Wypadek... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 21:26   #31
nemusia
Raczkowanie

Dot.: Wypadek...

będzie dobrze!!!! uwierz mi- wiem, co przeżywasz...
Przede wszystkim... musisz być silna!!!
wiesz, że jest cały- a to najważniejsze, a jutro...dowiedz sie wszystkiego jaki szpital itd.i myk do pociągu albo autobusu...a dzisiaj spakuj parę potrzebnych rzeczy żeby na jutro było- nie wiem, np.ulubiona książka Tż itd.

"...miłość - kiedy jedno spada w dół,
drugie ciągnie je ku górze."
nemusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:27   #32
Vinanti
Raczkowanie

*

Edytowane przez Vinanti
Czas edycji: 2010-12-31 o 12:09
Vinanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:28   #33
anna_pe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Matko kochana ile może trwac taka operacja
Spokojnie kochana, jest w rękach lekarzy, a oni wiedzą co robić, na pewno bedzie dobrze! Wiesz już to co najważniejsze - żyje i jest cały i tego się trzymajmy!
anna_pe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:28   #34
Sag etwas
Zadomowienie

Zagubiona jestem z Toba !! i trzymam kciuki, ze wszystko bedzie dobrze
Dostalas juz jakies wiadomosci ktore w obliczu całej tej sytuacji są dobre !
Musisz byc silna ! dla siebie i dla TŻta .
Stary 2010-07-31, 21:29   #35
wata cukrowa
Raczkowanie

Zaszokowała mnie postawa Twojej koleżanki to jednak prawda że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Trzymam kciuki za Twojego Tżta. Mam nadzieje że niedługo się z nim zobaczysz.
wata cukrowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:29   #36
klaudia6663
Przyczajenie

No widzisz, wszystko jest ok, operacje zazyczaj troche trwają, musis sie uzbroić w cierpliwość. Wszystko będzie dobrze! 3maj sie

Edytowane przez klaudia6663
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:32
klaudia6663 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:31   #37
Luzia
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za Twojego Tżta .

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:32   #38
Ona.
Raczkowanie

Och tylko czemu jego rodzice Cię nie wzięli ze sobą, rozumiem, że byli zdenerwowani i chcieli jechać jak najszybciej, ale przecież mogli się domyślić, że będziesz tu umierała Rób cokolwiek, zajmij się czymś, żeby Ci czas minął jak najszybciej, a jeśli nie musisz iść w poniedziałek do pracy/szkoły/itp. to jutro jedź do niego, będzie to dobre dla niego i dla Ciebie jeśli będziecie blisko siebie
Będzie z nim dobrze- jestem pewna ale rozumiem, że się martwisz, sama bym nie wytrzymała, więc teraz najważniejsze, żebyś nie była sama- spotkaj się z kimś albo coś poczytaj, cokolwiek, żeby się czymś zając trzymaj się
a co do koleżanki, w momencie, kiedy jest Ci potrzebna jak pewnie nigdy dotąd-ona woli być ze swoim facetem (mogłaby nawet przyjść do Ciebie z nim, co za problem, ważne, żebyś nie była sama). Dla mnie jest jasne, dla mnie taka 'przyjaźń' byłaby przekreślona od razu. Jeszcze Ci mówi, żebyś nie panikowała, a ciekawe czy ona siedziałaby spokojnie czekając na tak ważne informacje
Trzymaj się ciepło

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Edytowane przez Ona.
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:36
Ona. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:35   #39
zagubiona89r
Zakorzenienie

Siostra Tż dzwoniła właśnie, że rano od razu o 5 jadą tam do szpitala, że jeśli tylko chcę mogę jechać z nimi. Szybciej nie mogą bo mają malutkie dziecko, przyjedzie się nim opiekować babcia.

Żeby już było jutro. Stan ciężki... Ile może oznaczac stan ciężki... Jak mój siostrzeniec był w stanie ciężkim to się cieszyliśmy... że nie w krytycznym, że nie jest umierający... Więc stan ciężki to jeszcze nie najgorsze co mogłam usłyszec... Tego się trzymam...

Ciocia z wujkiem chcieli przyjechac, ale ja nie chcę. Nie jestem aż tak blisko z dalszą rodziną, żeby im potrafic się wypłakac w rękaw... A właśnie siedzę i płaczę, jak małe dziecko normalnie, ale paradoksalnie rzecz biorąc poczułam się lepiej.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:36   #40
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Zagubiona, przesyłam Ci wirtualne uściski i dużo, dużo siły. najważniejsze, że Twój TŻ żyje, operacja ,przy dzisiejszym stopniu rozwoju medycyny, to w zasadzie formalność. trzymaj się

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:37   #41
nniee
Zakorzenienie

Trzymaj się, musi, no musi być dobrze.
Stary 2010-07-31, 21:38   #42
Ona.
Raczkowanie

a nie możesz iść do siostry TŻ? Nie byłabyś sama, miałabyś informacje na bieżąco i byś przeczekała z nimi do podróży;*

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Ona. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:39   #43
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona. Pokaż wiadomość
Och tylko czemu jego rodzice Cię nie wzięli ze sobą, rozumiem, że byli zdenerwowani i chcieli jechać jak najszybciej, ale przecież mogli się domyślić, że będziesz tu umierała
Tż ma do mnie 20km, w dwie strony to 40. A po drodze to nie było.

Rozumiem ich. Wiem, też, że pomyśleli o mnie i przypomnieli siostrze Tż by do mnie zadzwoniła. Muszę poczekac do jutra.

Cytat:
Rób cokolwiek, zajmij się czymś, żeby Ci czas minął jak najszybciej, a jeśli nie musisz iść w poniedziałek do pracy/szkoły/itp. to jutro jedź do niego, będzie to dobre dla niego i dla Ciebie jeśli będziecie blisko siebie
Miałam jeszcze tydzień pracowac by zarobic na nasze wczasy sobie... ale teraz to juz nieważne. Jutro do niego jadę. O 5.30 po mnie przyjadą. Chciałabym wiedziec już co się dzieje, czy operacja się udała, czy ten krwotok opanowali, kiedy się obudzi.

Kolega mówił, że założyli mu gorset usztywniający na szyję... ale staram się myślec, że to normalna procedura gdy ofiara wypadku jest nieprzytomna a nie można wykluczyc urazu kręgosłupa... Powiedzcie mi, że się nie mylę

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-07-31, 21:41   #44
bubus900
Zakorzenienie

Matko, współczuję naprawdę.
Wszystko będzie dobrze.
Dużo siły życzę .
Stary 2010-07-31, 21:42   #45
mircia14
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za Twojego TŻ-ta! Jesteś silna i na pewno dasz radę - trzymaj się
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:42   #46
laylaaa
Zakorzenienie

mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze..

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:44   #47
fatalisme
Raczkowanie

Słonko nie martw się, głowa do góry!! Płaczem nic nie zdziałasz!! Bądź dobrej myśli.... Wszystko będzie dobrze!!!

Ł.
fatalisme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:44   #48
roxyroxy
Zadomowienie

Kochana Zagubiona89, az mi sie slabo zrobilo gdy przeczytalam Twoja wiadomosc. Czesto czytam Twoje posty i w pewnym sesnsie czuje jakby Ciebie 'troche znala! Strasznie mi przykro z powodu wypadku.

pamietaj jednak, ze musisz myslec pozytywnie. Trzeba byc teraz silnym. Rozumiem ,ze nie mozesz sobie miejsca znalezc, zwlaszcza ze jestes sama. Nie masz jakiejs kolezanki ktora moglaby przyjsc?

Muisz czekac na telefonm od rodzicow tztz, modl sie jesli wierzysz, ja wierze i sie pomodle za Twojego TZta. Badz pozytywana, uwierz ze wszystko bedzie dobrze. Musisz w to wierzyc.

Jestes z Toba calym sercem i trzymam kciuki. Pisz na forum jak bedziesz miala informacje. Nie zalamuj sie teraz, nic nie jest przesadzone.

Sciskam bardzo mocno!
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:44   #49
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:

Rozumiem ich. Wiem, też, że pomyśleli o mnie i przypomnieli siostrze Tż by do mnie zadzwoniła. Muszę poczekac do jutra.

Miałam jeszcze tydzień pracowac by zarobic na nasze wczasy sobie... ale teraz to juz nieważne. Jutro do niego jadę. O 5.30 po mnie przyjadą. Chciałabym wiedziec już co się dzieje, czy operacja się udała, czy ten krwotok opanowali, kiedy się obudzi.

Kolega mówił, że założyli mu gorset usztywniający na szyję... ale staram się myślec, że to normalna procedura gdy ofiara wypadku jest nieprzytomna a nie można wykluczyc urazu kręgosłupa... Powiedzcie mi, że się nie mylę
Nie wiem co Ci powiedzieć bo nie byłam w Twojej sytuacji, ale bardzo mocno trzymam kciuki za Twojego TŻ. Jesli chodzi o to usztywniające coś na szyję to i moja mama i koleżanka po wypadku nosiły i nic im nie jest. Na pewno nie jest to oznaką niczego złego.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:45   #50
gringolada
Zadomowienie

jak moj ktos bliski mial by wypadek to naprawde pisanie o tym na wizazu byloby ostatnia rzecza. nawet bym o tym nie pomyslala szczerze mowiac. jak chodzi o wypadki to wszystko jest mozliwe ale badz dobrej mysli.
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:45   #51
anna_pe
Raczkowanie

Cytat:

Tak, to jak najbardziej normalna procedura przy wypadkach, gdy nie wiadomo, czy kręgosłup cały. Absolutnie się tym nie martw.
anna_pe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:46   #52
suszarka
Buc

Cytat:

normalna.

jak miałam wypadek też mi to założyli.
Stary 2010-07-31, 21:48   #53
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Niesamowicie Ci współczuję Wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli! Twój TŻ żyje, jest przytomny, stan nie jest krytyczny, jest już w rękach lekarzy - to najważniejsze. Bądź silna. Będzie dobrze.
Przytulam wirtualnie...

A zachowanie pseudokoleżanki ciężko komentować. Są sytuacje, w których powinno się okazać minimum człowieczeństwa i empatii, a tutaj - brak słów...
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:51   #54
Vinanti
Raczkowanie

*

Edytowane przez Vinanti
Czas edycji: 2010-12-31 o 12:09
Vinanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:52   #55
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Co do koleżanki zadzwoniłam do niej roztrzęsiona, poprosiłam by przyjechała, że nie chcę byc sama a mimo tego, że ostatnio między nami nie jest dobrze to jest mi najbliższa... powiedziała, że nie ma czasu i jej facet u niej jest i mam nie dramatyzowacDzwoniłam też do siostry Tż, czy coś więcej wie, nic nie wie. Jego rodzice są w połowie trasy, może jak dojadą to będzie już po wszystkim.

Przez telefon powiedzieli tylko, że stan ciężki, konieczna operacja. Nie wiem co myślec... To może znaczyc wszystko
daj do niej numer, już z nią sobie pogadam

nie martw się, usztywnienie kręgosłupa to normalna procedura - tym nie trzeba się przejmować
Będzie dobrze, trzymam kciuki, kochana

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:54   #56
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gringolada Pokaż wiadomość
jak moj ktos bliski mial by wypadek to naprawde pisanie o tym na wizazu byloby ostatnia rzecza. nawet bym o tym nie pomyslala szczerze mowiac. jak chodzi o wypadki to wszystko jest mozliwe ale badz dobrej mysli.

Zagubiona 89 jest sama w domu jak palec, najblizsza kolezanka ja olala!! A dziewczyna potrzebuje pocieszenia, ukojenia chocby od osob obcych. Ja na miejscu Zagubionej chwytalabym sie kazdej deski ratunku aby poczuc sie lepiej, wyzalic, poszukac ukojenia, wyrzucic emocje z siebie, i pewnie tez by, tu napisala!

Mysle,ze lepiej to zrobic na forum niz siedziec sama w domu i panikowac
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 21:54   #57
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gringolada Pokaż wiadomość
jak moj ktos bliski mial by wypadek to naprawde pisanie o tym na wizazu byloby ostatnia rzecza. nawet bym o tym nie pomyslala szczerze mowiac.
Siedzę sama w domu! Rodzice na wczasach! Jedyna bliższa koleżanka potraktowała mnie... ehh... wroga bym tak nie potraktowała. I tylko wizaż przyszedł mi do głowy. Nie pójdę do sąsiadów, z dalszą rodziną mam taki kontakt, że raczej średnio to widzę... siostra obiecała przyjechac jak tylko swoje maleństwo położy spac bo są na weekend na krótkich wakacjach, ale obiecała, że przyjedzie. Będzie za jakąś godzinę...

Wybacz, że się unoszę, ale serio nie bardzo mi to pomaga, że ktoś roztrząsa czy w takim momencie napisałby na wizażu czy nie...

Stary 2010-07-31, 21:55   #58
Sloneczko19_
Raczkowanie

taką koleżankę to z miejsca uznałabym, że jest nikim. jeszcze domagałabym sie pieniędzy za paliwo ktore zmarnowliście wożąc jej tyłek.
a co do wypadku, trzymaj sie cieplutko, będzie dobrze. Kiedys tez mialam podobna sytuację, dlatego wiem jak możesz się czuć. Postaraj się jakoś zebrać do kupy,bo chyba nie chcesz przestraszyć TŻ gdy już sie obudzi. jak tylko będziesz wiedziała jeszcze coś to napisz,abyśmy i my się nie denerwowały. Tak naprawdę każda z nas mogłaby się znaleźć na Twoim miejscu. przytulam mocno,głowa do góry.

http://mi-mundo-subterraneo.blogspot.com/
Sloneczko19_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 22:00   #59
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dzwoniłam do kolegi właśnie. Mówi, że operacja trwa, ale, że tego drugiego kolegi się już skończyła, że przewieźli go na oddział intensywnej terapii. Nie wiem jak to zrobili i załatwili z lekarzami, że im udzielają informacji, wszak to nie rodzina, ale takich podstawowych udzielają (kolega żyje, operacja się udała, wyjdzie z tego, jest nieprzytomny, ale się wyliże).

Operacja Tż jeszcze trwa. Cieszę się tym, że trwa... to znaczy, że żyje... Martwię tym, że trwa tak długo...

Z tego co mi ów kolega kierowca mówił to jechali główną drogą i walnął w nich samochód wyjeżdżający z drogi z znakiem ustąp. Tak się nikomu nic nie stało. Walnęli w bok auta, od strony pasażera. Tż siedział z tyłu i tam właśnie się tak jakby skumulowało to uderzenie... Pewnie dlatego jego stan jest najcięższy.

Modlę się by było dobrze, ale im więcej czasu mija, tym bardziej przerażona jestem...

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2010-07-31 o 22:03
Stary 2010-07-31, 22:00   #60
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko19_ Pokaż wiadomość
taką koleżankę to z miejsca uznałabym, że jest nikim. jeszcze domagałabym sie pieniędzy za paliwo ktore zmarnowliście wożąc jej tyłek.
dokładnie.
a już na pewno nie miałabym ochoty na bliższą znajomość z nią. tym bardziej, że sama korzystała z Waszej uprzejmości i z Wami jeździła.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości