|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy 30 letnia kobieta może wyglądać 10lat młodziej?
Cytat:
była tam panna w moim wieku, która nagminnie mówiła do mnie ''młoda''. Dopiero później, przy luźnej rozmowie zdziwiła się, że jesteśmy rówieśniczkami ![]() zaliczyłam też kiedyś swoją osobistą porażkę, gdy podrywali mnie gimnazjaliści i nie to, że wyglądam jak jakaś sierotka marysia i wszyscy ujmują mi lat o ciało też nie chodzi, bo mam raczej wszystko co potrzeba raczej chodzi o 'słodką buźkę' i blond włosy wklejam przykładowe zdjęcia pewnej czternastolatki (blog Voe). Wygląda jak moja rówieśniczka
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniała mi się zabawna sytuacja
Mam 25 lat i parę miesięcy temu po klatce chodził pan zczytujący stan wodomierzy. Otworzyłam mu drzwi z moim pieskiem na rękach (który wygląda jak puchata maskotka)+brak makijażu+kolorowe dresy. Pan powiedział: "Dzień dobry, czy jest ktoś dorosły w domu?". Mój chłopak do tej pory się ze mnie śmieje
|
|
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blond wlosy + delikatne rysy twarzy = "co Ty dziecko wiesz o zyciu" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama ma 52 lata i wygląda na co najmniej 10 lat młodszą.
Mam nadzieję,że ja w wieku 30 lat będę nadal wyglądała na dwudziestkę
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Ale durny temat
Odgrzebałam go przypadkiem i padłam ze śmiechu A ja chciałam zapytać dlaczego niby u kobiet miałoby to być niemożliwe ? Jakieś logiczne argumenty bym chciała usłyszeć. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20279321]do 30 można, potem się sypie[/QUOTE] Kto się sypie ? Ty ? [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20279321] kupowałam mieszkanie od pewnej pary: on - 42 lata ona - właścicielka salonu piękności w Niemczech, w pierwszej ciąży ja - lat 33 na moją rówieśniczkę nie wyglądała[/QUOTE] A o co tak mniej więcej chodzi w tej przypowiastce ? Nie łapię pointy wel płenty
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobieta atrakcyjna, żywiołowa, inteligentna ale czas jej nie oszczędził, pomimo tego, że pracuje w branży i jest wizerunkiem firmy. Irena Eris. Czy wygląda 10 lat młodziej, przekonuje Cię do stosowania ichniejszych kosmetyków ? Kinga Rusin też w jakichś kremach siedzi i promuje. Ubyło jej 10 lat ? Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-07-31 o 00:32 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Lena
|
mi też dawają duzo mnie.. a jak jeszcze uczeszę włosy w kitki to już wogóle
![]() jak składałam papiery na studia pomostowe to sekretarka 3 razy się upewniała że napeewno mam 5 lat stażu pracy!!! i maturę za sobą!!! ![]() czasem jest to męczące... szczególnie jak wszyscy wchodzą do pubu i kupują alko a ty akurat musisz dowód wyciągnąć... tak samo było jak córkę rodziłam... też pielęgniarki i położne zastanawiały się przy przyjęciu ile mam lat... i te teksty "dziecko rodzi dziecko"...
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuje sie
Mam 20 lat,wyglądam tak na 17-18 A 2 lata temu (miałam 18 lat) byłam z mamą u fryzjera ( ona na podcięcie,ja się zastanawiałam ) i fryzjerka dała mi...13 lat
Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry Edytowane przez 90agnieszka90 Czas edycji: 2010-07-31 o 10:33 |
|
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
oj nie przesadzajmy, że np. 12 godzin pracy umysłowej może być tak wyniszczające dla urody jak 12 godzin fizycznej. kiedyś kobity to i przy tarach stały po x-godzin, harowały w fabrykach np., a te na wsiach to jak nie w polu w pełnym sloncu, to taszczenie ciężkich wiader czy to z wodą (i to nie raz czy 2 dziennie) czy z jedzeniem dla gadziny, itp. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21045356]Ja miałam 33 lata, tamta babka na pewno więcej, co było widać mimo starannego makijażu. Dajmy jej 35 za wygląd, co oznaczałoby 45 w rzeczywistości. [/QUOTE]
Skoro twierdzisz, że po 30 już się sypie, a sama masz 33 lata, to powinnaś być już sypnięta jak tamta kobieta, nie ? W końcu obie po 30tce jesteście.Ergo: albo widzisz tylko sypanie się u innych albo Twoja teoria mocno słaba jest. Osobiście skłaniam się ku tej drugiej opcji. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21045356] Wierzysz w bizneswomen co w wieku 45 lat świadomie zachodzi pierwszą w ciążę ? [/QUOTE] A to jest kwestia wiary ? Faktów raczej. Skąd mam wiedzieć, czy planowała tę ciążę czy nie ? Trzeba by jej zapytać. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21045356] Irena Eris. Czy wygląda 10 lat młodziej, przekonuje Cię do stosowania ichniejszych kosmetyków ? Kinga Rusin też w jakichś kremach siedzi i promuje. Ubyło jej 10 lat ?[/QUOTE] A czy kremy mają moc odmładzania ? ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
zabijają bardziej niż ciężka, fizyczna praca.---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Abstrahując od tych wszystkich pobocznych pierdółek i przechwałek to naprwdę mocno mnie fascynuje pytanie postawione w tytule wątku i w pierwszym poście.Dlaczego młodszy wygląd u kobiety miałby być niemożliwy, a u faceta tak ? Autorka wątku widziała kolesia pod 30tkę z 10 lat na oko młodszego i git. A zastanawia się czy u kobiet jest to też możliwe Ten wątek made my weekend |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny są ładne, zgrabne, wesołe i wyglądają na swoje 33, 34, 35 lat. Bratowa i kuzynka mają po 29 i 26 lat, a każda z moich koleżanek ze studiów wygląda poważniej od nich. Znajomi i życzliwi, mówią im, że wyglądają młodo , na 25 lat maximum (bo ładnie wyglądają), ale w starciu z 25 -latką obok przegrywają. Dziewczyny po mgr zostają na uczelni. Nie zdarzyło się by jakaś młoda doktorantka została wzięta za studentkę 1 roku, a to tylko 5 lat różnicy. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21048544]Oczywiście, że się sypię, opalam się, nie kremuję, nie złuszczam, nie dbam, cerę mam suchą i troje dzieci za sobą. Widzę zmarszczki i obwisłą skórę, dużo grzechów pielęgnacyjnych za sobą. Więc spodziewam się, że każda laska w moim wieku czy starsza lat 5 będzie wyglądała dużo lepiej ode mnie, a nie wygląda.
Dziewczyny są ładne, zgrabne, wesołe i wyglądają na swoje 33, 34, 35 lat. Bratowa i kuzynka mają po 29 i 26 lat, a każda z moich koleżanek ze studiów wygląda poważniej od nich. Znajomi i życzliwi, mówią im, że wyglądają młodo , na 25 lat maximum (bo ładnie wyglądają), ale w starciu z 25 -latką obok przegrywają. Dziewczyny po mgr zostają na uczelni. Nie zdarzyło się by jakaś młoda doktorantka została wzięta za studentkę 1 roku, a to tylko 5 lat różnicy.[/QUOTE] Nie no, ja rozumiem. Wystarczyło tylko dodać, że sypiesz się Ty i wszystkie Twoje znajome. I będzie git i być może zgodnie z prawdą. Być może- bo zakładam, że możesz być dla tych swoich biednych znajomych i koleżanek przesadnie surowa. Natomiast na temat wszystkich oczywiście nie masz prawa się wypowiadać. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- W starciu przegrywają Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-07-31 o 12:09 |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
moj TŻ ma 24, a ciagle go o dowod pytaja...taką ma urodę, wygląda bardzo młodo, a do tego jest dośc niewysoki ( nie wiem w sumie, czemu czesto ktos wysoki=starszy).
I wiecie co jest przykre? Traktowanie go w róznych sytuacjach jak gówniarza. Kiedyś miał starcie z panią z recepcji u lekarza. I ten babsztyl do niego z tekstem (a baba się spierała z moim, a zupełnie nie miała racji): to niech pan mamusi albo tatusia zapyta, to panu powiedzą jak jest. No kurde! Potraktowała go jak 15nastolatka, myślałam, że wyjde z siebie. Edytowane przez yoona Czas edycji: 2010-07-31 o 12:20 |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 25 lat lat i czasem się mnie pytaja o dowód
![]() Ale lepszy watek był u mnie w pracy, gdy przyszłam na staż równolegle ze mną przyjeli dziewczynę, która wyglądała na 18-19 lat, jakie było moje zdziwienie gdy powiedziała,że ma 27-szczęka mi opadła
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam 8-letniego syna, na zebraniu rodziców obserwuję wszystkie mamy, starsze, młodsze, grubsze, cieńsze, różne. Są dwie laseczki, brunetka (w dzinsach, bursztynach i białej bluzce wygląda z zjawiskowo) i blondynka (farbowana, charakterna i z pazurem, a taka płaska jak ja), rewelacyjne kobiety, oczka same za nimi chodzą ale one nie mają 28 lat. One wygladają jak zadbane trzydziestoparolatki bo tak wyglądają 30+. Mnie też gadają, że wyglądam na dwadzieścia parę lat. To są bzdury, najwyrazniej nie wiedzą jak taka przeciętna 25+ wygląda, bo w moim odczuciu każda wygląda lepiej ode mnie. W starciu przegrywają Poznałam 36 latkę; nogi, szpilki, szorty, dekolt, paznokcie, dowcip - cudna kobieta. Nawet ona nie wyglądała na 25 lat. Gdy miała 25 lat wyglądała jeszcze piękniej. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-07-31 o 14:26 |
|
|
|
|
|
#46 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mimo wszystko, nie wiem, jaki byłby odsetek osób porzucających własne firmy czy pracę w firmie na rzecz prowadzenia gospodarstwa rolnego, i to nie przy takiej mozliwości używania maszyn, jak dziś. Teraz to kombajn przejedzie, potem presa i snopki są , a kiedyś to solarium przy kłosach było obowiązkowe, a i to ludzie jak kończyli żniwa np. w 1 gospodarstwie to szli kosić do drugiego. A kobity kobiałki czy wiadra, jak mówiłam, nosiły, i nie było, że ciężary. ![]() Cytat:
, ale urlopu od karmienia zwierząt czy zbierania kartofli w polu to sobie raczej nikt wziąć nie mógł. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Wielkie oczy, pełne usta, miękkie kontury twarzy. I 30parolatka będzie wyglądała jak 20parolatka. A 20parolatka z wąskimi ustami i za dużym nosem może wyglądać poważniej. Włosy ciemne, jasne. Wysoki/niski wzrost. A co samego wieku, to moim zdaniem, jest jeszcze taka rzecz, że dziewczyny im starsze tym się po prostu bardziej wyrabiają. ![]() Bywa, że lepsze ciuchy, makijaże, a nie raz i nie dwa studenciary to dżinsy, koszulki, zwłaszcza te na początku drogi;-), to dżinsy, tusz do rzęs, włosy jak to włosy, długie, luźne, ale tak naprawdę bez fryzury. Moja jeszcze nie 20letnia siostra, bardzo atrakcyjna (naprawdę) dziewczyna, a wygląda chyba raczej jak młoda kobieta. Nie wiem, ile bym jej dała, bo wiem, ile ma, buzia gładka, no ale przecież 20parolatki czy 30latki nie muszą mieć zmarszczek, ale ona - fryzury (to jej konik;-)) jak rasowa dziewa , cieniowania, non stop jakaś koloryzacja. Do tego jak jej się chce to cienie na powiekach full serwis, i wygląda bardziej jak taka zrobiona lalka, a nie jak przysłowiowa szara mysz.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-31 o 17:31 |
||||
|
|
|
|
#47 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja babcia, kobieta lat 85 matka ośmiorga dzieci mówi, że jej życie było ciężkie, mozolne z dużą ilością fizycznej pracy, ale ona stresu jak to teraz przeżywają młode kobiety, nie znała. Inne podejście ludzie ponoć do problemów mięli. No i innego rodzaju były te problemy. Cytat:
I wiele (naprawdę dużo) pań i panów wybiera skwierczenie pod lampami, papierochy, alkohol, hamburgera itd. itp. dzięki czemu mając wiosen dajmy na to, 23 wygląją na z 15 więcej. I to jest właśnie szczyt głupoty - nie musieć, nie być skazanym, a szkodzić sobie świadomie. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Porównała (a właściwie starła) kobita tą z tamtą i obie z owamtą i jej tak wyszło. Co zrobisz Ja już nie wnikam.
|
||
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
nie, mi chodzi o to całe ''bo tak wyglądają 30+''. akurat. zwłaszcza te z holiłudu jak mają 30parę to rzeczywiście wyglądają na zadbane 30parę, aha. tak, wiadomo, pieniądze, ale kto komu broni mieć pieniądze. ;-)
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy przezylam kiedys szok... Jeden z sales repow, dziewczyna, czasami wpadala na pogawedki 'biznesowe'. Zamykalysmy sie gdzies w jakims biurze z kawa i ploteczki. I bardzo swobodnie sie czulam z nia - bo przeciez moja rowiesnica (mam teraz 27). I tak rozmawialysmy sobie o zyciu, pracy i nagle cos zaczelo mi sie nie zgadzam - jak ona TYLE upchnela w takim czasie. Az dnia pewnego mi oznajmila, ze na swoje 40 urodziny jedzie tam i sram. Prawie spadlam z krzesla...
Jej moje zdziwienie, moj szok, najwyrazniej sprawil przejmnosc. Mialam odwrotna jednak sytuacje w tej samej pracy, kolezanka z pracy - pracujaca tam od zarania dziejow. Wszytsko mi sie zgadzalo - mysle sobie no 40cha z zamilowaniem do mlodziezowych ciuchow... Az dnia pewnego ta mi oznajmia, ze miedzy nami jest kilka miesiecy roznicy... kilka miesiecy, nie lat! Myslalam, ze padne. I nie tylko ja sie delikatnie pomylilam. Ja dlugo wygladalam na mlodsza niz bylam - w sklepach odmawiano mi sprzedazy alko bez dokumentow itp. Teraz sadze, ze wygladam na swoje lata, moze kilka lat mlodziej... do klubow czasem pytaja o dowod czesto ale pytaja bo pytac pewnie musza. W razie W. Fajnie tak wygladac mlodziej... Co do facetow i mlodego wygladu - wrocilam do nauczania sie w tamtym roku tamtym roku. 1sze zajecia i wykladowca - weszlam do sali i pomyslalam, ze facet mlodszy niz ja. 25 mu dalam na oko. Ma w rzeczywistosci 40. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Narzeka że bywa to irytujące gdy w pracy przyucza nastoletnie praktykantki a one bez ogródek mówią do niej per "Ty" myśląc że jest od nich rok starsza i sama była rok wcześniej na praktykach. 

Mam 25 lat i parę miesięcy temu po klatce chodził pan zczytujący stan wodomierzy. Otworzyłam mu drzwi z moim pieskiem na rękach (który wygląda jak puchata maskotka)+brak makijażu+kolorowe dresy. Pan powiedział: "Dzień dobry, czy jest ktoś dorosły w domu?". Mój chłopak do tej pory się ze mnie śmieje