Bolączki wizażowych mam - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 17:05   #31
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Bolączki wizażowych mam

Ale w takiej sytuacji pretensje miałabym też do sprzedawczyń A otworzyła by buzię jedna z drugą, no nie? Sama by się odezwała, że najpierw cię obsłuży.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 17:35   #32
Klarissa
Zakorzenienie

Jeszcze co mnie denerwuje to za wąskie miejsca parkingowe. Jak mi jeden z drugim doparkuje idealnie ciasno do boku to czasem nie jestem w stanie wysiąść z samochodu bo się zwyczajnie nie mieszczę.
Stary 2010-07-07, 19:16   #33
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Jeszcze co mnie denerwuje to za wąskie miejsca parkingowe. Jak mi jeden z drugim doparkuje idealnie ciasno do boku to czasem nie jestem w stanie wysiąść z samochodu bo się zwyczajnie nie mieszczę.
Ale na parkingach z szeroko wydzielonymi miejscami jest tak samo to raczej zasługa zdolnych parkujących. Linia, nie-linia, jeden stanie jak chce (lub jak umie) to drugi potem też musi...

do listy:
-przeraźliwie słodkie syropy przeciwgorączkowe. Wiem, że jednym gorzkim zawojowaliby rynek bo zapotrzebowanie jest
-jestem straszna kwoka, wiem, ale denerwują mnie plotkujące na ławeczce mamy na placu zabaw, które nie widzą czy ich 2-3 latek już się bije, jeszcze nie spadł czy ile zjadł kamieni.
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 19:25   #34
dudipopka
kobieta za ladą

dziś mi sie przypomniało ,nie wiem czy tak jest wszędzie ale u mnie w "mieście" sie zdarza jeżdzący rowerzyści po chodnikach dzwoniący dzwonkiem za tobą byś ustąpił miejsca ,no szlag mnie bierze jak kiedyś zrąbałam taką 16-17 latke własnie bo leze z wózkiem wąsko wszędzie ,obok idzie mąż a ta mi dzwoni ze mam jej ustąpić bo ona jedzie własnie !!
odkąd to sie jezdzi rowerami po chodnikach,ja rozumiem dziecko 10 lat ale 17???

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 20:50   #35
agad28
Raczkowanie

Szaja nie zawsze się znajdzie odważna bo"klient nasz pan" ale na szczęście sa sprzedawczynie te tzw.starej daty, które potrafia się odezwać i wpuścić do kolejki ciężarną.
dudipopka takich rowerzystów to bym spierniczyła i niech jeździ po ulicy bo za jazdę po chodniku to należy się mandat(chyba 50-100zł) a ja z dzieckiem po ulicy chodzić nie będę bo od tego są chodniki jak sama nazwa wskazuje.
eech przez tą ciąże to się nerwowa zrobiłam...
agad28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 23:00   #36
xandra78
Zakorzenienie

Oj rowerzyści, to też jest u mnie w mieście zakała.I to dorośli.Chyba jest przepis zabraniający jazdy chodnikiem?

A mnie w ciąży nikt nigdy nie przepuścił w kolejce. Ale akurat dzisiaj pierwszy raz sprzedawczyni mówi do mnie "pani podejdzie bez kolejki z tym dzieckiem"-normalnie w szoku byłam i to w tak wielkim,że grzecznie powiedziałam "dziękuję, nie trzeba"-ech,ale ja jestem męczennia chyba. No,ale akurat młoda była grzeczniutka, tylko na chwilę musiałam ją wziąć na ręce...

A wracając ze sklepu, facet idący przede mną zapalił papierosa i tak mnie wnerwiał, bo próbowałam go wyprzedzić,a on jakieś wyścigi sobie zrobił.Gonię z tym wózkiem po wertepach,a ten niekumaty.W końcu mówię do niego :"mógłby się pan dać wyprzedzić, bo dym na dziecko leci", spojrzał się,jak na jakąs marsjankę.Takie mam fanaberie hehe
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 14:01   #37
Semia
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20453402]Ot, coby trochę żółci miało ujście

Z jakimi problemami, poważniejszymi czy mniej, borykacie się na co dzień w związku z byciem mamą, z posiadaniem dziecka? Co w waszym otoczeniu sprawia, że trafia was szlag?

Ja klnę na czym świat stoi na podjazdy na schodach w przejściu podziemnym - umiejscowione w strategicznym punkcie miasta, świeżo wyremontowane, schodów mnóstwo. I podjazdy - pewnikiem projektowane przez faceta, gdyż są za wąsko rozstawione. Tym samym by przejść na drugą stronę, muszę obejść dobre kilkaset metrów. A skorzystanie z tramwaju jest nierealne - nie dotrę na przystanek

Bo to, że do wielu sklepów czy ogólnie miejsc wejść nie mogę z wózkiem, to inna bajka... A w przychodni pierwsze drzwi szerokie, a w środku - wąskie, i też nie wjadę [/QUOTE]
To takie specjalne zabezpieczenie przed matkami terrorystkami, które stają w poprzek swoimi wózkami i jeszcze potem się wydrą, że ktoś chce przejść. Chyba ktoś zapobiegliwy czytał równoległy wątek

(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
Semia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 18:20   #38
Sosnowa
Zakorzenienie

No wiecie co?! Przeszkadzają Wam wąskie przejścia w sklepach!! Przecież sklep to nie miejsce dla matek z małymi dziećmi.. nie dość, że dziecko się nudzi, wyje przeszkadzając kulturalnym bezdzietnym, to jeszcze matki tarasują swoimi wózkami przejścia... no i życzyłyby sobie, by ich w kolejce przepuszczać...
tak więc mamusie - terrorystki siedzieć w domach! a do parku to też tylko na chwilę, tak żeby dziecku nie zachciało się jeść (no bo jak to cyca wywalać) albo siku (no bo jak to trawniki niszczyć)!!!

To oczywiście żart.... kto czytał odpowiednie wątki ten wie o co chodzi

mnie przeszkadzają (tak, ob** przez psy trawniki i......... CHODNIKI też...) palenie papierochów na placu zabaw oraz palenie śmieci w domowych piecach - żeby zamiast świeżego powietrza dziecko się inhalowało palonym plastikiem

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2011-09-07 o 22:09
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 19:21   #39
Heksa
Wtajemniczenie

Po poscie Sosnowej przypomniala mi sie pewna prawdziwa historia opowiedziana z pierwszej reki Matka z dwojka dzieci w wieku 2,5 i 1 leciala na leb na szyje z piaskownicy do bloku, bo starszemu dziecku zachcialo sie sikac. Nie dali rady. Kobieta stwierdzila, ze mniejszyl zlem bedzie wysadzenie dziecka w krzakach niz obsikana winda lub klatka schodowa. I tak tez zrobila, cala sytuacje widzialy sasiadki - w mocnych slowach zwrocily uwage matce. Najzabawniejsze w tym wszystkim (a moze najstraszniejsze) bylo to, ze owe sasiadki prowadzily na smyczy psy

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 22:04   #40
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Semia Pokaż wiadomość
To takie specjalne zabezpieczenie przed matkami terrorystkami, które stają w poprzek swoimi wózkami i jeszcze potem się wydrą, że ktoś chce przejść. Chyba ktoś zapobiegliwy czytał równoległy wątek
Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
No wiecie co?! Przeszkadzają Wam wąskie półki w sklepach!! Przecież sklep to nie miejsce dla matek z małymi dziećmi.. nie dość, że dziecko się nudzi, wyje przeszkadzając kulturalnym bezdzietnym, to jeszcze matki tarasują swoimi wózkami przejścia... no i życzyłyby sobie, by ich w kolejce przepuszczać...
tak więc mamusie - terrorystki siedzieć w domach! a do parku to też tylko na chwilę, tak żeby dziecku nie zachciało się jeść (no bo jak to cyca wywalać) albo siku (no bo jak to trawniki niszczyć)!!!

hehe,może faktycznie specjalnie tak ten świat konstruują.Tylko niech pomyślą, że to cierpia "kulturalni bezdzietni" (no świetne to), bo przejścia np. w h&m wąskie,ale matki i tak taranują przechodniów wóżkami!

Ech,fajnie jest się tak pośmiać i spuścić powietrze
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 10:46   #41
ewcia23
Raczkowanie

A mi jako jeszcze ciezarnej-39tydz.i 4 dzien brakuje miejsc parkingowych dla ciezarnych,sa dla niepelnosprawnych,dla matek z dziecmi a o nas juz nikt nie pamieta i niestety zdarzalo sie ze najpierw ja musialam wysiasc z auta zanim maz zaparkuje bo inaczej tak wasko ze nie moglam wysiasc z auta.... No ale jak sama juz kierowalam autem to przeciez nie wysiade wczesniej zanim auto zaparkuje Teraz pod koniec ciazy korzystam przewaznie z toalet dla niepelnosprawnych gdyz jest duuuuzo wiecej miejsca a z duzym brzuchem to nie latwe

Tutaj w UK nie widzialam nigdzie w sklepach takich jak Tesco itp.kas dla matek z dziecmi i ciezarnych a szkoda bo pod koniec ciazy szczegolnie gdy stopy puchna stanie w kolejkach jest meczace.

Edytowane przez ewcia23
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:49
ewcia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 10:54   #42
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia23 Pokaż wiadomość
A mi jako jeszcze ciezarnej-39tydz.i 4 dzien brakuje miejsc parkingowych dla ciezarnych,sa dla niepelnosprawnych,dla matek z dziecmi a o nas juz nikt nie pamieta i niestety zdarzalo sie ze najpierw ja musialam wysiasc z auta zanim maz zaparkuje bo inaczej tak wasko ze nie moglam wysiasc z auta.... No ale jak sama juz kierowalam autem to przeciez nie wysiade wczesniej zanim auto zaparkuje Teraz pod koniec ciazy korzystam przewaznie z toalet dla niepelnosprawnych gdyz jest duuuuzo wiecej miejsca a z duzym brzuchem to nie latwe

Tutaj w UK nie widzialam nigdzie w sklepach takich jak Tesco itp.kas dla matek z dziecmi i ciezarnych a szkoda bo pod koniec ciazy szczegolnie gdy stopy puchna stanie w kolejkach jest meczace.
Ależ Ty jesteś jak najbardziej matką z dzieckiem, spokojnie możesz parkować na tych miejscach.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 12:45   #43
invisible_01
Zakorzeniona

Ja nie jestem mamą, ale jak czytam czasami, to tragiczne jest dla mnie określenie "cyc" - "dać cyca", "wisi na cycu"... Określenie "pierś" jest dla mnie o wiele sympatyczniejsze, za to "karmić cycem" nie kojarzy mi się miło. To taka moja mała frustracja

Moim zdaniem najgorsze co może być to jazda pociągiem z wózkiem. To jest chyba w ogóle niewykonalne - przejścia są maksymalnie wąskie, a jeszcze bądź na tyle silna, żeby ten wózek z dzieckiem wtaszczyć po tych wąskich i wysokich schodkach Koszmar.

Autobusy czy metro to już lepsza sprawa - w 90% przypadków (Warszawa) autobusy są niskopodłogowe. Co innego tramwaje - te na ogół są z nieśmiertelnymi schodkami. A już podróż z wózkiem w godzinach szczytu to chyba marzenie ściętej głowy - człowiek sam ma trudności z wejściem, a co tu powiedzieć o wózku.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:11   #44
NibyNic
Zakorzenienie

moją bolączkę jest to że się tak bez sensu przejmuję tym co sobie pomyślą inni gdy jestem z dzieckiem poza domem - mam chyba za mało pewności siebie - staram się jak mogę nie wkurzac swoją obecnością a raczej głównie obecnością mojego dziecka innych i coraz gorzej mi to wychodzi
np. wczoraj w sklepie osiedlowym, ale samoobsługowym - wracając z synkiem z przedszkola zaszłam na zakupy - pakujemy grzecznie do wózka to co nam trzeba - przy owocach mój trzylatek mówi "mamusiu jestem teraz głodny, mogę śliwkę" (akurat to nektarynka, ale wszystko co z pestkami to u niego śliwki) "możesz" - mały kładzie dzielnie na wagę, ważymy, mam nalepkę w ręku i słyszę "mamo wytrzyj bo ja chcę teraz, ja jestem głodny, proszę" "nie synku teraz nie, poczekaj aż zapłacimy", "mamo proszę - tak ładnie pachnie" okey, zmiękłam, przetarłam mu chusteczką owoc, naklejkę nakleiłam na również zważone banany i idziemy do kasy, w kolejce przy kasie komentarze "też bym sobie piwo wypił i nie zapłacił" " chipsy bym sobie otworzyła, poczęstowała się i zostawiła" "co to za wychowanie", "a później dziwne że złodzieje są" - zawstydzona stoję, nasza kolej, pani w kasie bierze banany, zanim zdążyłam otworzyc usta moje dziecko już instruuje "pani Aniu tu jest cena za śliwkę, mama zapłaci" - "dobrze Hubercie, już liczę"
i właśnie boli mnie takie ocenianie po pozorach, do takich sytuacji nie dopuszczam często, wręcz unikam ich jak mogę - bardzo często dziecku nie pozwalam, ale są chwile, dni, momenty kiedy nie sprzeciwiam się tak jak zawsze - może jestem wtedy bardziej zmęczona, mam gorszy dzień, albo właśnie lepszy - może w ten dzień moje dziecko jest baardzo urocze, grzeczne i cudowniejsze niż zwykle i taką uległością podświadomie je za to nagradzam. Jednak tego osoby widzące mnie w tym sklepie nie wiedzą, ale już wiedzą że moje dziecko będzie źle wychowane i z dużym prawdopodobieństwem zostanie zlodziejem

no ulżyło mi - dziękuję

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:16   #45
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia23 Pokaż wiadomość

A po co Ci te kasy dla ciezarnych? Zebys pozniej klnela tak jak kobiety w PL, ze kasa pierwszenstwa a babcie nie chca przepuscic
W UK ciazy nie traktuje sie jak choroby Ale mimo to nie raz spotkalam sie z kultura o wiele wieksza niz w PL. Pod koniec ciazy nigdy w autobusie nie stalam bo zawsze ktos miejsca ustapil. Nawet teraz jak wsiadam do miejskiego z wozkiem, to panowie z pierwszych siedzen od razu wstaja, zebym mogla usiasc sobie zaraz obok wozka. Ostatnio zaczelam odmawiac bo moge sobie postac.

Co do rzeczy, ktore mnie denerwuja:
W miejskich:
- nie kazdy kierowca opuszcza podloge jak widzi, ze ktos z wozkiem wysiada
- miejsca na wozki sa 3. Zdarza sie, ze kobiety tak "parkuja" ze wjechanie wozkiem w przeznaczone do tego miejsce graniczy z cudem. Czesto w tych miejscach matki rozkladaja krzeselka (sa w miejscu dla wozkow, jak nie ma akurat nikogo z wozkiem to mozna rozlozyc i siedziec) i sadzaja starsze, kilkuletnie dzieci zamiast powiedziec dzieciakowi, zeby usiadl na normalne siedzenie bo ktos z wozkiem wchodzi.

Psie kupy na niektorych chodnikach trzeba omijac slalomem

Ubranka w wersji rozowej i niebieskiej no i biale. Znalezienie uniwersalnych ubranek graniczy z cudem.

Dostalam troche niebieskich ubranek od znajomej po jej dziecku. Denerwuje mnie jak ktos zaglada mi do wozka i mowi "jaki ladny chlopiec", jak by ubranie dziewczynki na niebiesko bylo przestepstwem

W ogole denerwuje mnie, ze wszyscy zagladaja do wozka i pytaja ile mala ma itd

Ubranka dzieciece sa przewaznie na najwyzszym pietrze wiec trzeba czekac pol godziny na winde. Jak by nie mogli dac na parterze, latwiej by bylo z wozkiem
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:47   #46
Semia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ależ Ty jesteś jak najbardziej matką z dzieckiem, spokojnie możesz parkować na tych miejscach.
Dziwne, nigdy nie widziałam takowych, dla niepełnosprawnych owszem, ale dla rodziców z dziećmi? Dziwne, w sumie to po co... nigdy nie musiałam z tego korzystać i nie przeszkadzało mi, że nigdy z takimi się nie spotkałam. No ale skoro są to cóż, ja się bez tego obędę.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem mamą, ale jak czytam czasami, to tragiczne jest dla mnie określenie "cyc" - "dać cyca", "wisi na cycu"... Określenie "pierś" jest dla mnie o wiele sympatyczniejsze, za to "karmić cycem" nie kojarzy mi się miło. To taka moja mała frustracja
A mnie wkurza jak ludzie, matki i ojcowie, ale nie tylko mówią do dziewczynek "ale niunia" albo "cipunia kochana". Jak mnie to irytuje. I "jakbyś miała córkę to też byś tak mówiła" jasne...
A jeśli chodzi o ubranka i psie kupy to ja naprawdę nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ale ja tego w ogóle nie widzę z ubrankami nie mam żadnego problemu, bo mały ma masę różnych, nie tylko niebieskich, ale także innych i nigdy nie było z tym problemu. A nawet jeśli to co to taki problem? Dla mnie jakoś nie.
Kup też nie widuję, może po zimie to owszem, ale latem? Sama sprzątam po moim jak mi gdzieś puści kloca, a że duży to muszę się nadźwigać blee, rzadko gdzieś jeździmy no ale nie widuję tych kup przesadnie często

(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Stary 2011-09-08, 13:49   #47
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

a mnie dziś wnerwił mój dzieć niedobry! o!
i zła matka jestem, bom go rozpuściła! o!
i mówcie co chcecie!

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:53   #48
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, nigdy nie widziałam takowych, dla niepełnosprawnych owszem, ale dla rodziców z dziećmi? Dziwne, w sumie to po co... nigdy nie musiałam z tego korzystać i nie przeszkadzało mi, że nigdy z takimi się nie spotkałam. No ale skoro są to cóż, ja się bez tego obędę.
Nie wiem czy w Polsce są, dla ścisłości.
A po co są? Te miejsca są szersze, żeby mozna było swobodnie wyciągnąć np wózek czy dziecko z fotelika albo własnie, żeby kobieta z dośc dużym brzuchem w ciąży mogła swobodnie wysiąść

A co do kup, to jesteś serio szcześliwą kobietą, bo ja je widuję, widywałam i pewnie widywać bede dość często.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:57
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:56   #49
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Nie wiem czy w Polsce są, dla ścisłości.
A po co? Te miejsca są szersze, żeby mozna było swobodnie wyciągnąć np wózek czy dziecko z fotelika albo własnie, żeby kobieta z dośc dużym brzuchem w ciąży mogła swobodnie wysiąść
są są!
przed Tesco np są, korzystam!
właśnie z takich powodów o jakich napisałaś, bo łatwiej mi dziecko z auta wyciągnąć jak mogę szerzej drzwi otworzyć ;p owszem mogę zaparkować na końcu parkingu i iść przez cały do sklepu, ale po co? wygodna jestem...

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 17:00   #50
Ray
Zakorzenienie

a mnei wkurza fakt ze sa kasy dla ciezarnych ok!!

ale czemu nie ma dla mam z wozkami ?!!! halooooo!!

jak sie dziecko ma juz poza brzuchem to juz co lzej???? pfiiii...

wolalabym w tej ciazy postac w kolejce niz z placzacym bobasem w wozku ...

niesprawiedliwe wedlug mnie tylko ikea ma takie kasy

i czasem denerwuja mnie ludzi bezdzietni...ktorzy nie maja pojecia o dzieciach zielonego.... i patrza na ciebie jak na kosmite jak twoje dziecko krzyczy, biega.. bo mu sie np nudzi...

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2011-09-08 o 17:02
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 17:32   #51
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kup też nie widuję, może po zimie to owszem, ale latem? Sama sprzątam po moim jak mi gdzieś puści kloca, a że duży to muszę się nadźwigać blee, rzadko gdzieś jeździmy no ale nie widuję tych kup przesadnie często

serioooooooooooo??????

Rany, jest w PL takie miejsce???

u nas jest masakra..... wielkie jak od bernardyna kloce potrafią na środku chodnika (już nie mówiąc o trawnikach) leżeć.....

koszmar
Stary 2011-09-08, 18:24   #52
Semia
Raczkowanie

A wiecie co mnie denerwuje? REKLAMY! Czasem zdarzy mi się obejrzeć jakiś program dla bab. I nie wiem czy to na Polsat Cafe czy na TVN Style, taki film kostiumowy leci (lub leciał, nie wiem, bo nei oglądam) o jakiejś chorej rodzinie i w ogóle saga coś tam. I kiedyś mały sobie puzzle układa, a ja oglądam coś o kosmetykach czy coś w ten deseń czy o gadżetach a tu reklama, ok, zazwyczaj przełączam, ale w między czasie coś tam robiłam i już nie chciało mi się przełączać. No i teraz uwaga. Była reklama tego serialu kostiumowego i dali scenę GWAŁTU! Jak się wnerwiłam, no dziecko patrzy w tv, a tu coś takiego? Kogo w ogóle scena gwałtu przyciąga przed tv? Jakichś zboczeńców! A to było normalnie w dzień, nie że po 20 czy którejś tam. Zresztą obojętnie która godzina, ale w przerwie na reklamy dawać sceny gwałtu? Niech puszczą jeszcze może dla pedofilów coś albo fetyszystów. Albo najbardziej krwawe sceny z filmu wrzucić do reklamy jak mordują z każdym szczegółem, po co w ogóle film oglądać ;/ Już w ogóle staram się nie widzieć gołych bilboardów, wszędzie seks, seks no kurde, ok niech już będzie skoro musi, ale czy dalej też się posuwać? I gwałty albo sam seks w prawdziwej odsłonie? Na Disney Channel zaczęli puszczać zwykłe reklamy dla dorosłych... Wiem, tv jest zła, ale 99% ludzi ma tv w domu i czasem się ogląda, nie zawsze lecą programy tylko dla dzieci, ale jak dzidzia się bawi u siebie to ja chcę też się zrelaksować, ale czasem wejdzie do kuchni przecież lub się bawi przy mnie.

Ano jest u mnie właśnie, może gdzieś tam w jakichś rzadko uczęszczanych miejscach są te pieskie niespodzianki, ale naprawdę jadąc gdzieś, a często wybywamy, czy to w rodzinnym mieście - nie spotykam się, może jedna na dwa chodniki, ale to chyba po ratlerku, bo takich kloców nie widuję.

Edytowane przez Semia
Czas edycji: 2011-09-08 o 18:27
Stary 2011-09-08, 18:59   #53
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, nigdy nie widziałam takowych, dla niepełnosprawnych owszem, ale dla rodziców z dziećmi? Dziwne, w sumie to po co.
Po to, żeby mama z małym dzieckiem nie musiała tarabanić się przez cały parking. Takie miejsca są bliżej wejść, głównie przy Centrach Handlowych na dużych, ruchliwych parkingach. I jak pisze Luba, bywają szersze.
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
A jeśli chodzi o ubranka i psie kupy to ja naprawdę nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ale ja tego w ogóle nie widzę
A ja nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale ja tam chceeeee!!

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2011-09-08 o 19:01
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 19:13   #54
tirlili
Przyczajenie

Wcześniej mnie denerwowały schody, wysokie krawężniki, do ktorych chyba dzwigu trzeba, żeby wózek podnieść, krótkie zielone światło i inne takie. Teraz mnie denerwuje, że z dwójką✂jeżdzę takim wielkim samochodem, bo się wszystko zmieścić musi, że samochód się nie mieści

i wszystkie te rady bezdzietnych, żeby więcej miejsca wykroić dla siebie, te bzdury o samorozwoju, poświęcaniu sobie więcej czasu itd... niby kiedy?!
Stary 2011-09-08, 19:17   #55
Semia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Po to, żeby mama z małym dzieckiem nie musiała tarabanić się przez cały parking. Takie miejsca są bliżej wejść, głównie przy Centrach Handlowych na dużych, ruchliwych parkingach. I jak pisze Luba, bywają szersze.
A ja nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale ja tam chceeeee!!
No w sumie logiczne może ja nigdy się z takimi miejscami nie spotkałam i nigdy na ich brak nie psioczyłam, nawet mi do głowy nie przyszło, że można wymyślić takie miejsce dlatego byłam zdziwiona
To zapraszam na Małopolskę :P

A ja jeszcze dodam do tych reklam przekleństwa. Co chwila słychać jak jakieś debile przeklinają. I choć w rodzinie rozumieją i się starają, tak np. w tramwaju przecież nikt nie zwraca uwagi. I stoją takie panny wielce dorosłe, bo co drugie słowo na k powiedzą, albo jeszcze bardziej dorośli "mężczyźni", którzy koło prawdziwych mężczyzn nawet nie stali. I opowiadają sobie jakieś głupoty, o ci*ach gadają. No kuźwa, nóż się w kielni otwiera.
Ludzie z fajami. Ej no co jak co, ale nikt nie lubi wąchać tych smrodów, a tu jeszcze na dziecko leci. Zawsze szybko dodajemy gazu i wyprzedzamy taką delikwentkę lub delikwenta.
I show business. Mnie to jeszcze w sumie nie dotyczy, ale gdy patrzę na te Ruhanny to zastanawiam się co będzie następne i co będzie gdy mój mały zacznie się interesować muzyką, oglądać teledyski. Przecież nie ukrywajmy, ale te całe idolki to są idolki głównie dla małych dziewczynek, na koncerty Doroty R. nie chodziły dorosłe osoby tylko małe 10letnie dziewczynki. I rodzice pozwalają na takie coś. Masakra jakaś. I te kobity robią z siebie takie szmaty, a potem ludzie się dziwią, że seks jest wszędzie. I dzieci na to patrzą. Już w sklepach są jakieś durnowate ubranka dla dziewczynek, które aż kipią erotyzmem. Moja sąsiadka kupiła córce czapkę z napisem "PUSSY". Takie w cekinkach, och jaki słodki napis. Szkoda, że po polsku nie umieścili. To by się zdziwiła.

Edytowane przez Semia
Czas edycji: 2011-09-09 o 13:55
Stary 2011-09-09, 19:01   #56
Sosnowa
Zakorzenienie

Semia, natchnęłaś mnie... do nastolatkowych idolek dodałabym "fantastyczne" produkcje typu Hanna Montana (czy jak jej tam) oraz wszędobylskie Barbie... oraz inne bzdurne pokemony, bakugany czy inne takie... Jak mi dziecko podrośnie to się zacznie.... gimnastyka... (przypomniał mi sie wątek o beznadziejnych zabawkach)

No my z Taszkin jedną nogą w Małopolsce mieszkamy a i w czasie studiów w Krakowie nie uwolniłam się od kupowej plagi... ale może to kwestia wyczulenia. Ja ostatnio mam alergię i każde g... zauważam....

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2011-09-09 o 19:05
Stary 2011-09-10, 12:01   #57
Halari
Raczkowanie

Mnie też do pasji doprowadzają reklamy. Ostatnio moje dzieci popatrzyły sobie przez przypadek na reklamy jakichś pamiętników wampirów czy innego horroru. Ja nie wiem, jak można puszczać takie ostre reklamy w ciągu dnia... Skoro takich filmów nie puszcza się w dzień, to reklam też w ciągu dnia nie powinno być. A przynajmniej nie takich gdzie jest tylko seks, przemoc i krew!
Halari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 19:16   #58
AnQś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dziś mi sie przypomniało ,nie wiem czy tak jest wszędzie ale u mnie w "mieście" sie zdarza jeżdzący rowerzyści po chodnikach dzwoniący dzwonkiem za tobą byś ustąpił miejsca ,no szlag mnie bierze jak kiedyś zrąbałam taką 16-17 latke własnie bo leze z wózkiem wąsko wszędzie ,obok idzie mąż a ta mi dzwoni ze mam jej ustąpić bo ona jedzie własnie !!
odkąd to sie jezdzi rowerami po chodnikach,ja rozumiem dziecko 10 lat ale 17???
Cytat:
Napisane przez agad28 Pokaż wiadomość
dudipopka takich rowerzystów to bym spierniczyła i niech jeździ po ulicy bo za jazdę po chodniku to należy się mandat(chyba 50-100zł) a ja z dzieckiem po ulicy chodzić nie będę bo od tego są chodniki jak sama nazwa wskazuje.
eech przez tą ciąże to się nerwowa zrobiłam...
No właśnie dziewczyny już można jeździć rowerem po chodnikach
Dostosowywali nasze prawo do unijnego i rowerzyści mogą jeździć po chodniku , który ma min. 2 metry szerokości.
Jestem załamana, bo opierniczać nie mogę A strasznie się boję,że kiedyś któryś najedzie mi na dziecko (Młoda chce wszędzie chodzić,a nie jeździć wózkiem).
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 20:01   #59
dudipopka
kobieta za ladą

akurat w tamtym miejscu gdzie ona na mnie zadzwoniła jest zakręt i chodnik ma z 60 cm szerokości
ile wogóle ma chodnik??
wogóle jestem zdziwiona dobrze ze wózek jużod roku nie używany

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 20:07   #60
biankaaa
Zadomowienie

Mnie coraz częściej wkurzają pytania "Kiedy w końcu przestaniesz karmić???"
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości