![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z mamą.
Cytat:
![]() no a teraz postanowiliśmy pojechać my+ jeszcze kilkoro znajomych ![]() no właśnie przecież nigdy nie miała powodu do niepokoju...nie piję, nie palę a ona nadal swoje ![]() jeśli chodzi o seks to przecież nie trzeba jechać na wakacje, zeby go uprawiać. na dobrą sprawę gdy Tz jest u mnie czy ja u niego to mamy możliwość...ehh no ale nic nie poradzę, że jest taka a nie inna. a gdy jej to wszystko mówię to jeszcze bardziej krzyczy i się wścieka na mnie mówiąc, że mądra to ja jestem tylko w 'pysku'.
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, ja bym na Twoim miejscu pojechała.. Czy Twoja mama zna towarzystwo z którym jedziesz? Pewnie sie martwi. Słuchaj, ona tez młoda niedawno była, cuda niewidy widziała i wie jak sie ludzie w tym wieku moga zachowywac. Sorry, ale wg mnie to najbardziej zeswirowany wiek (az sie dziwie ze jeszcze zyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za jakiś czas mama oswoi się z tym,że dorastasz.Teraz to dla niej taki mały wstrząs.Jedyne co możesz zrobić to nie reagować na zaczepki,"nie słuchać"wyzwisk ,spokojnie mówić,że zapłaciłaś za wyjazd i wyjeżdżasz na wakacje,a oni mogą mieć do Ciebie zaufanie. Myślę,że po powrocie ,gdy twoi rodzice zobaczą,że bawiłaś się odpowiedzialnie to będzie to mały kroczek ku temu by zaakceptowali to,że nie jesteś już małą dziewczynką.
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka z niej martwiaca sie mamusia, ze nawet nie ma u niej wsparcia i dziecku psychike wykancza. Niech sie zastanowi nad swoim zachowaniem, bo na starosc zostanie sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie tylko to wyczytałam. Ale to jest dla mnie nie do pojęcia, więc pytam, czy to jest wg Ciebie usprawiedliwienie.
![]() |
![]() |
#41 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie jest podpowiedź jak wykorzystać rodzica, a raczej zwrócenie uwagi, że nie trzeba się bać własnego cienia jak się ma nienormalnych starszych. Cytat:
Zna córkę. Od 18 lat. I jej chłopaka od 3. A to, że jej matka wyrabiała jak była młoda, i jeszcze może w ciążę z autorką zaszła przez przypadek to już nie wina autorki wątku. Cytat:
A jej matka nie jest troskliwą przejmującą się mamusią, nie umiejącą uwierzyc, że córka jest młodą kobietą. Bardziej jawi mi się jako wredny starszy babsztyl, który nie jest zadowolony z tego jak mu się życie potoczyło, zazdrości córce młodości, beztroski, perspektyw i zwyczajnie w świecie odreagowuje na niej własne kompleksy i niepowodzenia.
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przyszlosci jej mamy. Chodzi mi o to, ze jesli zrazi corke do siebie to niech sie potem nie dziwi jak nie bedzie mial jej kto "tylka" podetrzec na stare lata. Rodzice moga martwic sie na rozne sposoby, ale zeby z "zainteresowania" wyzywac od najgorszych, z tym to sie w zyciu nie spotkalam. Gdyby autorka byla mlodsza i nie miala poukladane w glowie, to mogly by z tego wyniknac powazne problemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
no właśnie wydaje mi się, że moja mama jest troszkę przewrażliwiona na moim punkcie, gdyż z moim bratem zaszła w ciążę w wieku 18/19 lat. niestety. i teraz myśli, że ja popełnię jej błąd. Co jest kompletną bzdurą. Ja wiem do czego służy antykoncepcja i zamierzamy w pełni z niej skorzystać z Tż
![]() co do znajomych to zna ich bo kiedyś byli u mnie ![]() dodam również, że moi bracia, którzy już założyli swoje rodziny nie utrzymują z nią zbytnich kontaktów, gdyż w czasach ich młodości robiła dokładnie to samo co teraz ze mną. a przynajmniej wiele podobnych rzeczy...
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby się nie zdziwiła, jak córeczka też tak w przyszłości zrobi...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Wiecie co, ja się tak zastanawiam, bo to już ktoryś z kolei wątek o poniewieraniu córek przez wulgarne, prymitwyne matki i ojców, czy to tylko tutaj na tym forum/w internecie jest taka próbka przypadków specyficznie zdziczałych dorosłych czy to jakieś ogólniejsze tendencje są w narodzie
![]() Ja wiem, nikt od pokoleń nie uczy nas w szkole wychowania seksualnego na jakimś sensownym poziomie więc mogę zrozumieć, że ludzie mogą mieć problem z rozmawianiem o seksie, że im niezręcznie, że są nieprzyzwyczajeni....ale do cholery - żeby własne dziecko wyzywać od jakich ostatnich, lżyć jak jaką pierwszą lepszą spod latarni tylko dlatego, ze dojrzała i rozbudziła się w niej seksualność ? Którą to seksualność chce zresztą realizować też nie z pierwszym lepszym, a z ukochanym mężczyzną, znanym rodzicom od kilku lat ? To jakieś himalaje zdziczenia jak dla mnie walenie córce per dziwka, szmata i że się będzie puszczać ![]() I mam głęboką nadzieję, ze to jakieś ekstremalne wyjątki są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My oczywiście wiemy,że to jak postępuje ta matka jest nie do przyjęcia,ale kto przeżywał coś takiego ten wie,że jedyne co można zrobić-to robić swoje.Nie odpyskowywać,nie wdawać się w sprzeczki tylko trzymać się swojego.
![]() Edytowane przez twizzy Czas edycji: 2010-07-18 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biore inna strone medalu pod uwage i wole wytłumaczyc autorce byc moze własciwie powody niepokoju mamy, uwazam, ze duzo to lepsze na długa mete niz pie*****nie jaka to matka beznadziejna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi tutaj o kasę bo jakoś sobie poradzę z Tz, pójdę do pracy, nauka w trybie zaocznym itp, ale sam fakt, że planuję swoją przyszłość a oni, że z Tz nie mogę mieszkać. Jak wyjdę za mąż to też mamy osobno mieszkać? Cytat:
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka197 tylko, że ja nie piszę tego pod wpływem tylko chwili. to już siedzi we mnie od kilku lat. Ja zdaję sobie sprawę, że nie zawsze może jestem przykładem idealnej córki, ale przepraszam bardzo- ja nie wyzywam jej od najgorszej itp. Ja sobie nie wyobrażam, zebym jej mogła coś takiego w twarz powiedzieć jak ona mnie...
![]() |
#51 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak dla mnie to jest skandal i jak najgorzej świadczy o tej kobiecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyna napisała ,bo ma problem i chce go rozwiązać a nie specjalnie po to ,aby jak to określiłaś obsmarować swoją rodzinę.
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestes dorosła, pracuj w wakacje, staraj sie uniezaleznic od rodziców, a ich podaj o alimenty, wyprowadz sie i zerwij kontakty. Jak zle tak jak napisałam, moze teraz Ci bedzie odpowiadac. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-07-18 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
Oczywiście, ze pomoże. Może autorka wątku zacznie stawiać matce granice szacunku do siebie, bo ona choć jest jej matką, jakoś bez problemu poza nie wychodzi.
Autrka wątku domyśla się powodów postępowania jej mamy, ale nie rozumie zmiany jej stanowiska i nie wie jak z tego wybrnąć. Ja na przykład nie umiem jej podpowiedzieć żadnych rad, bo nie mam doświadczenia w życiu z rodzicami, ktorzy nie okazywaliby mi szacunku - nie wiem więc jak z takimi postępować. Być moze coś da spokojna, rzeczowa rozmowa do której autorka wątku być moze powinna starać się doprowadzić, co swoją drogą jest groteskowe, bo wtedy wykaże się większą dojrzałością niż jej matka. Ale cóż, nie od dziś wiadomo, ze wiek o mądrości nie świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
18n latka nie jest dorosla a jedynie pelnoletnia o czym juz pisalam,. dorosly to taki ktory nie jest na utrzymaniu rodzicow. pracuje, oplaca rachunki mieszka sam i jest calkowicie samowystarczalny. sorry ale masz tylko 18 bo nie az 18 lat i Twoja mama ma prawo sie martwic, bo martwi sie napewno i jest zaniepokojona. nie robcie z tej mamy takiego bezdusznego potwora z problemami emocjonalnymi!!!!!!!!!!!! zastanow sie lepiej dlaczego mama tak Cie traktuje? moze nie ma do Ciebie zaufania?dla rodzica zawsze bedziesz mala coreczka i dowod osobisty tego nie zmieni. co Ty myslisz ze jak masz 18 lat to wszystkie rozumy pozjadalas? ze juz powoli dorastasz? ze sama bedziesz decydowac? co za bzdury!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja wszystko rozumiem, że się martwi itp, ale niech ona mnie zrozumie bo z tym chyba ma jakiś problem. Kazda rozmowa itp kończy się na tym samym. Ona mnie obraża i poniża. A ja już nie chcę na to pozwolić. Jak zaczynam się bronić itp to jeszcze bardziej się na mnie wyżywa. I właśnie to ona nie ma do mnie szacunku a nie na odwrót.
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od dzis wiadomo, ze ludzie w swoich sprawach obiektywni nie są. Nie znosze takich watków. Zaraz sie oakze, ze matce pod nosem sie cos powiedziało w nerwach, lub wyrwało, a tu wychodzi ze bezlitosna wredna małpa katuje swoja biedna córcie. Miej odwage autorko moze to mamie powiedziec, porozmawiac, skoro nie rozmawiałas jeszcze na ten temat. Daj jej moze najlepiej poczytac co tu o niej napisano, moze wtedy dojdzie do wniosku, jakim jest potworem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.