemy teraz się spotkać bo jestem jeszcze blisko jego miasta i mogę zawrócić, a on na to żebym się zastanowiła nad sobą i ogarnęła i że nie ma czasu. Ja na to że w takim razie zrobiłam z siebie idiotkę wydzwaniając i martwiąc się o niego... Po czym się rozłączył. Zadzwoniłam jeszcze raz, ale nie odebrał!
Od razu napisałam sms - "Widzę że po prostu chciałeś mieć wolny piątkowy wieczór takim kosztem" - odpisał "zejdź na ziemię", a ja na to - "masz rację, zeszłam na ziemię, a raczej uderzyłam o nią z wielkim hukiem."

To wszystko.
Gotuje się we mnie! To pierwsza taka sytuacja i jestem w tak cięzkim szoku że nie mogę się otrząsnąć.
Stary 2010-06-25, 19:14   #48
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
no ale to już na szczęście za nim, od roku wspiera go dziewczyna, która dla niego by była skłonna zrobić wszystko. A depresję ma niby od paru miesięcy.
ale to niekoniecznie oznacza, że jest z tą przeszłością pogodzony. dzieciństwo determinuje w dużym stopniu całe nasze dorosłe życie.
moge powiedzieć na swoim przykładzie, że przezyłam poważną traumę w wieku 10 lat i do tej pory się to na mnie odbija, mimo że było to 9 lat temu. miałam kilka epizodów naprawdę ciężkiej depresji i samo wsparcie bliskich osób nigdy nie wystarczało dopiero po dłuższej psychoterapii i leczeniu farmakologicznym zaczęłam w miarę normalnie funkcjonować.
takich rzeczy naprawdę nie można bagatelizować. ja udawałam sama przed sobą, że problemu nie ma i sięgnęłam dna. byłam na krawędzi śmierci, bo tak bardzo nie chciałam żyć. gdyby ktoś odpowiednio zareagował wcześniej być może nie zaszłoby to tak daleko.
niestety moi rodzice całkiem zignorowali sprawę i skończyło sie tak sie skończyło, czyli na oddziale zamkniętym, bo nie było już dla mnie innego ratunku.
dlatego zawsze będę powtarzać, że takiej osobie trzeba pomóc jak najwcześniej, nie można zignorować, nie można umniejszać rangi problemu.
Stary 2010-06-25, 19:15   #49
Still_Alive
Rozeznanie

ohhh.... czekam czy jest w domku, i czy coś może pogadałaś z nim jeśli go spotkałaś. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ooj? Czyli, że co? Focha strzelił po prostu?

I love my live

Sprawdź czy nie popełniasz błędów w związku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487527
Still_Alive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:16   #50
Foxy89
Rozeznanie

Wiesz co... poniekąd to jest toksyczny związek. Niby jesteś z nim cholernie szczęśliwa, ale żyjesz Jego życiem... Uwierz, że wiem co mówisz, bo miałam podobny problem, z tym że ja nie byłam w udanym związku. Chłopak też wielokrotnie groził samobójstwem, głupkowato wyłączał telefon. Ja odchodziłam od zmysłów, dzwoniłam po Jego znajomych (18 lat miała- pierwsza "poważna" znajomość), wypytywałam o niego, nikt nic nie wiedział, płakałam, przeżywałam... Chłopak włączył telefon po kilka godzinach, dodzwoniłam się i powiedział mi... że nie zabił się, bo miał tępy nóż... Jak babcia mu w środę kupi drugi to się zabije, jeśli go zostawię... I oczywiście zostawiłam go z wielkim hukiem po tym. Totalna dziecinada. Mam nadzieję, że Cię troszkę rozbawiłam tą historią. Ja się do tej pory śmieję do łez, że jeszcze są tacy "faceci"

Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale przewiduję, że za kilka godzin się odezwie, a Tobie kamień z serca spadnie... Będzie dobrze, głowa do góry
Foxy89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:17   #51
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
ale to niekoniecznie oznacza, że jest z tą przeszłością pogodzony. dzieciństwo determinuje w dużym stopniu całe nasze dorosłe życie.
moge powiedzieć na swoim przykładzie, że przezyłam poważną traumę w wieku 10 lat i do tej pory się to na mnie odbija, mimo że było to 9 lat temu. miałam kilka epizodów naprawdę ciężkiej depresji i samo wsparcie bliskich osób nigdy nie wystarczało dopiero po dłuższej psychoterapii i leczeniu farmakologicznym zaczęłam w miarę normalnie funkcjonować.
takich rzeczy naprawdę nie można bagatelizować. ja udawałam sama przed sobą, że problemu nie ma i sięgnęłam dna. byłam na krawędzi śmierci, bo tak bardzo nie chciałam żyć. gdyby ktoś odpowiednio zareagował wcześniej być może nie zaszłoby to tak daleko.
niestety moi rodzice całkiem zignorowali sprawę i skończyło sie tak sie skończyło, czyli na oddziale zamkniętym, bo nie było już dla mnie innego ratunku.
dlatego zawsze będę powtarzać, że takiej osobie trzeba pomóc jak najwcześniej, nie można zignorować, nie można umniejszać rangi problemu.
ja byłam wykorzystana seksualnie jako dziecko i chociaż nie mogę innych ludzi sądzić po sobie to nigdy nie miałam z tego powodu depresji. Tzn. nigdy w ogóle jej nie miałam - co najwyżej przygnębienie w klasie maturalnej i na pierwszym roku studiów. Ale widzisz, że jednak się okazało, że to nie depresja jest przyczyną zachowania chłopaka autorki

Stary 2010-06-25, 19:18   #52
Foxy89
Rozeznanie

Nie doczytałam do końca...

Tak, a jutro wróci z podkuloną głową. Zawsze tak robią
Foxy89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:19   #53
Dosiak
BAN stały

Bardzo mi przykro, że tak Cię potraktował. Zamartwiałaś się o niego, nie uczysz się do egzaminu a on sobie siedzi w robocie jakby nigdy nic
Na Twoim miejscu nie szukałabym już z nim kontaktu. Niech on pierwszy przeprosi i przede wszystkim zastanowi się nad sowim zachowaniem. Oczywiście wizyta u psychologa jest niezbędna. To jest toksyczny związek, dajesz mu wszystko o nie otrzymujesz niczego.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 19:19   #54
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mroja Pokaż wiadomość
Nie mówią głośno : "chce sie zabic, jutro czy za miesiac to zrobie, ale brak mi odwagi!!"- samobojcom jej nie brak....
Nie zawsze tak jest. Zazwyczaj plany samobójcze spowodowane są ogromnym lękiem. Lękiem przed życiem, przed problemami i przed zmierzeniem się z nimi - to nie jest odwaga, to jest totalne zagubienie i bezsilność. Samobójstwo wydaje się jedynym słusznym rozwiązaniem, które uratuje zarówno tę osobę, jak i (jej zdaniem) całe otoczenie.

I na jakiej podstawie uważasz, że tak nie mówią? Znam pi razy oko z 10 osób, które przed próbą samobójczą wołały o pomoc, groziły, że się zabiją, bo tak bardzo nie chciały żyć.
A odwaga w wypadku samobójcy to zazwyczaj pare kieliszków wódki.

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2010-06-25 o 19:23
Stary 2010-06-25, 19:20   #55
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Oczywiście nie obraź się,ale osoby,które ciągle mówią,że popełnią samobójstwo tego zazwyczaj nie zrobią.
.
Cytat:
Dokładnie... Powtarzanie tego sloganu jest wyjątkowo szkodliwe, bo wtedy buduje się przekonanie, że jak ktoś mówi, to można machnąć ręką - tylko zwraca na siebie uwagę. Oczywiście, że zwraca! Zwraca z jakiegoś powodu, widać ma jakiś problem, jest mu źle z jakiegoś powodu.
Ludziom się wydaje, że niemożliwe, żeby popełnił samobójstwo ktoś, kto o tym mówi, a w części przypadków jest później wielki szok i poczucie winy, że można było coś zrobić kiedy komunikował, ale nikt nie wykazał zainteresowania.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:22   #56
201712190924
Konto usunięte

Dopiero teraz przeczytałam do końca. Uważam, że okropnie cię potraktował, to jest po prostu poniżej krytyki.
Jednak dalej podtrzymuję swoje słowa, że jeśli ktoś w ten sposób mówi, to trzeba mu pomóc. Najwyraźniej nie odnosi się to do chłopaka autorki wątku, ale na pewno do wielu innych osób...
Stary 2010-06-25, 19:22   #57
Adrenalina88
Raczkowanie

Co do depresji - znam dokładnie tą chorobę, przeszłam przez to sama w wieku 18 lat i była to choroba zdiagnozowana. Uwierzcie mi że DOSKONALE zdaję sobie sprawę co to znaczy depresja. A stwierdzam tak, bo widzę kopie swoich zachowań. On sam widzi, że coś jest z nim nie tak i że dzieje się coś bardzo niedobrego, jednak uważa że nie jest chory, że po prostu życie go tak urządziło i skazało na taki syf. Żadne tłumaczenie nie pomaga. zawsze znajdzie jakiś argument, choćby taki że zwykle pracuje do późna i choćby chciał to żaden psycholog o 23 go nie przyjmie.
On ma naprawd.ę poważne problemy, nie jakieś błachostki, życie kopie go w tyłek na każdym kroku, nie chcę jednak tu tego wywlekać.

Lecz to co się dziś stało... nie wiem co myśleć, co robić, nawet już nie chce mi się płakać.

Edytowane przez Adrenalina88
Czas edycji: 2010-06-25 o 19:27
Adrenalina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:26   #58
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
ja byłam wykorzystana seksualnie jako dziecko i chociaż nie mogę innych ludzi sądzić po sobie to nigdy nie miałam z tego powodu depresji. Tzn. nigdy w ogóle jej nie miałam - co najwyżej przygnębienie w klasie maturalnej i na pierwszym roku studiów. Ale widzisz, że jednak się okazało, że to nie depresja jest przyczyną zachowania chłopaka autorki
Tzn. ja nie miałam depresji tylko przez to. Nałożył się szereg czynników. A trauma sprawiła, że pojawiły się we mnie lęki i blokady, które nie pozwalały mi na stworzenie zdrowych relacji z ludźmi, pakowałam sie w toksyczne znajomości, a one zawsze kończyły się moim załamaniem nerwowym. Plus do tego jestem troche obicążona genetycznie predyspozycjami do depresji. No i mam borderline, a to mnie non stop wpedza w depresje.
Ale koniec o mnie, to nie mój wątek
Stary 2010-06-25, 19:32   #59
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
I na jakiej podstawie uważasz, że tak nie mówią? Znam pi razy oko z 10 osób, które przed próbą samobójczą wołały o pomoc, groziły, że się zabiją, bo tak bardzo nie chcą żyć.
A odwaga w wypadku samobójcy to zazwyczaj pare kieliszków wódki.
Na prawdę powielasz głupie stereotypy i niepotrzebnie generalizujesz.
Ja znam przypadki osób, które i bez kieliszka wódki pożegnały się z tym światem...
Różnie bywa, każdy jest inny, nie ma sensu wszystkich wkładać do jednego wora
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:35   #60
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Dla mnie było do przewidzenia, ze chciał dac Ci nauczke, zebys sie martwiła, skoro jestes taka niedobra dla niegoZenada. Nie cierpie uzalania sie nad soba i brania innych na litosc i wykorzystywania jej.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości