Allegro problem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 20:56   #1
_basia
Zadomowienie

Allegro problem

Witajcie!
Dziewczyny, kupiłam na allegro płytę z kursem obróbki zdjęć ale z powodu braku pieniędzy zrezygnowałam z niej. Pan wystawił mi negatywny komentarz i oczywiście odzyskał prozwizję od allegro.
Zdenerwowana wystawiłam mu komentarz o niewyrozumiałości, a ten zaczął mnie straszyć policją, szantażować że jak nie dam mu tych 10zł to mi je wydrze z gardła, pisać rzeczy typu dziewczynko nie bierz się za handel, mówić że mnie w obrączkach przywiozą na komisariat i że mnie będzie ciągał po sądach.

Co robić? Ma prawo ? Pomocy...
Przestraszyłam się nie na żarty
_basia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:08   #2
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Allegro problem

Facet Ci grozi co jest nielegalne. Ale uważam, że Twój komentarz był nie na miejscu. Co oczywiście nie zmienia sytuacji, że facet może Cię w pompkę cmoknąć co najwyżej albo Ty możesz go policją postraszyć za te groźby. Tylko sama nie zacznij mu grozić bo to będzie strzał w stopę.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:08   #3
Ivy123
Zadomowienie

Jak mnie denerwują takie osoby jak ty.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:10   #4
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość

Bo mam problem i szukam pomocy? ...

Nieee ja mu nie grożę, napisałam mu żeby podał numer konta i dane do przelewu to mu oddam to 10 zł

najppierw to jutro zajmie się panią policja z bydgoszczy i się spotkamy wsądzie w bydgoszczy a skoro pani nie chce po dobroci to policja panią dziewczynko przywiezie w obrączkach do sądu a jutro o godzinie 8,30 sprawę zgłaszam w komisiariacie policji w bydgoszczy już kilku chciało ze mną walzcyc i wszyscy byli spaleni a ja tego nie odpuszczę dlatego ,ze dziewczynko jesteś nie odpowiedzialna i takich ludzi trzeba likwidować

nie wiem co o tym myśleć...
Stary 2010-08-01, 21:15   #5
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dziewczyny, kupiłam na allegro płytę z kursem obróbki zdjęć ale z powodu braku pieniędzy zrezygnowałam z niej.
Zasada jest taka: najpierw upewniasz się czy cię na coś stać, a potem ew. kupujesz.

Cytat:
Pan wystawił mi negatywny komentarz
Jak najbardziej postąpił słusznie i zgodnie z regulaminem. Popieram go.

Cytat:
i oczywiście odzyskał prozwizję od allegro.
To jest dowód na to, ze słusznie wystawił ci negatywa.

Cytat:
Zdenerwowana wystawiłam mu komentarz o niewyrozumiałości,
Ale dlaczego byłaś zdenerwowana ? Przecież ewidentnie ty nie wywiązałaś się z transakcji i negatyw ci się należał. Nie rozumiem też skąd ta "zemsta".

Cytat:
a ten zaczął mnie straszyć policją, szantażować że jak nie dam mu tych 10zł to mi je wydrze z gardła,
Było nie zadzierać. Teraz masz.
O jakie 10 zł chodzi ?

Cytat:
Co robić? Ma prawo ? Pomocy...
Do czego ma prawo ? Miał prawo wystawić ci negatywa, ty nie powinnaś rewanżować sie w ten sposób, tylko grzecznie przeprosić za kłopot i odpuścić.
Zadarłaś z jakimś narwańcem i problem....
Co robić ?
Następnym razem nie kupować jak nie masz pieniędzy.

A on ci nic zrobić nie moze, niby co ? Chyba, że to jakiś pieniacz jest i coś wykombinuje. Cholera go wie.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:15   #6
Ivy123
Zadomowienie

Nie, bo nie szanujesz czyjejś pracy i czasu, jak się nie ma kasy to się nie kupuje.Słusznie dostałaś negatywa i wystawiłaś mu chamsko odwetowego i psujesz konto.Wiesz, że niektórzy się utrzymują ze sprzedaży tam?.Powinnaś ponieść konsekwencje, to byś się czegoś nauczyła.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:18   #7
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Nie, bo nie szanujesz czyjejś pracy i czasu, jak się nie ma kasy to się nie kupuje.Słusznie dostałaś negatywa i wystawiłaś mu chamsko odwetowego i psujesz konto.Wiesz, że niektórzy się utrzymują ze sprzedaży tam?.Powinnaś ponieść konsekwencje, to byś się czegoś nauczyła.
Ech i co w sądzie walczyć o 10zł ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 21:18   #8
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak ja czy jak autorka?

Ok, już widzę, że nie ja, uff

Cytat:
najppierw to jutro zajmie się panią policja z bydgoszczy i się spotkamy wsądzie w bydgoszczy a skoro pani nie chce po dobroci to policja panią dziewczynko przywiezie w obrączkach do sądu a jutro o godzinie 8,30 sprawę zgłaszam w komisiariacie policji w bydgoszczy już kilku chciało ze mną walzcyc i wszyscy byli spaleni a ja tego nie odpuszczę dlatego ,ze dziewczynko jesteś nie odpowiedzialna i takich ludzi trzeba likwidować
Ehehehe już go widzę. I tych gliniarzy co Cię zakuwają! Ahahahahaha nie mogę.
Jasne, że byli spaleni, jak usłyszeli coś takiego i narobili w spodnie to szybko mu dali kasę za nic.
Niczego mu nie wpłacaj!

Konsekwencje są, ma negatywa. Facet nie jest stratny bo dostał zwrot z Allegro. Dycha mu się nie należy.

Zakończ korespondencję z nim ale jej nie kasuj i tyle.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-08-01 o 21:19
Stary 2010-08-01, 21:19   #9
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Ech i co w sądzie walczyć o 10zł ?
I o takie kwoty niekórzy lubią bić pianę w sądzie.
Oto dowód - proces o wiadro (warte 10 zł właśnie):

http://wyborcza.pl/1,75478,7171629,Proces_o_wiadro.html

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-08-01 o 21:21
Stary 2010-08-01, 21:22   #10
_basia
Zadomowienie

Dziewczynki dziękuję za pomoc!

Czyli mówicie, że nie ma się czego bać?

Jeśli płyta kosztowała 10zł to ile on mógł dostać tej prowizji?

Koleś jest dziwny, ja mu piszę że oddam mu te pieniądze a on tekst ''jak nie chcesz po dobroci''
Stary 2010-08-01, 21:29   #11
sine.ira
BAN stały

Cytat:

Czyli mówicie, że nie ma się czego bać?
No właśnie mówię, że nie wiadomo. Jak sie trafił jakiś psychol, to może szaszoru narobić o byle co.

Cytat:
Jeśli płyta kosztowała 10zł to ile on mógł dostać tej prowizji?
Warto odkryć coś takiego jak regulamin Allegro. Wszystko tam jest - opłata za wystawienie i prowizja od sprzedaży w zależności od ceny, też. Poszukaj sobie, a się dowiesz. Naprawdę przyda ci sie poczytać tam co nieco.

Cytat:
Koleś jest dziwny, ja mu piszę że oddam mu te pieniądze a on tekst ''jak nie chcesz po dobroci''
Dziwnie sie zachowujesz. Najpiew licytujesz i nie płacisz, robisz problemy, a jak cie postraszyc, to kasę znajdujesz ? Swoją drogą, zeby o 10 zł narobić sobie takich problemów...casus wiadra pasuje tu jak ulał.

Oczywiście, ze olej te jego pogróżki. Nie ma już prawa chcieć od ciebie żadnej kasy.
Ale czy ci jakiś numer wywinie, nie wiadomo. Pocieszaj sie, ze tylko cie straszy i próbuje wymusic pieniądze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 21:29   #12
201604190949
Konto usunięte

Przeczytałaś, że masz mu niczego nie oddawać? Się upewniam tylko, że dotarło

sine.ira nawet jak ją pozwie to przecież prawo stoi po jej stronie Nie straszmy ludzi sądami bo to wcale nie takie straszne miejsca (chociaż często dziwnie tam pachnie )

Czas edycji: 2010-08-01 o 21:30
Stary 2010-08-01, 21:32   #13
_basia
Zadomowienie

Raz się pieniądze nie ma raz się ma- nieważne.

Regulamin przeczytałam i wydaje mi się że ta prowizja to mniej niż 10zł.
Wcześniej mu napisałam (wszystko z kulturą bez gróźb nie to co on) że dostał prowizję od allegro i czego oczekuje ode mnie.

Może faktycznie dla spokoju dać mu to 10zł i niech się buja ?
Stary 2010-08-01, 21:33   #14
beaata
Rozeznanie

Olej go i nie wpłacaj mu żadnych pieniędzy. Tak jak ktoś już wcześniej napisał być może ten człowiek robił już tak wcześniej a zastraszeni ludzie wpłacali biegusiem pieniądze mimo że dostał prowizję od serwisu... Denerwuję się kiedy czytam te uwagi od wizażanek w stronę dziewczyny. Ok postąpiła źle, narobiła przepraszam za zwrot "w gacie" bo dlatego też założyła ten wątek w którym prosi o pomoc a tu oczywiście sypią się gromy...tym bardziej że facet ewidentnie przegina ma prawo wystawić negatywny komentarz ale NIE MA PRAWA zwracać się w taki sposób i wyłudzać pieniądze od tej biednej dziewczyny ale wy niestety tego już akurat nie zauważacie... Tyle w temacie teraz tylko czekam aż wszyscy mnie zjadą ...

beaata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:34   #15
aldenea
Rozeznanie

za 10 zł do więzienia nie posyłają, tzw. niska szkodliwość. więc pan pieniacz nic nie może. nie przyjmą tego. gdzie ty w tej notce pieniacza widzisz groźbe, że ci je wydrze z gardła? przesadzasz. nawarzyłaś piwa, to je teraz wypij. facet ma prawo być wkurzony. kto wie ilu takich delikwentów ma na co dzień. co najmniej kilku.

!szukam podręczników do nauki esperanto.
aldenea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 21:35   #16
201604190949
Konto usunięte

Jak chcesz być naiwna to mu zapłać. On się ucieszy, ty przestaniesz trząść portkami buk wie o co i może na przyszłość pomyślisz 3x zanim zlicytujesz.

Ręce i cycki opadają.
Stary 2010-08-01, 21:37   #17
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

sine.ira nawet jak ją pozwie to przecież prawo stoi po jej stronie Nie straszmy ludzi sądami bo to wcale nie takie straszne miejsca (chociaż często dziwnie tam pachnie )
Zależy coś koleś nazmyśla.
Ja jej nie straszę sądami, tylko mówię, że skoro trafiła na pieniacza (a ewidentnie tak jest), to może jej narobić problemów.

Powinna go udobruchać jakoś i przede wszystkim przeprosić za nieuzasadnionego negatywa (a może chyba nawet wystąpić do Allegro o jego unieważnienie). A potem zerwać kontakt.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-08-01 o 21:38
Stary 2010-08-01, 21:38   #18
malagaw
Zakorzenienie

Już nie przesadzajcie. Dziewczyna zalicytowała i nie zapłaciła - nie ona pierwsza, nie ostatnia. Na pewno nie upoważnia to sprzedawcy do takiego buractwa jak zaprezentowane.
Do autorki - olej histeryka. Pisać to on sobie może, na pewno nic poza pisaniem nie zrobi (bo i co mógłby?).
Stary 2010-08-01, 21:38   #19
_basia
Zadomowienie

beaata

ma tego chcialąś niewywiązywanie się z transakcji za to dostalś negatywa jeśli tego nie rozumiesz to ja jutro sprawę zglaszam na policję w bydgoszczy i informuję obslugę allegro aby zawiesili bez terminowo twoje konto na allegro nieznoiśne dziewuszyszko zobaczymy kto bedzie nie wyrozumiały bo już na allegro niczego nie kupisz ani nie sprzedasz pozegnaj się z allegro ja za to ze tynieznośna dziewczynko musiałem zaplacić prowizję i widać ze nie przeczytałąś regulaminu allegro i allegro mi przyzna rację

ja ze swojego miejsca zamieszkania na komisiariat policji mam 3minuty drogi zeby dzis nie byla niedziela to spraw by już była na policji a tak jutro o godzinie 8,30bedzie zgloszona na policję dziewczynko jesteś bardzo nieodpowiedzialną osobą i radze zrezygnuj az handlu na allegro bo jesteś jeszcze bardzo glupitka i już jest allegro powiadomione o twoich wyczynach i to jest kwwestia kilku dni a bedziesz miala konto zawieszone dożywotnio i jeszcze ssię tobie dobierze polcja

ja bede ciebie ciągal po sadach za tą transakcję az mi nie wynagrodzisz za poniesione koszty i nie przeprosisz za twoje glupie postępowanie dziewczynko w kilku ogólnopolskich gazetach takze ter 10zlotych to ci z gard la wyrwię jutro o 8,30 zaczynam

toja panią zmuszę albo dziewczynko ciebie przywioozą w obrączkach do samej bydgoszczy

Nie miał prawa w ogóle wypisywać tych rzeczy
Stary 2010-08-01, 21:43   #20
sine.ira
BAN stały

Cytat:

Pewnie, ze nie miał. Ale mówię ci, ze gościu chyba ma coś z głową. Weszłaś mu na odcisk wystawiając rewanżowego negatywa.
No i nie wiem po co mu proponowałaś, ze oddasz te pieniądze. Bez sensu.
Teraz nie reaguj na to co wymyśla i tyle.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
Na pewno nie upoważnia to sprzedawcy do takiego buractwa jak zaprezentowane.
A kto mówi, że upoważnia ? Forma i argumenty jakie podaje są nie do przyjęcia, jednak można zrozumieć jego zdenerwowanie. Też bym się wpieniała jakby mi jaka dziunia psuła konto negatywami kiedy ja wywiązałam się z transakcji (albo planowałam się wywiązać).

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-08-01 o 21:48
Stary 2010-08-01, 21:44   #21
201604190949
Konto usunięte

Rany boskie, ludzie! Nikt nie usprawiedliwia burackiego zachowania tego faceta.

Po raz kolejny... NIE PŁAĆ NICZEGO bo nic mu się nie należy i mu zwyczajnie podarujesz te pieniądze, prezent zrobisz. Nie wiem w sumie po co palce strzępię.

sine.ira
Cytat:
Powinna go udobruchać jakoś i przede wszystkim przeprosić za nieuzasadnionego negatywa (a może chyba nawet wystąpić do Allegro o jego unieważnienie). A potem zerwać kontakt.
Tylko, że takiego pogibańca to nie udobrucha inaczej jak kasą. Ale negatywa mogłaby cofnąć, fakt.

Czas edycji: 2010-08-01 o 21:45
Stary 2010-08-01, 21:49   #22
_basia
Zadomowienie

Cofnę tylko proszę mi powiedzieć jak, w zakładce ''unieważnienie komentarza''?
Tam jest napisane : Jeżeli uważasz, że komentarz wystawiony do Twojej transakcji jest nieadekwatny, możesz wypełnić wniosek o jego unieważnienie. Zostanie on wysłany do Twojego Kontrahenta. Prosimy, korzystaj z tego formularza tylko w uzasadnionych przypadkach.

więc to chyba wtedy jak ja bym dostała zły komentarz...
Czyli on ma to wypełnić czy ja?
Stary 2010-08-01, 21:49   #23
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Tylko, że takiego pogibańca to nie udobrucha inaczej jak kasą. Ale negatywa mogłaby cofnąć, fakt.
Miałam na myśli wyjaśnienie swojego stanowiska, przeproszenie i zerwanie kontaktu. I cofnięcie negatywa.
Stary 2010-08-01, 21:50   #24
beaata
Rozeznanie

Cytat:
beaata

ma tego chcialąś niewywiązywanie się z transakcji za to dostalś negatywa jeśli tego nie rozumiesz to ja jutro sprawę zglaszam na policję w bydgoszczy i informuję obslugę allegro aby zawiesili bez terminowo twoje konto na allegro nieznoiśne dziewuszyszko zobaczymy kto bedzie nie wyrozumiały bo już na allegro niczego nie kupisz ani nie sprzedasz pozegnaj się z allegro ja za to ze tynieznośna dziewczynko musiałem zaplacić prowizję i widać ze nie przeczytałąś regulaminu allegro i allegro mi przyzna rację

ja ze swojego miejsca zamieszkania na komisiariat policji mam 3minuty drogi zeby dzis nie byla niedziela to spraw by już była na policji a tak jutro o godzinie 8,30bedzie zgloszona na policję dziewczynko jesteś bardzo nieodpowiedzialną osobą i radze zrezygnuj az handlu na allegro bo jesteś jeszcze bardzo glupitka i już jest allegro powiadomione o twoich wyczynach i to jest kwwestia kilku dni a bedziesz miala konto zawieszone dożywotnio i jeszcze ssię tobie dobierze polcja

ja bede ciebie ciągal po sadach za tą transakcję az mi nie wynagrodzisz za poniesione koszty i nie przeprosisz za twoje glupie postępowanie dziewczynko w kilku ogólnopolskich gazetach takze ter 10zlotych to ci z gard la wyrwię jutro o 8,30 zaczynam

toja panią zmuszę albo dziewczynko ciebie przywioozą w obrączkach do samej bydgoszczy

Masz rację nie miał prawa odpuść go sobie bo koleś jest mega żałosny... Swoją drogą sądząc po tekstach jakie do Ciebie do pisze zaczynam się zastanawiać ile on ma lat bo wieje mi tu podstawówką... Jeśli nadal z nim piszesz napisz mu że to co Ci pisze to nic innego jak groźby i jeśli cokolwiek zrobi w co nie wierzę Ty też masz dowód na to w jaki sposób Cię traktuje. Ja to bym mu zaraz pojechała i Powiedziała że nie życzę sobie takiego traktowania i zwracania się do mnie... denerwuje mnie takie buractwo i chamstwo...

Stary 2010-08-01, 21:50   #25
malagaw
Zakorzenienie

3 minuty drogi i nie wie, że komisariaty z reguły są czynne także w niedzielę?
To jakiś oszołom albo niezrównoważony smarkacz. W obu przypadkach polecam brak reakcji.
Stary 2010-08-01, 21:51   #26
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Miałam na myśli wyjaśnienie swojego stanowiska, przeproszenie i zerwanie kontaktu. I cofnięcie negatywa.
Jak go cofnąć?
Stary 2010-08-01, 21:55   #27
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Regulamin przeczytałam i wydaje mi się że ta prowizja to mniej niż 10zł.
Koszta wystawienia aukcji są pobierana przez allegro za każdą wystawioną rzecz (w zależności od kwoty od jakiej jest rozpoczęta licytacja, liczby przedmiotów, wielkości zdjęcia tzw.miniaturki). Jeśli towar nie zostanie sprzedany ta kwota (w przypadku rzeczy wystawionej za 10 zł to jest kilka groszy) nie jest oddawana użytkownikowi i sumuje się z innymi, wtedy raz na miesiąc trzeba uiścić wobec allegro te opłaty. Jeśli natomiast zostanie sprzedana, to te parę groszy wraca do allegrowicza, który wystawił aukcję, ale w zamian za to allegro pobiera właśnie prowizję (za towar sprzedany za 10 zł to będzie mniej niż złotówka albo około złotówki - ale na pewno więcej niż koszta wystawienia tej aukcji). Wszystkie te mini opracje finansowe sumują się i jak wspomniałam - trzeba je uiścić.

Ale jak kupiłaś płytę za 10 zł to ta prowizja to około złotówki.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:55   #28
beaata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
3 minuty drogi i nie wie, że komisariaty z reguły są czynne także w niedzielę?
To jakiś oszołom albo niezrównoważony smarkacz. W obu przypadkach polecam brak reakcji.
Dokładnie tak samo pomyślałam

Stary 2010-08-01, 22:00   #29
_basia
Zadomowienie

On wystawił 2 płyty po 10 zł i koło 8zł koszt przesyłki...
Dziwny, chce mu się łazić po sądach tylko o 10zł...

Pisze mi '' masz to dziewczynko odkręcić tego negatywa''
Usunę i go przeproszę, żadnej kasy mu nie wyślę - racja to byłby prezent. Dziewczyny, to jak usunąć ten komentarz?
Stary 2010-08-01, 22:05   #30
SamSzef
BAN stały

Cytat:
beaata

burak jakiś albo niezrównoważony psychicznie. ale zachowaj mejle od niego tak jak radziły inne dziewczyny.

co to za koleś, któremu chce się takie rzeczy wypisywać za towar za 10zł..

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
On wystawił 2 płyty po 10 zł i koło 8zł koszt przesyłki...
Dziwny, chce mu się łazić po sądach tylko o 10zł...

Pisze mi '' masz to dziewczynko odkręcić tego negatywa''
Usunę i go przeproszę, żadnej kasy mu nie wyślę - racja to byłby prezent. Dziewczyny, to jak usunąć ten komentarz?
unieważnienie. ale wtedy on też musiałby Tobie wystawić negatywa, żeby za porozumieniem stron je unieważnić.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości