|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadek...
będzie dobrze!!!! uwierz mi- wiem, co przeżywasz...
Przede wszystkim... musisz być silna!!! wiesz, że jest cały- a to najważniejsze, a jutro...dowiedz sie wszystkiego jaki szpital itd.i myk do pociągu albo autobusu...a dzisiaj spakuj parę potrzebnych rzeczy żeby na jutro było- nie wiem, np.ulubiona książka Tż itd.
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
*
Edytowane przez Vinanti Czas edycji: 2010-12-31 o 12:09 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Zagubiona jestem z Toba !! i trzymam kciuki, ze wszystko bedzie dobrze
Dostalas juz jakies wiadomosci ktore w obliczu całej tej sytuacji są dobre ! ![]() Musisz byc silna ! dla siebie i dla TŻta .
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Zaszokowała mnie postawa Twojej koleżanki to jednak prawda że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Trzymam kciuki za Twojego Tżta. Mam nadzieje że niedługo się z nim zobaczysz.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
No widzisz, wszystko jest ok, operacje zazyczaj troche trwają, musis sie uzbroić w cierpliwość. Wszystko będzie dobrze! 3maj sie
Edytowane przez klaudia6663 Czas edycji: 2010-07-31 o 21:32 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Twojego Tżta .
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Och tylko czemu jego rodzice Cię nie wzięli ze sobą, rozumiem, że byli zdenerwowani i chcieli jechać jak najszybciej, ale przecież mogli się domyślić, że będziesz tu umierała
Rób cokolwiek, zajmij się czymś, żeby Ci czas minął jak najszybciej, a jeśli nie musisz iść w poniedziałek do pracy/szkoły/itp. to jutro jedź do niego, będzie to dobre dla niego i dla Ciebie jeśli będziecie blisko siebie![]() Będzie z nim dobrze- jestem pewna ale rozumiem, że się martwisz, sama bym nie wytrzymała, więc teraz najważniejsze, żebyś nie była sama- spotkaj się z kimś albo coś poczytaj, cokolwiek, żeby się czymś zając trzymaj się![]() a co do koleżanki, w momencie, kiedy jest Ci potrzebna jak pewnie nigdy dotąd-ona woli być ze swoim facetem (mogłaby nawet przyjść do Ciebie z nim, co za problem, ważne, żebyś nie była sama). Dla mnie jest jasne, dla mnie taka 'przyjaźń' byłaby przekreślona od razu. Jeszcze Ci mówi, żebyś nie panikowała, a ciekawe czy ona siedziałaby spokojnie czekając na tak ważne informacje ![]() Trzymaj się ciepło
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2010-07-31 o 21:36 |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra Tż dzwoniła właśnie, że rano od razu o 5 jadą tam do szpitala, że jeśli tylko chcę mogę jechać z nimi. Szybciej nie mogą bo mają malutkie dziecko, przyjedzie się nim opiekować babcia.
Żeby już było jutro. Stan ciężki... Ile może oznaczac stan ciężki... Jak mój siostrzeniec był w stanie ciężkim to się cieszyliśmy... że nie w krytycznym, że nie jest umierający... Więc stan ciężki to jeszcze nie najgorsze co mogłam usłyszec... Tego się trzymam... Ciocia z wujkiem chcieli przyjechac, ale ja nie chcę. Nie jestem aż tak blisko z dalszą rodziną, żeby im potrafic się wypłakac w rękaw... A właśnie siedzę i płaczę, jak małe dziecko normalnie, ale paradoksalnie rzecz biorąc poczułam się lepiej.
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Zagubiona, przesyłam Ci wirtualne uściski i dużo, dużo siły.
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się, musi, no musi być dobrze.
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
a nie możesz iść do siostry TŻ? Nie byłabyś sama, miałabyś informacje na bieżąco i byś przeczekała z nimi do podróży;*
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ich. Wiem, też, że pomyśleli o mnie i przypomnieli siostrze Tż by do mnie zadzwoniła. Muszę poczekac do jutra. Cytat:
Kolega mówił, że założyli mu gorset usztywniający na szyję... ale staram się myślec, że to normalna procedura gdy ofiara wypadku jest nieprzytomna a nie można wykluczyc urazu kręgosłupa... Powiedzcie mi, że się nie mylę
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, współczuję naprawdę.
Wszystko będzie dobrze. Dużo siły życzę .
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Twojego TŻ-ta! Jesteś silna i na pewno dasz radę - trzymaj się
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze..
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Słonko nie martw się, głowa do góry!! Płaczem nic nie zdziałasz!! Bądź dobrej myśli.... Wszystko będzie dobrze!!!
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Kochana Zagubiona89, az mi sie slabo zrobilo gdy przeczytalam Twoja wiadomosc. Czesto czytam Twoje posty i w pewnym sesnsie czuje jakby Ciebie 'troche znala! Strasznie mi przykro z powodu wypadku.
pamietaj jednak, ze musisz myslec pozytywnie. Trzeba byc teraz silnym. Rozumiem ,ze nie mozesz sobie miejsca znalezc, zwlaszcza ze jestes sama. Nie masz jakiejs kolezanki ktora moglaby przyjsc? Muisz czekac na telefonm od rodzicow tztz, modl sie jesli wierzysz, ja wierze i sie pomodle za Twojego TZta. Badz pozytywana, uwierz ze wszystko bedzie dobrze. Musisz w to wierzyc. Jestes z Toba calym sercem i trzymam kciuki. Pisz na forum jak bedziesz miala informacje. Nie zalamuj sie teraz, nic nie jest przesadzone. Sciskam bardzo mocno! |
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
jak moj ktos bliski mial by wypadek to naprawde pisanie o tym na wizazu byloby ostatnia rzecza. nawet bym o tym nie pomyslala szczerze mowiac. jak chodzi o wypadki to wszystko jest mozliwe ale badz dobrej mysli.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to jak najbardziej normalna procedura przy wypadkach, gdy nie wiadomo, czy kręgosłup cały. Absolutnie się tym nie martw.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Buc
|
Cytat:
normalna. jak miałam wypadek też mi to założyli.
|
|
|
#53 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Niesamowicie Ci współczuję
Wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli! Twój TŻ żyje, jest przytomny, stan nie jest krytyczny, jest już w rękach lekarzy - to najważniejsze. Bądź silna. Będzie dobrze.Przytulam wirtualnie... A zachowanie pseudokoleżanki ciężko komentować. Są sytuacje, w których powinno się okazać minimum człowieczeństwa i empatii, a tutaj - brak słów...
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
*
Edytowane przez Vinanti Czas edycji: 2010-12-31 o 12:09 |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się, usztywnienie kręgosłupa to normalna procedura - tym nie trzeba się przejmować Będzie dobrze, trzymam kciuki, kochana
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zagubiona 89 jest sama w domu jak palec, najblizsza kolezanka ja olala!! A dziewczyna potrzebuje pocieszenia, ukojenia chocby od osob obcych. Ja na miejscu Zagubionej chwytalabym sie kazdej deski ratunku aby poczuc sie lepiej, wyzalic, poszukac ukojenia, wyrzucic emocje z siebie, i pewnie tez by, tu napisala! Mysle,ze lepiej to zrobic na forum niz siedziec sama w domu i panikowac |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, że się unoszę, ale serio nie bardzo mi to pomaga, że ktoś roztrząsa czy w takim momencie napisałby na wizażu czy nie...
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
taką koleżankę to z miejsca uznałabym, że jest nikim. jeszcze domagałabym sie pieniędzy za paliwo ktore zmarnowliście wożąc jej tyłek.
a co do wypadku, trzymaj sie cieplutko, będzie dobrze. Kiedys tez mialam podobna sytuację, dlatego wiem jak możesz się czuć. Postaraj się jakoś zebrać do kupy,bo chyba nie chcesz przestraszyć TŻ gdy już sie obudzi. jak tylko będziesz wiedziała jeszcze coś to napisz,abyśmy i my się nie denerwowały. Tak naprawdę każda z nas mogłaby się znaleźć na Twoim miejscu. przytulam mocno,głowa do góry.
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do kolegi właśnie. Mówi, że operacja trwa, ale, że tego drugiego kolegi się już skończyła, że przewieźli go na oddział intensywnej terapii. Nie wiem jak to zrobili i załatwili z lekarzami, że im udzielają informacji, wszak to nie rodzina, ale takich podstawowych udzielają (kolega żyje, operacja się udała, wyjdzie z tego, jest nieprzytomny, ale się wyliże).
Operacja Tż jeszcze trwa. Cieszę się tym, że trwa... to znaczy, że żyje... Martwię tym, że trwa tak długo... Z tego co mi ów kolega kierowca mówił to jechali główną drogą i walnął w nich samochód wyjeżdżający z drogi z znakiem ustąp. Tak się nikomu nic nie stało. Walnęli w bok auta, od strony pasażera. Tż siedział z tyłu i tam właśnie się tak jakby skumulowało to uderzenie... Pewnie dlatego jego stan jest najcięższy. Modlę się by było dobrze, ale im więcej czasu mija, tym bardziej przerażona jestem...
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-07-31 o 22:03 |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już na pewno nie miałabym ochoty na bliższą znajomość z nią. tym bardziej, że sama korzystała z Waszej uprzejmości i z Wami jeździła.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.