![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Chory chomik - WĄTEK ZBIORCZY
dziewczynki błagam powiedzcie mi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :(
proszę niech ktos odpowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Biedny chomiczek. Wiem jak to boli jak nic poradzić na nie możesz. Bezsilność jest najgorsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
nieststy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
zmykaj szybciutko z nim do weterynarza - on na pewo cos poradzi - tez mialam 2 chomiczki , jeden mial chora watrobe i umieral w meczarniach , byl caly spuchniety bo zoladek mu juz nie trawil , wlasnie najgorsze jest to,ze nie mozemy im pomoc
![]() ![]() 3mam kciuki
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Sarimatho! Broń Boże nie przemywaj mu niczym tych oczek (żadnych ludzkich leków czy naparów ziół!!!), bo u chomików i królików może się to pogorszyć stan!
Nie ma żadnego weterynarza całodobowego?? Z jakiego miasta jesteś?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Komi ma racje - nic sama nie rob. To moglo byc np od zaproszenia oczu przez nowe siano, trociny, czy czym tam wykladasz klatke. Niech weterynarz go obejrzy.
cmoki ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
http://forum.kroliki.com
Wiem,ze to forum królicze, ale tam polecą Ci dobrego weta od małych zwierzątek i znają całodobową pomoc weterynaryjną! Napisz tam, skąd jesteś i co dolega chomiczkowi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Radomia ale nie chodzi o to że nie ma całodobowych ;( tylko o to że teraz nie ma mnie kto tam zawieść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Kochanie, jak najprędzej powinnaś iść z chomiczkiem do weterynarza! Jeśli nie dzisiaj, to jutro. Nie możesz tego zostawić, żeby samo przeszło
![]() To może nie być nic poważnego, ale zawsze lepiej sprawdzić. Moja mama ostatnio wróciła z pracy (mnie nie było w domu), patrzy, a nasz piesek ma całe białka czerwone. Podobno wyglądało to normalnie tak, jakby leciała żywa krew ![]() Mamusia czym prędzej pobiegła z nim do wet. i okazało się, że po prostu podrażnił sobie spojówki czy coś tam. Lekarz mu przemył oczka i zalecił okłady z esencji (watkę zanurzać w esencji i przykładać do oczek). Na drugi dzień mu przeszło. Ale NIE WIEM czy chomiczkom też tak można ![]() Na pewno musisz iść z nim do lekarza! Buziaki! ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja bym radziła iść do weterynarza. Nie polecałabym czekania aż "niewiadomoco" samo przejdzie albo niedaj boże samej leczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Karola napisał(a):
> Lekarz mu przemył oczka i zalecił okłady z esencji (watkę zanurzać w esencji i przykładać do oczek). > > Ale NIE WIEM czy chomiczkom też tak można ![]() > NIE MOŻNA! Na forum króliczym przestrzegano wielokrotnie, że przemywanie na własną rękę czymś, co "może pomoże" skończyć się może całkowitą ślepotą. Królikom, chomikom, szynszylom itp. szkodzą ziółka, krople ludzkie itp. Nic bez weta! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
jutro idę ,ale nie wiem co dzis mam zrobić bo on dzis nie jadł i nic nie pił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moze wez taksowke,albo jakiegos kolege popros/sasiada
![]() Biedny chmiczek,moje myszki maja raz na kilka miesiecy tak ze jdnego oczka nie moga otworzyc-po snie,wiec przemywam im delikatnymi kroeplkami do oczu. Cmoknij go ode mnie,male biedactwo ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Estella napisał(a):
> Moze wez taksowke,albo jakiegos kolege popros/sasiada ![]() Też właśnie o taksówce pomyślałam ![]() ![]() ![]() Ja bym na Twoim miejscu wezwała taksówkę - dla męczącego się zwierzaczka warto zainwestować ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie,to dziwne z enie chce pic.
Moje durne myszy jak dostana swieza wode to wrzucaja do niej polowe trocin jedzenia itd z klatki a pozniej jak im zmienie wode to nagle wszystkim zachciewa sie pic-smiesznie wygladaja 4 ryjki przy jednej malutkiej miseczce ![]() ![]() Ps.moja myszka zaczela lysiec na karku,pani posmarowala jej czyms tam i jej przeszlo,ale juz myslalm ze bedzie lysiutka hihi
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
On pyszczka nie może otworzyć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
co u chomiczka?
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Właśnie uspokój nas, bo wszystkie się martwimy o twojego chomisia. Daj mu całuska ode mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
sarimatha
co z chomisiem ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ojj dziewuszko kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
zdechł przed chwilą
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
oj bidulek
![]() wspolczuje
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
kochanie nie martw sie
![]() Tak mi przykro,mi piesek raz zagryzl trzy ukochane myszki ![]() buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
dziekuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Re: POMOCY CHOMIK CHYBA OŚLEPŁ :(/to już koniec
no nieststy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Domyslam się co przezywasz. JA mam 12 letnią psicę, owczarka niemieckiego. Dokladnie dwa tygodnie temu miała operację, co przeżylam ja, siostra i reszta rodziny to nasze... mój pies ma nowotwór sutka, a zrobilo jej się cos brzydkiego na łopatce, dokładnie w miejscu węzła chłonnego... bardzo się zaczęło paprać a jak haruję tyle ze nawet nie zauwazyłam... potem stan histerii... na szczęście to nie przerzut, mój pies czuje sie już w miarę dobrze, to bylo raczej niegrozne, choc ostry stan zapalny się wywiazał i faszerujemy teraz psa antybiotykami... ale apetyt juz jej wrócil, i zyłka awanturnicza również, awanturuje się na dworzu (jest bardzo bojowa
![]() ![]() Ale weterynarze to niektórzy naprawdę rzeznicy... co przezyliśmy to nasze... a mój pies jest dla mnie jak dziecko, mialam ja jako kruszynke 3 tygodniową, odrzucona przez matkę, nie wiadomo bylo czy przezyje... Wiem jedno - to niesprawiedliwe, że zwierzęta żyją tak krótko. I ze cierpią a my nie możemy im pomóc. Gdyby mojego psa nie udalo się uratować chyba bym sobie coś zrobila. I juz nigdy nie bedę mieć innego pieska. Kota albo chomika moze... psa nie. To za bardzo boli ![]() Ściskam cie bardzo mocno, bądź dzielna ![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Wiem jak bezradność wobec choroby zwierzaka (i śmierci) może boleć. Strasznie przeżywałam śmierć każdej papużki, a ta aktualna jest obecnie chora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.