![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Allegro problem
usuń
![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie chce. Liczy na to, że się przestraszysz i wyślesz pieniądze/unieważnisz komentarz.
Swoją drogą szemrany musi być z niego kontrahent, skoro tak histeryzuje z powodu negatywnego komentarza. Normalny sprzedawca by się zbytnio nie przejął, odpisał na komentarz wyjaśniając co i jak, po czym nie zawracał już sobie tym głowy.
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Nie oddam mu pieniędzy bo dostał zwrot prowizji...
Dziewczyny jak usunąć ten komentarz? Trzeba pisać do obsługi allegro czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
1. Przejdź na stronę Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Unieważnienie komentarza.
2. Kliknij w link Unieważnienie komentarzy - nowy wniosek. 3. Wpisz dane dotyczące transakcji i kliknij w przycisk. http://allegro.pl/help_item.php?zoom=N&item=1110
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę tylko usunąć ten który ja wystawiłam temu narwańcowi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że oba komentarze zostaną skreślone.
Jednak głowy za to nie dam. Ale co Ci zależy? Skoro chcesz, wyślij ten wniosek (choć ja bym mu niczego nie unieważniała, szkoda tylko, że komentarzy edytować nie można, by przestrzec przed chamem i pieniaczem) - zgodzi się, to dobrze, a jeśli nie, to niech się całuje w dupę ![]()
Edytowane przez malagaw Czas edycji: 2010-08-01 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Napisz do niego żeby się uspokoił i że usuniesz komentarz. Nie przejmowałabym się nim zbytnio bo to jakiś furiat.
A tak na marginesie czemu wystawiłaś mu negatywa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
hm, właśnie. w sumie nie wywiązałaś się z zawartej transakcji. Mi też często zdarza się, że ktoś zalicytuje, wygra, a potem odmawia albo prosi o wycofanie oferty jeszcze w trakcie trwania aukcji... i jakoś nie ma problemu z tym, nie ma żadnych negatywnych komentarzy itp. (mimo, że mam w opisie, że nie odwołuję, ale wiadomo jak jest).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem dokładnie jak ale jest opcja unieważnienia komentarza za obopólną zgodą, tyle że komentarz dalej jest widoczny tylko przekreślony. Przynajmniej kiedyś tak było.
Na przyszłość - jeśli licytujesz i nie wywiązujesz się z umowy kupna to twoja wina. Sprzedającego nie interesuje czy masz pieniądze czy nie - umowa została zawarta z chwilą kliknięcia. To jego dobra wola że zgadza się na "rozwiązanie umowy". Ma też prawo wystawić negatywa a ty nie powinnaś mu się rewanżować tym samym bo tak naprawdę to ty zawiniłaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Skoro to takie "tylko", to trzeba było mu zapłacić za towar po zakończeniu transakcji, a nie robić problemy.
Jest coś takiego jak cafe allegro, rodzaj forum na ktrórym użytkownicy omawiają sprawy i problemy dot. Allegro. Zapytaj tam. Albo napisz do Allegro w tej sprawie. Jak to usunąć nie wiem, bo nie mam zwyczaju wystawiać bogu ducha winnym ludziom odwetowych negatywów, więc nie musiałam też niczego odszczekiwać. Cytat:
Niestety wielu ludziom sie wydaje, że Allegro służy do zabawy i można się odprężać robiąc wirtualne zakupy z debetem na rachunku w banku, a potem jeszcze bruździć sprzedającemu i wystawiać odwetowe negatywy kiedy ten śmie się upomnieć o swoje pieniądze, bo to przecież tam tylko...taki internet. Nikt nie myśli, że ktoś np. z tego żyje i niesłusznie otrzymane negatywy mocno komplikują mu handlowanie i tym samym - utrzymanie. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-08-01 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jak pisałam wcześniej - mi też zdarza się, że ktoś zalicytuje i potem odmówi zakupu, wtedy dochodzimy do porozumienia i albo nie wystawiamy sobie w ogóle komentarzy, albo są to komentarze pozytywne. Ten pan swoim zachowaniem sam napędza machinę allegrowych strat. Ludzie, którzy zostaną potraktowani w taki sam sposób jak autorka (z różnych przyczyn) będą mu prawdopodobnie nagminnie wystawiać negatywy. kultura powinna być, czy chodzi o 10zł, 100zł czy 500zł. Zawsze można się dogadać. Byłby miły to by nie dostał negatywa. ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Allegro tak jak nie służy do zabawy, tak samo nie służy do wylewania swoich frustracji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
No, niestety ale było odwrotnie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
No autorka nie powinna wystawiać negatywna zwrotnego, ale Pan też jej nie powinnien straszyć.. Można unieważnić obydwa komentarze i wtedy statystyka na obydwu kontach jest taka jakby w ogóle tych komentarzy nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facet przegiął ale ma prawo być zły, zwłaszcza jeżeli utrzymuje się z handlu na all i ktoś psuje mu opinię bez powodu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Boże, oby mniej takich na allegro jak Ty
![]() Nie płacisz za towar, wystawiasz negatywa za nie wiadomo co, nie znasz regulaminu allegro. I się dziwisz, że facet się wkurzył. Masz jak wół napisane jak usunąć komentarz,ale wolisz 10 razy pisać "ale jak go usunąć?" Na prawdę, nie bierz się więcej za zakupy w necie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie też kilka osób wystawiło po wygranej aukcji, czasem na kwoty większe niż 10zł, czasem w okolicach 10zł, i jak już nic nie pomagało - ani próby skontaktowania się, ani rozpoczęte spory na allegro - nigdy nie obrażałam nikogo w taki sposób, nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby kogoś tak zwyzywać, a jeszcze grozić policją... przeważnie wystawiałam negatywa - dopiero po kilku tygodniach od zakończenia aukcji - ale też nie zawsze, w obawie, że ktoś kto ewidentnie zawinił wystawi mi neg. zwrotnego. ale tacy ludzie denerwują, licytują, a potem odmawiają. Ale to i tak nie upoważnia do takich gróźb i takiego zachowania (sprzedającego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
moooniaaaa - no popatrz co Ty nie powiesz, ja też miałam wiele razy sytuację, że osoba kupiła przedmiot, a pieniądze nie wpływały na konto i afery nie robiłam
![]() Dodam jeszcze że ów Pan nie ma obecnie żadnych aukcji, wtedy miał tylko 2. Ma 4 komentarze negatywne w tym od osoby która napisała, że ją straszył, szantażował, wyzywał. Z Panem zakończyłam korespondencje, jeśli jeszcze będzie mnie nękał to mu napiszę że pieniędzy mu nie oddam bo nie mam za co, a prowizję odzyskał od allergo. Chce niech idzie na policje- co im powie? ''Bo ona mi wystawiła negatywny komentarz'' ? Dziwny człowiek, zbyt nerwowy.... Dziękuję jeszcze raz dziewczyną które mi pomogły, dziwie się tylko, że niektóre specjalnie się ''męczyły'' żeby napisać mi jaka to jestem głupia i że nie powinnam brać się za zakupy w internecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Jezus !!!
przepraszac i usuwac? no, hallooo!!! to, co on robi to sa grozby, ktore dziewczyna ma jako dowod jak usuniesz ten negatyw, to pokazesz mu,ze facet moze bezkarnie ludzi zastraszac i ponizac!! jak tak mozna sie uginac i plaszczyc przed takim dupkiem, ktory tak sie zwraca do kobiety? gdzie masz szacunek do siebie? chcesz mu oddac 10 zl za co? juz dostal od allegro zwrot prowizji
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
patricia13 - no dokładnie, żadnej kasy nie dostanie
moooniaaaa - sądząc po Twoich wypowiedziach, na allegro prowadzisz biznes na skalę firmy Apple ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Autorko! Po prostu przyjmij do wiadomości, że zrobiłaś ŹLE, przestań się tłumaczyć i odkręć (przeproś i usuń komentarz) coś narobiła, bo komuś smrodu narobiłaś zupełnie niesłusznie.
I po sprawie. Koleś zachował się trochę nieadekwatnie do sytuacji, ale Ciebie to też nie usprawiedliwia.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
ABSOLUTNIE POWTARZAM ABSOLUTNIE nie oddawaj mu żadnej kasy... Za wystawienie zapłacił 0.15gr, prowizji zapłacił 0,80gr, którą mu zwrócili!!! Każdy ma prawo rozmyślić sie do 14 dni od zakupu bez podania przyczyny, takie jest prawo!!!!
Sama mam sklep na allegro i nie żywię urazy do ludzi, ktorym czasami zdarzają się takie sytuacje!!! Ale faktycznie proszę bardziej się zastanawiać przed zakupem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, zastanawia mnie jedna rzecz...
zle zrobila, powinna zakonczyc transakcje zaplata, dostac towar i juz trzeba sie wywiazywac itd ale to nie o to jest sprawa czy zaplacila, czy nie, tylko maili z grozbami od faceta to, co on robi, jest niedopuszczalne! obraza ja, szantazuje i grozi - jak mozecie jej radzic, ze ma usunac ten komentarz? za takie cos? ma mu pokazac, ze mozna kogos obrazac, nekac i straszyc? zle zrobila wystawiajac negatyw, ale facet mogl do niej napisac cywilizowanym jezykiem, a nie tekstami, ze trzeba ja zlikwidowac kurde, co z wami? rozumiem,ze patrzycie na to z perspektywy sprzedawcy, ale troche kultury wypadaloby to,ze anonimowy jest i go nie widac face to face, to nie znaczy, ze moze tak postepowac ja na jej miejscu zglosilabym to na policje ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- i jeszcze doczytalam, ze ktoras radzi, ze ona ma go przeprosic? chryste, jak kobiety moga sie tak nie szanowac.. po czyms takim, co on nawypisywal? troche godnosci
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Nie będę mu oddawać pieniędzy, nie będę mu w ogóle odpisywać na maile... Dostał zwrot prowizji więc niech się odczepi, ja konsekwencje już poniosłam. Podejrzewam że jest to jakiś gówniarz używający konta rodzica, bo dorosła osoba nie pisze w taki sposób...
![]() Ów osobnik miał już negatywy za właśnie takie wypisywanie, że pójdzie na policje... Niech biegnie i niech im powie ''bo ona mi wystawiła negatywa''... patricia13 - masz w 100% rację, nie będę go przepraszać, ja do niego z kulturą, a on do mnie z groźbami... Edytowane przez _basia Czas edycji: 2010-08-02 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
patricia13
Myślę tak jak Ty, mimo, że jestem sprzedawcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
no, to super, czyli mozna sprzedawac i byc nastawionym na zysk, ale jednoczesnie zachowac czlowieczenstwo i kulture
to jest zdrowe podejscie i wielu tego nie zachowuje, a przeciez w interesach chodzi o to,zeby klient do nas wracal to sie przeklada na calosc podejscia do klientow w zyciu bywaja rozne sytuacje, czasami niewiarygodne, co oczywiscie nie usprawiedliwia zwyklego nieplacenia dla rozrywki
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.