![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :(/to już koniec
to naprawde okropne - moj piesek tez mial 12 lat , jamniczek kochany zadziorny ,mial bardzo slabe serca i niewydolnosc ukladu krazenia ,oprocz tego mial straszny kamien nazebny i jak moi rodzice pojechali mu go usuwac do kliniki to lekarz powiedzial ,ze moze nie przezyc znieczulenia -byl tak slaby, przezyl ,ale w czerwcu moi rodzice musieli go uspic bo tak bardzo bylo z nim juz zle,czasem mielismy wrazenie ,ze juz nie oddycha - to straszne , ja dalej nie moge sie z tym pogodzic ,to byl moj ukochany misio,i to beda 1 swieta bez niego
![]() qrcze piszac to lzy mi leca po policzkach .... 3maj sie !
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
kurcze ja rano widziałam ze jeszcze chodził po klatce
jak wróciłam był sałaby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Roxi napisał(a):
> to naprawde okropne - moj piesek tez mial 12 lat , jamniczek kochany zadziorny ,mial bardzo slabe serca i niewydolnosc ukladu krazenia ,oprocz tego mial straszny kamien nazebny i jak moi rodzice pojechali mu go usuwac do kliniki to lekarz powiedzial ,ze moze nie przezyc znieczulenia -byl tak slaby, przezyl ,ale w czerwcu moi rodzice musieli go uspic bo tak bardzo bylo z nim juz zle,czasem mielismy wrazenie ,ze juz nie oddycha - to straszne , ja dalej nie moge sie z tym pogodzic ,to byl moj ukochany misio,i to beda 1 swieta bez niego ![]() > qrcze piszac to lzy mi leca po policzkach .... > 3maj sie ! Jeju! ![]() ![]() Jest grubuśki (11 kg) i pan doktor zalecił mu dietę, której przestrzegamy, ale nie chudnie ![]() Jest wykastrowany, bo miał raka prostaty ![]() ![]() ![]() ![]() No i jeszcze do tego zaczyna ślepnąć ![]() ![]() Ale wiecie co? Zadziwia mnie ten mój piesek, bo jest taki radosny, żywy, zaciąga codziennie nas do zabawy, próbuje ząbkami wyciągać swój kojec na środek przedpokoju i szarpać nim, przynosi nam piłeczkę do rzucania, uwielbia gryźc taką skórkę do gryzienia i w ogóle zachowuje się jak szczeniak, aż nas to czasem wnerwia ![]() Ma ponadto swoje starcze schizy i odchyłki: np. moja mama nie może wchodzić do łazienki, a juz na pewno zamykać za sobą drzwi ![]() ![]() Najbardziej sie boję co będzie w Sylwestra - strzały na serduszko nie robią dobrze, a on się przeraźliwie boi strzałów ![]() Pozdrawiam Wasze wszysktie zwierzątka, młode i stare... wszystkie. Dajcie im teraz wszystkie buziaka w czółko ode mnie ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :(
o joo... trzymaj się dzielnie mały diabełku
![]() ![]() trzymaj się dzisiaj ciepło , serdeczne buziaki dla Ciebie ![]() mauricel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
buu.. strasznie mi przykro
![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
A propos łysienia: kiedyś miałam kanarka, i on zaczął łysieć na główce-okazało się, że to były jakieś piórojady
![]() Sarimatha-trzymaj się! naprawdę Ci współczuję, wiem co to znaczy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Sarimatho, tak mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :( / do Karoli !
Karola napisał(a):
> Najbardziej sie boję co będzie w Sylwestra - strzały na serduszko nie robią dobrze, a on się przeraźliwie boi strzałów ![]() Są takie tabletki uspakajające Sedalin dla psów i kotów. Podaje się je przy np. bardzo złym znoszeniu jazdy samochodem, ogromnym strachu przed petardami i innymi nagłymi hałasami itp. Może zapytaj weterynarza, czy Twojemu pieskowi (uwzględniwszy jego stan zdrowia!) można taką zaaplikować na Sylwestra. Moja jamniczka (dodam, że ze schroniska, bo to istotne) sika w nocy na tle nerwowym, badania nie potwierdziły jakiejkolwiek choroby, w dzień wytrzymuje po 8 godzin, a w nocy nawet 5 nie potrafi, nasze obserwacje opowiedziane wetowi przyczyniły się do postawienia takiej diagnozy. Po tych tabletkach już od tygodnia nie sika! Zaczęliśmy od najmniejszej dawki (takiej dla kota, czyli 7 mg), a teraz bierze większą. Tylko nic na własną rękę, no i spytaj weterynarza, czy twój jamniczek może takie coś dostać! Więcej znalazłam na grupie dyskusyjnej w google. http://groups.google.pl/groups?hl=pl....pl%26rnum%3D2 http://groups.google.pl/groups?hl=pl....pl%26rnum%3D7 PS. A do tej pory jak jamniczek reagował na petardy i strzały sylwestrowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Jak mi smutno to wszystko czytać!!! Mam dwa ukochane koty i nie wyobrażam sobie jak będę się czuła po śmierci któregoś z nich. A wiem, że to nieuchronne, niestety. Jak najdłuższego i najweselszego życia życzę wszystkim waszym zwierzaczkom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Jak mi smutno to wszystko czytać!!! Mam dwa ukochane koty i nie wyobrażam sobie jak będę się czuła po śmierci któregoś z nich. A wiem, że to nieuchronne, niestety. Jak najdłuższego i najweselszego życia życzę wszystkim waszym zwierzaczkom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Tak mi przykro z powodu chomiczka... Wiem co czujesz. Ja pożegnałam mojego małego przyjaciela w lipcu tego roku, niestety...
Trzymaj się cieplutko, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Sarimatho, dzisiaj wieczorem zajrzalam na wizaz tylko po to by sprawdzic, jak sie ma Twoje zwierzatko. Chcialabym zobaczyc, ze ma sie lepiej, ale niestety nie mialam zbyt wielkich nadziei - moj chomiczek zdechl jakis czas temu rownie szybkiej i okropnej chorobie. Nie martwilo mnie nawet, ze zdechl, ale ze tak strasznie cieprpial przez te dwa dni (przez ostatni byl prawie nieprzytomny). Tak smutno i Twojego to spotkalo. Moj maz (sam zreszta zaplakany) pocieszal mnie w dosc, hmmm, specyficzny sbosob, choc przyznaje, troszke dzialal: "Pomysl, zawsze mogl trafic do domu z kupa malych dzieci, co by go ciagaly za wszystkie konczyny i mowily, 'o jaka slicna myska', ale poniewaz trafil do nas mial kilka miesiecy spokojnego zycia". Wiem, ze obraz takiego wymeczonego, nieumytego, umierajcego chomiczka trudno wyrzucic z pamieci. U mnie minely dwa lata i drugi Teddy zdarzyl sie juz prawie zestarzec, a jednak...
A jak spotkam tego weterynarza, co Ci nowego chomika proponowal.... trzymajcie mnie, dobrzy ludzie... Pozdrawiam i pamietaj, byl u Ciebie szczesliwy
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Skarbie, przykro mi. Uwierz mi- wiem co czujesz..Mi ponad 2 lata temu w podobny sposób umarła koteczka...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :( / do Karoli !
A ja zauważyłam "dziwną" rzecz - moje kotki nie boją się strzałów petard. Kiedyś w Sylwestra na siłę zamknęłam je w łazience, żeby się nie bały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Chomik dżungarski...
Zauważyłam że mój chomiczek wyblakł,jest teraz prawie biały..Pręga która była bardzo widoczna na jego grzbiecie jest coraz jasniejsza
![]()
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Dot.: Chomik dżungarski...
Nie wiem co jest z Twoim chomisiem, ale ja też miałam pewien problem z moim. W porze wiosenno-letniej cały czas chodził z mokrym futerem. Na początku myślałam, że jest chory czy coś. Mój TŻ powiedział mi później, że on ma prostu syndrom mokrego futerka, ale chyba sobie ze mnie jaja robił...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Chyba tylko weterynarz określi czy to cos poważnego. Czytałam jednak kiedyś, że dżungarki zimą jaśnieją. O ile kojarzę to po to, żeby się wtopić w zimowy krajobraz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Oj tez miałam takiego chomika , prześliczne sa, takie małe kuleczki. Moze faktycznie zmienia futro na zimę? Choziaz nie pamietam by mój tak robił... Najlepiiej sytaj w sklepie zoologicznym lub weterynarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
tak..te chomiki zmieniaja futerko w zimie na jasniejsze...tez mialam dylemat czy oby napewno nic muu nie jest
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że to zimowa zmiana usierszczenia
![]() "...chomik dżungarski z wyglądu bardzo przypomina chomika chińskiego, bowiem ma na grzbiecie taką samą pręgę. (...) W naturalnym środowisku życia, chomik przybiera latem ciemniejsze barwy futerka - grzbiet jest szary a brzuszek biały. Zimą futro jest o wiele jaśniejsze" -----> http://liziii.one.pl/dzungarski.html
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
ooo to dobrze bo juz myslalam ze coś z nim nie tak
![]()
![]() |
#52 |
KWC
|
a ja sie wreszcie dowiedziałam jakiej rasy jest mój Parszywek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :(
Cytat:
![]()
Edytowane przez eklerka Czas edycji: 2006-08-19 o 07:25 Powód: ort |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
hmm a nie ze "starosci" ?
moja po ok roku wybielila sie... chora nie byla, zyla ponad 2,5 roku... ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
też miałam dżungarka, słodkie są te chomiczki, takie puchate kuleczki z czarnymi oczkami jak koraliki... ;D tylko że mój nie zmieniał sierści na zime,cały czas był szary [może troche bardziej wyblakły niż normalnie],a ja głupia miałam cały czas nadzieje że moze jednak zmieni...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
oddam w dobre raczki młodziutkie chomiczki dżungarskie za totalna darmoche zainteresowanych prossze o kontak meilowy kocham_justynke@o2.pl lub telefoniczny 668-676-144
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
wyobraź sobie że jedzą też świnki morskie (taki chomik to im na długo nie starczy) Czytalam kiedys taki artukuł ze Ci co maja weże szukaja ogloszen typu "oddam świnke/chomika w dobre rece za darmo"....
Cytat:
mam nadzieje ze nie pochodzą z domowego bezmyślego rozmnażania bo nie trawie czegos takiego. I tak jest za duzo zwierząt juz a takie rozmnażanie żeby zobaczyc w domu jak to jest doprowadza mnie do furii
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Motylek a co w tym zlego?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.